Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 263 264 265 266 267 ... 764
(Read 1502268 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3960 - 11.11.2008 at 13:30:41

Quote:
Ježeš, je Titud lepo opisal bistvo problema.

V resnici imata še največji ego od vseh Alojz in Igor! Zakaj? Ker sta svojo ošabnost priterala tako daleč, da sedaj dejansko mislita, da razumeta vesolje in sebe. A potreba po razumevanju vesolja in življenja se rodi iz malenkostnega uma/ega, ki hoče življenje podrediti sebi. To sem že ves čas trobil, ko sem zatrjeval, da mi z umevanjem ne moremo razumeti ničesar!

Alojz in Igor izražata močno potrebo po tem, da bi vesolje opredalčkala in se tako v njem čutila nadmočno in suvereno. Pa sploh ne moreta razumeti, da vse kar imata sedaj so umske špekulacije, še posebej Alojz.

To sem še hotel sporočiti. Aja, pa zakaj je Poet hotel videti, da bi Alojz res bil en pravi mojster? Hja, ker je pomalem len, in se mu ne bi dalo hoditi v daljno Indijo, pa je raje upal, da bi se kak pravi modrec lahko našel v Sloveniji. Ampak sedaj vidim, da temu ni tako in se poslavljam s tega foruma.

In niste me mogli prepričati, da vegetarijanstvo ni potrebno. Prav tako me niste mogli prepričati, da je kajenje močnih Marlboro cigaret "dobro" za možgane.

Poet se počasi dokončno poslavlja s tega foruma. Sedaj mu je končno jasno, kakšne zablode se dejansko lahko pojavijo v svetu - njih domet in prepričljivost.

Počasi torej nasvidenje. (heh, žaljiv pa nisem bil, jeli?  Wink)

Poet

Ti lahko žališ,psuješ,namiguješ ,karkoli želiš. Dejstvo je,da ne znaš najti poti,do svojega lastnega akumuliranega telesa,ki je vezan na tvoje sedanje telo. Dejstvo je da mora človek poznati dosedanje civilizacijsko vedenje (v tem tekočem civilizacijskem valu) in tudi razumeti,kaj je poznanega. Če v vsemu temu ne uspeš povezati  zadev preko lastnega življenjskega duha v sebi in na ta način izpostaviti komunikacijo med svojo osebno realizacijo (telesom) in svojo akumulacijo potem si samo samovšečen egoist tvojega tipa. To pa še ni vse,potem ne ceniš nikogar,ki ni- ti sam. Vesoljno vedenje in samorazumevanje je živo v nas ,samo pot do tja mora vsak sam odpreti. In ko prideš do tja spoznaš v kakšni zmoti in temi živiš-živimo. Takrat lahko znanje ki je večno-sedaj živo v tebi šele primirjaš s obstoječim in tako lahko obstoječe znanje nadgaradiš z lastno samospoznano vesoljno življenjsko dimenzijo. Toliko v odgovor in v razmislek.

Lp Alojz Shocked Kiss
Back to top
« Last Edit: 11.11.2008 at 17:08:18 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3961 - 11.11.2008 at 13:44:42

titud wrote on 11.11.2008 at 12:47:47:
Alojz in Sandib wrote on 10.11.2008 at 21:21:44:
Titud

Nakladaš!!!!!  Huh Moderne kulture so globalno dominacijo dosegle s linearnim pojmovanjem časa.
Ta dominacija je pa vidna povsod,a ne!!! Smo v stanju blagostanja,ali v stanju globalne krize vrednot in življenja nasploh?
Čas ima dimenzijo večno-sedaj ,ki je sočasno navzven  enotna vrednost prihodnosti-preteklosti in sočasno obratno. In ravno to dejstvo  časa kaže na cikle časa v dimenziji večno-sedaj.

V kateri dimenziji živiš odkar pomniš sebe -samo v dimenziji večno-sedaj.sedaj,sedaj,sedaj. Tvoj spomin razume čas kot pretekli prihodnji, živiš pa dejanjsko samo v dimenziji večno-sedaj. Čas je utvara misli,ker ima čas zgolj eno in isto vesoljno dimenzijo  izraza.Razmisli.!!!

