Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 217 218 219 220 221 ... 764
(Read 1513502 times)
Poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3270 - 10.09.2008 at 11:21:05

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:19:46:
Alojz saj tudi jaz nisem agresiven do tebe, pavzaprav se ne spomnim, da bi bil agresiven do kogarkoli na forumu.

Če pa debatiramo o različnih (kočljivih   Smiley ) zadevah, včasih tudi z nekoliko povišanim tonom besed,tudi ni nič narobe, čeprav višanje tona nikakor v ničemer ne prispeva k večji teži agumentov, prej nasprotno in je le nepotrebna izguba energije.

Sorry, Bardo, samo ravno to ti želimo dopovedati, da z nepotrebnim analiziranjem izgubljaš ogromno energije. Nižam ton, evo me. Tako.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3271 - 10.09.2008 at 11:22:04

Poet, kaj pa tebe spet muči, si lahko malo bolj konkreten?

In ne mi smetiti z grozdjem in podobnimi traparijami ..

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3272 - 10.09.2008 at 11:22:31

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:14:00:
Quote:
Akcija ni nekaj kar deluje, ampak je hipna. Trenutna.

Mogoče po tvoji definiciji, ki jo pa razumeš samo ti  Cool

Sem pogledal še v SSKJ in tam kar presenetljivo veliko piše o akciji:

ákcija 1 -e ž (á) 1. prizadevanje, organizirana dejavnost z določenim ciljem: akcija dobro poteka; voditi, začeti akcijo za pomoč poplavljencem; sodelovati pri akcijah; mladinska delovna, nabiralna, napisna, trosilna akcija; akcija Rdečega križa; uspeh akcij // delo, delovanje sploh: družbena, politična akcija / njegovi drami manjka akcije; on je človek akcije / gasilci so stopili v akcijo 2. vojaška operacija: četa je izvedla več akcij; iti na akcijo; izvidniška, partizanska, vojaška akcija; oborožene akcije proti okupatorju / publ. izvesti nekaj ostrih akcij proti nasprotnemu golu ◊ fiz. zakon akcije in reakcije delujoče sile in nasprotne sile

Kaj misliš, da se naprimer vojaške akcije končajo v hipu ali potekajo določen čas?

Še celo v fiziki ni nujno, da je akcija trenutna.
Newtonov zakon za gibanje pravi, da je akcija enaka protiakciji
in ta protiakcija, ki se upira akciji, lahko traja kolikor časa hočeš, nikjer ni določena časovna omejitev.

Bardo

Bardo. Ti si dlakocepski mojster šivanja in paranja in tako te ne moremo opredeliti. ali si krojač ali samo parač.Si Bardo!!! Štekaš.

Vsaka vojaška akcija ima sočasno prisotno reakcijo in tako večno sedaj ti bimbo dlakocepski. Reakcija je sočasna,ljudje morajo vstati,se obleči,puške nabasati,tanke zakurblati,municijo nafilati in potem prvi pok in prvi mrtev in ta mrtev hladen butelj- oprosti si ti.

Lp Alojz Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3273 - 10.09.2008 at 11:27:06

Poet wrote on 10.09.2008 at 11:21:05:
Sorry, Bardo, samo ravno to ti želimo dopovedati, da z nepotrebnim analiziranjem izgubljaš ogromno energije. Nižam ton, evo me. Tako.

Kaj se vas je več tako dogovorilo ali govoriš v svojem imenu?

Če si se to sam spomnil, potem je ok in tudi napiši, da mi želiš nekaj dopovedati (ne da mi želite dopovedati)

Jaz običajno govorim v svojem imenu in za svojimi besedami tudi stojim. Se ne skrivam za množico drugih.

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3274 - 10.09.2008 at 11:28:59

Alojz in Sandib wrote on 10.09.2008 at 11:22:31:
Reakcija je sočasna,ljudje morajo vstati,se obleči,puške nabasati,tanke zakurblati,municijo nafilati in potem prvi pok in prvi mrtev in ta mrtev hladen butelj- oprosti si ti.

Seveda, samo vse to traja (da se oblečejo, da napolnijo puške, da zakurblajo, hehe.. ) in ni trenutno, se strinjaš?

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3275 - 10.09.2008 at 11:35:03

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:27:06:
Poet wrote on 10.09.2008 at 11:21:05:

Kaj se vas je več tako dogovorilo ali govoriš v svojem imenu?

Če si se to sam spomnil, potem je ok in tudi napiši, da mi želiš nekaj dopovedati (ne da mi želite dopovedati)

Jaz običajno govorim v svojem imenu in za svojimi besedami tudi stojim. Se ne skrivam za množico drugih.

Joj, pa saj ti vsi govorijo/mo, ti govorim isto, a je prav? Spet si nekaj hudo z-analiziral, da kar govorim jaz ni isto kar govorita ajgor in Alojz in spet si zgrešil bistvo poante, kot je mnogokrat doslej. Vidiš, ravno to delaš - zaradi grobega analiziranja ne vidiš/ujameš in zapopadeš bolj finih elementov uvida v neko stvar, dogajanje, vršitev akcije. Po nepotrebnem analiziraš in ravno to analiziranje ti preprečuje globlji uvid v kakšno stvar. To ti želim sporočiti, pa kot vidiš ne samo jaz.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3276 - 10.09.2008 at 11:37:58

Poet, tudi ti kar naprej analiziraš, a lahko trdiš, da to ni res?

