Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 187 188 189 190 191 ... 764
(Read 1505735 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2820 - 17.08.2008 at 01:12:18

Quote:
B.p. je zopet ušel v varno okrilje televizije, ki mu ponuja vse odgovore katere razume in so še v njegovi predstavi obljubljenega. Malo ga verjetno zmotijo te vremenske nevšečnosti, vojne in beda, ampak ima svojo toplo posteljo v kateri se lahko prepusti sladkim sanjam. Seveda, pa se počasi sprašuje, kako to, da tudi sanje niso več to kar so včasih bile, zavetje lepega in odrešujočega. Spomnil se bo na črička in z njim jih bosta premlela, da bo zopet vse lepo in prav. Samo koliko časa še?

Lp, Igor

Igor

Ne več dolgo, ko bodo oni cvilili, se bomo mi jokali nad njihovo prostovoljno sprejeto bedo..Kar seješ to žanješ večno-sedaj po lastni svobodni volji. Tega se ti črički ne zavedajo! Ta žetev neizbežno pride
in se že občuti njen skorajšnji prihod. Malo zavito bolj po faruško in tercialsko povedano,ampak resnično.

Življenje ni igra slepote in teme,je večno-sedanje vseobsežno vesoljno dejstvo,ki od nas ljudi zahteva soodgovornost,da lahko mi sami iz Adamovega rodu preživimo in živimo večno-sedaj.

Lp Alojz Grin Wink Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #2821 - 17.08.2008 at 01:27:15

Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 00:36:14:
Quote:
matijaZ wrote on 16.08.2008 at 23:56:40:
JA ,IGOR RES JE ,NA DLANI IMAMO REŠITVE ,SAMO TEM ZABUBLJENIM POLITIK-KOMU IN ZNANSTVENIK-KOMU ,BO TREBA NEKAKO PREDRETI KUKONE V KATERIH SO ZABUBLJENI ,DA BODO VIDELI IN DOUMELI ,DA NISO SAMI NA SVETU IN DA SI VSI LJUDJE SVETA LAHKO DELIMO DOBRINE ,KI NAM JIH NAŠA DOBRA MATI TAKO VELIKODUŠNO DAJE.

Ko bodo ljudje nehali voliti, bodo tudi volitve propadle. Zaenkrat pa ljudje volijo, kar tudi pomeni da se s sistemom strinjajo. Lep pozdrav

Nahate
Kaj pa preostane jati preplašenih nesamozavestnih papagajev.Kimali in volili bodo vse hijene, ki bodo hotele norce briti iz njih. Samo,da jim bodo hijene obljubljubile- ljubi kruhek. Boj na smetišču smrti, bo kmalu končan,začenja se prebujanje ujete jate.
Pozdrav

Ja res je Alojz, ljudje nasedajo obljubam znova in znova, ter dajejo svoj glas za ljudi, ki jih poznajo samo s slik in televizije.  Ljudje sami so krivi, ker se pustijo delati norca sami iz sebe.  Lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2822 - 17.08.2008 at 01:34:03

Quote:
B.p. je zopet ušel v varno okrilje televizije, ki mu ponuja vse odgovore katere razume in so še v njegovi predstavi obljubljenega. Malo ga verjetno zmotijo te vremenske nevšečnosti, vojne in beda, ampak ima svojo toplo posteljo v kateri se lahko prepusti sladkim sanjam. Seveda, pa se počasi sprašuje, kako to, da tudi sanje niso več to kar so včasih bile, zavetje lepega in odrešujočega. Spomnil se bo na črička in z njim jih bosta premlela, da bo zopet vse lepo in prav. Samo koliko časa še?

Lp, Igor

Igor

Ja kaj pa naj drugega, tak lolček kot je bp.Ja vidiš,da je sluzat in lažnjiv. Je tak kot kakšen kravji maul. Človek je res neomejeno vesoljno bitje, tako v pozitivnem kot v negativnem smislu.V pozitivnem smislu vidim malo ljudi.V negativnem potuhnjenem,polizanem, lažnivem,samovšečnem,egoističnem, jih je pa kot listja in trave. Ja dober,da imamo Zemljo!!! Tu smo res zbrani 'pravi cvetovi' Adamovega rodu.

Življenje je res večno-sedanji vesoljni samobitni paradoks,ki mu kraljuje človek.Smešno-tragično-resnično,ali razumljivo in upravičeno???? Vem odgovor, a ga raje zadržim zase!