Ti časa sploh ne razumeš, linearnost časa je v tvojih mislih,dejansko je pa komplementarnost  tvoje biti in časa izražena  samo v (vrednosti)- dimenziji večno-sedaj. Kdo rabi varnost v spoznanju lastnega večno-sedanjega obstoja,če ve,da je ujet v (cikle)  lastnih smrti-rojstev kjer je večno-sedaj vsaka njegova smrt sočasno novo rojstvo in obratno-vsako rojstvo-smrt in to v dimenziji časa večno-sedaj. Ta hip lahko umreš (umreš v večno-sedaj) in se ponovno rodiš v večno-sedaj.

Zavest možgane in misel imaš ravno zato,da to dimenzijo večno-sedaj tudi dojameš.Takrat več ne potrebješ varnosti,ker ti varnost,da tvoje samozavedanje tega lastnega vesoljnega dejstva.

Igor ti bo še kaj razložil na to temo!!!!

Lp Alojz Cool

Kot sem že omenil, se tvoj koncept časa ozira v  heizodovovim  zlatim obdobjem časa pred nastopom njegove degeneracije, ki se zgodovinsko še ujema s satroegipčanskim cikličnim pojmovanjem časa. Gre v bistvu za (neo)platonično nostalgijo po obdobju, ki se je degeneriral s pridihom  moderne/novodobne sugestije, kako  preko   koncepta večno-sedaj psihično participirat v prelestih, ki jih je nudil začetek časa, fizično  pride obdobje  itak (ciklično) naokoli, pri čemer bomo tudi fizično-prsotosrko participirali (z agregiranjem/reaktivacijo dnk)...

Nakladam, itak...

Titud

Saj imaš pravico nakladati. Pri tebi je problem in pri večini,da ne dojemate,da je čas vesoljna konstanta nikoli začeta nikoli končana. Ni začetka časa!!!!

Hezodovo zlato obdobje je zgolj zaznan spominski cikel časa-tedaj. Čas nima spomina-spomin nosiš v sebi ti-mi.Preberi razlago Poetu!!!!!

Ni začetka vesoljne samobitnosti je večno-sedaj,kjer vsak konec - x pojava- sočasno pomeni nov začetek in obratno. Ljudje zaznavamo čas linearno ,ali ciklično- nepomebno-

Čas je vesoljna konstanta tako kot masa-energija prostor.

Igor ti je želel to dopovedati vendar je malo drugače folmuliral svojo razlago. Upam,da si sedaj dojel dimenzijo časa kot vesoljno konstanto,ki je neodvisna od vsake misli.Naša misel samo zaznava čas in si ga želi podrediti,ovrednotiti, tako kot vse.Samo -Poet tega ne more in noče dojeti !!!

Lp Alojz Wink Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Stricek Pickin Dim
Ex Member

Reply #3962 - 11.11.2008 at 14:11:23

Dobro, ne rečem, da se nisem ničesar naučil od vas Alojz, sem se, recimo.

Vendar resnično mislim, da se naše poti sedaj razhajajo. Jaz sam mislim, da Alojza še vseeno zelo muči ego in se kot tak ne bi smel razglašati za edinega samospoznanega na svetu kar je čista demagogija, a je fajn beseda, jeli?  Wink. Ta nek duhovni elitizem kot se ga greste je nekaj kar po mojem ni na pravi poti, pa še vegetarijanstva ne priznavate, kar je sploh čist mimo, in kajenje opravičujete kot sredstvo za stimulacijo možganov. S temi stvarmi pa se ne morem strinjati, četudi sem jih hotel zanemariti. Tako je to.

Alojz naj se pa sedaj repenči naprej, ostali pa lahko samo opazujemo ta izliv besa. Pritiče to nekemu edinemu spoznanemu modrecu?

Lp
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3963 - 11.11.2008 at 14:25:50

Quote:
Kaj pa je zate nirvana? Jaz tega ne vem. Zopet neka predstava. O času ves čas govoriš kot o predstavah, gibanju. Sam ti ne govorim o kakšni novi podobi o času, ampak dojemanju izven uma. Psihološki čas, pomeni, da razumeš, kako na primer nastane ideja. Za to je potreben psihološki čas. Psihološki čas ni predstava je dejstvo s katerim živimo. Seveda se ti ustvari praznina (tihota), katere se večina ustraši, saj um pride skozi zasilna vrata. Sam strah je v času, prav tako varnost. In to je psihološki čas, strah in nadomestilo z varnostjo. S tihoto um umre in se vedno vrača z neko predstavo, ki te vrne v čas. Vse to je psihološki čas. Razumevanje le tega ti ne nudi varnost in ni nadomestilo strahu, je preprosto sprejemanje tega kar je. S tem se ti odpira uvid v resnico, ki pa ni statična ampak gibka in ne gibanje.

