Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 160 161 162 163 164 ... 764
(Read 1500172 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2415 - 17.07.2008 at 22:38:33

OMEN SAT wrote on 17.07.2008 at 22:32:28:
alojz kako kaj napredujejo dogovori z rusi glede tvojga agregata.
a bo kej iz tega al kaj

Omen sat

Napreduje-lepo. Bo . časa večno-sedaj dovolj. Bi rad kej povedu?

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2416 - 17.07.2008 at 22:41:29

Alojz in Sandib wrote on 17.07.2008 at 22:27:59:
Aygor

Mišljeno je vseobsežna absolutna-dokončna. Maš prav, mogoče se da  uporabit samo- resnica. Ja,bi šlo.

Mislim,da sem ti dolžan pojasnilo.Jaz zgolj in edino preverjam celotno civilizacijsko teološko zapuščino,po svojem vedenju. To vedenje je v meni in ono mi govori nekako tako--- to ja,to ne. To je to!To ni to,ampak je to! Isto se mi dogaja na čisto 'znanstvenih' če uporabim termin ateističnem področju. Zgodi se,da  nekako pridem do neke informacije in že vem,kaj je v njej sprejemljivo oz.v sozvočju z mojim notranjim bistvom- vedenjem. V nasprotnem informacijo avtomatsko zavržem,kot neuporabno.
V bistvu delujem tako,da spznavam obstoječe civilizacijsko znanje in sočasno odkrivam lastno akumulirano vedenje v meni.

Kdor mi verjame prav. .Kdor mi ne,naj pluje po svoje naprej-svobodna volja  

Lp Alojz Smiley Wink Cool

To se vedel, da tako deluješ. V bistvu, spoznavaš in preverjaš resnico.
Prav tako sem vedel, kaj pojmuješ pod absolutna resnica, da je to resnica. Včasih hočemo po nepotrebnem nekaj poudariti, da se sliši bolj razumljivo, pa s tem enostavno stvar naredimo komplicirano. To je naš razum, ki je umetnik v kompliciranju.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2417 - 17.07.2008 at 22:44:45

Zanimivo ja vsi so se nekako poskrili zbezali na vse strani.

Nizka aktivnost teme no ja mogoce je samo eden taksen zaspan cikel Smiley

Skoda da kdo ne da kaksno zanimivo vprasanje... No ja kmalu se vrne Poet bo bolj pestro he he.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2418 - 17.07.2008 at 22:54:30

Etrex wrote on 17.07.2008 at 22:44:45:
Zanimivo ja vsi so se nekako poskrili zbezali na vse strani.

Nizka aktivnost teme no ja mogoce je samo eden taksen zaspan cikel Smiley

Skoda da kdo ne da kaksno zanimivo vprasanje... No ja kmalu se vrne Poet bo bolj pestro he he.

L.p.

Etrex, ljudje pač preverjajo in razmišljajo, če je kaj uporabno. Večina jih rada bere priročnike o duhovni rasti in takšna tema jim nekako razbija utečeno znanje. Težko se je sprijazniti, da si celo življenje razmišljal površinsko, če pa so rekli, kako pameten in globok sem.
Boš videl, naenkrat se bodo prebudili in zavrgli vse staro, le da ne bo prepozno.

Ja Poet pa še tava, zato ti je zanimiv. Verjetno te spominja nase.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2419 - 17.07.2008 at 23:27:11

Hmm Poet mi je zanimiv ker me spominja name ker tava?

Od kje pa ti ta ideja Roll Eyes Poet mi je zanimiv, ker se se smejim zraven ko to berem in vsaj eden vec da je na temu neaktivnemu topiku.

Zdaj hoces povedati da so mi zanimivi ljudje ki tavajo? No ja Alojz mi je zelo zanimiv, kaj to pomeni da tava Roll Eyes Da ne recem da je Poet velikokrat napisal point, mislim da je Poetu ze kar jasno.

Drugace pa prav imas tezko se je sprijazniti, ko pol zivljenja basas vase neko vedenje, ki je, ja povrsinko ali pa celo popolnoma zmotno, itak imas svasta razlicnega materjala na to temo.

Je pa to tudi obvezen korak da se sprijaznis, ne mores ga zaobiti.
Kaj vse sem jaz zmetal iz sebe vse kar sem prebral iz teh duhovnih prirocnikov. No zdaj vidim ta kup nerealnosti v pravi luci.

L.p.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2420 - 17.07.2008 at 23:37:41

Etrex wrote on 17.07.2008 at 23:27:11:
Hmm Poet mi je zanimiv ker me spominja name ker tava?

Od kje pa ti ta ideja Roll Eyes Poet mi je zanimiv, ker se se smejim zraven ko to berem in vsaj eden vec da je na temu neaktivnemu topiku.

Zdaj hoces povedati da so mi zanimivi ljudje ki tavajo? No ja Alojz mi je zelo zanimiv, kaj to pomeni da tava Roll Eyes

Drugace pa prav imas tezko se je sprijazniti, ko pol zivljenja basas vase neko vedenje, ki je, ja povrsinko ali pa celo popolnoma zmotno, itak imas svasta razlicnega materjala na to temo.

