Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 264 265 266 267 268 ... 764
(Read 1502285 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3975 - 12.11.2008 at 02:09:47

Bamby wrote on 12.11.2008 at 01:55:57:
Quote:
Sam psihološki proces je v času. Gledaš interval časa iz intervala časa. Podobno kot relativna teorija. Zato tudi ni pravilna.

Lp,Igor

Po preteklih postih Prometejkovcev sklepam, da si imel verjetno v mislih Einsteinovo teorijo relativnosti in ne nekakšno relativno teorijo. Le kako neki boš ti sirota ocenjevala teorijo genijalnega Einsteina, če ji pa še imena ne razumeš.
Je pa res, da so tvoje teorije relativne in kot pravilno ugotavljaš, niso pravilne.

Namenoma sem jo imenoval; relativna teorija-teorija relativnosti. Pravilno si sklepal, da gre za Einsteinovo relativno teorijo, ki jo učenjaki imenujejo teorija relativnosti. Zaznavam določen napredek pri tebi.

Sicer sem jo pa preštudiral že pred 20 leti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3976 - 12.11.2008 at 11:18:29

Alojz in Sandib wrote on 11.11.2008 at 17:03:46:
Zakaj je čas in vse konstanta večno-sedaj?  Zato ker večno sedaj realiziran čas(preteklost) prehaj v točki zlitja večno-sedaj izmenično v prihodnost in obratno prihodnost v preteklost,kjer oba časa izražata navzven 'konstanto-vrednost večno-sedaj'. Lahko kateri koli butec tu,to zakonitost ustavi samo za hipec večno-sedaj.Ne ker v tem samozlitju samogibalu mase-energije prostora-časa živi in tudi umre in tako večno-sedaj in zato je vsaka smrt sočasno konec in nov začetek v isti dimenziji večno-sedaj. Nimam pretočnika (traktorja) da bi mnogim to zliv v glavo. To morate sami dojeti.

Lp Alojz Cheesy Shocked Roll Eyes Cool

O.k. gremo po vrsti kot zadevo lahko jaz razumem.

Psihiološko je logično, da  na ravni občutja obstaja samo sedaj, ker je občutje celostno/totalno, se pravi da ni separiano na preteklo/prihodnje. Kakor hitro pa se od tega občutja celostnosti 'odklopimo', nam čuti sporočajo  neko zapredje dogodkov, ki jih misel v skladu z v preteklosti uskladiščenimi spomini in prihodjimi pričakovanji razvršča po pomembnosti oz. jih uvršča v neko življensko zgodbo, ki  je  na vsakokratni občutenjski izhodišni/končni celostno/totalni ravni itak dojeta kot brezčasna v smislu nikoli začeta in nikoli dokončana.

Ni razloga da ne bi verjel, da je um preko uvida lahko zavestna priča obstoju takega večnega-sedaj, a prav zato podleže skušnjavi, da bi to  subjektivno občutje, ki mu je um z notranjim uvidom priča,  preslikal  v objektivno zunanje dejstvo z nameniom, da bi  umiri svoj nemir, ki  ga mu povzročajo čutni dražljaji in spominska baza,  iz katerih je prisiljen vedno znova konstruirat  t. i. realnost kot posledico ugotovljenih     vzročno-posledične odnosov. Ampak takoj, ko tej skušnjavi  podleže, zapade v paranoično/shizoiden  položaj, saj se mu začne dogajat realnost izven vzročno-posledičnega kontinuuma, začne mešat posledice z vzroki, skratka pade iz razumno urejenega sveta v svet mistike in magije.

