Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 223 224 225 226 227 ... 764
(Read 1513838 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3360 - 11.09.2008 at 12:10:25

Alojz in Sandib wrote on 11.09.2008 at 10:54:45:
Bardo_Thodol wrote on 11.09.2008 at 09:14:39:
Etrex:
Quote:
To pa se dejansko ne more pripetiti, neglede na razvoj nanotehnologije.

Človeško telo je tudi samo stroj, ki se pogosto, tako, kot vsak stroj, rado pokvari in ko mu poteče "garantni rok" odmre ter se razstavi na sestavne dele, (največ je vode, nato so še v manjšem delu ogljikove spojine in podobno, vendar nič takega, kar kemija ne bi poznala. Nekatere manj zapletene dele telesa lahko že zdaj brez težav zamenjamo z umetnimi napravami, naprimer kosti ali srce ali pa ledvice).

Če je lahko človeško telo nosilec zavesti, zakaj ne bi mogel biti zavesten tudi skupek materiala nekoliko drugačne sestave od človeškega telesa?

Če je vse "enovito in sočasno", tudi v tem pogledu ni razloga, zakaj bi bilo potem treba razlikovati en kos materiala od drugega.
Ničesar ni, kar bi preprečevalo, da se vdahne takoimenovana duša tudi  drugače zgrajenim strojem od strojev, ki jih poznamo kot svoja telesa.

Da to ni mogoče, je sicer najbolj glasno stališče cerkve, ki trdi, da lahko "dušo" vdahne le bog in da človek tega ne more.
Jaz se s tem ne strinjam.

Bardo

Ali si tudi ti pil noro vino tako kot Bošty.Človek je stroj-Ti si pa buldožer.

Življenje  vsako ima večno-sedaj (vsaka vrsta vsaka bit) sebi lastno morfogenetično matrico,ki se ciklično (smrt-rojstvo-smrt-rojstvo večno-sedaj)veže izmenično elementarno bazo(atomi) v DNK vrste,ki jo vrsta sama reproducira večno-sedaj v lastni naravni življenjski reprodukciji. Menja se ciklično elementarno telo-morfogena življenjska matrica pa je večno-sedaj ista-ti si večno-sedaj ti!! Wink
Menjaš telo življenjska samobitnost, pa je tvoja večno-sedanja matrica,ki jo povezuješ v naravni reprodukciji naše vrste.

Drug drugemu smo življenje.Življenje je večno-sedaj iz življenja,kjer vsaka smrt pomeni sočasno nov začetek  v naravni samoreprodukciji življenja in tako večno-sedaj.

Ti ki se imaš za 'buldožer' ne veš,da si življensko prostovolno odgovoren za ohranitev celotnega vesoljnega življenja.
Ti ne veš,da si tu v življenjski regeneraciji (obnovi) zato si samo samozaveden in prostovoljno samopozabljen.Boš pa kmalu postal tudi samospoznana večno-sedaj živa vesoljna človeška samobitnost-Elohim kralj in skrbnik vesoljnega življenja. Če hočeš še naprej ostati buldožer ti bo to samoumevno zaradi tvoje sbvobodne volje omogočeno in to brezpogojno.

Bardo v posteljo pokrij se čez glavo in sanjaj,ali si človek, ali buldožer.

Lp Alojz Grin

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3361 - 11.09.2008 at 12:13:29

Alojz,
saj tudi jaz nimam nič proti tebi  Wink
Če se o določenih vprašanjih naša mnenja razhajajo pa tudi ni nič narobe, saj zato pa so forumi, da se o teh razlikah podebatira.

Če bi se vsi o vsem strinjali, bi bil forum odveč, ker se ne bi imeli več o čem pogovarjati, lahko bi se le še v nedogled drug drugega trepljali po ramenih  Cool.

Če se vrnem na temo, bom začel nekoliko drugače, mogoče bo bolj jasno.

Nihče ne more zanikati, da je naše telo zelo zapleten organizem.

