Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 207 208 209 210 211 ... 764
(Read 1512722 times)
Nahatee
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3120 - 07.09.2008 at 20:19:55

Alojz in Sandib wrote on 07.09.2008 at 19:25:29:
Igor

Si že kaj doniru za Nahatino bolnišnico,kjer bo zdravila odvisnost od RKC in njenih lepo sfriziranih 2000 letnih dogm.Za prva pacienta sta se že prijavila Bošty in M.L. Nahatee še razmišlja,če nista že zgubljena primera.

Lp Alojz Shocked

Alojz  Smiley

Donirala bo Nova Slovenija.  Cool

Potrebni bodo bolj dobri zdravniki, taki ki so očiščeni vpliva RKC.

Vidva z ajgorjem bi bila že prava, pa še kdo bi se našel.  Wink

Izgubljenih primerov ni, je pa potrebno upoštevati svobodno voljo.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3121 - 07.09.2008 at 20:28:35

Quote:
Igor

Si že kaj doniru za Nahatino bolnišnico,kjer bo zdravila odvisnost od RKC in njenih lepo sfriziranih 2000 letnih dogm.Za prva pacienta sta se že prijavila Bošty in M.L. Nahatee še razmišlja,če nista že zgubljena primera.

Lp Alojz Shocked

Alojz  Smiley

Lep pozdrav   Smiley

Bravo ! Vidiš to najraje pozabimo in si tudi nočemo priznati,zakaj smo tu kjer smo! Bravo, še sam včasih pozabim-svobodna volja-lastna samoodgovornost.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3122 - 07.09.2008 at 23:37:07

Quote:
Igor

Lp Alojz Shocked

Alojz  Smiley

Lep pozdrav   Smiley

Vidim, da si si izbrala za donatorja kar kapota na finančnem ministrstvu.

Začnemo lahko že kar jutri.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3123 - 08.09.2008 at 11:33:53

Igor

Potencialni pacienti so neznano kam odmaglili.Lovil jih pa ne bomo po Saturnu.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3124 - 08.09.2008 at 11:54:36

Vsem

Najprej bom povedal tole za uvod in za razmislek.

Nevednost ne razume vedenja,vedenje razume nevednost!!!!!

Samospoznanje je luč našega življenja,ki razsvetlji našo večno-sedanjo vesoljno življenjsko samobitnost.

Danes sem malo brskal po raznih enciklopedijah in se smejal kako res bedasto in nenačelno je naše razumevanje in naše razlaganje večno-sedanje vesoljne elementarne (atomi itd) in življenjske (morfogene matrice vrst) samobitnosti.

Berem o (big bangu) se smejim. Potem preberem,da se vesolje širi in istočasno se galaksije med seboj trkajo- a vesolje se širi.

Potem preberem,da je nam poznano vesolje nastalo pred približno
15-20 milijard let in se še vedno širi-a galaksije se zabivajo druga v drugo-bedarija. Naše (satelitsko) osončje naj bi nastalo pred približno 4,5-5 milijard let iz prvotne meglice _da se poščiješ od smeha.
Potem berem,da je v pred cambriu pred cca3 milijardami let nastalo življenje iz nekakšne arhaične bakterije. Tukaj si pa že polulan od smeha.

Potem še pravijo astro fizki,da bo prišlo do big crunch-velikega škripanja (povzeto po svetem pismu) ko se bo vesolje skrčilo v samo sebe. Tukaj pa nisi samo polulan ampak si  že skoraj  posran od teh neumnosti. Sedaj imam nujno delo potem naprej.

Lp Alojz Cheesy
Back to top
« Last Edit: 08.09.2008 at 15:26:58 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3125 - 08.09.2008 at 13:33:31

Alojz in Sandib wrote on 08.09.2008 at 11:54:36:
Vsem

Najprej bom povedal tole za uvod in za razmislek.

Nevednost ne razume vedenja,vedenje razume nevednost!!!!!

Samospoznanje je luč našega življenja,ki razsvetlji našo večno-sedanjo vesoljno življenjsko samobitnost.

Danes sem malo brskal po raznih enciklopedijah in se smejal kako res bedasto in nenačelno je naše razumevanje in naše razlaganje večno-sedanje vesoljne elementarne (atomi itd) in življenjske (morfogene matrice vrst) samobitnosti.

