Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 268 269 270 271 272 ... 764
(Read 1501714 times)
Stricek Pickin Dim
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #4035 - 16.11.2008 at 21:11:51

Quote:
Kako bo nekaj lahko čisto tistega kar je sam?

Glede uma, misli niti ni tako. Postaja vse bolj izostren in pravičen. Neke meje se zgladijo. Poznaš se in se sprejemaš.

Lp,Igor

Ajgor, ti bom sedaj jaz podal tisto, kar se meni zdi, da je po U.G. Krishnamurtiju bistvo.

Torej kako naj bo um čist tistega kar je sam, če je pa sam sestavljen iz misli. Evo takole gre: problem je sedaj v tem, ker naše misli ustvarjajo iluzijo miselne neprekinjenosti, kar pomeni, da misli, ki so samo trenutne in nepovezane, ustvarjajo same v sebi iluzijo neprekinjenega toka - misleca. In to iluzijo ega je potrebno prekiniti! Da misli zase ne bodo več mislile, da jih misli nek "mislec", nek "jaz", ampak da to iluzorno neprekinjenost razbijemo in uničimo.

Samo za to se gre: ima kdo kakšne pametne verodostojne napotke, ker drugače se lahko tu pogovarjamo še dvajset let in bomo na istem. Jaz pravim: nehajmo se slepiti in dejansko sprevidimo v kakšnem dreku smo, ne pa da ta drek hočemo spucati z novimi koncepti in ne vem kaj še, pri tem da misli naj kao ne bi umirale, če pa morajo, zaboga.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4036 - 16.11.2008 at 21:27:42

Quote:
Quote:

Glede uma, misli niti ni tako. Postaja vse bolj izostren in pravičen. Neke meje se zgladijo. Poznaš se in se sprejemaš.

Lp,Igor

Ajgor, ti bom sedaj jaz podal tisto, kar se meni zdi, da je po U.G. Krishnamurtiju bistvo.

Torej kako naj bo um čist tistega kar je sam, če je pa sam sestavljen iz misli. Evo takole gre: problem je sedaj v tem, ker naše misli ustvarjajo iluzijo miselne neprekinjenosti, kar pomeni, da misli, ki so samo trenutne in nepovezane, ustvarjajo same v sebi iluzijo neprekinjenega toka - misleca. In to iluzijo ega je potrebno prekiniti! Da misli zase ne bodo več mislile, da jih misli nek "mislec", nek "jaz", ampak da to iluzorno neprekinjenost razbijemo in uničimo.

Samo za to se gre: ima kdo kakšne pametne verodostojne napotke, ker drugače se lahko tu pogovarjamo še dvajset let in bomo na istem. Jaz pravim: nehajmo se slepiti in dejansko sprevidimo v kakšnem dreku smo, ne pa da ta drek hočemo spucati z novimi koncepti in ne vem kaj še, pri tem da misli naj kao ne bi umirale, če pa morajo, zaboga.

To sem zapisal zaradi Omen sata, ki je trdil, da um so misli in misel je um. Da je to eno in isto.

To kar govori U.G. s prekinitvijo, sam pravim z zavestno pozornostjo. Z pozornostjo na opazovalca ki opazuje opazovano. Torej, ti opazuješ tega misleca, pa kaj? Sedaj pa pozorno opazuj, kdo opazuje tega misleca. To si ti in mislec si ti, prav tako tvoje misli so ti. To spoznanje, da si vse to ti, te bo spravil v večno-sedaj. Takrat misli in misleca, ki ga opazuješ ne bo več, ker si to ti vse in delček tebe ne bo več opazoval celote, ampak celota lahko opazuje delček.

Tako je pri zavesti. Tvoja zavest je sedaj le delček celotne zavesti. Pa mi povej ali lahko delček, ki je omejen vidi celoto? Iz celote pa zlahka vidiš delček.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4037 - 16.11.2008 at 21:30:00

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 21:11:06:
Quote:
OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 21:00:16:
Quote:
Še nekaj, ali ti verjameš v boga?

Lp,Igor

to vprašanje meni isto pomeni kot bi te vprašal jaz kako ti je ime?

To veš, kako mi je ime. Vse skozi imam občutek, da imaš nek avatar, kateremu verjameš.

Lp,Igor

vara te ta občutek,
čeprav so bili na moji poti ampak samo dokler nisem spoznal kdo sem.

Torej praviš, da si samospoznan. In na poti. Kakšni poti?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4038 - 16.11.2008 at 21:34:59

Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

To veš, kako mi je ime. Vse skozi imam občutek, da imaš nek avatar, kateremu verjameš.