Če pogledamo skozi to optiko, lahko tudi bager poimenujmo za silno preprost organizem. Ali sem zato kaj manj vreden, ker sem bager uvrstil med organizme?
Mislim, da ne in da to tudi nima nobene veze.
Ali sem zato kaj manj vreden, če sem sestavljen iz enakega materiala kot bager?  Tudi ne!

Tisto, kar nas dela veličastne, je naša moč spoznanja, da smo vsi istega izvora, naš neokorteks v možganih nas naredi najnaprednejšo  entiteto v procesiranju informacij, kar jih poznamo.
Kje daleč v vesolju lahko obstajajo tudi bolj razvite entitete od nas, česar nič v Vesolju ne prepoveduje, vendar tega zaenkrat ne vemo.

Za premisliti je, da tehnologija mikroprocesorjev napreduje s tako hitrostjo, da bodo tudi računalniki zmožni v roku nekaj desetletij sprocesirti isto količino informacij na sekundo, kot so jih zaenkrat zmožni sprocesirati le naši možgani.

Zdaj pa to kombiniraj še z nanotehnologijo, kjer se bodo sestavni deli zmožni sami reproducirati, pa nismo več daleč od strojev, ki bodo vedeli več kot mi, ki bodo razmišljali bolje od nas in ki bodo od nas celo neodvisni, saj se bodo znali popravljati ali nadgrajevati kar sami.

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3362 - 11.09.2008 at 12:14:31

Etrex:
Quote:

Človeško telo je tudi samo stroj, ki se pogosto, tako, kot vsak stroj, rado pokvari in ko mu poteče "garantni rok" odmre ter se razstavi na sestavne dele, (največ je vode, nato so še v manjšem delu ogljikove spojine in podobno, vendar nič takega, kar kemija ne bi poznala. Nekatere manj zapletene dele telesa lahko že zdaj brez težav zamenjamo z umetnimi napravami, naprimer kosti ali srce ali pa ledvice).

Če je lahko človeško telo nosilec zavesti, zakaj ne bi mogel biti zavesten tudi skupek materiala nekoliko drugačne sestave od človeškega telesa?

Če je vse "enovito in sočasno", tudi v tem pogledu ni razloga, zakaj bi bilo potem treba razlikovati en kos materiala od drugega.
Ničesar ni, kar bi preprečevalo, da se vdahne takoimenovana duša tudi  drugače zgrajenim strojem od strojev, ki jih poznamo kot svoja telesa.

Da to ni mogoče, je sicer najbolj glasno stališče cerkve, ki trdi, da lahko "dušo" vdahne le bog in da človek tega ne more.

Seveda, človeško telo je stroj, samo ti Bardo nisi še nikoli pri sebi začutil, da nekdo "nosi" to materialno telo in NI sam del tega telesa. Hihi, a je to smešno dejstvo? Kaj pa če bi ta "nekdo" v tebi ponovno premagal omejitve materialnega telesa, z drugimi besedami, da bi znova vedel, da materialno telo le nosi da pa on sam ni materialno telo in bi lahko zavest dvignil, da več ne bi bila ujeta v materijo kot sedaj, ampak bi se počutil, kot da hodi na oblaki medtem ko še vedno "nosi" materialno telo, brez katerega ni zavedanja vesolja??

Hja, Bardo, kaj porečete gospod na tole?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3363 - 11.09.2008 at 12:15:16

Alojz in Sandib wrote on 11.09.2008 at 10:29:19:
Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 20:42:19:
Alojz in Sandib wrote on 10.09.2008 at 18:44:02:
Tuhtam,če bi danes malo Newtona-Ikarusa gravitacije malo dol z neba sklatu. ..

Bi šlo Bardo? Kaj misliš ti?

Newtona so glede gravitacije že sklatili, zato se ti ni treba truditi.

Klasična mehanika, zgrajena na Newtonovih treh zakonih gibanja je pa tako uporabna, da jo je težko zamenjati s čim bolj preprostim in uporabnim.

