Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 266 267 268 269 270 ... 764
(Read 1501854 times)
Stricek Pickin Dim
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #4005 - 16.11.2008 at 13:25:16

Hočeš reči, da čas obstaja, ko obstajata opazovalec in opazovano? Oziroma, ko um samega sebe razdeli na opazovalca in na opazovano? Ampak kako lahko samega sebe tako razdeli? Čemu taka razdelitev?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4006 - 16.11.2008 at 13:43:33

Quote:
Hočeš reči, da čas obstaja, ko obstajata opazovalec in opazovano? Oziroma, ko um samega sebe razdeli na opazovalca in na opazovano? Ampak kako lahko samega sebe tako razdeli? Čemu taka razdelitev?

Um obstaja samo v času. Bori se za obstanek. Ko se ti identificiraš z umom on obstaja in te preko psihološkega časa usmerja. Um je tvoje orodje, preko njega se uravnava tvoje telo (srce, želodec, jetra itd). Zato ni ločen od tebe, se ga ne moreš znebiti, saj ti omogoča obstanek. Vendar pa ni potrebno, da si vseskozi njegov hlapec in se popolnoma poistovetiš z njim. Spoznanje delovanja uma, ko spoznaš, da si vse to ti, ti prinese pravilneje delovanje. Spoznanje uma in združitev z njim te ozavesti, saj je tvoja zavest enovita. Um ni noben bav bav, ampak si to ti in sprejmi ga, ne negiraj ga ali se mu podrejat.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Stricek Pickin Dim
Ex Member

Reply #4007 - 16.11.2008 at 13:50:50

Quote:
Um je tvoje orodje, preko njega se uravnava tvoje telo (srce, želodec, jetra itd). Zato ni ločen od tebe, se ga ne moreš znebiti, saj ti omogoča obstanek.

A vidiš, mene pa zgleda tole "jebe", če me v resnici kaj "jebe". Po mojih informacijah, pa telo deluje samo od sebe, neodvisno od uma. Da um nima nič s telesom sploh ampak da um v bistvu telo ves čas uničuje, in ga telo sploh ne rabi. Če bi se telo znebilo uma, bi šele lahko v celoti "zaživelo", ker kot um pojmujem delovanje misli, ki pa sploh ni potrebna za delovanje telesa.

Quote:
Spoznanje delovanja uma, ko spoznaš, da si vse to ti, ti prinese pravilneje delovanje. Spoznanje uma in združitev z njim te ozavesti, saj je tvoja zavest enovita. Um ni noben bav bav, ampak si to ti in sprejmi ga, ne negiraj ga ali se mu podrejat.

Spet imam drugačne informacije (ki jih želim potrditi ali ovreči, vseeno mi je). In sicer, da jaz v resnici nisem "svoj um", da nisem "svoje misli", ampak da so misli umetno vsiljene od drugod in da bi jaz lahko šele celovito deloval, ko bi misel bila negirana, v smislu da me ne okupira več.

Katere informacije so pravilne? To bi jaz rad enkrat za vselej vedel. In ni mi potrebno reči, te pa te so pravilne. Samo naj nekdo nekaj razloži pa bom jaz že sam videl za naprej.
Back to top

IP Logged

Stricek Pickin Dim
Ex Member

Reply #4008 - 16.11.2008 at 14:01:03

Observer and the observed

Q: Is there a difference between the observer and the observed?

We are so conditioned, so heavily burdened with the past, with all our knowledge, information how can the mind be spontaneous? Can the mind observe its activity without prejudice, which means without images? When there is a division between the observer and the observed there is conflict but when the observer is the observed there is no control, no suppression. The self comes to an end. Duality comes to an end. Conflict comes to an end. This is the greatest meditation to come upon this extraordinary thing for the mind to discover for itself the observer is the observed.

I see, within myself, the observer is always watching, judging, censoring, accepting, rejecting, disciplining, controlling, shaping. That observer, that thinker, is the result of thought, obviously. Thought is first; not the observer, not the thinker. If there was no thinking at all, there would be no observer, no thinker; then there would only be complete, total attention.

Naj kdo to razloži, potem bomo pa videli kako naprej.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4009 - 16.11.2008 at 14:18:49

Quote:
Quote:
Um je tvoje orodje, preko njega se uravnava tvoje telo (srce, želodec, jetra itd). Zato ni ločen od tebe, se ga ne moreš znebiti, saj ti omogoča obstanek.

