Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 203 204 205 206 207 ... 764
(Read 1512601 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3060 - 05.09.2008 at 14:47:07

Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 14:40:07:
Quote:
Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 14:27:23:
Vsem

Aksiom ;Absolutno je samo to,da je vse relativno, je sedaj povozilo človekovo samospoznanje;
Vse je večno-sedaj vesoljna samobitnost,ki jo človek edini lahko samospozna v lastni individualni večno-sedanji živi samobitnosti.

Lp Alojz Grin

Absoluta ni. V brezčasnosti, sokratnosti, absolutnost kot nespremenljivost ne obstaja. Prav tako ni relativnosti kot pogojnosti.

Lp,Igor

To IGOR !!!! No pa se neki delaš nevednega. Zavajaš ti malo tale folk,kaj.

Lp Alojz Grin

Nič ne zavajam. Samo svoj način razlaganja imam. Pri vsaki moji razlagi se dotaknem in tolmačim s razumevanjem etičnega reda. Spoznal sem, da brez etičnega reda zavest ne more napredovati. Verjetno zato izpade, kot sem napisal poetu manj direktno in težje doumljivo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3061 - 05.09.2008 at 14:51:48

Sicer je pa tako kot sva rekla, komerat mi je že pred enim tednom pisal, da bi serad že vrnil domov v Slovenijo. Ni našel odrešitve in blaženosti. Prihaja v realnost. Zato je tudi prav, da sem ga poslal v Indijo. Upam, da se mu razbijejo utvare. Ona dva gumpca bi moralim poslati na sturn in verjetno bi potem spregledala.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3062 - 05.09.2008 at 15:05:11

Igor

Brez našega prostovoljnega sprejema vesoljnega etičnega kodeksa svetosti svakega življenja,še posebno pa človeškega ni nič. To se v popolnosti strinjam. Včasih smo pač malo hudomušni, vendar nikoli zlonamerni.
Kar se tiče komerata sem vesel,da je spregledal,da je tam doli duhovna frka brez  haska.

Lp Alojz Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3063 - 05.09.2008 at 15:35:04

Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 10:56:10:
Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 10:39:52:
NIMA VEZE ČE MI SLUŽIJO, ALI NE.

VEZO IMA, ČE TI KOT VSEVEDNEŽ TO VEŠ, ALI NE .

KER, ČE VSEŠ VSE, MORAŠ VEDETI TUDI TAKE PODROBNOSTI .

DRUGAČE SI NAVADEN LAŽNIVEC, KATERIH MRGOLI PO ZEMLJI .

RAZUMEŠ ZDAJ TO ?

Bošty

Si ti kdaj slišal za kralja Salamona? Vidiš dal sem ti najboljši odgovor,ki je mogoč po njemu- Kralju Salamonu.

Tvoji trenutni čevlji so ti preveliki,ker si premajhen za te čevlje,ki jih trenutno nosiš v svojem izmišljenem vedenju. Si sedaj razumel?

Lp Alojz Grin

No, ti si pa bos  Exclaim. A si ti sedaj to razumel ?  Questioning

Lep pozdrav, iz duhovnih nižav, nekoč višav, čav, ... Cool Roll Eyes Cool...

by Boštyxz + #

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3064 - 05.09.2008 at 17:16:21

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:35:04:
Alojz in Sandib wrote on 05.09.2008 at 10:56:10:
Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 10:39:52:
NIMA VEZE ČE MI SLUŽIJO, ALI NE.

VEZO IMA, ČE TI KOT VSEVEDNEŽ TO VEŠ, ALI NE .

KER, ČE VSEŠ VSE, MORAŠ VEDETI TUDI TAKE PODROBNOSTI .

DRUGAČE SI NAVADEN LAŽNIVEC, KATERIH MRGOLI PO ZEMLJI .

RAZUMEŠ ZDAJ TO ?

Bošty

Si ti kdaj slišal za kralja Salamona? Vidiš dal sem ti najboljši odgovor,ki je mogoč po njemu- Kralju Salamonu.