Trije Newtonovi zakoni gibanja:
1.  Kadar na telo v gibanju (ali mirovanuju) ne deluje nobena sila, bo vztrajalo v gibanju (ali mirovanju)
2.  F = ma (sila je proporcialna produktu mase in pospeška)
3.  Za vsako akcijo obstaja nasprotna reakcija

Bardo

Najprej te moram spomniti koliko strani sva popisala,da si razumel sočasnost akcije-reakcije. To je tretja točka tvojih navedb.

Prva drži samo pri Newtonu,in nikjer drugje.Newton ni vedel,da ima vsako telo X elementarna in življenjska samopojavnost (atomi,planeti,osončja itd)lastno samodelujočo silo znotraj lastne navzven enotno izražene vrednosti-pojavnosti.Zakaj? Zato,ker ima vsaka x pojavnost (atomi itd)že znotraj samega sebe dve sočasno prisotni vrednosti(telesi)(Akcija-reakcija-večno-sedaj)ki sta večno-sedaj v medsebojni inerakciji-reakciji,česar posledica so vse sile,ki jih poznamo.Uravnotežena samogibalna sila je torej že znotraj vsakega X pojavakvarki-atomi,planeti-osončja itd) ,kot posledica njegovih dveh sočasno prisotnih  vrednosti.Prva je snovno brez lastne gravitacije in druga je masa,ki je nosilka gravitacije. In obe vrednosti sta večno-sedaj v medsebojni akciji-reakciji sočasnega  izmeničnega (cikličnega) prehajanja druga v drugo-vzrok cikli,kjer je vsak začete-konec in vsak konec začeteknovega samo cikla in vse sile,ki jih poznamo.To pove o zakonitosti,samozadostnosti,samoohranitve,konstante vsake x pojavnosti in samodelovanje (in perpetuo) vsake x elementarne pojavnosti v vesolju.

Druga točka bi se pa dala takole razložiti

Sila je propocialna sili gravitacije in sili protigravitacije,ki deluje znotraj telesa samega in zunanjim medsebojnim vplivom ,ki delujejo druga na drugo premosorazmerno na njihovi X navzven poenoteno pojavnostno vrednost.Akcija-reakcija

Xmept*= INmept* EM A-.- O RImept* = Xmept*

XF =    Xmept*1 F1   -.- Xmept*2 F2 =X F

Bardo kolikor boš razumel ok. Samo prosim ne me potem v nedogled morit,če ne boš razumel te preproste razlage,ki je nezmotljivo pravilna.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3364 - 11.09.2008 at 12:20:25

Poet wrote on 11.09.2008 at 12:14:31:
Etrex:
Quote:

Seveda, človeško telo je stroj, samo ti Bardo nisi še nikoli pri sebi začutil, da nekdo "nosi" to materialno telo in NI sam del tega telesa. Hihi, a je to smešno dejstvo? Kaj pa če bi ta "nekdo" v tebi ponovno premagal omejitve materialnega telesa, z drugimi besedami, da bi znova vedel, da materialno telo le nosi da pa on sam ni materialno telo in bi lahko zavest dvignil, da več ne bi bila ujeta v materijo kot sedaj, ampak bi se počutil, kot da hodi na oblaki medtem ko še vedno "nosi" materialno telo, brez katerega ni zavedanja vesolja??

Hja, Bardo, kaj porečete gospod na tole?

Poet

Povej to prostovoljnim slepcem. Ko se bodo pa samospoznali,potem pa prilizovanje. Oprosti nismo te razumeli,kaj nam hočeš dopovedati ecc. Že znan scenarij !! In to iz našega zadnjega 14ooo letnega civilizacijskega vala. Te bomo malo fentali,potem te bomo pa spoštovali.Nek brate, sedaj ne več!!!!
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3365 - 11.09.2008 at 12:41:52

Poet wrote on 11.09.2008 at 12:14:31:
Seveda, človeško telo je stroj, samo ti Bardo nisi še nikoli pri sebi začutil, da nekdo "nosi" to materialno telo in NI sam del tega telesa. Hihi, a je to smešno dejstvo?