Še enkrat, da se razmemo: subjektivno, na občutenjski ravni, je celostnost (občutenje brezčasnosti, večno-sedaj...)  nujna, prav tako je če že ne nujen pa vsaj dobrodošel  zavesten uvid v nujnost  obstoja takega občutja, ni pa  zdrava neposredna preslikava takega občutja v zunanji svet samo zato, da prihranili umu negotovo mučenje z iskanjem čutnih in spominskih vzročno posledičnih povezav in mučenje z vprašanjem smisla takega početja ob zavedanju, da zunanjega sveta ne bo nikoli mogel tako pololno in brezhibno  uredit, da bo povsem v skladu občutenjem notranje brezčasnosti in da potem njegova v svet obrnjena čutna in mislena  intervencija ne bo več potrebna...      
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3977 - 12.11.2008 at 18:23:52

titud wrote on 12.11.2008 at 11:18:29:
Zakaj je čas in vse konstanta večno-sedaj?  Zato ker večno sedaj realiziran čas(preteklost) prehaj v točki zlitja večno-sedaj izmenično v prihodnost in obratno prihodnost v preteklost,kjer oba časa izražata navzven 'konstanto-vrednost večno-sedaj'. Lahko kateri koli butec tu,to zakonitost ustavi samo za hipec večno-sedaj.Ne ker v tem samozlitju samogibialecalu mase-energije prostora-časa živi in tudi umre in tako večno-sedaj in zato je vsaka smrt sočasno konec in nov začetek v isti dimenziji večno-sedaj. Nimam pretočnika (traktorja) da bi mnogim to zliv v glavo. To morate sami dojeti.

Psihiološko je logično, da  na ravni občutja obstaja samo sedaj, ker je občutje celostno/totalno, se pravi da ni separiano na preteklo/prihodnje. Kakor hitro pa se od tega občutja celostnosti 'odklopimo', nam čuti sporočajo  neko zapredje dogodkov, ki jih misel v skladu z v preteklosti uskladiščenimi spomini in prihodjimi pričakovanji razvršča po pomembnosti oz. jih uvršča v neko življensko zgodbo, ki  je  na vsakokratni občutenjski izhodišni/končni celostno/totalni ravni itak dojeta kot brezčasna v smislu nikoli začeta in nikoli dokončana.

Ni razloga da ne bi verjel, da je um preko uvida lahko zavestna priča obstoju takega večnega-sedaj, a prav zato podleže skušnjavi, da bi to  subjektivno občutje, ki mu je um z notranjim uvidom priča,  preslikal  v objektivno zunanje dejstvo z nameniom, da bi  umiri svoj nemir, ki  ga mu povzročajo čutni dražljaji in spominska baza,  iz katerih je prisiljen vedno znova konstruirat  t. i. realnost kot posledico ugotovljenih     vzročno-posledične odnosov. Ampak takoj, ko tej skušnjavi  podleže, zapade v paranoično/shizoiden  položaj, saj se mu začne dogajat realnost izven vzročno-posledičnega kontinuuma, začne mešat posledice z vzroki, skratka pade iz razumno urejenega sveta v svet mistike in magije.

Še enkrat, da se razmemo: subjektivno, na občutenjski ravni, je celostnost (občutenje brezčasnosti, večno-sedaj...)  nujna, prav tako je če že ne nujen pa vsaj dobrodošel  zavesten uvid v nujnost  obstoja takega občutja, ni pa  zdrava neposredna preslikava takega občutja v zunanji svet samo zato, da prihranili umu negotovo mučenje z iskanjem čutnih in spominskih vzročno posledičnih povezav in mučenje z vprašanjem smisla takega početja ob zavedanju, da zunanjega sveta ne bo nikoli mogel tako pololno in brezhibno  uredit, da bo povsem v skladu občutenjem notranje brezčasnosti in da potem njegova v svet obrnjena čutna in mislena  intervencija ne bo več potrebna...      

Titud

Veš kaj sedaj si pa že preskočil meje občutka za dobro mero in korektnost.
Nič kar delam ni oduzeto iz moje zavesti bivanja sedaj,ki vključuje stanje takšno kot je. Ali je moje početje zdravo ali ni,ti ne moreš in nimaš pravice ocenjevati. Tudi v primeru,da si psiholog. Si ti že slišal za dejstvo osebne 'opravilne sposobnosti'. In sedaj jaz tebe 'genijalec' vprašam,kdo si ti,ki si upaš ocenjevati moje početje. Če bi ga samo ocenjeval v smislu sprejemljivo-nesprejemljivo zame. Ampak ti falotek samozaljubljen' daješ diagnozo' o psihofizičnem stanju moje biti.
Kaj bi bilo,če bi sedaj jaz vrgel ven kaj si mislim o tvojem psihičnem stanju. A ti znaš razmišljati normalno, brez svojega nizkega ega?  Debatiraj o mojem delu, ne o moji osebi, si zmožen tega?