Lp Alojz-Serbus komerat
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2823 - 17.08.2008 at 01:34:50

Prav tako je s politiki. Sami so se odločili za ta poklic in sami se delajo norca iz sebe. Norci volimo norce. Tako je to.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2824 - 17.08.2008 at 01:43:24

Quote:
Prav tako je s politiki. Sami so se odločili za ta poklic in sami se delajo norca iz sebe. Norci volimo norce. Tako je to.

Lp, Igor

Idealna ugotovitev in formulacija te ugotovitve. Ja, tko je to Igor. 100% resnica. Imamo svobodno voljo,pa jo raje pojemo in izdamo, kot uresničimo to svojo večno-sedanjo vesoljno življenjsko samo danost.
Iz tega vzroka nam hijene lahko vladajo, tako cerkvene politično- tehnokratske  in kapitalistične.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2825 - 17.08.2008 at 01:44:13

Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 01:34:03:
Quote:

Lp, Igor

Igor

Ja kaj pa naj drugega, tak lolček kot je bp.Ja vidiš,da je sluzat in lažnjiv. Je tak kot kakšen kravji maul. Človek je res neomejeno vesoljno bitje, tako v pozitivnem kot v negativnem smislu.V pozitivnem smislu vidim malo ljudi.V negativnem potuhnjenem,polizanem, lažnivem,samovšečnem,egoističnem, jih je pa kot listja in trave. Ja dober,da imamo Zemljo!!! Tu smo res zbrani 'pravi cvetovi' Adamovega rodu.

Življenje je res večno-sedanji vesoljni samobitni paradoks,ki mu kraljuje človek.Smešno-tragično-resnično,ali razumljivo in upravičeno????

Lp Alojz-Serbus komerat

Dobro si to skupaj zbral. Res smo zbrani "pravi cvetovi" in to je smešno in tragično, razumljivo in upravičeno. Drugega takšnim kot je b.p. ne preostane, tako je, gremo dalje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2826 - 17.08.2008 at 01:59:11

Smo se pa napisali danes, kaj. Mogoče smo koga zbudili? Malo verjetno bomo videli.Me pa veseli,da nas je vsaj nekaj,ki ne pristajamo na smrt ampak na večno-sedanje življenje. To pravico imamo podarjeno po vesoljni življenjski samobitnosti,ki živi samomanifestirana in samospozna preko nas,ki nas drugi zasmehujejo in ne vedo,da so sami to isto kar smo mi ,ki smo žal danes na redko  posejani med njimi.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2827 - 17.08.2008 at 04:54:31

Lojzek, glede na to, da mi deluješ bolj kratke pameti, vprašanje, ki sem ti ga zastavil in na katerega nisem dobil odgovora (tole, kar si danes scimpral skupaj ne odgovarjaš na moje vprašanje) je bilo naslednje:

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 14.08.2008 at 13:20:53:
Če komur koli med nami in z nami,ni kaj razumljivo,naj prosim, vpraša.

Lojze, zakaj uporabljaš formule in podobne navidezne formalizme, če pa ne uporabljaš formalne logike, ampak nek povsem svoj način razlaganja tega sveta, s katerim jest recimo niti približno ne vem, kaj naj počnem?

Če gre vendarle za kakšen formalen sistem, kaj se da z njim zračunat in pokazat (lepo prosim s kakšnim primerom in izpeljavo)?

Če ne gre za formalen sistem, čemu potem služijo tiste čire čare?

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2828 - 17.08.2008 at 11:28:37

Quote:
Lojzek, glede na to, da mi deluješ bolj kratke pameti, vprašanje, ki sem ti ga zastavil in na katerega nisem dobil odgovora (tole, kar si danes scimpral skupaj ne odgovarjaš na moje vprašanje) je bilo naslednje:

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 14.08.2008 at 13:20:53:
Če komur koli med nami in z nami,ni kaj razumljivo,naj prosim, vpraša.

Lojze, zakaj uporabljaš formule in podobne navidezne formalizme, če pa ne uporabljaš formalne logike, ampak nek povsem svoj način razlaganja tega sveta, s katerim jest recimo niti približno ne vem, kaj naj počnem?

Če gre vendarle za kakšen formalen sistem, kaj se da z njim zračunat in pokazat (lepo prosim s kakšnim primerom in izpeljavo)?

Če ne gre za formalen sistem, čemu potem služijo tiste čire čare?

