Zaradi obveznosti nimam časa nenehno viseti na forumu, vendar ga občasno pregledam in tudi odgovorim, kjer se mi to zdi potrebno.
Če pustimo težave z mehurji zaenkrat ob strani

bi pokomentiral le nekaj točk, naprimer glede širjenja vesolja in trkov galaksij.
V tem ni nič nasprotujočega.
Galaksije so v velikanskem vesoljskem prostoru le majhni "prašni delci" in kljub temu, da se vesolje v celoti širi, za kar obstajajo neposredni dokazi, se posamezne bližnje galaksije lahko združujejo v večje galaksije. Zaradi majhne medsebojne oddaljenosti bližnjih galaksij, je privlačna gravitacijska sila dveh bližnjih galaksij močnejša od sile širjenja vesolja.
Pri večjih razdaljah pa prevlada sila širjenja vesolja in dovolj oddaljene galaksije se medsebojno lahko le oddaljujejo, ne morejo pa se nikoli več zbližati. Hitrost oddaljevanja se veča z oddaljenostjo.
O velikih razdaljah lahko začnemo govoriti šele pri oddaljenostih, ki so večje od 100 milijonov svetlobnih let. Z neposrednimi opazovanji ni težko potrditi, da vse, kar je bolj oddaljeno, drvi stran od nas in se z nami ne more nikoli več srečati.
Danes je že postalo jasno, da je ideja big-cruncha zmotna in da se bo vesolje širilo v nedogled,
Andromeda, ki je v neposredni bližini Rimske ceste, je od nas oddaljena le 2,5 milijona svetlobnih let in se proti nam giblje s hitrostjo 120 km/sec. Po enostavnem izračunu se bo torej čez približno 3 milijarde let združila z Rimsko cesto v novo mega galaksijo.
O rojstvih sončnih sistemov tudi ni več dvomov, kako potekajo, saj lahko celo dokaj blizu nas opazujemo velike oblake medzvezdnega prahu, v katerih se dobesedno pred našimi očmi rojevajo nove zvezde.
Svojega rojstva sam nisem videl in se ga ne spomnim, vendar lahko iz tistega, kar vidim v porodnišnicah, sklepam, kako približno je to potekalo tudi pri mojem rojstvu.

En primer "zvezdnih jasli", ki sem ga na hitro našel, je tale meglica, ki je le 20.000 svetlobnih let oddaljena.
Novorojene zvezde v tej meglici so stare komaj 2 milijona let.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080131.htmlZanimiv je tudi tale oblak, ki je še bližje, le 7.000 svetlobnih let oddaljen in v katerem se tudi rojevajo nove zvezde.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071215.htmlTakih in podobnih primerov, pred katerimi si ne moremo zatiskati oči, je še na tisoče in natančneje smo jih začeli spoznavati šele z
najsodobnejšimi teleskopi.
Bardo jutri če le utegnem ti vse ponovno obrazložim.Sem ti že,pa me je vrglo iz povezave.