Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 210 211 212 213 214 ... 764
(Read 1512984 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3165 - 09.09.2008 at 18:49:44

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2008 at 18:29:28:
Alojz, brez zamere, ampak jaz, kot potrjeni nevernik, verjamem le tistemu, kar lahko sam preizkusim ali vidim, tudi skozi teleskop,  mikroskop ali druge tehnične pripomočke.

Praznemu filoziranju brez osnove pa ne verjamem, pa če je to še tako mamljivo.

Kako lahko naprimer trdiš, da do trkov galaksij ne more priti, če pa imamo na stotine dokazov, celo poslikanih "in flagrante delicto".

En primer je naprimer tale slika, lahko jih pa predstavim še kolikor hočeš.
Trk galaksij NGC 2207 and IC 2163

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap041121.html

Ostalega zaenkrat niti ne bi komentiral, dokler ne razčistimo zelo jasno postavljenega vprašanja ali se galaksije lahko združujejo ali se ne morejo?

Ne more priti!!!! To kar imaš ti in znanost za 'in flagrante delicto' je samo delicto galaksije same,ko ta sočasno umira in se rojeva v nov 150 milijardni samo cikel.
Galaksije se ne združujejo v večje galaksije, zaradi lastne večne elementarne morfogene matrice,ki narekuje območje njenega gravitacijskega polja znotraj vesolja.

Te pojme,ki jih jaz tu navajam morajo slepci šele dojeti in spoznati.Povedal sem ti, ti navajaš kot vernik znanosti,kar je enako verniku,ki verjame v izmišljene-prirejene verske dogme.

Jaz sem individualna samospoznana večno-sedanja vesoljna življenjska samobitnost. Si to že kdaj in kjerkoli prebral, slišal? Pokaži! Nikjer,jaz sem,ki sem večno-sedaj jaz. To dojemi. Jaz nisem slepec ujet v kakršne koli dogme in trditve. Jaz vem, poznam in nosim večno-sedanjo vesoljno samobitno resnico!!!!

Lp Alojz Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO
Reply #3166 - 09.09.2008 at 18:55:46

Alojz in Sandib wrote on 09.09.2008 at 16:39:39:
Vsem

Sam imam popolnoma samobitno izkušnjo z lastno življenjsko samobitnostjo. V njen ni nič neodvisno ne čutila,ne misel sem enostavno vesoljna samospoznana življenjska samobitnost v lastni individualni človeški vseobsežni vesoljni samomanifestavciji. Večno-sedaj vesoljno a hkrati individualno samozaveden,samospoznan in samobiten.Ni predalčkov je zgolj moja samobitna večno-sedanja človeška vesoljno samospoznana življenjska bit.

Sedaj vsem dopuščam,da si razbijete predalčke čutne,miselne,kakršne hočete še vedno boste ostali na nivoju 'kavarniške filozofije'.Bardo analitičen um (tvojega telesa in ne življenjske večne morfogene matrice)  te slepi v lastnih analizah. Te so zaradi tvoje sedanje ciklične
pojavnosti,ki izhaja iz elementarne in ne samo re- animacijske  življenjske samo reprodukcije, miselno omejujejo. Smrt-rojstvo šok matrice. Re-animacija podvojeno isto telo ista matrica isti življenjski duh-tu ni šoka  smrti -rojstva, kar se v naši naravni življenjski samo reprodukciji ciklično dogaja z nami kjer je vsaka smrt-selitev morfogene matrice v novo fizično (atomsko) DNK povezovanje.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO
Reply #3167 - 09.09.2008 at 19:00:53

Alojz in Sandib wrote on 09.09.2008 at 18:55:46:
Alojz in Sandib wrote on 09.09.2008 at 16:39:39:
Vsem

Sam imam popolnoma samobitno izkušnjo z lastno življenjsko samobitnostjo. V njen ni nič neodvisno ne čutila,ne misel sem enostavno vesoljna samospoznana življenjska samobitnost v lastni individualni človeški vseobsežni vesoljni samomanifestavciji. Večno-sedaj vesoljno a hkrati individualno samozaveden,samospoznan in samobiten.Ni predalčkov je zgolj moja samobitna večno-sedanja človeška vesoljno samospoznana življenjska bit.

