Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 140 141 142 143 144 ... 764
(Read 1505750 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2115 - 03.07.2008 at 11:52:16

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:07:49:
Omejil se bom zgolj na tvojega strica,ki te bo spremenil v svetlobo. Ti in tvoj stric (oprosti mojim besedam) nimata blage veze ...

močne besede ...
pomoje bo boljš, da ponovno prebereš kaj sm napisu
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #2116 - 03.07.2008 at 12:00:36

Alojz in Sandib wrote on 02.07.2008 at 22:53:00:
Etrex

Si opazil,da ni več tistih  tapametnih.Mogoče so pa ošpice dobil od vseh teh najinih skic. Preveč barv verjeten. Preveč si jim naložu zdaj pa pojest ne morejo. Pa non stop so dajal občutek,da vse vedo. Zdaj pa vidim,da jih je kr nekam odneslo. Poet je verjeten še edini,k ma tulk smisla,da je igro vklopu. Drug se mi zdi,da so pa kr zmrzl ko na kakšnem severnem tečaji.Ja kr strah me je če bom moral take skrivače odreševat.
Kaj mislš ti Etrex?

Lp Alojz Wink Roll Eyes Cool

Hja, bo ze to problem, da vsem to ni vredu, ker ni znano (se) po vsem svetu in posledicno ker se ne prodaja za velike dnarje v knjigah Grin

Zdaj ko imajo vsi resnico na pladnju, pripravljeno v cisti obliki.
Ne bo nobeden vzel, jaz mislim da ima vecina prevec sprano pamet s to duhovnostjo. Tudi sam sem skoraj verjel, ampak vseeno ni bilo dovol dobro, ni bilo dovolj realnih odgovorov, na moja vprasanja.
Ce bi kdo res poznal koncno resnico bi poznal tudi vsa vprasanja o obstoju sem si rekel.

Saj bistvo teh duhovnih pajacev, ki ucijo kvazi duhovnost je to da samo duhovno, samo duhovno! slej ko prej podlezes... In tako je zdaj razsirjeno nekaj kar je kot oskubljena resnica, tu pa tam beden priblizek koncni resnici podani v P.D., civilizacijska teoloska veda.

Saj se vidi koliko je ura v tej novodobni duhovnosti, toliko govora o dusi, kako je to najboplj pomemben del cloveka, a nisem slisal se junaka od teh razsvetljenih, ki pametujejo po knjigah in okoli iz cesa je dusa (kaj sele kaksno tezje vprasanje). Vse kar ti ponudijo so duhovni delci in znajdi se Grin

Mogoce pa se je res tako tezko odpovedati vsemu misticizmu Roll Eyes Saj ni nobene misticne skrivnosti, za popolnoma vse je razlaga Smiley

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #2117 - 03.07.2008 at 12:20:16

gape wrote on 29.06.2008 at 12:36:14:
niti tvoja resnica tega ne sesuje - ta tvoja resnica stoji čist zadost dobr znotraj tega kar je stric povedu.

Gape ravno to je eden temeljnih problemov.

Vsak misli da je to nekaj vkaluplenega v neko drugo resnico.

Ce pomeni da je to koncna resnica, pomeni da za tem ne more obstajati nic vec. Enostavno ce bi se kaj obstajalo bi bila neodgovorjena vprasanja, do zdaj pa je bilo v tej temi se vse lepo odgovorjeno.
Vem da je imel vse te odgovore Aljoz na dlani, vem ko sem ga vprasal v zivo vse mogoce.