Berem o (big bangu) se smejim. Potem preberem,da se vesolje širi in istočasno se galaksije med seboj trkajo- a vesolje se širi.

15-20 milijard let in se še vedno širi-a galaksije se zabivajo druga v drugo-bedarija. Naše (satelitsko) osončje naj bi nastalo pred približno 4,5-5 milijard let iz prvotne meglice _da se poščiješ od smeha.
Potem berem,da je v pred cambriu pred cca3 milijardami let nastalo življenje iz nekakšne arhaične bakterije. Tukaj si pa že polulan od smeha.

Potem še pravijo astro fizki,da bo prišlo do big crunch-velikega škripanja (povzeto po svetem pismu) ko se bo vesolje skrčilo v samo sebe. Tukaj pa nisi samo polulan ampak si  že skoraj  posran od teh neumnosti. Sedaj imam nujno delo potem naprej.

Lp Alojz Cheesy

Hočem povedati in če bo potrebno argumentirati in empirično dokazati (Za to ni ravno prave volje, ve se zakaj, status znanosti se podre in še kaj, v bistvu celotna civilizacijska paradigma) Vse zgoraj omenjene teze-teorije-predvidevanja,ki so kar vsesplošno sprejeta geneza nastanka vesolja in življenja na Zemlji,so  eno veliko izmišljeno sranje naše zemeljske civilizacije in njene celotne znanosti..

Lp Alojz Wink
Back to top
« Last Edit: 08.09.2008 at 15:27:24 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3126 - 08.09.2008 at 19:10:09

Etrexo

Si opzil kakio hitro zmanjka drete.Večina tistih,ki mečejo tuje znanje na ta forum je k'r  obnemela.Ni drete,da bi parirali,a vsi so se duvali,kako so oni vse vedi in,da  mi samo malo sanjamo. Bolj ko jim govorimo,da so prostovoljno samopozabljeni in zakaj bolj bežijo v lastno užaljenost.

Lp Alojz Kiss Cool
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3127 - 08.09.2008 at 19:54:22

Alojz in Sandib wrote on 08.09.2008 at 11:54:36:
Vsem

Sem dolgo upal in se bal,
slovo sem upu, strahu dal,
srce je prazno, srečno ni,
nazaj si up in strah želi!    

Nekako po analogiji zgornje bedarije si poje današnja znanost (in ja!, da se polulaš, poščiješ in znova polulkaš od smehastega smeha!!!!1):

Sem dolgo vesolje razlagal in se bal,
da bi vesolje nemara čisto zašušmaral,
razum je prazen, polulan od bedarij,
meni se vesoljni svet v brk smeji!!!  

Iii ooo, hi hi hej ho ho hihih hih hihi, poglej nazaj, ti loviš, ker suhe fige ti trebiš! IiIIIoooo, Kons 5 je suho zlato, ki je suho zlato. Ker veš, da kons je Kons, ii ooo, presnet nazaj.

Polulančki so polulani od svojega lastnega lulanja po samemu sebi in celotnemu človeštvu, a oni bi še kar naprej lulali in zraven piškili po drugih, pa še nič jim ne smeš reči, kako polulani da so.

II ooo, Kons juheeeejjjjj!!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3128 - 08.09.2008 at 20:06:35

Poet

Brez tebe ni smeha.Sedaj bova morala lulati in kakati po totih,ki so še pred kratkim vse vedeli.Sedaj pa tema,tema,tema!!!. Prav bojijo se resnice,pa še malo dni nazaj so vsi škodoželjno upali,da se bomo mi popišali. No v resnici smo še vedno vsi enaki,če bodo toti - še malo nazaj oholi in ošabni spoznali,da jim želimo samo oči odpreti ok. Če ne, tudi ok. Svobodna volja vsak je svojga življenja večno-sedaj kovač, tu in povsod.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3129 - 08.09.2008 at 20:21:34

Zaradi obveznosti nimam časa nenehno viseti na forumu, vendar ga občasno pregledam in tudi odgovorim, kjer se mi to zdi potrebno.

Če pustimo težave z mehurji zaenkrat ob strani  Cool
bi pokomentiral le nekaj točk, naprimer glede širjenja vesolja in trkov galaksij.