Bp

Ti pa meni deluješ( bp-brez pameti) meni jo ti vsaj malo priznavaš-kot
Moja razlaga se da preverit s fizikalnimi poskusi že na področju kvantne mehanike,teorije strun,kaosa itd. Fizikalni znanosti ne bi bilo več potrebno iskati (gravitonov) Cern,ki naj bi povedali,kako snov dobi maso.Moje znanje ovrže Einsteinovo relativnostno teorijo.S to
ovržbo bi se končala energetska atomska doba in človeštvo bi si odprlo dostop do neomejenega vesoljnega ekološko čistega vira.
Moje vedenje takoj podre Kepllerjev in Kopernikovo sanjanje o zgradbi našega osončja,ki je še danes ne poznamo in ne razumemo. Podrlo bi Bohrov model atoma in vse tiste nepravilno imenovane atomske delce,ki si jih fiziki kar naprej izmišljujejo a v bistvu je samo dvoje vrednosti akumulirana in realizirana vrednost atoma,ki navzven izraža večno-sedaj enotno vrednost. Moje vedenje podira skoraj celotno  naše poznavanje in razlaganje fizikalnih zakonitosti. Podira Darwinovo  teorijo o nastanku in evolucijskem razvoju zemljskega življenja-dokazljivo. Razbljinja tudi skrivnost našega bivanja-antropološko genezo itd. Moje znanje združuje obstoječe zemeljsko vedenje in celotno vesoljno teološko zapuščino v komplementarno-poenoteno vedenje. Sedaj pa bp msalo razmisli čeprav si bp-brez pameti,kdo od vseh mogočih strokovnjakov bo želel preveriti moje vedenje,če se vsi bojijo za svoj znanstveni status in prestiž. Cerkev me mora napasti,ker govorim,da je v bistvu teološka zapuščina naše zakodirano izgubljeno znanje in ga v sebi lasten način
sporoča  teološka zapuščina. Oblast me ne more imeti rada,ker ji s svojim vedenjem rušim njeno moč manipulacije in vladanja. Znanost pa tudi ne,ker ji jemljem argumente s katerim jo družba financira.
Iz teh vzrokov,ki se jih popolnoma zavedam počnem vse na lastno pest in na lastne stroške. Danes lahko vsakomur,ki živi na Zemlji ponudim možnost popolne življenjske Re-animacije s katero bo stopil
tak kot je danes v ponoven lasten življenjski cikel. Človeštvu lahko danes pokažem Samodejni Magnetni Oscilator- agragat imenovan v teološki zapuščini( Večna luč-ladja bogov),ki bo zamenjal vse poznane vire energije in je na Zemlji prikazan  kot tri obročni kamniti krog Stonehenge v Veliki Britaniji na središčno os.
Sedaj si pa ti bp naslikaj mojo situacijo. Vse kar mi preostane je,da vse delam sam in da sam najdem pot,kako bom svoje lastno vedenje,predal celotnemu človeštvu in hkrati ne povzročil nove zemeljske vojne in še kakšne drugačne kataklizme.  Vse te moje delovanje je preverba trenutnga celotnega stanja,ko moram ocenjevati kaj smem in kaj ne smem povedati,zaupati itd. Brez mene,pa si ti lahko misliš karkoli se v prihodnje na Zemlji ne bo zgodilo nič,kar ne bo v prid nas vseh. Ti misli,jaz vem.

Lp Alojz Smiley Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2829 - 17.08.2008 at 12:08:34

bp -brez pameti

Moram ti povedati,da se mi kot oseba smiliš v svojih frustracijah. Opišem te lahko kot samovšečnega,vase zagledanega egoista,ki misli,da je pameten.

Odgovore,ki sem ti jih dobronamerno podal,da ti odstranim meglo s tvojega uma, oči in srca,se te sploh niso dotaknili,ker si v bistvo brezsrčen in trd kot kamen- vase zagledan kretenčič.

In s takšnimi bebčki se sam vsakodnevno (čast izjemam) srečujem in jih gledam v njihovi samovšečni izgubljenosti ,kar je zame v bistvu  njihova demonstracija lastnega strahu.Pred življenjem in spremembami,ki jih to vnaša v njihovo samovšečno togo držo.

Priznaj si,da te je v bistvu strah življenja,ker si bp-brez pameti in lastnega samospoznanja.