Sedaj vsem dopuščam,da si razbijete predalčke čutne,miselne,kakršne hočete še vedno boste ostali na nivoju 'kavarniške filozofije'.Bardo analitičen um (tvojega telesa in ne življenjske večne morfogene matrice)  te slepi v lastnih analizah. Te so zaradi tvoje sedanje ciklične
pojavnosti,ki izhaja iz elementarne in ne samo re- animacijske  življenjske samo reprodukcije, miselno omejujejo. Smrt-rojstvo šok matrice. Re-animacija podvojeno isto telo ista matrica isti življenjski duh-tu ni šoka  smrti -rojstva, kar se v naši naravni življenjski samo reprodukciji ciklično dogaja z nami kjer je vsaka smrt-selitev morfogene matrice v novo fizično (atomsko) DNK povezovanje.

Naše telo je tako kot galaksija nosilec lastnega gravitacijskega polja na katerega se cikličnoz vsakim našim rojstvom veže naša duša-snov brez mase in brez lastnega gravitacijskega polja.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3168 - 09.09.2008 at 19:03:10

Kaj neki naj bi bila "lastna večna elementarna morfogena matrica" galaksije?

Sliši se zanimivo, vendar me lepo zveneče besede ne prepričajo najbolje, saj so le iluzija analitičnega uma!  Cool

Resnično je zame je tisto, kar lahko vidim.
Eto še en primer:

Dve galaktični jedri dokazujeta, da ne gre le za eno galaksijo ampak za trk dveh?

...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3169 - 09.09.2008 at 19:16:34

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2008 at 19:03:10:
Kaj neki naj bi bila "lastna večna elementarna morfogena matrica" galaksije?

Sliši se zanimivo, vendar me lepo zveneče besede ne prepričajo najbolje, saj so le iluzija analitičnega uma!  Cool

Eto še en primer:

Dve galaktični jedri dokazujeta, da ne gre le za eno galaksijo ampak za trk dveh?

antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0610/antennae_hst.jpg

Bardo to ni nič drugega kot zaznavne sledi (nazorno vidne)  planetarnih zvezdnih kopic- znotraj samozlitja galaksije vsak konec cikla novje začetek cikla.. Tako kot ima Zemlja lastno gravitacijsko polje ga ima tudi galaksija-dojemi ne me več basat s temi bedarijami-prosim. Dober poglej obliko-te na kaj  spominja? Zarodek?
Zemlja lahko spremeni obličje-kopno morje-njeno mesto znotraj osončja je njena morfogena matrica,ko se njeno gravitacijsko polje nahaja (nespremenjeno) tam kjer mora biti Zemlja znotraj osončja-VEČNO_SEDAJ. Sedaj pa se malo usedi in razmisli.Ne mi nakladat bedarij.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3170 - 09.09.2008 at 19:26:30

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2008 at 19:03:10:

Kok si pametan Bardo!!!!!

Bardo, ti si znanstveni Bošty, ki ima namesto cerkvenih dogem bedno bedaste "znanstvene" teorije in samo to ga zanima v življenju, da bo ja svoje "razumevanje" vesolja približal "velikanov" pred njim. Kar pomeni, da se prodaja kot vlačuga zato da bi si v glavo vbil podatke zaradi katerih ga bodo kasneje potem trepljali po glavi!

Ah, ja Bardo, nič, saj si čist kul, dans sem mal slabe volje k sem bil pri eni firmi kjer naj bi prevajal EU dokumentacijo! Pismo!!!! Če to ni največja bedarija ta EU in ti pravni akti potem jaz ne vem kaj je še večja bedarija ne tem svetu!!!!!!! Pičkin dim kodrlajsast naj gre v tri p.m. Res me je razpizdila ta duhamornost človeška zaradi katere se človečkom kar zdi vredno sploh pisat kurčeve pravne akte in se po njih ravnati potem pa to še celo "natančno" in "dosledno" prevajati, zakaj že??!!!!!! Sama ciganarija satanska ta Evropska unija, to je sam psihološki dim!!!! Grrrrr!!!!