Lp Alojz Shocked Embarrassed Kiss
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #3978 - 12.11.2008 at 18:59:39

Mislim da brez vsakrsnega kompliciranja najlepse razlozi zadevo okrog casa ravno-

Xmept*= INmept* EM RImept* =Xmept*

Problem je ker je danasnje razmisljanje zelo drugacno.

Masa, Energija, Prostor T-cas, Zivljenje* je lepo razvidno, da je v formuli nespremenljiva konstanta in kot taksna nikoli zaceta in nikoli koncana. Nas problem (mislim to glede casa) je ravno v tocki zlitja- vecno zdaj, ker se jo ne dojema pravilno. Nam daje obcutek casa, a v resnici je to le ples med akumuliranim in realiziranim, kot bi iz enega kozarca prelival vodo v drugega in tako vecno- zdaj, po temu konceptu deluje vse, a v resnici ni navzven nobene spremembe, nic se ne pridobi nic izgubi, vse je popolnoma enako- Spremembe so samo znotraj cikla, ki pa z vezanim zacetkom in koncem nadaljuje vecno- zdaj.

Okrog tega se lahko razpravlja in razpravlja, resnica je pa tako enostavna.

Samo tako na hitro moja misel, zdaj pa delat nazaj, ze tako zamujam... Fakin cajt.

L.p.
Back to top
« Last Edit: 12.11.2008 at 22:53:31 by Etrex »  

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #3979 - 12.11.2008 at 22:46:29

Vrli znanstveniki baje gruntajo da ima voda spomin.

Taksno spoznavanje pogrete vode se bo se naprej nadeljevalo, dokler ne bojo spoznali enetno naravno zakonitost.

Ce ves da je voda akumulirana vrednost zemlje, tako kot nasa dusa- spominska koda, ti je to kar jasno.

Homeopatija, zegnana voda, ...

Se nekaj sem nasel med brskanjem po netu, ki lepo opise ciklicnost vode, seveda vsi drugi elementi tudi niso izjema.

VODA?
Sredi sobe stoji miza.
Na njej opazim osamljeno steklenico vode.
Le od kod je pritekla se sprašujem.
Mirna, tiha, čista ... Kot najlepši biser narave.
Premišljujem dalje.
Smo kdaj že razmišljali kaj vse se je s to vodo dogajalo
preden smo jo žejni izpili?
Le kje vse je tekla
in kaj vse je plavalo v njej?
Kaj pa se bo zgodilo ko jo izpijemo?
Vrnila se bo nazaj od koder je pritekla.
Pomislim.
To isto vodo je nekoč pil sam pračlovek!
Sedaj osamljeno sameva
v steklenici sredi sobe.
Ima voda karakter, občutke, spomin?
Le kaj nam bi lahko povedala
o današnjem ravnanju z njo?
Same lepe stvari?
Niti ne.
Človek jo ignorira,
v prazne steklenice skrbno jo zapira.
Spoštovanje?
Kje pa!
Raje to 'flašo' izpijmo do dna!

Alojz kaj vi menite okrog vode, kot akumulirane vrednosti?

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3980 - 13.11.2008 at 01:17:11

titud wrote on 12.11.2008 at 11:18:29:
Zakaj je čas in vse konstanta večno-sedaj?  Zato ker večno sedaj realiziran čas(preteklost) prehaj v točki zlitja večno-sedaj izmenično v prihodnost in obratno prihodnost v preteklost,kjer oba časa izražata navzven 'konstanto-vrednost večno-sedaj'. Lahko kateri koli butec tu,to zakonitost ustavi samo za hipec večno-sedaj.Ne ker v tem samozlitju samogibalu mase-energije prostora-časa živi in tudi umre in tako večno-sedaj in zato je vsaka smrt sočasno konec in nov začetek v isti dimenziji večno-sedaj. Nimam pretočnika (traktorja) da bi mnogim to zliv v glavo. To morate sami dojeti.