V tem ni nič nasprotujočega.
Galaksije so v velikanskem vesoljskem prostoru le majhni "prašni delci" in kljub temu, da se vesolje v celoti širi, za kar obstajajo neposredni dokazi, se posamezne bližnje galaksije  lahko združujejo v večje galaksije. Zaradi majhne medsebojne oddaljenosti bližnjih galaksij, je privlačna gravitacijska sila dveh bližnjih galaksij močnejša od sile širjenja vesolja.
Pri večjih razdaljah pa prevlada sila širjenja vesolja in dovolj oddaljene galaksije se medsebojno lahko le oddaljujejo, ne morejo pa se nikoli več zbližati. Hitrost oddaljevanja se veča z oddaljenostjo.

O velikih razdaljah lahko začnemo govoriti šele pri oddaljenostih, ki so večje od 100 milijonov svetlobnih let. Z neposrednimi opazovanji ni težko potrditi, da vse, kar je bolj oddaljeno, drvi stran od nas in se z nami ne more nikoli več srečati.

Danes je že postalo jasno, da je ideja big-cruncha zmotna in da se bo vesolje širilo v nedogled,

Andromeda, ki je v neposredni bližini Rimske ceste, je od nas oddaljena le 2,5 milijona svetlobnih let in se proti nam giblje s hitrostjo 120 km/sec. Po enostavnem izračunu se bo torej čez približno 3 milijarde let združila z Rimsko cesto v novo mega galaksijo.

O rojstvih sončnih sistemov tudi ni več dvomov, kako potekajo, saj lahko celo dokaj blizu nas opazujemo velike oblake medzvezdnega prahu, v katerih se dobesedno pred našimi očmi rojevajo nove zvezde.

Svojega rojstva sam nisem videl in se ga ne spomnim, vendar lahko iz tistega, kar vidim v porodnišnicah, sklepam, kako približno je to potekalo tudi pri mojem rojstvu.  Cool

En primer "zvezdnih jasli", ki sem ga na hitro našel, je tale meglica, ki je le 20.000 svetlobnih let oddaljena.
Novorojene zvezde v tej meglici so stare komaj 2 milijona let.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080131.html

Zanimiv je tudi tale oblak, ki je še bližje, le 7.000 svetlobnih let oddaljen in v katerem se tudi rojevajo nove zvezde.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071215.html

Takih in podobnih primerov, pred katerimi si ne moremo zatiskati oči, je še na tisoče in natančneje smo jih začeli spoznavati šele z najsodobnejšimi teleskopi.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3130 - 08.09.2008 at 21:12:56

Bardo_Thodol wrote on 08.09.2008 at 20:21:34:
Zaradi obveznosti nimam časa nenehno viseti na forumu, vendar ga občasno pregledam in tudi odgovorim, kjer se mi to zdi potrebno.

bi pokomentiral le nekaj točk, naprimer glede širjenja vesolja in trkov galaksij.

Galaksije so v velikanskem vesoljskem prostoru le majhni "prašni delci" in kljub temu, da se vesolje v celoti širi, za kar obstajajo neposredni dokazi, se posamezne bližnje galaksije  lahko združujejo v večje galaksije. Zaradi majhne medsebojne oddaljenosti bližnjih galaksij, je privlačna gravitacijska sila dveh bližnjih galaksij močnejša od sile širjenja vesolja.
Pri večjih razdaljah pa prevlada sila širjenja vesolja in dovolj oddaljene galaksije se medsebojno lahko le oddaljujejo, ne morejo pa se nikoli več zbližati. Hitrost oddaljevanja se veča z oddaljenostjo.

O velikih razdaljah lahko začnemo govoriti šele pri oddaljenostih, ki so večje od 100 milijonov svetlobnih let. Z neposrednimi opazovanji ni težko potrditi, da vse, kar je bolj oddaljeno, drvi stran od nas in se z nami ne more nikoli več srečati.

Danes je že postalo jasno, da je ideja big-cruncha zmotna in da se bo vesolje širilo v nedogled,

Andromeda, ki je v neposredni bližini Rimske ceste, je od nas oddaljena le 2,5 milijona svetlobnih let in se proti nam giblje s hitrostjo 120 km/sec. Po enostavnem izračunu se bo torej čez približno 3 milijarde let združila z Rimsko cesto v novo mega galaksijo.