Lepo si si tole sortiral v razumu, vendar ni v razumu. Razum moraš spraviti v tihoto in potem šele uvidiš, kako je s časom. Biti opazovalec, kar učijo vse šole je premalo. To ni nič. Bistvo je sprevideti kdo je ta opazovalec in to ti da uvid v čas.

Lp,Igor

Če rečemo, da časa ni, je ta izjava možna le kot zanikanje/odsotnost  psihološke  predstave o njem. Če sas eskistira torej  samo kot psihloški konstruk/predstava, nečas torej sam po sebi ne obstaja ampak je njegova odostnost enako samo miselni konstrokt/predstava kot njegova priotnost,  V odostnosti (tihoti/praznini) misli čas ne eksitira smo zato, ker ga misel ne kostituira.  Tehnika utišanja misli o samem času zato ne pove nič več ali bolje  kot vsakršna misel, ki ga kosntrruira bodisi ciklično bodisi linerano...      
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3964 - 11.11.2008 at 14:37:49

Quote:

Vendar resnično mislim, da se naše poti sedaj razhajajo. Jaz sam mislim, da Alojza še vseeno zelo muči ego in se kot tak ne bi smel razglašati za edinega samospoznanega na svetu kar je čista demagogija, a je fajn beseda, jeli?  Wink. Ta nek duhovni elitizem kot se ga greste je nekaj kar po mojem ni na pravi poti, pa še vegetarijanstva ne priznavate, kar je sploh čist mimo, in kajenje opravičujete kot sredstvo za stimulacijo možganov. S temi stvarmi pa se ne morem strinjati, četudi sem jih hotel zanemariti. Tako je to.

Alojz naj se pa sedaj repenči naprej, ostali pa lahko samo opazujemo ta izliv besa. Pritiče to nekemu edinemu spoznanemu modrecu?

Lp

Poet

Kaj pa če me ti napačno vidiš? In taga samemu sebi nočeš priznati v lastni osebni kontradiktornosti. Sedaj ja, jutri ne, pa zopet je in tako v nedogled. Pa kljub vsemu si se naučil veliko od mene,a ne!
Vprašaj svojo vest, ne misel,misel naj bo kontrolirana posledica vesti. Razčisti z zadevo v sebi.
Ego muči vsakogar,samo tiste ne,ki se ne zavedajo lastne biti ego ne muči.
Kontrolirati ga naša zavest še ne zna,to je pa proces,samozanikanja ega v lastni biti in velikokrat ga premagamo šele, ko nas življenjske danosti konkretno opomnijo na to.
Če še nisi opazil se nič ne repenčim,ker vem kdo sem in se zato nimam sploh potrebe repenčit. Problem je ker zavoham na daljavo 'pametne butje' .In njihovi modrosti se nočem namerno upreti,da je ne bi komentiral.
Kar se tiče vegetarjanjstva zanj ni nikakršne potrebe, vse je tu z nami zato, da živi in nam omogoča živeti. Darwinova evolucijska teorija je za na smeti,mi smo kralji in skrbniki vesoljnega življenja in nihče drug. Zate in za mnoge je to repenčenje,zame je to resnica,ki jo živim. Za to imam življenjsko samobitno pravico in to neodtuljivo po komer koli večno-sedaj.
Pa lep pozdrav iz duhovnih nižav,mogoče se srečamo na višavah.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3965 - 11.11.2008 at 14:43:38

titud wrote on 11.11.2008 at 14:25:50:
Quote:
Kaj pa je zate nirvana? Jaz tega ne vem. Zopet neka predstava. O času ves čas govoriš kot o predstavah, gibanju. Sam ti ne govorim o kakšni novi podobi o času, ampak dojemanju izven uma. Psihološki čas, pomeni, da razumeš, kako na primer nastane ideja. Za to je potreben psihološki čas. Psihološki čas ni predstava je dejstvo s katerim živimo. Seveda se ti ustvari praznina (tihota), katere se večina ustraši, saj um pride skozi zasilna vrata. Sam strah je v času, prav tako varnost. In to je psihološki čas, strah in nadomestilo z varnostjo. S tihoto um umre in se vedno vrača z neko predstavo, ki te vrne v čas. Vse to je psihološki čas. Razumevanje le tega ti ne nudi varnost in ni nadomestilo strahu, je preprosto sprejemanje tega kar je. S tem se ti odpira uvid v resnico, ki pa ni statična ampak gibka in ne gibanje.