Je pa to tudi obvezen korak ki ga ne mores zaobiti, kaj vse sem jaz zmetal iz sebe vse kar sem prebral iz teh duhovnih prirocnikov. No zdaj vidim ta kup nerealnosti v pravi luci.

L.p.

Ne, s tem sem mislil nate pred leti. Da imaš nekje v spominu, ko si se iskal, tako kot vsi.

Seveda je težko sprevideti. To je najtežja stvar v življenju. Lažje se je prepustiti sanjam o pozitivni energiji in lepim mislim. DEjansko pa klečeplaziti pred šefom za par evrov in kovati zarote v nezavednem. Potem vse skupaj opravičevati z nekim najbolj neumnim rekom "življenje je borba".

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2421 - 17.07.2008 at 23:49:05

Zivljenje je borba, to pa slisim res ze na vsakemu koraku.
Moderna stvar ni kaj.

Ampak je res dober izgovor ki je sam sebi namen.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2422 - 18.07.2008 at 00:10:51

Bil bi sam sebi namen, če mu ljudje ne bi verjeli in se potem njemu prilagodili. Vsak čas se bo v Pekingu začela največja borba za zlato in evre. To je vse zgled za borbo-tekmovalnost v realnem življenju. Ekstra nagrade in privilegiji za zmago v borbi in enačenje uspeha z zmagovalnostjo. Tak način življenja nas ugonablja. In potem se razni bebci na omizjih čudijo in čudijo.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2423 - 18.07.2008 at 00:26:12

Ja tako je to zivljenje vidis kot borbo in ze imas izgovor da se boris nazaj z zivljenjem. No v resnici se boris sam s sabo.

Pomisli kaksna borba bo ko bo zmanjkalo nafte, smo ze na dobri poti.
Nobenega ne briga za jutri, tisti na visokemu polozaju samo da uzivajo in imajo vse kar si zazelijo danes, kajti "jutri" ko jih vec ne bo pa to itak ni vec njihov problem. Kaksna zmot, zivis zdaj ali ta trenutek ali cez 1000let.

To bo sele kaos... Clovestvo se bo moralo resno vprasati, kaj zdaj ko je cela zemlja izsusena in izcrpana do amena. Kaj je potrebno zdaj?

Ce razmisljas po sistemu da je vse slucajno, se lahko primes samo za glavo, ker prihodnost bo siva. Tukaj ne bo pomagala vsa moc danasnje kvazi duhovnosti, no ja razen to da bos odgnal z pomocjo meditacije 20% strahu pred prezgodnjo smrtjo ki te lahko doleti.

Ce pa razmisljas da obstaja naslednji korak za clovestvo, da je bilo vse do danes samo zato da spoznamo nekaj- teolosko zapuscino, bo pa stvar drugacna. Nedvomno je spoznanje ziveti z neomejeno kolicino energije brez crpanja virov popolnoma logicno. Se nobeden ni prisel do tega sklepa, do zdaj.

L.p.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2424 - 18.07.2008 at 00:50:22

Vprašanje energije je skozi zgodovino pomenilo oblast. Kdor je imel energijo ali nadzor nad njo je imel oblast. Da se oblast ne sprevrže v izkoriščanje  in tešitev raznih užitkov, pa je potreben uvid v zavest človeštva. Za to pa je potrebna pravilna vzgoja in učenje. Te pa danes ni. Poglej vse te priročnike o duhovni rasti, vsi govorijo o nekih mislih, ki so energija in se potem uresničijo v tvoje dobro. To je navadni egoizem, egoizem pa vodi v pogubo človeštva.

Neomejena energija bi morala biti zato naenkrat in za vse. Tako se borba ne bi ponovila. Pa da ne pozabim znova vzgoje o etiki, ki je temelj.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2425 - 18.07.2008 at 01:12:07

Gotovo je energija pomenila in pomeni oblast, ampak je tudi nujno potrebna. Ko bo prislo do tocke ki sem jo opisal, ne bo to vec opcija ampak nuja, tukaj druge poti vec ni, tako kot poti nazaj tudi ni.

Ampak neomejen vir energije pa je lahko oblast ampak tudi samostojnost, svoboda in to je cilj.

Ce si ti odvisen od nekoga za energijo, potem si vezan nanj, ce pa imas neomejen vir energije je pa to druga zgodba.

In gotovo in brez skrbi bo energija za vse, za vse ki bodo zvesti eticnemu vesoljnemu kodeksu.

To o duhovnosti si dobro povedal, samo kaj ker tega ne ve 95% recimo samo na temu forumu, tiste najvecje ovce tipa M.L. pa tako nabijajo samo, Duhovno, duhovno, duhovno,... V vsakemu stavku najdes, kako je on duhovno visoko in ti kako si duhovno na psu, kako je materijalna realnost nic in kako je samo duhoven nivo tisti tapraw.
Ti je takoj vse jasno, koliko je sprala ta duhovnost zdravo pamet.

