Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 201 202 203 204 205 ... 764
(Read 1512031 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #3030 - 04.09.2008 at 20:59:23

Etrex wrote on 04.09.2008 at 20:56:00:
Alojz sem vprasal, ker je veliko pumpa za 2012.

Da ne bomo samo brezveze odgovarjali Bostyu & kvazi-spiritual tim-u letecih krav, raje se sam kaj vprasam in se malo pomenimo in zapiseste se kaj zanimivega.

Alojz, to je meni jasno. To sem vprasal bolj kot zanimivost, ce je res kaksen hakeljc v tej 2012.

Ker majevski koledar se takrat zakljuci in sam bi rekel da gre nedvomno za novo dobo na zavestnemu nivoju. Verjetno bodo takrat res zaceli ljudje bolj mnozicno spoznavati P.D., tako bi lahko rekli temu prag zlate dobe in konec skozi tisocletja vlacenja kvaziduhovnih naukov kot je za primer bluzenje od Bosty-ja.

To bo se scena Grin

L.p.

Pred dvajsetimi leti sem to dobesedno imenoval; Scenarij neba in Zemlje!!!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3031 - 04.09.2008 at 21:17:35

Etrex wrote on 04.09.2008 at 20:56:00:
Alojz sem vprasal, ker je veliko pumpa za 2012.

Da ne bomo samo brezveze odgovarjali Bostyu & kvazi-spiritual tim-u letecih krav, raje se sam kaj vprasam in se malo pomenimo in zapiseste se kaj zanimivega.

Alojz, to je meni jasno. To sem vprasal bolj kot zanimivost, ce je res kaksen hakeljc v tej 2012.

Ker majevski koledar se takrat zakljuci in sam bi rekel da gre nedvomno za novo dobo na zavestnemu nivoju. Verjetno bodo takrat res zaceli ljudje bolj mnozicno spoznavati P.D., tako bi lahko rekli temu prag zlate dobe in konec skozi tisocletja vlacenja kvaziduhovnih naukov kot je za primer bluzenje od Bosty-ja.

To bo se scena Grin

L.p.

Tomaž

Kdaj gremo skupaj na Nanos? Sem prejšnji teden pri Alojzu mal v hrib lazel, pa je rekel stric Alojz da so gor v gmajn strašno strašni medvedi, jaz pa še brez peseka vodnika, pa nisem pol preveč lazil in sem šel sam mal do prve lovske ogledovalnice, nakar zaslišim neko lomastenje in sem se obrnil kot sem bil dolg in širok in jo podurhal nazaj v "dolino", da ne bi prehitro umrčkal, hec.

No, na Nanos je pa lepša pot (baje, verjamem na besedo Smiley) in bi uhka enkrat šli mi korenjaki gor, kaj praviš, zdaj ko te je na forumu malo manj?

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #3032 - 04.09.2008 at 21:28:06

Poet wrote on 04.09.2008 at 21:17:35:
Tomaž

Kdaj gremo skupaj na Nanos? Sem prejšnji teden pri Alojzu mal v hrib lazel, pa je rekel stric Alojz da so gor v gmajn strašno strašni medvedi, jaz pa še brez peseka vodnika, pa nisem pol preveč lazil in sem šel sam mal do prve lovske ogledovalnice, nakar zaslišim neko lomastenje in sem se obrnil kot sem bil dolg in širok in jo podurhal nazaj v "dolino", da ne bi prehitro umrčkal, hec.

No, na Nanos je pa lepša pot (baje, verjamem na besedo Smiley) in bi uhka enkrat šli mi korenjaki gor, kaj praviš, zdaj ko te je na forumu malo manj?

Lp, Poet

Ni problema nobenga.

Se zmenimo za en vikend in gremo, Sandi bo sel sigurno, ker je vedno za taksne podvige.

Lahko mi tu ali na Z.S. posljes kdaj bi ti odgovarjalo, pa se potem uskladimo in je.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3033 - 04.09.2008 at 21:42:21

Etrex wrote on 04.09.2008 at 21:28:06:
Poet wrote on 04.09.2008 at 21:17:35:
Tomaž

Lp, Poet

Ni problema nobenga.

Se zmenimo za en vikend in gremo, Sandi bo sel sigurno, ker je vedno za taksne podvige.

Lahko mi tu ali na Z.S. posljes kdaj bi ti odgovarjalo, pa se potem uskladimo in je.

L.p.

Štima kot skleda riža!!!!  Cheesy Grin

Ti, jaz, Sandi in Alojz, pa še kdo če hoče se poknemo na Nanos in vidi čuda, Slovenci svuda!!  Grin

Lep pozdrav, (iz duhovnih višav, nekoč nižav, juheeeejjjjj, kjer leteče morske krave iz vijolčnega planktona namahajo pet kil slanega sira iz Saturnove meglice!)
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #3034 - 04.09.2008 at 21:51:45

...vi, predstavniki te 'struje', ste rahlo nasilno nestrpni nesprejamajoci narazumevajoci in rahlo zaljivi, agresivni.....
Posmeh in taksne..
norcevanje..
zalitve.. al kaj jaz vem kaj...Ne gre mi skupaj s to sliko ki jo imam 'O jutri', in o 'ljudeh jutri'....

sorry, ne najdem se, prvo ze ne v folku....  