Lepo si si tole sortiral v razumu, vendar ni v razumu. Razum moraš spraviti v tihoto in potem šele uvidiš, kako je s časom. Biti opazovalec, kar učijo vse šole je premalo. To ni nič. Bistvo je sprevideti kdo je ta opazovalec in to ti da uvid v čas.

Lp,Igor

Če rečemo, da časa ni, je ta izjava možna le kot zanikanje/odsotnost  psihološke  predstave o njem. Če sas eskistira torej  samo kot psihloški konstruk/predstava, nečas torej sam po sebi ne obstaja ampak je njegova odostnost enako samo miselni konstrokt/predstava kot njegova priotnost,  V odostnosti (tihoti/praznini) misli čas ne eksitira smo zato, ker ga misel ne kostituira.  Tehnika utišanja misli o samem času zato ne pove nič več ali bolje  kot vsakršna misel, ki ga kosntrruira bodisi ciklično bodisi linerano...      

To tihoto sem ti razložil na hitro. Ni samo brezmiselnost in ne poznam nobene tehnike s katero bi prakticiral. Zato pravim, da ti nek učitelj-guru ne more prav nič pomagati.Ne vem kako bi ti razložil delovanje uma, ki je psihološki čas. Misel je le del psihološkega časa. Misel pač konstituira čas iz spomina. Linearni čas potreben,  da prideš od točke A do B je miselna podoba. V vsem tem intervalu ti živiš in življenje se ne ozira na čas kot neko dimenzijo. Psihološki čas je spoznanje dejavnosti tvojega uma, kako poteka akcija. Bistvo je akcija, kaj narediš. Potek do akcije, pa je psihološki čas. Spoznaj delovanje svojega uma, ki je glavni del zavesti. S tem, boš spoznal to dimenzijo časa in postal boš del nje, ko si ti to, te ne omejuje več.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3966 - 11.11.2008 at 14:46:39

Alojz in Sandib wrote on 11.11.2008 at 13:44:42:
Titud

Saj imaš pravico nakladati. Pri tebi je problem in pri večini,da ne dojemate,da je čas vesoljna konstanta nikoli začeta nikoli končana. Ni začetka časa!!!!

Hezodovo zlato obdobje je zgolj zaznan spominski cikel časa-tedaj. Čas nima spomina-spomin nosiš v sebi ti-mi.Preberi razlago Poetu!!!!!

Ni začetka vesoljne samobitnosti je večno-sedaj,kjer vsak konec - x pojava- sočasno pomeni nov začetek in obratno. Ljudje zaznavamo čas linearno ,ali ciklično- nepomebno-

Igor ti je želel to dopovedati vendar je malo drugače folmuliral svojo razlago. Upam,da si sedaj dojev dimenzijo časa kot vesoljno konstanto,ki je neodvisna od vsake misli.Naša misel samo zaznava čas in si ga želi podrediti,ovrednotiti, tako kot vse.Samo -Poet tega ne more in noče dojeti !!!

Čas je psihološka izpeljanka in ne  neka objektivna fizikalna/energetska konstanta. Mislim,  da se tudi iz ajgor nagiba k taki interpretaciji pojma časa...
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3967 - 11.11.2008 at 14:48:43

Quote:

Lp

Torej si se odločil, da se boš še naprej naslajal in opazoval. Tudi prav, linija najmanjšega odpora in užitek v lastni misli. Poet, ti si ena sama misel. Identificiraš se z mislijo. Si velik materialist. Saj misel je energija in vsaka energija se materializira.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3968 - 11.11.2008 at 14:50:33

titud wrote on 11.11.2008 at 14:25:50:
Quote:

Lp,Igor

ČAS je vesoljna konstanta nikoli začeta nikoli končana -večno-sedaj. Ko to dojameš čas akceptira tvoja lastna bit. Dojameš da si večno-sedaj individualni živi samoizraz same večno-sedanje vseobsežne vesoljne konstante -časa-mase-energije-prostora nikoli začete, nikoli končane-večno-sedaj v svojem samoizrazu.