Poet, to si dal dober primer, kajti telo ni isto kot jaz.
Če jaz zdaj umrem, lahko skoraj vse moje dele telesa presadijo komu drugemu; srce, jetra, ledvice, kožo, celo kosti mu lahko moje našraufajo, pa to še vedno ne bom jaz.

To pa zato, ker mu ne morejo presaditi mojih možganov, ki v primeru smrti umrejo.

Sebe bi lahko identificiral kvečjemu z možgani, tu smo pa že na točki, ko se upravičeno vprašamo, kaj pa je tako posebnega na možganih?

Možgani so edinstveni le po svoji velikanski moči procesiranja informacij!!!

Po ničemer drugem se možgani ne odlikujejo, v njih ni nobene magije, nobenih duhcov in podobnih fantomov, samo izredna moč procesiranja informacij.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3366 - 11.09.2008 at 12:50:26

Dobro Bardo, ti se identificiraš s svojimi možgani, zato si podoben računalniku, katerega osnovni del je procesor.

Dokler se boš identificiral z možgani boš resnično le stroj. Problem bo, ko s temi možgani ne boš mogel več živeti. Boš naredil samomor? Ti ga lahko, stroj tega ne bo sposoben, razen če ga tako sprogramiraš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3367 - 11.09.2008 at 12:55:58

S katerim delom telesa se pa ti identificiraš, Igor?
Oziroma s čem se ti identificiraš?

To je menda jasno, da je danes možno zamenjati vse dele telesa z drugimi ali celo umetnimi, le možganov ne, pa bo tako razrezana in zamenjana oseba še vedno sebe prepoznala kot sebe.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3368 - 11.09.2008 at 13:02:27

Bardo_Thodol wrote on 11.09.2008 at 12:55:58:
S katerim delom telesa se pa ti identificiraš, Igor?
Oziroma s čem se ti identificiraš?

To je menda jasno, da je danes možno zamenjati vse dele telesa z drugimi ali celo umetnimi, le možganov ne, pa bo tako razrezana in zamenjana oseba še vedno sebe prepoznala kot sebe.

Ne identificiram se z delom telesa. Identificiram se kot celota, takšen kot sem trenutno. Sem vse to kar sem.

Vse je odvisno od identifikacije. Ti zopet deliš na kose.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3369 - 11.09.2008 at 13:23:34

Quote:
Ne identificiram se z delom telesa. Identificiram se kot celota, takšen kot sem trenutno. Sem vse to kar sem.

Jaz tudi, kot celota.

Ali lahko kaj manjka, da bo celota še vedno celota?

Ljudje, ki po nesreči izgubijo organe, ude, čutila, oslepijo, oglušijo, celo pol možganov jim lahko odstranijo, pa se tudi še vedno samoprepoznajo kot celota, kot sebe.

Nisem pa še videl človeka brez celotnih (velikih) možganov, čeprav mu vse drugo funkcionira in da bi se še vedno prepoznal kot ...  da bi se sploh prepoznal, kot on.

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3370 - 11.09.2008 at 13:55:57

Bardo_Thodol wrote on 11.09.2008 at 13:23:34:
Quote:

Jaz tudi, kot celota.

Ali lahko kaj manjka, da bo celota še vedno celota?

Ljudje, ki po nesreči izgubijo organe, ude, čutila, oslepijo, oglušijo, celo pol možganov jim lahko odstranijo, pa se tudi še vedno samoprepoznajo kot celota, kot sebe.

Nisem pa še videl človeka brez celotnih (velikih) možganov, čeprav mu vse drugo funkcionira in da bi se še vedno prepoznal kot ...  da bi se sploh prepoznal, kot on.

Bardo, spet kompliciraš. Če ti odstranijo vse možgane, potem sploh nimaš več orodja prek katerega bi tisti, ki sedaj "nosi" materialno telo lahko deloval, zato se gre.