'Posmeh, je izraz dusevne revscine' je velikokrat rekel moj praded, ena redkih ampak dobrih kar sem jih slisal od njega..   Bil sem  premlad ko je sel svojo pot dalje...

....malo bolj easy, malo bolj trankil...

vse ob svojem casu,
...in ne preko trupel please....

Be Good....
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #3035 - 04.09.2008 at 22:02:29

Poet tak odgovor ,kot si ga podal ob 17,22 uri sem imel tudi sam v mislih ,a kot vidite sem malo zamudil.Se zelo strinjam saj si zadel v samo srčiko.

Leto 2012 bo problematično samo za tiste ,ki se do takrat  ne bodo streznili od materialnega opijanjenja.Ko in če bodo spoznali enostavnost in svetost življenja ,jim bo mnogo lažje.

Bravo fantje in dekleta le tako naprej in še naprej volite prelestne kandidate ,ki bodo vodili tole našo oskubljeno kuro.

Čau  ,ki tudi led razbija. Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3036 - 04.09.2008 at 22:02:52

Quote:
...vi, predstavniki te 'struje', ste rahlo nasilno nestrpni nesprejamajoci narazumevajoci in rahlo zaljivi, agresivni.....
Posmeh in taksne..
norcevanje..
zalitve.. al kaj jaz vem kaj...Ne gre mi skupaj s to sliko ki jo imam 'O jutri', in o 'ljudeh jutri'....

sorry, ne najdem se, prvo ze ne v folku....  

'Posmeh, je izraz dusevne revscine' je velikokrat rekel moj praded, ena redkih ampak dobrih kar sem jih slisal od njega..   Bil sem  premlad ko je sel svojo pot dalje...

....malo bolj easy, malo bolj trankil...

vse ob svojem casu,
...in ne preko trupel please....

Be Good....

Spet en učitelj. Trupel je na Zemlji preveč David. So nepotrebna ravno to mi govorimo.Nepotrebna-štekaš! Lahko imaš tisočletja isto telo. Preveč za tvoje učenje nas. Zakaj nas učiš ?.Mi nikoli ne začnemo,če si jezen se vgrizni v jezik in bodi tiho. Potem nas ne boš več učil,ker boš spoznal,da nič ne veš o sebi in o zemeljskem življenju. Veš,kar si slišal -tega nimaš v sebi ,tudi če si David.

Ti bodi bolj miren pa bo vse ok.Ne uči nas kako in kaj.Uči sebe in mi bomo tebe,ker smo zato tu. Razmisli!!!!!  PROSIM LAHKO, IMAŠ S ČIM? SI SIGUREN? DOKAŽI!!!!

Lp Alojz Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3037 - 04.09.2008 at 22:32:04

Vsem

Vidite David je tipičen primer sodnika,brez potrjenega sodniškega izpita.
Sodi nas, a ne vidi sebe. Izziva,ocenjuje in nam ne dopušča,da mi spontano podajamo svoje vedenje,ki nikomur ne bo škodilo, ampak samo pomagalo razumeti zakaj je tu na Zemlji in kaj mu ponuja življenje samo.
Ne, on ne more iz svoje kože sodnika. Ko jih dobi po prstih pa joka.Pusite nas mi bomo samo pisali,kar nam je bilo posredovano in v to življenje in to vemo.Vaša svobodna volja je,ali sprejmete,ali zavržete. To je vse! Ne sodite nas,ker mi ne sodimo vas.Mi samo posredujemo-dojemite!!!

Je res tako težko? Sodbe pustimo času!!!

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3038 - 04.09.2008 at 23:41:07

Davida je misel popeljala v čas. V čas, ko se je brezskrbno motal okrog materinih nog v kuhinji. Sedaj je odrastel in uvidel odgovornost, da brez odgovornosti do življenja ne bo šlo in tega se boji. Rad bi pobegnil nazaj v varnost, zato ga članki, ki mu dajo malo za misliti, in govorijo, da takšne varnosti ni, pomenijo grožnjo. Najpriročneje se mu je skriti za užaljenostjo in klicati k umirjenosti, zaspanosti. To je strah pred življenjem ne izzivom-življenje nima nič z izzivom. Strah pred odgovornostjo življenja samega. Pomeni pomanjkanje življenske energije. To je čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3039 - 04.09.2008 at 23:58:05

Quote:
Davida je misel popeljala v čas. V čas, ko se je brezskrbno motal okrog materinih nog v kuhinji. Sedaj je odrastel in uvidel odgovornost, da brez odgovornosti do življenja ne bo šlo in tega se boji. Rad bi pobegnil nazaj v varnost, zato ga članki, ki mu dajo malo za misliti, in govorijo, da takšne varnosti ni, pomenijo grožnjo. Najpriročneje se mu je skriti za užaljenostjo in klicati k umirjenosti, zaspanosti. To je strah pred življenjem ne izzivom-življenje nima nič z izzivom. Strah pred odgovornostjo življenja samega. Pomeni pomanjkanje življenske energije. To je čas.