Ne vem zakaj tako kompliciraš. Sedaj si se vsidral na občutek. Občutek je občutek. Šele misel ga naredi za takšnega ali drugačnega. Občutek narediš pogojen in ne vem kaj bi delal neko analizo na občutku.

Um nima nič z uvidom, šele v psihološkem času ga ti sam uporabiš. Uporaba uma  je psihološki čas. Um ne vidi realnega stanja, ampak podobo. Mistika in magija je v umu. Um naredi mistiko in magijo.

Še o tvojem sklepu. Občutek nima nič zraven in uvid je vedno popolnoma zavesten, drugače ni uvid. Um ni nikakršen vol, da bi ga mučil s tem le obstati hoče zato ti da občutek utrujenosti. Ker ne znaš pridobiti življenske energije, se z umom zatečeš v neka motena čustva in občutke.

Še vprašanje?
Kje si pobral takšne razlage? Že nova psihologija jih ne uporablja več, v razvitem svetu.

Moj sklep; popolnoma zgrešeno pojmovanje, na bazi naučenega z nekih knjig. Ezoterika z mistiko in magijo nima nič z večno-sedaj in zgleda ti verjameš tem navadnim šarlatanom, ki um uporabljajo za osebno korist. Popolna zavestnost človeka ti da pravi uvid, za to je pa potrbna etika. V nasprotju, pa ti ves čas moraliziraš. Ne morem mimo stavka, ki je že bil izrečen; etika je satan za moralista.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3981 - 13.11.2008 at 09:38:00

Ja, kaaam pa pridemo brez moralne čistosti  Cheesy . Samo v pogubo . Tongue

In, kaj naj bi etika bila ? Huh A je to kaj v zvezi z etičnostjo ? Roll Eyes ( etično pripadnostjo ?  Undecided )

Daj, prosim še to malo razloži, če se ti da  Roll Eyes .

LP Cool
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #3982 - 13.11.2008 at 10:14:06

Alojz in Sandib wrote on 12.11.2008 at 18:23:52:
Titud

Nič kar delam ni oduzeto iz moje zavesti bivanja sedaj,ki vključuje stanje takšno kot je. Ali je moje početje zdravo ali ni,ti ne moreš in nimaš pravice ocenjevati. Tudi v primeru,da si psiholog. Si ti že slišal za dejstvo osebne 'opravilne sposobnosti'. In sedaj jaz tebe 'genijalec' vprašam,kdo si ti,ki si upaš ocenjevati moje početje. Če bi ga samo ocenjeval v smislu sprejemljivo-nesprejemljivo zame. Ampak ti falotek samozaljubljen' daješ diagnozo' o psihofizičnem stanju moje biti.
Kaj bi bilo,če bi sedaj jaz vrgel ven kaj si mislim o tvojem psihičnem stanju. A ti znaš razmišljati normalno, brez svojega nizkega ega?  Debatiraj o mojem delu, ne o moji osebi, si zmožen tega?

Ne diagnosticiram psihofizičnige stanja tvoje biti, ampak svoje, ko bi se znjadla v situaciji, če bi uvid v občutje brezčasnosti (kot razumem po tvojem opisu) preslikal navzven v zunajo materilno-energetkso pojavnost oz. jo konstituiral v skladu s tem uvidom. V meni bi zaneslijovo pozročil psihološko dvojnost, ki se z medicinskimi termini      
imenuje shizma. Govorim o sebi, če pa  se s posoploševanjem dotikam tudi tebe, se ti ponovno opravičajem. Ne poznam te dovolj, da bi z gotovostjo to lahko trdil zate, lahko da  zate to res ne velja, vendar tudi če bi bil izjema, bi si v skladu z meni očitano 'samoljubnstjo' najbž to razlagal kot izjemo, ki potrjuje moje pravilo.      
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3983 - 13.11.2008 at 11:36:34

titud wrote on 13.11.2008 at 10:14:06:
Alojz in Sandib wrote on 12.11.2008 at 18:23:52:
Titud