Lp,Igor

vara te ta občutek,

Lp,Igor

na poti ko sem iskal sebe zdaj vem kdo sem Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4039 - 16.11.2008 at 21:43:05

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 21:34:59:
Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Lp,Igor

vara te ta občutek,

Lp,Igor

In bi rad učil druge. Samo s tem, da boš izpostavljal sebe, da veš kdo si. To ljudem nič ne pomaga. Briga jih, če ti veš kdo si. S ponavljanjem mantre -jaz sem- nisi dosegel nič drugega, kot zgolj skoncentrirano ozko zavest, ki je res brez misli, vendar moraš biti pozoren na koncentracijo. Torej si zopet v konfliktu. Del tebe mora biti pozoren na koncentracijo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4040 - 16.11.2008 at 21:43:46

Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

To sem zapisal zaradi Omen sata, ki je trdil, da um so misli in misel je um. Da je to eno in isto.

To kar govori U.G. s prekinitvijo, sam pravim z zavestno pozornostjo. Z opazovanjem opazovanega. Torej, ti opazuješ tega misleca, pa kaj? Sedaj pa pozorno opazuj, kdo opazuje tega misleca. To si ti in mislec si ti, prav tako tvoje misli so ti. To spoznanje, da si vse to ti, te bo spravil v večno-sedaj. Takrat misli in misleca, ki ga opazuješ ne bo več, ker si to ti vse in delček tebe ne bo več opazoval celote, ampak celota lahko opazuje delček.

Tako je pri zavesti. Tvoja zavest je sedaj le delček celotne zavesti. Pa mi povej ali lahko delček, ki je omejen vidi celoto? Iz celote pa zlahka vidiš delček.

Lp,Igor

ajgor vse si pomešal
mislec si ja ne pa misel.
povej kako si lahko nekaj kar je samo tvoje orodje.
šele pri tvojem razmišljanju se vidi kako je res tvoja zavest ujeta v misli če samtraš da si misel. Grin
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4041 - 16.11.2008 at 21:44:49

Quote:
Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Lp,Igor

vara te ta občutek,

Lp,Igor

In bi rad učil druge. Samo s tem, da boš izpostavljal sebe, da veš kdo si. To ljudem nič ne pomaga. Briga jih, če ti veš kdo si. S ponavljanjem mantre -jaz sem- nisi dosegel nič drugega, kot zgolj skoncentrirano ozko zavest, ki je res brez misli, vendar moraš biti pozoren na koncentracijo. Torej si zopet v konfliktu. Del tebe mora biti pozoren na koncentracijo.

Lp,Igor

kdo je pa rekel da koga učim če se maš za učenca tud prav jaz se nimam za nobenga učitelja.
spet si zabluzu to je spet um ki nekaj hoče biti skoncentriran.
nč ni treba bit to ti sam misleš.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4042 - 16.11.2008 at 21:50:34

no pa lahko noč igor

bova še kšn drug dan kšno rekla.
žena me že čaka v postelji Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4043 - 16.11.2008 at 21:52:17

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 21:43:46:
Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

To kar govori U.G. s prekinitvijo, sam pravim z zavestno pozornostjo. Z opazovanjem opazovanega. Torej, ti opazuješ tega misleca, pa kaj? Sedaj pa pozorno opazuj, kdo opazuje tega misleca. To si ti in mislec si ti, prav tako tvoje misli so ti. To spoznanje, da si vse to ti, te bo spravil v večno-sedaj. Takrat misli in misleca, ki ga opazuješ ne bo več, ker si to ti vse in delček tebe ne bo več opazoval celote, ampak celota lahko opazuje delček.

Lp,Igor

ajgor vse si pomešal
mislec si ja ne pa misel.
povej kako si lahko nekaj kar je samo tvoje orodje.
šele pri tvojem razmišljanju se vidi kako je res tvoja zavest ujeta v misli če samtraš da si misel. Grin

Poglej, dokler se boš identificiral z mislecem in jemal ostalo kot orodje, ki ti ga je nekdo podaril si v globoki temi. Orodje je, ampak si to ti. Vse to si ti, prav tako tvoj razum s katerim se tolažiš. Tako, kot si ti v konfliktu s samim seboj in v sebi je res neverjetno. Govoriš nekaj v naslednjem stavku pa to demantiraš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4044 - 16.11.2008 at 21:56:42

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 21:44:49:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Lp,Igor

vara te ta občutek,

Lp,Igor

Lp,Igor

kdo je pa rekel da koga učim če se maš za učenca tud prav jaz se nimam za nobenga učitelja.
spet si zabluzu to je spet um ki nekaj hoče biti skoncentriran.
nč ni treba bit to ti sam misleš.

Ne seri s svojo prikrito hinavščino. Zakaj si pa potem napisal knjigo in jo nekaj reklamiral?
Zopet to tvoje, kao premetenstvo, da se drugi zatekajo v misli. Tudi preveč premeten nisi, da bi lahko blefiral.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #4045 - 16.11.2008 at 22:22:02

Heh, sta pa zakomplicirala z temle vajinim umom / mislimi / opazovancem / opazovanjem / ... itd ...  Cheesy Grin Roll Eyes Huh Cool.

No, jest grem tudi spat ... dober dan je bil - z Gospodom Stvarnikom  Cool Kiss Roll Eyes .