A vidiš, mene pa zgleda tole "jebe", če me v resnici kaj "jebe". Po mojih informacijah, pa telo deluje samo od sebe, neodvisno od uma. Da um nima nič s telesom sploh ampak da um v bistvu telo ves čas uničuje, in ga telo sploh ne rabi. Če bi se telo znebilo uma, bi šele lahko v celoti "zaživelo", ker kot um pojmujem delovanje misli, ki pa sploh ni potrebna za delovanje telesa.

Quote:
Spoznanje delovanja uma, ko spoznaš, da si vse to ti, ti prinese pravilneje delovanje. Spoznanje uma in združitev z njim te ozavesti, saj je tvoja zavest enovita. Um ni noben bav bav, ampak si to ti in sprejmi ga, ne negiraj ga ali se mu podrejat.

Spet imam drugačne informacije (ki jih želim potrditi ali ovreči, vseeno mi je). In sicer, da jaz v resnici nisem "svoj um", da nisem "svoje misli", ampak da so misli umetno vsiljene od drugod in da bi jaz lahko šele celovito deloval, ko bi misel bila negirana, v smislu da me ne okupira več.

Katere informacije so pravilne? To bi jaz rad enkrat za vselej vedel. In ni mi potrebno reči, te pa te so pravilne. Samo naj nekdo nekaj razloži pa bom jaz že sam videl za naprej.

Misel je v polju uma in ju potrebuješ. Brez njiju ni tvoje zavesti, ki je zavest vsega človeštva. Tvoj um te z intervalom časa ločuje od resnice. Z negacijo uma se postaviš v koncentracijo in potem misliš, da si v meditaciji. Prav tako lahko odmisliš roko ali nogo, vendar ju še zmeraj imaš. Tu je ta tako opevano sprejetje, vendar tega ne zmoreš, če ne spoznaš uma, ki postane tvoj prijatelj. Um lahko vzameš kot realizirano energijo, ki vedno deluje v času. S spoznanjem le tega se združi z akumulirano in prideš do večno-sedaj ali nič. Ker pa nič v vesolju ne obstaja si vse.

Telo uravnava zavest. Človeška zavest. Brez spoznanja uma, ti je dostop onemogočen. Spoznanje, da je nezavedni um in zavedni um eno in isto, da ni ločeno je samo um, kar si ti te ozavesti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4010 - 16.11.2008 at 14:24:01

Quote:
Observer and the observed

Q: Is there a difference between the observer and the observed?

We are so conditioned, so heavily burdened with the past, with all our knowledge, information how can the mind be spontaneous? Can the mind observe its activity without prejudice, which means without images? When there is a division between the observer and the observed there is conflict but when the observer is the observed there is no control, no suppression. The self comes to an end. Duality comes to an end. Conflict comes to an end. This is the greatest meditation to come upon this extraordinary thing for the mind to discover for itself the observer is the observed.

I see, within myself, the observer is always watching, judging, censoring, accepting, rejecting, disciplining, controlling, shaping. That observer, that thinker, is the result of thought, obviously. Thought is first; not the observer, not the thinker. If there was no thinking at all, there would be no observer, no thinker; then there would only be complete, total attention.

Naj kdo to razloži, potem bomo pa videli kako naprej.

O tem ti govorim, le da brez zanikanja uma. Tudi tu ne govori o zanikanju misli ampak sprejetju. Ob popolni pozornosti, ne koncentraciji, to pomeni občutljivosti se misel v tebi združi v eno-zavest.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Stricek Pickin Dim
Ex Member

Reply #4011 - 16.11.2008 at 15:18:21

Ajgor

Si siguren, da to ni v tebi samo nek ideal?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4012 - 16.11.2008 at 15:36:23

Quote:
Ajgor

Si siguren, da to ni v tebi samo nek ideal?

Kakšen ideal? Še idola ni.
Je pa namera.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4013 - 16.11.2008 at 17:23:05

Quote:
Quote:

Um obstaja samo v času. Bori se za obstanek. Ko se ti identificiraš z umom on obstaja in te preko psihološkega časa usmerja. Um je tvoje orodje, preko njega se uravnava tvoje telo (srce, želodec, jetra itd). Zato ni ločen od tebe, se ga ne moreš znebiti, saj ti omogoča obstanek. Vendar pa ni potrebno, da si vseskozi njegov hlapec in se popolnoma poistovetiš z njim. Spoznanje delovanja uma, ko spoznaš, da si vse to ti, ti prinese pravilneje delovanje. Spoznanje uma in združitev z njim te ozavesti, saj je tvoja zavest enovita. Um ni noben bav bav, ampak si to ti in sprejmi ga, ne negiraj ga ali se mu podrejat.