O rojstvih sončnih sistemov tudi ni več dvomov, kako potekajo, saj lahko celo dokaj blizu nas opazujemo velike oblake medzvezdnega prahu, v katerih se dobesedno pred našimi očmi rojevajo nove zvezde.

Svojega rojstva sam nisem videl in se ga ne spomnim, vendar lahko iz tistega, kar vidim v porodnišnicah, sklepam, kako približno je to potekalo tudi pri mojem rojstvu.  Cool

En primer "zvezdnih jasli", ki sem ga na hitro našel, je tale meglica, ki je le 20.000 svetlobnih let oddaljena.

Zanimiv je tudi tale oblak, ki je še bližje, le 7.000 svetlobnih let oddaljen in v katerem se tudi rojevajo nove zvezde.

Takih in podobnih primerov, pred katerimi si ne moremo zatiskati oči, je še na tisoče in natančneje smo jih začeli spoznavati šele z najsodobnejšimi teleskopi.

Bom bil čimboljboljši kratkoiden analist tvojga spisa:

1.) ti še sedaj ne vidiš, kako je "ljudje" rojevajo. Ti vidiš samo lupino, ki jo izvrže ultra vroča biološka pečica in to je to. Potem pa: kam pa naj ga/jo damo v šolo, kaj bo pa po poklicu. In prav tako kot ne vidiš pravega pomena tega rojstva, tudi drugih fenomenov v vesoljnem svetu ne moreš videti, zato pa se tudi, Bardo, lepiš na najbolj nepomembne stvari življenja. Brez veze, prihrani si sapo.

2.) Tvoj materialni ego ne bo nikoli prisostvoval vsemu tistemu kar si zgoraj zapisal: rojstvo ne vem česa, neskončno širjenje, bla bla bla astrofizični lulanje v lastne hlačke.

Aja, pa jabolčna pita je najboljša, kadar se v njo polula deset doktorjev idiotizma in civilicianizma. No, dobi se pa v vsaki štacuni in na vsakem vogalu kjer se sprehajajo ljudeki-budeki iz vesoljnih Butal!

Živeli!  Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3131 - 08.09.2008 at 21:25:04

Poet saj tvoje pisanje je zanimivo, vendar ne vem točno,  kaj si hotel povedati.

Kaj je torej bistvo?

Ali je veličastni ples stvarstva, ki v resnici ni razdeljen na materialni in duhovni del (ta delitev v resnici ne obstaja) ali je ta ples, katerega majhen del smo tudi mi, ki se mu čudimo in se poskušamo v njem najti, res le nekaj nepomembnega?

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3132 - 08.09.2008 at 21:27:01

Bardo_Thodol wrote on 08.09.2008 at 20:21:34:

Takih in podobnih primerov, pred katerimi si ne moremo zatiskati oči, je še na tisoče in natančneje smo jih začeli spoznavati šele z
najsodobnejšimi teleskopi.

Bardo jutri če le utegnem ti vse ponovno obrazložim.Sem ti že,pa me je vrglo iz povezave.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3133 - 08.09.2008 at 21:33:26

Alojz in Sandib wrote on 18.08.2008 at 20:06:37:
Bardo_Thodol wrote on 18.08.2008 at 15:23:50:
Jaz sem skeptičen do vseh, tudi do sebe  Cool

Vendar na koncu nekako predpostavim, ali je katera teorija bolj verjetna od druge. Tu se potem sam odločim, kaj se mi zdi bolj verjetno.

Če neko teorijo zagovarjam, to ne pomeni, da v njo slepo verjamem. Zdi se mi smiselna in verjetna in pač še nisem našel ali mi ga še nihče ni predstavil kontrargumenta, ki bi teorijo porušil do tal.

Kvazarji so en tak silovit naravni pojav, ki bruha v Vesolje toliko energije, da si tega ni možno zamisliti drugače, kot s supermasivno črno luknjo, ki se hrani z zvezdami iz okolice.
Take črne luknje, ki prebivajo v središču galaksij, imajo lahko maso več milijonov sonc.
V središču Rimske ceste je tudi ena taka črna luknja, vendar se trenutno ne hrani z zvezdami, zato na srečo nimamo kvazarja v neposredni bližini.

Drugače si tega pojava (kvazar), ki ga lahko opazujemo s teleskopi pri oddaljenih galaksijah, ne znam razložiti, pa kakorkoli že preračunavam.