Ne diagnosticiram psihofizičnige stanja tvoje biti, ampak svoje, ko bi se znjadla v situaciji, če bi uvid v občutje brezčasnosti (kot razumem po tvojem opisu) preslikal navzven v zunajo materilno-energetkso pojavnost oz. jo konstituiral v skladu s tem uvidom. V meni bi zaneslijovo pozročil psihološko dvojnost, ki se z medicinskimi termini      
imenuje shizma. Govorim o sebi, če pa  se s posoploševanjem dotikam tudi tebe, se ti ponovno opravičajem. Ne poznam te dovolj, da bi z gotovostjo to lahko trdil zate, lahko da  zate to res ne velja, vendar tudi če bi bil izjema, bi si v skladu z meni očitano 'samoljubnstjo' najbž to razlagal kot izjemo, ki potrjuje moje pravilo.      

Titud

Sedaj si mi pokazal,da nisi razumel zadeve. Nimaš kaj preslikavat materijalno-energetsko navzven,ker si sam živa samozavedna individualna  materijalna-energetska ,pa še akumulirana življenjska matrica v DNK naše vrste. Vse si ti nič zunaj ti sam si ta vesoljna živa samobitnost,večno-sedaj.

Štekaš ? Vtakni glavo v vtičnico -materializirano in energetsko,to si ti sam,pa še samozaveden povrhu!
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #3984 - 13.11.2008 at 12:21:08

Quote:
Ne vem zakaj tako kompliciraš. Sedaj si se vsidral na občutek. Občutek je občutek. Šele misel ga naredi za takšnega ali drugačnega. Občutek narediš pogojen in ne vem kaj bi delal neko analizo na občutku.

Občutje daje čutom in mislim celostnost, oba iz njega izhajata in se v nejm hkrati povratno potrjujeta kot dobra/slaba (v etičnem) in resnična/lažna (v emprično  spoznavnem) smislu. V ničemer drugem kot  v lastnem  občutju  ne moremo sidriarat  etičnosti in  resničnosti svojih misli in dejanj razen seveda če to občutje transcendiramo v nek zunanji etični in resničnosti imperativ, npr. boga, dobrega/zlega duha, učitelja, voditelja... Največji znastvenik bo za to, od kje črpa gotovost v pravilnost svojih teorij, če je iskren, potrdil.  da bodisi v lastnem celostnem dobrem občutku ali pač v bogu, pri čemer ne bo njegova teorija nič pridobila/izgubila na veljavnosti. Skratka, etićna  pravilnost  in resniočnost dejanja se lahko verifikacirata le na nekaj tako nepogojem (danem) kot je  občutenjsko, ni druge...    

Quote:
Um nima nič z uvidom, šele v psihološkem času ga ti sam uporabiš. Uporaba uma  je psihološki čas. Um ne vidi realnega stanja, ampak podobo. Mistika in magija je v umu. Um naredi mistiko in magijo.

S tem se strinjam. Ko čuti in um začnetjo družno posegat v področje, za katerega nista usposbljaena, v obučtje, se odpre polje mistike in magije. Mistika in magija zato zanseljivo nista kriterija pravilnosti in resničnosti naših misli in dejanj...  

Quote:
Še o tvojem sklepu. Občutek nima nič zraven in uvid je vedno popolnoma zavesten, drugače ni uvid. Um ni nikakršen vol, da bi ga mučil s tem le obstati hoče zato ti da občutek utrujenosti. Ker ne znaš pridobiti življenske energije, se z umom zatečeš v neka motena čustva in občutke.

Uvid je zihr zavesten, ni pa nujno pravilen in resničen. Energetsko-materilani pretok se omogoči, ko um nedvoumno verificira svojo pravilnost v občutju.

