Alojz,
saj tudi jaz nimam nič proti tebi

Če se o določenih vprašanjih naša mnenja razhajajo pa tudi ni nič narobe, saj zato pa so forumi, da se o teh razlikah podebatira.
Če bi se vsi o vsem strinjali, bi bil forum odveč, ker se ne bi imeli več o čem pogovarjati, lahko bi se le še v nedogled drug drugega trepljali po ramenih

.
Če se vrnem na temo, bom začel nekoliko drugače, mogoče bo bolj jasno.
Nihče ne more zanikati, da je naše telo zelo zapleten organizem.
Če pogledamo skozi to optiko, lahko tudi bager poimenujmo za silno preprost organizem. Ali sem zato kaj manj vreden, ker sem bager uvrstil med organizme?
Mislim, da ne in da to tudi nima nobene veze.
Ali sem zato kaj manj vreden, če sem sestavljen iz enakega materiala kot bager? Tudi ne!
Tisto, kar nas dela veličastne, je naša moč spoznanja, da smo vsi istega izvora, naš neokorteks v možganih nas naredi najnaprednejšo entiteto v procesiranju informacij, kar jih poznamo.
Kje daleč v vesolju lahko obstajajo tudi bolj razvite entitete od nas, česar nič v Vesolju ne prepoveduje, vendar tega zaenkrat ne vemo.
Za premisliti je, da tehnologija mikroprocesorjev napreduje s tako hitrostjo, da bodo tudi računalniki zmožni v roku nekaj desetletij sprocesirti isto količino informacij na sekundo, kot so jih zaenkrat zmožni sprocesirati le naši možgani.
Zdaj pa to kombiniraj še z nanotehnologijo, kjer se bodo sestavni deli zmožni sami reproducirati, pa nismo več daleč od strojev, ki bodo vedeli več kot mi, ki bodo razmišljali bolje od nas in ki bodo od nas celo neodvisni, saj se bodo znali popravljati ali nadgrajevati kar sami.