Good night Slovenia, wherever you are ...  Tongue...

Boštyxz + #
Back to top

IP Logged

Stricek Pickin Dim
Ex Member

Reply #4046 - 16.11.2008 at 22:23:47

Ajgor

Sem razumel, kaj si mi hotel povedati. Treba je to samo še udejaniti.

Upam samo, da sedaj ne bo priletel Alojz s kakšno svojo ultra nad-Božjo vesoljno Elohimsko razlago in prijavil nekaj čisto tretjega. To kar si rekel ti lahko povežem v neko celoto, Alojz pa govori o nečem tam onkraj kar sploh nima nobene prave zveze z delovanjem človeka in se upravičeno sprašujem, koliko lahko njegovo P.D. sploh pove človeku, razen tega, da ga usmeri v prihodnost, ko naj bi se zgodila re-animacija.

Lp, ahem, kdo sem že jaz?  Cheesy
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4047 - 16.11.2008 at 22:45:35

Quote:
Ajgor

Sem razumel, kaj si mi hotel povedati. Treba je to samo še udejaniti.

Upam samo, da sedaj ne bo priletel Alojz s kakšno svojo ultra nad-Božjo vesoljno Elohimsko razlago in prijavil nekaj čisto tretjega. To kar si rekel ti lahko povežem v neko celoto, Alojz pa govori o nečem tam onkraj kar sploh nima nobene prave zveze z delovanjem človeka in se upravičeno sprašujem, koliko lahko njegovo P.D. sploh pove človeku, razen tega, da ga usmeri v prihodnost, ko naj bi se zgodila re-animacija.

Lp, ahem, kdo sem že jaz?  Cheesy

Najprej opazuj opazovalca in razum bo to začel kalkulirati v nedogled (opazuj-opazovalca, opazuj-opazovalca......) s tem prideš do odgovora, da je brez veze, ker se nikdar ne konča ta veriga, lahko pa naenkrat prideš do uvida, da si vse to ti in se ti vse skupaj razblini, zgladi, zjasni. Moraš samo iskreno hoteti.

Alojz pozna te zadeve, vendar to razlaga na stvaren način z Aditom in povezavo z teološkim izročilom. Meni je ta razlaga na bazi elektromagnetizma logična in verjetna. Sam sem jo v začetku gledal iz psihološkega vidika in se ujema z z mojo vednostjo. Prav tako formula povsem ustreza. Sam ga ne jemljem kot neko prihodnost, neko odrešitev, ampak kot dejstvo, veliko ve in to pravilno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4048 - 16.11.2008 at 22:49:00

Boštyxz wrote on 16.11.2008 at 22:22:02:
Heh, sta pa zakomplicirala z temle vajinim umom / mislimi / opazovancem / opazovanjem / ... itd ...  Cheesy Grin Roll Eyes Huh Cool.

No, jest grem tudi spat ... dober dan je bil - z Gospodom Stvarnikom  Cool Kiss Roll Eyes .

Good night Slovenia, wherever you are ...  Tongue...

Boštyxz + #

Kaj te je utrudilo? Prosi Ta-modrega za energijo, pa bo. Saj ti tako vse on zrihta, kajne? Ti kot kvalificiran hlapec, ki čaka na izpit vkv, tako samo ubogaš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #4049 - 16.11.2008 at 23:52:31

Omen sat

Samo nekaj bi dodal k tem pogovorom um/misel.

Zanima me samo to ce mislis, da je lahko dusa samozavedna?
Ker iz tega in raznih neumnih duhovnih nivojev, izvira ves problem.

Namrec clovek je zaveden in kompleten z duso in telesom oziroma umom. To je tvoja celota, zato ce karkoli zanikas zanikas edino sebe.

Danasnja duhovnost, v nekaterih primerih kompletno zanika telo in s tem um, to ne gre... Poenta je ravno v tem, uravnovesiti tehtnico med akumulirano in realizirano vrednostjo. To vecno- zdaj pocne nezavedno stvarstvo, vesolje na vseh nivojih in je naraven proces. Ena vrednost je lahko kriticno nad drugo, nato se vrednosti znotraj cikla zamenjajo.

Recimo trenutno in ocitno prevladovanje zenske energije nad mosko, se zrcali na vseh nivojih, ampak pride do tocke, ko se vrednosti obrneta (enak delez kot ena odda, druga sprejme) in tako izmenicno vecno- zdaj. To je povezano z zmotnim razmisljanjem, da bomo umsko rasli v nedogled... Ne bomo, ker smo naravno omejeni- galakticni letnio casi, obstaja pa moznost za clovestvo- spoznati enotno naravno zakonitost in med drugim biti neodvisni od EM polja galaksije. Skoda da je vecina tako slepih za to tako enostavno dejstvo. Skratka hotel sem samo razjasniti da je ravno tako pri umu, da je um pomemben ravno tako kot dusa, brez uma smo nezavedni.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Pages: 1 ... 268 269 270 271 272 ... 764