Preveč kunštno za večino? Popolnoma razumljivo zame in še za nekaj izjem. To ni ego,to je samospoznana vesoljna resnica.

Lp Alojz Cheesy Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3969 - 11.11.2008 at 14:53:40

titud wrote on 11.11.2008 at 14:46:39:
Titud

Igor ti je želel to dopovedati vendar je malo drugače folmuliral svojo razlago. Upam,da si sedaj dojev dimenzijo časa kot vesoljno konstanto,ki je neodvisna od vsake misli.Naša misel samo zaznava čas in si ga želi podrediti,ovrednotiti, tako kot vse.Samo -Poet tega ne more in noče dojeti !!!

Čas je psihološka izpeljanka in ne  neka objektivna fizikalna/energetska konstanta. Mislim,  da se tudi iz ajgor nagiba k taki interpretaciji pojma časa...

Titud
Tole je pa sprenevedanje. Sem ti napisal misel želi razumeti čas,ki je vesoljna večno-sedanja konstanta. Daj titud, sedaj si pa že malo 'avsgajzal,v svojem pametarjenju.

Lp Alojz Grin Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3970 - 11.11.2008 at 15:08:29

In potem ,vse tiho je bilo!!! Ni več kaj dodati,ali je preveč kunštno?
Verjetno so moje razlage  čisto zbluzene in same sebi namen ?!

Lp Alojz Roll Eyes
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3971 - 11.11.2008 at 15:25:12

Titud

Sam psihološki proces je v času. Gledaš interval časa iz intervala časa. Podobno kot relativna teorija. Zato tudi ni pravilna.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3972 - 11.11.2008 at 17:03:46

Quote:
Titud

Sam psihološki proces je v času. Gledaš interval časa iz intervala časa. Podobno kot relativna teorija. Zato tudi ni pravilna.

Lp,Igor

Zakaj je čas in vse konstanta večno-sedaj?  Zato ker večno sedaj realiziran čas(preteklost) prehaj v točki zlitja večno-sedaj izmenično v prihodnost in obratno prihodnost v preteklost,kjer oba časa izražata navzven 'konstanto-vrednost večno-sedaj'. Lahko kateri koli butec tu,to zakonitost ustavi samo za hipec večno-sedaj.Ne ker v tem samozlitju samogibalu mase-energije prostora-časa živi in tudi umre in tako večno-sedaj in zato je vsaka smrt sočasno konec in nov začetek v isti dimenziji večno-sedaj. Nimam pretočnika (traktorja) da bi mnogim to zliv v glavo. To morate sami dojeti.

Lp Alojz Cheesy Shocked Roll Eyes Cool
Back to top
« Last Edit: 11.11.2008 at 18:19:57 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #3973 - 12.11.2008 at 00:26:11

Alojz in Sandib wrote on 11.11.2008 at 17:03:46:
Quote:
Titud

Lp,Igor

Zakaj je čas in vse konstanta večno-sedaj?  Zato ker večno sedaj realiziran čas(preteklost) prehaj v točki zlitja večno-sedaj izmenično v prihodnost in obratno prihodnost v preteklost,kjer oba časa izražata navzven 'konstanto-vrednost večno-sedaj'. Lahko kateri koli butec tu,to zakonitost ustavi samo za hipec večno-sedaj.Ne ker v tem samozlitju samogibalu mase-energije prostora-časa živi in tudi umre in tako večno-sedaj in zato je vsaka smrt sočasno konec in nov začetek v isti dimenziji večno-sedaj. Nimam pretočnika (traktorja) da bi mnogim to zliv v glavo. To morate sami dojeti.

Lp Alojz Cheesy Shocked Roll Eyes Cool

Čas ni konstanta pač pa odvisna spremenljivka!

Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #3974 - 12.11.2008 at 01:55:57

Quote:

Lp,Igor

Po preteklih postih Prometejkovcev sklepam, da si imel verjetno v mislih Einsteinovo teorijo relativnosti in ne nekakšno relativno teorijo. Le kako neki boš ti sirota ocenjevala teorijo genijalnega Einsteina, če ji pa še imena ne razumeš.
Je pa res, da so tvoje teorije relativne in kot pravilno ugotavljaš, niso pravilne.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Pages: 1 ... 263 264 265 266 267 ... 764