Ne zavedajo se pa da duhovnost je lahko samo notranje stanje recimo pozitivna custva in seveda vse izvira iz te realnosti ( ja ja predvsem materijalnega Wink ) in ce si duhovno visoko sploh ni potrebe da poznas besedo duhovnost.

Potem to kvazi duhovnost primerjajo s teolosko zapuscino, ki pa je cisto nekaj drugega. No samo toliko o tej duhovnosti.

L.p.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2426 - 18.07.2008 at 01:23:16

Kdor pravi, da je duhoven, ta ni duhoven.

Sicer pa, zakaj delajo razliko med realnostjo in resnico. Ko je nekaj realno je to takrat resnica. Enako je z umom in čustvi. Čustva brez uma ne bi obstajala. Tega se ne ločuje.

Vsa ta ločevanja kažejo na zmedenost in razdvojenost.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2427 - 18.07.2008 at 01:49:28

Dokler pa obstajan ta razdvojenost se bo človeštvo oklepalo tradicije in delovalo iz iskušenj, to je spomina. Razdvojenost povzroča strah, ki ga odganja upanje. Upanje je optimizem, ki vodi v idealizem. Idealiziranje, pa je beg pred stvarnostjo, to je resnice, sedanjosti.

Neomejena energija res pomeni osvoboditev od navezanosti je pa tu še psihološki dejavnik. Zato govorim o pravilni vzgoji o zavesti o samospoznanju.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #2428 - 18.07.2008 at 01:59:57

Quote:
Vprašanje energije je skozi zgodovino pomenilo oblast. Kdor je imel energijo ali nadzor nad njo je imel oblast. Da se oblast ne sprevrže v izkoriščanje  in tešitev raznih užitkov, pa je potreben uvid v zavest človeštva. Za to pa je potrebna pravilna vzgoja in učenje. Te pa danes ni. Poglej vse te priročnike o duhovni rasti, vsi govorijo o nekih mislih, ki so energija in se potem uresničijo v tvoje dobro. To je navadni egoizem, egoizem pa vodi v pogubo človeštva.

Neomejena energija bi morala biti zato naenkrat in za vse. Tako se borba ne bi ponovila. Pa da ne pozabim znova vzgoje o etiki, ki je temelj.Lp, Igor

Pa saj energija je neomejena, in misli ki so egoistične samo  v naše dobro, niso prave.

Kdor misli dobro, misli dobro, pozitivno za vse.  

Zato imajo ljudje radi pozitivce, vendar v kolikor je v njih samih negativnost, ta deluje kot blokada in zato se pozitivnemu dobro izteče ostalim pa ne.  

Lep pozdrav   Smiley

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2429 - 18.07.2008 at 02:13:46

Quote:
Kdor pravi, da je duhoven, ta ni duhoven.

Sicer pa, zakaj delajo razliko med realnostjo in resnico. Ko je nekaj realno je to takrat resnica. Enako je z umom in čustvi. Čustva brez uma ne bi obstajala. Tega se ne ločuje.

Vsa ta ločevanja kažejo na zmedenost in razdvojenost.

Lp, Igor

Idealni svet... kje pa si bi ga drugje ustvaril kot v umu.
Na ta navidezno, idealno ustvarjeni duhovni svet lepijo nalepke, ki pa so seveda iz te realnosti.
Razdvojijo realnost na poznano in idealno nepoznano, ki pa je nekje drugje, zivljenje v kletki sestavljeni iz svojih lastnih utvar.

Tako ne vidis cez, se huje zivis izkljucno v temu namisljenemu svetu ki daje lazno upanje za popolnoma vse, temu svetu nadenejo svoje zazeljene zakone in potem trobijo o duhovnemu nivoju.

No to je jasno ze z malo soli v glavi da lahko ta svet drzi samo za njih, ki jih je na svetu na tisoce popolnoma razlicnih, duhovnih iskalcev, sploh da ne omenim da smo vsi religijopzna bitja ze po dusi.

No in tu je sledeci problem, da ravno taksni ne bodo povedali popolnoma nic kar se same realnosti tice, samo neke izmisljotine in fantazije, v resnici je ravno v tej edini realnosti koncna resnica, ne v fantaziji samo v ti edini resnici, v kateri si z duso in telesom 100%.

Akumulirano in realizirano je zakon, Zanimivo se je malo zagugati levo desno, saj si itak igrivo bitje, samo kaj hitro lahko pades v eno izmed skrajnosti, popolnoma materijalno ali duhovno, kjer so poti za domisljijo neomejene.

Kdor trobi ves cas o duhovnem, ta sploh ne vidi nic pred sabo, ker ne more.
Tistemu, ki je cisto vse ok, bo vse sprejemal in ne bo govoril bedarij, da je materija hudicevega izvora in podobne v visave segajoce neumnosti.

Resnica je tukaj in zdaj, pa ravno zato ker je tako blizu jo je tezko prijeti, saj moras mimo vseh izmisljenih nerealnosti.
No na duhovne izmisljotine lahko hitro pozabis, problem so bolj tiste prefinjene vsakdanje, ki jih je sistem zigosal v druzbo, ki se ustvarja v glomazno ovcjo credo ze od pamtiveka.

L.p.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 160 161 162 163 164 ... 764