Quote:
Še vprašanje?
Kje si pobral takšne razlage? Že nova psihologija jih ne uporablja več, v razvitem svetu.

Moj sklep; popolnoma zgrešeno pojmovanje, na bazi naučenega z nekih knjig. Ezoterika z mistiko in magijo nima nič z večno-sedaj in zgleda ti verjameš tem navadnim šarlatanom, ki um uporabljajo za osebno korist. Popolna zavestnost človeka ti da pravi uvid, za to je pa potrbna etika. V nasprotju, pa ti ves čas moraliziraš. Ne morem mimo stavka, ki je že bil izrečen; etika je satan za moralista.

Lp,Igor

Povod za moj prihod na ta forum je bil 'demistifikacija mistike'. V potrebi po sprembi/razširitvi ali celo novi, vsekakor pa predvsem etičnejši  zanstveni paradigmi (velja tudi za t.i. humanistične znanosti),      se na področje zanosti skuša zgužvat  vse mogoče. To me 'vzdrmalo' tako  na osebnem nivoju (žena se ful ukvarja z ezoteriko) kot na strovnem (kot družboslovca), tako da sem začel skoraj sitematično zasledovat, kaj se tu dogaja. En   po moje lep/iskren primer poskusa sprememembe te pardigme, hkrati s po moje tud argumentirano kritiko, sem povzel v prvem topiku:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1013506093/76

V bistvu sem na forumu in tudi  sicer pozoren na vse mejno, kar bi lahko bilo (še) znanost v smsilu zanjo  veljavnih objektivnih kritierijev ugotvljanja resničnosti; na vse, kar bi se želelo podati kot na znanosti utemljeno, a je v bistvu šarlatananstvo, ki iz tržnih ali drugih razlogov  potrebuje averolo znanosti; na tisto, kar bi celo lahko postalo zanost,   če bi se najprej ustrezbo   spremenila  ali celo zrušila 'stara' znanstvena paraigma; na vse nekje vmes, ki me pač pritegne in za kar se počutim vsaj omejeno kompetentnega...    

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #3985 - 13.11.2008 at 13:49:33

Alojz in Sandib wrote on 13.11.2008 at 11:36:34:
Titud

Sedaj si mi pokazal,da nisi razumel zadeve. Nimaš kaj preslikavat materijalno-energetsko navzven,ker si sam živa samozavedna individualna  materijalna-energetska ,pa še akumulirana življenjska matrica v DNK naše vrste. Vse si ti nič zunaj ti sam si ta vesoljna živa samobitnost,večno-sedaj.

Štekaš ? Vtakni glavo v vtičnico -materializirano in energetsko,to si ti sam,pa še samozaveden povrhu!

Spozannje, da  je tisto,  kar je zunaj, je tudi znotraj in obratno, je spoznanje  starih alkimistov. Da obstaja  sinhroniciteta (hkratnost) kozmičnega dogajanja in psihičnega, so verjeli in dokazovali že stari   astrologi. Vsaka doba je imela tudi svoj 'kamen modrosti', ki je simboliziral sintezo vsega znanja, vere in upanja, hkrati pa zaradi svoje simbolne   vrednosti in nedokazljivsoti  omogočal vskovrstne  vraže in manipulacije.   Da pa bi se večstoleten razvoj znanosti lahko sintetiziral  zgolj na dnk-ju kot novem 'kamnu' modrosti, ki bi utelešal vse naše znanje, vero in upanje, hkrati pa zaradi svoje simbolne in nedokzaljivsti omogočal  tudi vse  vraže in manipulacije, preprosto nočem verjet. Po moje imam do tega pravico, enako  kot ti, da v to  verjameš.    
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3986 - 13.11.2008 at 15:58:29

Titud si dal dober zaključek  Cool.