Bardo

Tole tvoje pisanje se zdi samo tebi smiselno, zame je to čista bedarija.
V središču Rimske ceste je tudi črna  luknja vendar se ne hrani z zvezdami. Sedaj bodi pozoren kaj ti bom spisal; Ja ne hrani se s zvezdami, ker celoten cikel akumulira realizirano energijo ki jo oddajajo zvezde.Ko se bo na koncu cikla njen gravitacijski vlek tako povečal se bo vanjo zlila celotna galaksija (koliko zvezd je v njej?) in začel se bo galaktično samozlitje,ker njen konec sočasno pomeni njen začetek. Veš kakšna gmota je to v trenutku zlitja (to galaktično zlitje je tvoj tako opevani kvazar). Malo, samo malo razmisli in potem skoči v razburkano vodo v kateri lahko utoneš,ker ne znaš plavati.
Tudi ti bi se lahko malo umiril in res razmislil kaj ti sporočam.

Lp Alojz Grin Grin  

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3134 - 08.09.2008 at 21:35:03

Alojz in Sandib wrote on 18.08.2008 at 21:26:15:
Bardo_Thodol wrote on 18.08.2008 at 21:02:44:
Ni mi treba nazaj servirati, kar sem že sam povedal in tisto hkrati imeti za bedarijo, namreč to sem tudi sam napisal, da je v središču Rimske ceste ogromna črna luknja, ki se trenutno ne hrani z zvezdami.

Gravitacijski vlek črne luknje se sam po sebi ne bo nič povečal. Gravitacijska sila je odvisna le od mase teles, ki se privlačijo in od njihove medsebojne razdalje.  (kolikor vem, Newtonova formula za gravitacijsko silo F=GmM/r2 še vedno drži  in je ni še nihče "izboljšal")

No ja, kvazarja nisem opeval, saj nisem poet  Wink, vendar, če poznaš kak energijsko intenzivnejši proces od kvazarja, nas lahko razsvetliš z njim.

Lahko ga imenuješ tudi drugače, če želiš, vendar mene bolj kot imena zanima ali lahko tisto, kar imenuješ zlitje, izraziš v fizikalnih enotah, da si bomo lažje predstavljali? Koliko to znese v kalorijah ali kilowatnih urah ali v Joulih ali v ergih ali v katerikoli enoti želiš?

Bardo-Thodol

Ali se ti  norca delaš ali si pa totalen bik.Sedaj si iz kvantne mehanike  prebekslal na klasično Newtonovo mehaniko. Sila je posledica medsebojnega učinkovanja teles. Pa to ti celotni čas govorim. Mi ne vemo,da ima vsaka x elementarna pojavnost znotraj sebe dve (telesi) vrednosti,Akumulirano in realizirano, ki se navzven izražata enotno kot X elementarna pojavnost(atom,planet,osončje,galaksija),.Posledica medsebojnega učinkovanja teh dveh vrednosti so EM sila,šibka,močna jedrska sila in gravitacijska sila.In ciklična samozlitja obeh vrednosti med seboj,kar pa v ničemer ne spremeni večno-sedaj navzven enotno izražene vrednosti vse in vsakega x pojava,kjer vsak konec cikla pomeni sočasno začetek novega in večno-sedaj tako. Zakon: Samohranitev,samozadostnost,samodelovanje vse in vsakega X pojava.
Sedaj razmisli kje je Einstein mimo udaril in kje Newton?

Zvezde realizirana vrednost galaksije nosilke gravitacijskih polj
Črna luknja -akumulirana vrednos galaksije,ki akumulira vso realizirano maso zvezd in si na ta način povečuje lastno gravitacijsko polje v lastnem lijaku(spirali),kar ji omogoča da povečuje svoj gravitacijski vlek celoten galaktičen cikel.Zvezde se razširijo,ker so izgubile maso zato jih črna luknja posesa vase.To pa pomeni sočasno konec in začetek novega galaktičnega cikla. Vesolje je v bistvu sestavljeno iz galaktičnih teles. Sedaj,pa čaraj kolikor hočeš,pa ne boš nič več pričaral,kot je tu napisano.

Lp Alojz Grin Grin

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 207 208 209 210 211 ... 764