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3171 - 09.09.2008 at 19:41:11

Poet

Si lahko mene zamisliš na kakšnem inštitutu,na vladi, ministerstvu? Včasih bi sam sebe pojedu, tolikšna je človeška neumnost-naučenih intelektualnih samozagledanih butljov.
EU je največja prevara slovanskih narodov v zgodovini človeštva.
Naši politiki, pa največji pajaci znotraj ,EU. Kreteni nevedni so!
Bardo bo sedaj utihnu nima več argumentov,vse kar bo povedal bom izničil-brez problema. Zanimivo kakšno sliko samozlitja galaksije je gor pripopu in je mislil sedaj ga pa imam. Ja če se bo še 100x rodil mogoče,pa še tedaj vem,da ne.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3172 - 09.09.2008 at 19:45:30

A veste kaj gre pa men najbolj na kurac??????

Najbolj mi gre na kurac to, ko vidim vse te kurčeve ljudi v svetu in jih vidim kako so vsi ti tepci pripravljeni kar na lepe oči sprejeti takšno stanje kot ga imamo, kar pomeni, da se mora vsak med nami ukvarjati z najbolj brezveznimi službami kar jih je - in čisto vse služne so brezvezne, ker čisto vse uničujejo planet in človeka, edino pridelovanje hrane je zares potrebno, vse ostalo je pa izraz kozmične teme v človeštvu.

In namesto da bi se ljudje sploh vprašali čemu naj pravzaprav sploh sprejmejo obstoječe stanje v družbi in ali se morajo res po njem ravnati, se ti kreteni lepo poserjejo v hlače in sklonjenih glah korakajo za prav vsakim tepcem, ki jim bo ponudil denar oz. kakršno koli obliko nekakšne varnosti. In bolj kot tem kretenom dopoveduješ, da sploh ni nikjer nobene varnosti in da je vse to le laž, bolj zagovarjajo, da vse te stvari katere so jim vcepili v glavo da to pa zagotovo rabijo če ne ne bodo srečni, varni, izpolnjeni, in vse te podobne bedarije.

Grrrrrr, hrrrrrr, sirov burek

Živeli!  Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3173 - 09.09.2008 at 19:54:40

Alojz in Poet zakaj se toliko obešata na prazne besede, naprimer na besede kot so "znanost" ali na "inštitut" in podobne.
Me nič ne moti če te besede raztrgate.

Zanimajo me metode, ne besede.
Zanima me torej le tisto, kar lahko preizkusimo, kar lahko izmerimo, kar vidimo okoli sebe, v naravi, ne v institucijah ali v domišljiji.

Prav briga me, kaj se dogaja v institucijah.

Za veliko sliko iz prejšnjega posta se pa opravičujem, ker manjše nisem našel. Sicer pa ni nič večja od slik na straneh Prometejevega darila.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3174 - 09.09.2008 at 19:56:18

Ja, Poet, inštitucije so jebene, birokrati, ki sedijo v njih pa navadni tepci, ki sanjajo o večji plači in čisti vesti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3175 - 09.09.2008 at 20:04:44

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2008 at 19:54:40:
Alojz in Poet zakaj se toliko obešata na prazne besede, naprimer na besede kot so "znanost" ali na "inštitut" in podobne.

Zanima me torej le tisto, kar lahko preizkusimo, kar lahko izmerimo, kar vidimo okoli sebe, v naravi, ne v institucijah ali v domišljiji.

Bardo

Ne rabiš nič preizkušat, nič izmerit, samo zaživi iz sebe in predvsem vrži iz sebe vse kar so te sedaj naučili. Če imaš oz. delaš fizikalni faks, vrži osnovno, srednjo šolo in faks iz sebe in boš šele lahko zadihal, ker sedaj iz tebe govorijo koncepti katere so ti umetno vcepili in katere ti v dobi kozmične teme oz. samopozabe moraš sprejeti za svoje lastne, ker drugeče več ne moreš živeti v temi ampak pride nekaj iz tebe samega, kar so prej vse te institucije tlačile in katerim si ti dovolil, da te tlačijo.

Pa da ne boš mislil, da to govorim samo tebi. Tole kar sedaj pišem pišem predvsem sebi, tega se sedaj popolnoma zavedam. Ker se ponovno skupaj sestavljam po bednem dnevu v neki še bolj bedni firmi v katero več ne stopim ker je to bil samo inform. razgovarjanje in predstavitev dela, ki pa je duhamorno bedno brezhrbtenično, samo sledenjem tisoč in eni šabloni in rabotizem do amena!

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3176 - 09.09.2008 at 20:06:09

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2008 at 19:54:40:

Prav briga me, kaj se dogaja v institucijah.