LP Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3987 - 13.11.2008 at 17:51:11

titud wrote on 13.11.2008 at 12:21:08:
Quote:

Občutje daje čutom in mislim celostnost, oba iz njega izhajata in se v nejm hkrati povratno potrjujeta kot dobra/slaba (v etičnem) in resnična/lažna (v emprično  spoznavnem) smislu. V ničemer drugem kot  v lastnem  občutju  ne moremo sidriarat  etičnosti in  resničnosti svojih misli in dejanj razen seveda če to občutje transcendiramo v nek zunanji etični in resničnosti imperativ, npr. boga, dobrega/zlega duha, učitelja, voditelja... Največji znastvenik bo za to, od kje črpa gotovost v pravilnost svojih teorij, če je iskren, potrdil.  da bodisi v lastnem celostnem dobrem občutku ali pač v bogu, pri čemer ne bo njegova teorija nič pridobila/izgubila na veljavnosti. Skratka, etićna  pravilnost  in resniočnost dejanja se lahko verifikacirata le na nekaj tako nepogojem (danem) kot je  občutenjsko, ni druge...    

Quote:

S tem se strinjam. Ko čuti in um začnetjo družno posegat v področje, za katerega nista usposbljaena, v obučtje, se odpre polje mistike in magije. Mistika in magija zato zanseljivo nista kriterija pravilnosti in resničnosti naših misli in dejanj...  

Quote:

Uvid je zihr zavesten, ni pa nujno pravilen in resničen. Energetsko-materilani pretok se omogoči, ko um nedvoumno verificira svojo pravilnost v občutju.

Quote:
Še vprašanje?

Lp,Igor

Povod za moj prihod na ta forum je bil 'demistifikacija mistike'. V potrebi po sprembi/razširitvi ali celo novi, vsekakor pa predvsem etičnejši  zanstveni paradigmi (velja tudi za t.i. humanistične znanosti),      se na področje zanosti skuša zgužvat  vse mogoče. To me 'vzdrmalo' tako  na osebnem nivoju (žena se ful ukvarja z ezoteriko) kot na strovnem (kot družboslovca), tako da sem začel skoraj sitematično zasledovat, kaj se tu dogaja. En   po moje lep/iskren primer poskusa sprememembe te pardigme, hkrati s po moje tud argumentirano kritiko, sem povzel v prvem topiku:

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1013506093/76

V bistvu sem na forumu in tudi  sicer pozoren na vse mejno, kar bi lahko bilo (še) znanost v smsilu zanjo  veljavnih objektivnih kritierijev ugotvljanja resničnosti; na vse, kar bi se želelo podati kot na znanosti utemljeno, a je v bistvu šarlatananstvo, ki iz tržnih ali drugih razlogov  potrebuje averolo znanosti; na tisto, kar bi celo lahko postalo zanost,   če bi se najprej ustrezbo   spremenila  ali celo zrušila 'stara' znanstvena paraigma; na vse nekje vmes, ki me pač pritegne in za kar se počutim vsaj omejeno kompetentnega...    

Vse gradiš na občutku. Občutek je zgolj občutek. Tvoje misli z umom ga naredijo za slabega ali dobrega. Ločuješ čustva od uma. Neumnost. Čustva so so del uma, podaljšek misli. Lahko pride iz zavednega ali nezavednega.

Glede uvida pa takole. Uvid je vedno pravilen, je resnica v tistem trenutku. Ko ga ti spraviš v um je že popačen, saj ga um obdela primerja. Vsaka primerjava pa popači dejansko sliko. Občutek nima tu nič, je zgolj občutek. Vse o čemer ti govoriš je psihološki čas. Ne razumeš in nočeš razumeti večno-sedaj. Samo ko si popolnoma zavesten lahko prideš do uvida. Takrat ni nobenega občutka je samo to kar je. Pri vmešavanju uma se vsaka stvar popači.

Ezoterika nima nič z resnico in je popolna stranpot. Imajo neke tehnike, ki jih potem učijo in razglabljajo o njih. Sloni samo na materialnem. Pri njej se kao učiš nevsakdanje stvari na podlagi nekih tehnik za osebno zadovoljstvo in boljše počutje. Je neka postopnost. Postopnosti ni, si samo ti in tvoje hotenje. Poti ni. Za večno-sedaj, moraš hoteti z vso svojo bitjo in mogoče se ti uvid odpre.