Recimo takole: ti, Bardo, a je res al ne, si povsem vpet v materijo, zato tudi zaznavaš sebe samo kot telo in nič drugega, prav tako v vesolju vidiš samo materijo nič drugega - je res ali ne, to je morebiti tvoj problem, ali pač spet ne, hihi.

Preko tvojih možganov lahko deluje nekaj, kar ni materialno - je res ali pač ne, hihihi, ampak do tega moraš znova priti. V dobi kot je ta, ki jo sam imenujem doba Kozmične Teme, v kateri se ti popolnoma poistovetiš z materijo, je res al ne, hihi, potem sploh več ne vidiš sebe kot dejansko si, ampak se zatemniš in s tem zatajiš tisto kar resnično si - je res ali ne, hihi?
Ehetepekete, hepeš pekeš jezik, Poet gre zdajle na Triglav in se mora za-to tudi malo pripraviti, kajnede, ne bo šel gor v japankah, a je res al ne, hihi

Tak da bok, pa živeli!  Cheesy
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3371 - 11.09.2008 at 14:01:46

Poet, fajn se imej.
"Komplicirali", kot temu praviš,  bomo pa samo tu, na forumu, saj temu je namenjen  Cool

Ne vem, ali je že kdo slišal za osebe s tako poškodbo možganov, da so se jim je prekinile vse živčne povezave med levo in desno možgansko poloblo. (prerezan corpus calloseum)

S tako poškodbo ne deluje več kot celota, saj se pojavita dve različni osebnosti, vsaka s svojim stilom komuniciranja in s svojim zavedanjem same sebe.
Ena ne ve, kaj razmišlja druga, čeprav poskusi kažejo, da obe razmišljata, vendar o različnih stvareh in glede na zabeležene aktivnosti možganov, imata vsaka svoje zavedanje okolice in sebe.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3372 - 11.09.2008 at 14:10:16

Bardo_Thodol wrote on 11.09.2008 at 14:01:46:
Poet, fajn se imej.
"Komplicirali", kot temu praviš,  bomo pa samo tu, na forumu, saj temu je namenjen  Cool

Ne vem, ali je že kdo slišal za osebe s tako poškodbo možganov, da so se jim je prekinile vse živčne povezave med levo in desno možgansko poloblo. (prerezan corpus calloseum)

S tako poškodbo ne deluje več kot celota, saj se pojavita dve različni osebnosti, vsaka s svojim stilom komuniciranja in s svojim zavedanjem same sebe.
Ena ne ve, kaj razmišlja druga, čeprav poskusi kažejo, da obe razmišljata, vendar o različnih stvareh in glede na zabeležene aktivnosti možganov, imata vsaka svoje zavedanje okolice in sebe.

Bardo, ti si povsem razdvojena osebnost. Praviš, tu na forumu bom kompliciral, drugače pa. Kaj pa maš za komplicirat tukaj drugje pa ne? Do sedaj nisem zaznal v tvojem pisanju nič kompliciranega, a živiš in deluješ pa drugače. Zmeda, zmeda.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3373 - 11.09.2008 at 14:15:40

Ma kakšna zmeda, sem pač firbčen človek.

V RL ne kompliciram in ne morim drugih s takimi vprašanji, ki se mi pojavljajo, razen, če koga zanimajo podobne zadeve, potem kakšno rećemo.

Tu je pač prilika pisati tudi o takih nenavadnih vprašanjih. Če ima kdo odgovore, naj sodeluje, sicer pa naj bere kaj drugega, jaz se ne bom sekiral  Cool.

Velikokrat mi je tudi čisto vseeno, če kdo sploh kaj odgovori, glavno, da sem zapisal in še enkrat o čem razmislil.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3374 - 11.09.2008 at 14:20:44

Sa to je tudi realnost, da sediš pred računalnikom in pišeš. Kak pa je?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 223 224 225 226 227 ... 764