Lp,Igor

Pismo, pod tole so moram pa 100% podpisati! In ravno to o čemer ajgor govori je točno tisto, kar ljudi pelje stran od P.D.ja, vem ker je mene tudi to najprej metalo. Ker je izredno težko sprejeti odgovornost za vse v svojem življenju, in zavreči vse teorije usode, karme in kaj ti vem česa še, na katere se ljudje opirajo in držijo kot pijanec plota, pa sploh ne vidijo, da jim vse te "psihološke bergle" pravzaprav zelo škodijo. Tega nočejo videti in raje branijo tisto kar poznajo, kar je pa začuda samo trpljenje, žalost, nesprejemanje, mora, ampak ne oni se tega morajo držati 100% na uro! Pišuka, kera bedarija.

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3040 - 05.09.2008 at 00:24:37

Sicer sem govoril o tem kdaj je človek v času je pa tudi lahko tako, kot si povedal ti Poet. Te "psihološke bergle" so dajanje času še več časa.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3041 - 05.09.2008 at 00:27:40

Quote:
Sicer sem govoril o tem kdaj je človek v času je pa tudi lahko tako, kot si povedal ti Poet. Te "psihološke bergle" so dajanje času še več časa.

Lp,Igor

Ajgor

Kdaj človek ni več v času, to me zanima? In ali je tebi že uspelo?

Lp
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #3042 - 05.09.2008 at 00:33:28

Poet wrote on 05.09.2008 at 00:27:40:
Quote:

Lp,Igor

Ajgor

Lp

Če malo začnem sam razmišljati v tej smeri z meni lastnimi pojmovanji.

Torej na eni strani imamo večno dušo/akumulirano vrednost, na drugi strani pa končno telo/realizirano vrednost. Pri vseh ljudeh na Zemlji vidimo, da sta ta dva principa v neskladju, pri večini prevladuje telo/materija, duše pa ni.

In potem to končno telo iz čigar izhaja materialni ego si želi živeti večno. Z drugimi besedami, ta ki sedaj misli v meni in je moja osebnost si želi živeti večno, ker ve da je končen in tega ga je strah in tega se boji, zato se na vsakem koraku bori za svoj obstoj.

Hočeš reči, da smo vsi vpeti v iluzijo časa, ker ta končni del nas samih - telo/ego, želi živeti večno ali pa ve, da ne more živeti večno in zaradi tega neprestano ustvarja časovne zanke oz. koridorje prek katerih samega sebe potrjuje in podaljšuje?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3043 - 05.09.2008 at 00:35:56

Izven intervala časa si, ko popolnoma zaupaš življenju. To pomeni, ko tvoja celotna zavest (zato govorim o celoti-enosti) zaupa temu kar je. Je kar je in to je to. Ne brezskrbost ali koncentracija.

Seveda mi uspeva.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3044 - 05.09.2008 at 00:47:29

Poet wrote on 05.09.2008 at 00:33:28:
Poet wrote on 05.09.2008 at 00:27:40:
Quote:

Lp,Igor

Ajgor

Lp

Če malo začnem sam razmišljati v tej smeri z meni lastnimi pojmovanji.

Torej na eni strani imamo večno dušo/akumulirano vrednost, na drugi strani pa končno telo/realizirano vrednost. Pri vseh ljudeh na Zemlji vidimo, da sta ta dva principa v neskladju, pri večini prevladuje telo/materija, duše pa ni.

In potem to končno telo iz čigar izhaja materialni ego si želi živeti večno. Z drugimi besedami, ta ki sedaj misli v meni in je moja osebnost si želi živeti večno, ker ve da je končen in tega ga je strah in tega se boji, zato se na vsakem koraku bori za svoj obstoj.

Hočeš reči, da smo vsi vpeti v iluzijo časa, ker ta končni del nas samih - telo/ego, želi živeti večno ali pa ve, da ne more živeti večno in zaradi tega neprestano ustvarja časovne zanke oz. koridorje prek katerih samega sebe potrjuje in podaljšuje?

To je res akumulirano, realizirano v nulti točki (ki ne obstaja-zato je tudi vse) je večno sedaj. Vendar ne deli, ne opazuj telesa ali duše, ker si opazovalec. Opazuj opazovalca, tistega, ki opazuje. Ko opaziš opazovalca ta izgine in spoznaš, da si vse to ti. Ko spoznaš, da si opazovalec, ki opazuje ti sam si vse. Ko si vse nisi v dimenziji, dimenzija časa izgine.

Tisto kar noče umreti je misel, misel si želi večnosti in tudi misli, da je večna. Misel ne more obstajati brez časa. Misel je čas.

Alojz to opiše drugače s formulo, vendar je isto. Takoj, ko sem jo opazil tu na forumu sem vedel kaj je ta formula, vendar takrat nisem bil siguren ali Alojz to zares ve. Zato sem ga nakaj spraševal. Samo da sem se prepričal v njegovo poznavanje ne-časa.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 201 202 203 204 205 ... 764