Sicer pravilno, da spremljaš in se učiš, samo kdaj boš pa živel? Jutri.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3988 - 13.11.2008 at 18:16:40

titud wrote on 13.11.2008 at 13:49:33:
Titud

Spozannje, da  je tisto,  kar je zunaj, je tudi znotraj in obratno, je spoznanje  starih alkimistov. Da obstaja  sinhroniciteta (hkratnost) kozmičnega dogajanja in psihičnega, so verjeli in dokazovali že stari   astrologi. Vsaka doba je imela tudi svoj 'kamen modrosti', ki je simboliziral sintezo vsega znanja, vere in upanja, hkrati pa zaradi svoje simbolne   vrednosti in nedokazljivsoti  omogočal vskovrstne  vraže in manipulacije.   Da pa bi se večstoleten razvoj znanosti lahko sintetiziral  zgolj na dnk-ju kot novem 'kamnu' modrosti, ki bi utelešal vse naše znanje, vero in upanje, hkrati pa zaradi svoje simbolne in nedokzaljivsti omogočal  tudi vse  vraže in manipulacije, preprosto nočem verjet. Po moje imam do tega pravico, enako  kot ti, da v to  verjameš.    

Titud

Tukaj se hvališ kako,zadeve poznaš.Kako se ti n tvoja žena na mrtvo ukvarjata z ezoteriko. In ti tu meni razlagaš o nekih 'kamnih modrosti' in hkrati veleumno ugotavljaš, kako ta kamen modrosti v mojem primeru DNK, navajaš v kontekstu svoje nevednosti ob hkratnem osebnem priseganju na neke novodobne 'znanstvene dogme'.

Dogma je že naš opis in razumevanjestrukture same DNK vsake vrste.

Dnk se sestoji dvojne trojne zrcalne vezi snovi,ki vključuje elementarno samobitnost (atome)(gravitacija)-nezavedno življenjsko morfogeno matrico (brez gravitacije)-nosilka zavesti,ki se prenaša samo v živi samoreprodukciji DNK vrste-vsake.
Sodobna znanost ne pozna morfogenetičnih matric  vrst in jih zato ne upošteva.Ker če bi jih, adijo Darwin in teorija evolucije in razvoja zemeljskih vrst. Potem bi moralo -človeštvo spoznati v kakšni temi živi in kako daleč je od tega,da bi se lahko vesoljno identificiral-(mišljeno mi zemljani)

Kar se pa tiče tvojega razumevanja časa v dimenziji večno-sedaj
si ravno toliko oddaljen, kot si odaljen od lastnega razumevanja DNK molekul- kromosonov vrst itd. Nič ni direktno iz tebe vse moraš preverit prezvečit,skonstruirat,razmisliti. Potem pa vržeš ven tisto,kar vsi vemo. Izvirnosti, tvojega individualnega uvida v zadevo ni zaslediti. Iz tega vzroka te sam nimam za  izvirnega misleca, ampak za praktika že povedanega in napisanega. Nič novega ne poveš!!

Lp Alojz Shocked Roll Eyes Cheesy
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #3989 - 14.11.2008 at 00:45:02

Alojz in Sandib wrote on 13.11.2008 at 18:16:40:
titud wrote on 13.11.2008 at 13:49:33:
Titud

Titud

Tukaj se hvališ kako,zadeve poznaš.Kako se ti n tvoja žena na mrtvo ukvarjata z ezoteriko.

Tega titud ni napisal!!!

Kako boš ti uboga sirota ocenjevala misli drugih ljudi, če jih pa še prebrati nisi sposoben, kaj šele razumeti.
Kakšno vrednost ima torej tvoje bluzenje preko stotin postov o tem kako (skoraj) vsi  drugi (razen tvojih hlapčevskih podanikov) ničesar  ne razumejo, če ti sam še enega samega stavka ne razumeš? Nikakršne!
In še:
Čas ni konstanta pač pa odvisna spremenljivka!
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Pages: 1 ... 264 265 266 267 268 ... 764