Lp,Igor

ajgor čist si zabluzil tole z umom.
tapru da smo si na jasnem um je misel.
preko njega se nič uravnava tvoje telo.
koliko mas lahko kontrole nad tem da ti zrastejo lasje ali da delujejo jetra.popolnoma nič.
ves se dogaja samo od sebe ker je prisotna zavest ali po domače življenje ne pa um.

razloži mi kako si se združil s svojim umom da si tako ozavesten.
še zmeraj mešaš um in zavest. Wink

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4014 - 16.11.2008 at 18:55:22

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 17:23:05:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

koliko mas lahko kontrole nad tem da ti zrastejo lasje ali da delujejo jetra.popolnoma nič.
ves se dogaja samo od sebe ker je prisotna zavest ali po domače življenje ne pa um.

Užitek, strah, nasilje, misel so med seboj povezani. In vsemu temu pravim um. To je tvoja zavest, ta um. Prehod iz zavesti uma v zavest etike, pa je človeška zavest. Človeške zavesti ne smatram, omejeno na misel, um. Preko zavesti uma se preide z inteligenco, ki je dar in ti odpre svobodo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4015 - 16.11.2008 at 19:33:48

Quote:
OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 17:23:05:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Užitek, strah, nasilje, misel so med seboj povezani. In vsemu temu pravim um. To je tvoja zavest, ta um. Prehod iz zavesti uma v zavest etike, pa je človeška zavest. Človeške zavesti ne smatram, omejeno na misel, um. Preko zavesti uma se preide z inteligenco, ki je dar in ti odpre svobodo.

Lp,Igor

igor zavest je ena sama jel tako.
ti pa praviš da sta kar dve dej se razjasni tle.(zavest uma ali zavest etike)
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4016 - 16.11.2008 at 19:37:39

Pa kaj je tebi, Omen. Nekaj govoriš o jasnosti in hočeš komandirati potem pa tole.

Zavest je proizvod časa. Nič drugega kot proizvod časa!!!

Ako hočeš spoznati čas, spoznaj svojo zavest, način delovanja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4017 - 16.11.2008 at 19:42:05

Quote:
Pa kaj je tebi, Omen. Nekaj govoriš o jasnosti in hočeš komandirati potem pa tole.

Lp,Igor

kje si pa to pobral da je zavest proizvod časa.
igor dej mi razjasni kako si spoznal čas.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #4018 - 16.11.2008 at 19:48:45

OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 19:42:05:
Quote:

Lp,Igor

Kaj ti naj razjasnim? To boš moral sam. Sicer si pa tako pameten, da določene stvari pobiraš.

Nekaj ti še odgovorim, sicer pa zamenjaj ton in se spusti z nekega vedeca, ker to nisi.

Ti imaš idejo, da nekaj veš. Sedaj pa poglej, kako je ta ideja nastala. Potem se odločiš, da boš o tej ideji nekaj povedal in jo uresničil. Vsa tvoja zavest je zato v tej uresničitvi ideje. Ostalo gre mimo tebe nezapaženo. To je čas, psihološki čas in tvoja zavest je ujeta v njem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #4019 - 16.11.2008 at 20:02:46

Quote:
OMEN SAT wrote on 16.11.2008 at 19:42:05:
Quote:

Lp,Igor

Kaj ti naj razjasnim? To boš moral sam. Sicer si pa tako pameten, da določene stvari pobiraš.

Nekaj ti še odgovorim, sicer pa zamenjaj ton in se spusti z nekega vedeca, ker to nisi.

Ti imaš idejo, da nekaj veš. Sedaj pa poglej, kako je ta ideja nastala. Potem se odločiš, da boš o tej ideji nekaj povedal in jo uresničil. Vsa tvoja zavest je zato v tej uresničitvi ideje. Ostalo gre mimo tebe nezapaženo. To je čas, psihološki čas in tvoja zavest je ujeta v njem.

Lp,Igor

kaj misliš pod ostalo
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 266 267 268 269 270 ... 764