Tvoji trenutni čevlji so ti preveliki,ker si premajhen za te čevlje,ki jih trenutno nosiš v svojem izmišljenem vedenju. Si sedaj razumel?

Lp Alojz Grin

No, ti si pa bos  Exclaim. A si ti sedaj to razumel ?  Questioning

Lep pozdrav, iz duhovnih nižav, nekoč višav, čav, ... Cool Roll Eyes Cool...

by Boštyxz + #

Poglejte vsi dobro Boštyev odgovor-tra-la-la-tra-la-la. Bistvo,Človek boluje od lastne neumnosti. Nima lastne samobitnosti,se išče po Saturnu in prodaja mleko letečih krav od tam na Zemlji za suho zlato. Lepo ga prosim pomiri se,lahko debatiramo brez obsojanja. Ne on sodi-bingelj zgubljeni.
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #3065 - 05.09.2008 at 19:37:24

Alojz in Sandib, ajgor itd. ...
..nobene bergle noben ucitelj nic takega kar ste napisali, preprosto mi gre na k...c vas odnos do vseh ostalih ki niso z vami tej vasi storiji, to je vse. Moral sem se pocohat kjer me je srbelo, tak to je, zdaj ga pa harate dalje ce vas je volja me ne gane....

strpnost in sprejemanje David   Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3066 - 05.09.2008 at 19:47:32

[quote author=david link=1199276871/3060#3065 date=1220636244]Alojz in Sandib, ajgor itd. ...
..nobene bergle noben ucitelj nic takega kar ste napisali, preprosto mi gre na k...c vas odnos do vseh ostalih ki niso z vami tej vasi storiji, to je vse. Moral sem se pocohat kjer me je srbelo, tak to je, zdaj ga pa harate dalje ce vas je volja me ne gane....

David  tudi nas ne gane,da ga TI HARAŠ. SVOBODNA VOLJA,mi ti jo ne kršimo. SOBODNA VOLJA-IZVORNIH POGANOV-brez RKC izumetničenih in sprevrženih podukov in bo vse ok. Hec je hec če
ga sprejemaš vredu, če ne tudi vredu. Večno-sedaj je vse vredu tako kot hočemo mi vsi in vsak med nami. Resnica našega bivanja pa še vedno ostaja ista samospoznana po nas,ali pa tudi ne kakor kje in v kom. David ni frke, vse ok.

LP Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #3067 - 05.09.2008 at 19:52:58

Quote:

Tvoj problem ce ti gre na k. samo da te ne gane.

Odnos je odlicen, nevem kaj te moti na odnosu? Poglej malo bolje, bos videl da pametujejo in sodijo doloceni kekci ki nimajo pojma. Tocno vedo kaj bojo dobili ampak so verjetno imuni na to, skoda za njih...

Kaksen odnos pa bi moral biti po tvoje? Zdaj je pac malo bolj ostro, ker je potrebno temo ocistiti Malih Licemerjev in zlih duhcev.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3068 - 05.09.2008 at 20:15:22

Etrex wrote on 05.09.2008 at 19:52:58:
Quote:

Tvoj problem ce ti gre na k. samo da te ne gane.

Odnos je odlicen, nevem kaj te moti na odnosu? Poglej malo bolje, bos videl da pametujejo in sodijo doloceni kekci ki nimajo pojma. Tocno vedo kaj bojo dobili ampak so verjetno imuni na to, skoda za njih...

Kaksen odnos pa bi moral biti po tvoje? Zdaj je pac malo bolj ostro, ker je potrebno temo ocistiti Malih Licemerjev in zlih duhcev.

L.p.

Bošty in M.L. Imata na topicu Saturnuva vrnitev moj odgovor in moje povabilo. Tako,da upam,da jih bo to dokončno zadovolilo.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3069 - 05.09.2008 at 21:15:39

Quote:

Torej si vzpostavil odnos do našega odnosa. Verjetno te je motilo to nenehno videnje odnosov. Preprosto preberi, razmisli in potem vzpostavi odnos. Ali pa ne.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3070 - 06.09.2008 at 09:39:24

Quote:
Quote:

živih in to smo vsi
Torej si vzpostavil odnos do našega odnosa. Verjetno te je motilo to nenehno videnje odnosov. Preprosto preberi, razmisli in potem vzpostavi odnos. Ali pa ne.