Za veliko sliko iz prejšnjega posta se pa opravičujem, ker manjše nisem našel. Sicer pa ni nič večja od slik na straneh Prometejevega darila.

Bravo -pogan Bardo!!!

Vidiš želiš biti pogan-nevernik, ampak verjameš institucijam. Kaj pa je  NASA? Kup lažnivcev in naučenih bleferjev,ki pojmA o ničemer nimajo.
Ti jih navajaš in trdiš kako se dve galaksiji združujejo (priložena tvoja fotografija) a sam vidiš kaj v resnici je na njej. Moja razlaga ti razkrije,a tI še vedno o nekih metodah.Metoda je vedeti SAMOBITNO!!!! Cheesy
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3177 - 09.09.2008 at 20:09:29

Alojz in Sandib wrote on 09.09.2008 at 19:16:34:
Tako kot ima Zemlja lastno gravitacijsko polje ga ima tudi galaksija-dojemi ne me več basat s temi bedarijami-prosim. Dober poglej obliko-te na kaj  spominja? Zarodek?
Zemlja lahko spremeni obličje-kopno morje-njeno mesto znotraj osončja je njena morfogena matrica,ko se njeno gravitacijsko polje nahaja (nespremenjeno) tam kjer mora biti Zemlja znotraj osončja-VEČNO_SEDAJ. Sedaj pa se malo usedi in razmisli.Ne mi nakladat bedarij.

To ni nič novega, da je okoli vseh teles z maso gravitacijsko polje, in zakaj bi bila galaksija izjema, seveda ga ima tudi galaksija.
Vendar na tej fotografiji ni samo ena ampak dve galaksiji, ki bosta čez milijone let združeni v eno galaksijo in to ravno zaradi privlačne gravitacijske sile.

Pred milijardami let sta bili to samostojni galaksiji.

V vsaki galaksiji je na milijarde zvezd različnih starosti, ki se nenehno rojevajo in ugašajo, med katerimi je naše Sonce le ena in niti ne preveč svetla zvezda.

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3178 - 09.09.2008 at 20:11:46

Alojz, če ljudje lažejo, fotografije ne lažejo.

Ali misliš, da so te fotografije v NASi kar narisali prosto po domišljiji?

Če imaš malo večji teleskop, si lahko te fotografije narediš tudi sam.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVUazumeš? Saj nisi trdon
Reply #3179 - 09.09.2008 at 20:12:34

[quote author=Bardo_Thodol link=1199276871/3165#3177 date=1220983769]Alojz in Sandib wrote on 09.09.2008 at 19:16:34:
Tako kot ima Zemlja lastno gravitacijsko polje ga ima tudi galaksija-dojemi ne me več basat s temi bedarijami-prosim. Dober poglej obliko-te na kaj  spominja? Zarodek?
Zemlja lahko spremeni obličje-kopno morje-njeno mesto znotraj osončja je njena morfogena matrica,ko se njeno gravitacijsko polje nahaja (nespremenjeno) tam kjer mora biti Zemlja znotraj osončja-VEČNO_SEDAJ. Sedaj pa se malo usedi in razmisli.Ne mi nakladat bedarij.[/q.uote]
To ni nič novega, da je okoli vseh teles z maso gravitacijsko polje, in zakaj bi bila galaksija izjema, seveda ga ima tudi galaksija.
Vendar na tej fotografiji ni samo ena ampak dve galaksiji, ki bosta čez milijone let združeni v eno ravno zaradi privlačne gravitacijske sile.

Pred milijardami let sta bili to samostojni galaksiji.

V vsaki galaksiji je na milijarde zvezd različnih starosti, ki se nenehno rojevajo in ugašajo, med katerimi je naše Sonce le ena in niti ne preveč svetla zvezda.

BARDO

Ne mi ga srati! Na očeh vseh lažeš sam sebi! Poglej še enkrat sliko in poglej zvezdne sledi na celotni sliki. Ne me basat s svojo trmo! Pa to je to na miljone celic,(satelitskih osončij) se ciklično rojevajo umirajo-rojevajo v lastnih
samociklih v elementarni samobitnosti galaksijein njenem gravitacijske polju.To traja 150 milijard zemeljskih let,potem pa se celotna galaksija samozlije kjer njen konec cikla sočasno pomeni njen nov začetek cikla. Razumeš ti pogan in vernik znanosti hkrati.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 210 211 212 213 214 ... 764