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3277 - 10.09.2008 at 11:38:43

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:28:59:
Alojz in Sandib wrote on 10.09.2008 at 11:22:31:
Reakcija je sočasna,ljudje morajo vstati,se obleči,puške nabasati,tanke zakurblati,municijo nafilati in potem prvi pok in prvi mrtev in ta mrtev hladen butelj- oprosti si ti.

Seveda, samo vse to traja (da se oblečejo, da napolnijo puške, da zakurblajo, hehe.. ) in ni trenutno, se strinjaš?

Bardo ni trenutno,je sočasno večno-sedaj!!!!!! Grin

Akcija večno-sedaj reakcija
                                          reakcija večno-sedaj akcija

Bardo v debati z menoj boš moral res začeti dojemati ,ker če še nisi do sedaj ugotovil si že veliko zamudil,da bi se samospoznal,tako- kot so se že nekateri tu.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3278 - 10.09.2008 at 11:43:13

Alojz in Sandib wrote on 10.09.2008 at 11:38:43:

Potem me pa razsvetli in mi razloži ali so tisti vojaki istočasno vstali, napolnili puške, zakurblali in se odpeljali?

ali je vmes med posameznimi dejavnostmi poteklo tudi kaj časa, pa čeprav le nekaj sekund?

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3279 - 10.09.2008 at 11:44:36

Bardo, premalo veš, vse imaš iz knjig. Sama primerjava te je. Ne verjameš sebi, ne upaš verjeti samemu sebi. Zanašaš se na tuje bebasto znanje in misliš, da si izviren. Mešaš akcijo in delovanje, strast in užitek, usmiljenje in sočutje itd. Ko ti zmanjka ti je dobra predstava nekih cerkva, potem pa pišeš, naj si jo drugi nekam zataknejo. Jaz sem si jo že, v žep sem dal njihovo znanje. Kaj pa ti?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3280 - 10.09.2008 at 11:48:18

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:43:13:

Potem me pa razsvetli in mi razloži ali so tisti vojaki istočasno vstali, napolnili puške, zakurblali in se odpeljali?

ali je vmes med posameznimi dejavnostmi poteklo tudi kaj časa, pa čeprav le nekaj sekund?

Bardo-Bumber ime,ki ti ga bom kmalu nadel,če se ne zbudiš.

Bumber posledica je že v sami akciji in akcija v sami reakciji večno-sedaj.

Si sedaj prižgal luč v svojih možganih,ki so tvoji vodniki po katerih teče tvoja misel!?

Lp Alojz Grin Cool
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3281 - 10.09.2008 at 11:50:03

Quote:
Bardo, premalo veš, vse imaš iz knjig.

Hvala enako!

kaj ti nič ne bereš ali si vse sam pogruntal?

Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3282 - 10.09.2008 at 11:50:03

Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:37:58:
Poet, tudi ti kar naprej analiziraš, a lahko trdiš, da to ni res?

Bardo

Jaz lahko analiziram, ker mi analiziranje več ne preprečuje globljega pogleda. Dokler pa si ti vpet samo v analiziranje, te moramo na to opozoriti, da boš analizo imel za orodje ne pa za življenjski stil.

Tvoj problem je ta: analiziranje je postalo tvoj življenjski stil, zaradi česar več ne vidiš Kozmičnega Gozda, ampak se ukvarjaš samo z vejami, koreninami, mravljami ki bezljajo po podrasti, hlodi, medvedi, in predvsem kozmičnimi drevesi zaradi česar ne vidiš Kozmičnega Gozda.

Jaz pa sedaj lahko vidim Kozmični Gozd in vidim kako fantastičen je. Potlej lahko pa vidim tudi kozmično mravljo, list, vejo, deblo in medveda v tem Kozmičnem Gozdu, ker mi ti več ne zakrivajo pogleda na sam Kozmični Gozd! Pismo, Bardo! A zdaj štekaš mojo poanto??!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3283 - 10.09.2008 at 11:52:25

Alojz in Sandib wrote on 10.09.2008 at 11:48:18:
Bardo_Thodol wrote on 10.09.2008 at 11:43:13:

Bardo-Bumber ime,ki ti ga bom kmalu nadel,če se ne zbudiš.

Bumber posledica je že v sami akciji in akcija v sami reakciji večno-sedaj.

Si sedaj prižgal luč v svojih možganih,ki so tvoji vodniki po katerih teče tvoja misel!?

Lp Alojz Grin Cool

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3284 - 10.09.2008 at 11:52:28

Poet wrote on 10.09.2008 at 11:50:03:
Jaz pa sedaj lahko vidim Kozmični Gozd in vidim kako fantastičen je. Potlej lahko pa vidim tudi kozmično mravljo, list, vejo, deblo in medveda v tem Kozmičnem Gozdu, ker mi ti več ne zakrivajo pogleda na sam Kozmični Gozd! Pismo, Bardo! A zdaj štekaš mojo poanto??!!

Aha, štekam, če analiziraš ti, potem je to ok, ker imaš "globlji uvid", če pa analiziram jaz pa ni ok, ker pojma nimam  Grin

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 217 218 219 220 221 ... 764