Poet wrote on 05.09.2008 at 00:33:28:Poet wrote on 05.09.2008 at 00:27:40:Quote:Sicer sem govoril o tem kdaj je človek v času je pa tudi lahko tako, kot si povedal ti Poet. Te "psihološke bergle" so dajanje času še več časa.
Lp,Igor
Ajgor
Kdaj človek ni več v času, to me zanima? In ali je tebi že uspelo?
Lp
Če malo začnem sam razmišljati v tej smeri z meni lastnimi pojmovanji.
Torej na eni strani imamo večno dušo/akumulirano vrednost, na drugi strani pa končno telo/realizirano vrednost. Pri vseh ljudeh na Zemlji vidimo, da sta ta dva principa v neskladju, pri večini prevladuje telo/materija, duše pa ni.
In potem to končno telo iz čigar izhaja materialni ego si želi živeti večno. Z drugimi besedami, ta ki sedaj misli v meni in je moja osebnost si želi živeti večno, ker ve da je končen in tega ga je strah in tega se boji, zato se na vsakem koraku bori za svoj obstoj.
Hočeš reči, da smo vsi vpeti v iluzijo časa, ker ta končni del nas samih - telo/ego, želi živeti večno ali pa ve, da ne more živeti večno in zaradi tega neprestano ustvarja časovne zanke oz. koridorje prek katerih samega sebe potrjuje in podaljšuje?
To je res akumulirano, realizirano v nulti točki (ki ne obstaja-zato je tudi vse) je večno sedaj. Vendar ne deli, ne opazuj telesa ali duše, ker si opazovalec. Opazuj opazovalca, tistega, ki opazuje. Ko opaziš opazovalca ta izgine in spoznaš, da si vse to ti. Ko spoznaš, da si opazovalec, ki opazuje ti sam si vse. Ko si vse nisi v dimenziji, dimenzija časa izgine.
Tisto kar noče umreti je misel, misel si želi večnosti in tudi misli, da je večna. Misel ne more obstajati brez časa. Misel je čas.
Alojz to opiše drugače s formulo, vendar je isto. Takoj, ko sem jo opazil tu na forumu sem vedel kaj je ta formula, vendar takrat nisem bil siguren ali Alojz to zares ve. Zato sem ga nakaj spraševal. Samo da sem se prepričal v njegovo poznavanje ne-časa.
Lp,Igor