Lp Alojz Grin Cheesy Kiss
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2830 - 17.08.2008 at 12:10:43

Quote:

Lp, Igor

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2831 - 17.08.2008 at 13:28:25

B.p., daj se malo skuliraj, ne bodi takšna mevža in povej kaj si misliš o vsem skupaj. Ostali tako samo prebirajo in čakajo, kaj bo kdo drug rekel in se zgovarjajo, da je zmedeno napisano in ni še povsem jasno, kako  in zakaj. V glavnem so omhljivci, brez stališč, uporabljajo stališča drugih, ki so napisali kakšno knjigo ali posneli dokumentarec. Premlevajo new age teorije in jih malo obračajo, da bi vse skupaj izpadlo, kot da ni kopirano, saj se takšnih obtožb na smrt bojijo.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2832 - 17.08.2008 at 13:56:59

Quote:
B.p., daj se malo skuliraj, ne bodi takšna mevža in povej kaj si misliš o vsem skupaj. Ostali tako samo prebirajo in čakajo, kaj bo kdo drug rekel in se zgovarjajo, da je zmedeno napisano in ni še povsem jasno, kako  in zakaj. V glavnem so omhljivci, brez stališč, uporabljajo stališča drugih, ki so napisali kakšno knjigo ali posneli dokumentarec. Premlevajo new age teorije in jih malo obračajo, da bi vse skupaj izpadlo, kot da ni kopirano, saj se takšnih obtožb na smrt bojijo.

Lp, Igor

Spužvasti nesamozavestni lignji. To je osnova . Vsak si reče raje imam ljubi mir,kot da bi se izpostavljal za neko imaginarno življenjsko
samospoznanje. Prišel bo čas ko bo ta imaginacija udarila v samo središče naše biti.Potem bo pa po 'farizejsko' jok in stok ob trenutnem spoznanju lastne teme. Še nekaj sem opazil.Nihče razen že omenjenih
se ne zna opravičiti.Poet je do sedaj to edini zmogel nihče drug. Sam se vedno opravičim, če spoznam, da sem komu storil krivico. Tu se vidi takoj naša samovšečna zaplankanost in duhovna tema,ki ne   zmore priznati celo naših lastnih zmot.

Lp Alojz Cheesy Cool
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2833 - 17.08.2008 at 14:54:55

Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 11:28:37:
Ti misli,jaz vem.

Lojzek, znanost te ne mara, ker jim rušiš vsa spoznanja, cerkev, ker razkrivaš njene skrivnosti, oblast, ker naj bi s svojim odkritiji spremenil svetovni red in pa jest te ne maram, ker težiš in pacaš povsod po temle forumu.

Pri tem so tvoja znanstvena spoznanja neke vrste kargo kult znanost, uspel si zapisat celo eno enačbo, ki ne temelji v ničemer in ki se je ne da za nič uporabit. Govoriš o nekem generatorju, ki pa ga ni mogoče preizkusiti. Uporabljaš reference na razne stare religiozne sisteme in pa razne čudne in čudaške kulte, kar naj bi bil razlog, da te sovraži cerkev, ki verjetno niti ne ve, da obstajaš. Kljub temu da podobno "znanstveno" zanikaš različne rel. doktrine. Ne mara te oblast, ker naj bi rušil ustaljeni red. Na tem forumu, ali kje drugje?
Res pa je, da greš tukaj še marsikomu na živce, ko se spuščaš in pametuješ o vsem. Saj se jaz včasih tudi, samo sem, upam, precej manj vsiljiv.
Aja, tvoje nauke je mogoče eksperimentalno prverit. Med drugim tudi v teoriji strun. Sicer ne vem, kako se eksperimentalno preverja s teorijami, ampak mogoče znaš to ti, ki vse veš, razložit. Ne glede na to, da teorija strun do sedaj še ni bila eksperimentalno preverjena, do sedaj še ni bil pripravljen še niti en eksperiment, ki bi imel namen ovreči teorijo strun.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2834 - 17.08.2008 at 15:15:50

Moram pokomentirat.

Vidiš, Alojz, ne marajo te ker si pacek. Popacal si jim njihove lepe spise in udomačeno kramljanje o duši in nezavednem. Ne  razmišlja o napisanem, o tem bo počakal, da bodo razsodili drugi in potem prevzel mnenje. Apriori te zavrača, ker si popacal njegovo desetletno razmišljanje. Miselni koncept.

Pa vseeno, bravo b.p., vsaj neko mnenje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 187 188 189 190 191 ... 764