Lp,Igor

Igor sedaj sem se odločil,da bom vpeljal v našo debato nov termin
za naše delo SAMOBITNO POGANSTVO.
Tu smo vsi to kar v resnici smo-samopozabljeni in samospoznani Elohim
Večno-sedaj živa individualna vesoljna samobitnost.Sedaj smo vsi prostovoljni samospoznani Elohim ponovno vstali-Bogovi.Po tej teoriji je toliko Elohim-bogov' kolikor nas je v vseobsežni vesoljni samobitnosti večno-sedaj.

To pišem zato,da vsem pokažemo da smo vsi mi enaki Brez izbrancev in brez kast,kjer vlada etični kodeks svetosti vsakega življenja.

Svojo idejo bom podkrepil s Biblijskim citatom Mojzes 2:22
IN gospod bog je rekel:Glej človek je postal!! kakor eden izmed nas!! (Elohim) sedaj  pozna dobro in zlo,da sedaj ne stegne roke svoje,ter ne vzame tudi od drevesa življenja,da bi jedel in živel vekomaj!!!!!

To pove: 1. Preveč  cerkva nas razdvaja in dela neenake. RKC in vse cerkve so priredile sebi v prid izvorno teološko izročilo. V tem citatu se to razkriva. RKC je od 5-1o stoletja pobila polovico evropskih poganskih ljudstev,da bi jih pokristjanila. To je moj drgi argument. Tretji pa je,da je bilo izvorno pogansko verovanje skoraj v sozvočju s samimi' vedami'.
Torej bomo sedaj propagirali geslo :Kolikor nas je vseh večno-sedaj
toliko nas jevečno-sedaj Bogov= Samobitno poganstvo Elohim.

Mislim ,da je to,to!!!!

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3071 - 06.09.2008 at 10:51:00

Sicer ne vem zakaj bi vpeljal termin pogan, ki ga je vpeljala cerkev. V osnovi pa to pomeni deželan, malikovalec. Zakaj bi nekaj malikoval, idealiziral, častil neke podobe. To počne že RKC.

Izpadlo bo ravno tako, kot onadva bunkuca; v eni roki križ v drugi pa pištolo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3072 - 06.09.2008 at 11:17:02

Quote:
Sicer ne vem zakaj bi vpeljal termin pogan, ki ga je vpeljala cerkev. V osnovi pa to pomeni deželan, malikovalec. Zakaj bi nekaj malikoval, idealiziral, častil neke podobe. To počne že RKC.

Izpadlo bo ravno tako, kot onadva bunkuca; v eni roki križ v drugi pa pištolo.

Lp,Igor

Ne Igor 'deželan' malik- samega sebe in lastne samobitnosti-ni različnih,ni izbranih, razumeš? V tem stilu odprave vsake religijoznosti,sam sebi si prostovoljnosamospoznano  upanje večno-sedaj.

To nima veze z ničemer,kar je izven nas razen prostovoljno spoštovanje vesoljnega etičnega kodeksa naše večno-sedanje življenjske samobitnosti.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3073 - 06.09.2008 at 11:22:15

Jaz to razumem, samo ostali ne bodo.

pogan v rimskem jeziku pomeni deželan iz provinc, po slovensko pa malikovalec raznih avatarjev-podob.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3074 - 06.09.2008 at 11:24:53

Quote:
Jaz to razumem, samo ostali ne bodo.

pogan v rimskem jeziku pomeni deželan iz provinc, po slovensko pa malikovalec raznih avatarjev-podob.

Lp,Igor

Ostalim ne preostane drugega, kot nam samim.Vsi mi smo na istem.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 203 204 205 206 207 ... 764