Ta stric pa kolikor je meni jasno se dalec od kakrsne koli koncne resnice. Bistveno je da bi ta stric spoznal vecni boj dobrega in zla v vesolju, ce bi ga vprasal za to bi samo gledal kot jelen Cool

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2118 - 03.07.2008 at 12:50:39

Gape

Mislim,da ti je Etrex kar lepo odgovoru. Pa malo še Poetu tekst preberi,pa ti bodo zadeve kr jasne. Da ti je pa že zdej vse jasen se pa kr fino motiš.
Življenje si upam garantirat,da ti je bolj mal jasen.Ampak to je normalno in zato te tvoje trditve ne omalovažujem. Ti zgolj sporočam,da ti resnično ni vse jasno,kot trdiš ti. Verjemi mi: vremena se Kranjcem še niso zjasnila. Neovrgljivo po komer koli pa se bodo.Tudi za to si upam garantirati svoje večno-sedanje zemeljsko poslanstvo.

Se sedaj kaj bolj razumeva Gape? Cool Wink

Lp Alojz  Wink

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2119 - 03.07.2008 at 13:29:30

Alojz in Sandib wrote on 03.07.2008 at 11:29:23:
Malo bom še počakal,da se še javi kakšen duhovni 'Krjavelj ki tovori lažno duhovnost po Zemlji-med njimi je tudi Sai Baba,potem se bom pa odločal za naprej.

Lp Alojz Cool

zakaj mislis da je lažen Sai Baba saj ga se srečal nisi. sploh pa dojel alojz.
alojz informacije okol njega so lahko lažne ne pa On sam saj ni drugega kot kozmična zavest le človeski um je nadel ime Sai Baba.
nisem nobeden pripadnik sai centra ampak sem dojel njegovo učenje.
ker kozmus uči na vsakem koraku ni vazno prostor/čas tudi tebe alojz, sigurno si že dojel, da samo Življenje ni nič drugega kot da se naučiš/zavedaš harmoničnega plavanja v EM frekvenci.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2120 - 03.07.2008 at 14:23:44

OMEN SAT

Omen Sat že pri meni doma sem ti povedal,da je poslanstvo obdaritev,'samospoznanega' samozavedne stvarnikove lastne individualne človeške samomanifestacije.. Sai Baba po Oskarju Kogoju
možakar tako in tako vse kopira v svojem delu (vaška situla ecc.) naj bi v pričo njega iz lastnega trebuha realiziral t.i. jajce sveta. Če bi bilo to res, potem danes mi ne bi rabili več fosilnih virov energije,apmak bi poznali neomejen ekološki vesoljni vir energije- ionizacijo samodejnega utirjenega magnetnega polja v določeni obliki  agregata. T.I. jajce sveta (Oblika) je središče tega agregata. Obdaritev je osnovno načelo samospoznanega samorealiziranega stvarnika v človeku,ki mora izpolniti poslanstvo do lastnih sobratov ,ki so v vseh pogledih enako njemu,ker je stvarnik večno-sedaj vseobsežna vesoljna samopojavnost mase-energije,prostora- t.časa*življenja.Koga do danes je Sai Baba brezpogojno obdaril razen svoj ašram in svoje sodelavce ,ko mu pol sveta nosi denar pod noge,da on lahko manipulira s soljudmi. Če mu ti verjameš je to tvoja stvar in nikogar drugega. Torej če si pri njemu odkril lastno samo spoznanje hvala njemu. Jaz mu pač ne zaupam in ne gojim do njega nobenega odnosa ne slabega ne dobrega. Kar se pa tiče čiste fizike pa verjamem,da je Sai Baba več ali manj bos!

Omen Sat tvoje oči tvoj svet -svobodna volja-nihče ti je ne sme nikoli in nikjer oduzeti,še najmanj pa jaz.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2121 - 03.07.2008 at 15:02:07

Alojz in Sandib wrote on 03.07.2008 at 14:23:44:
OMEN SAT

Omen Sat že pri meni doma sem ti povedal,da je poslanstvo obdaritev,'samospoznanega' samozavedne stvarnikove lastne individualne človeške samomanifestacije.. Sai Baba po Oskarju Kogoju
možakar tako in tako vse kopira v svojem delu (vaška situla ecc.) naj bi v pričo njega iz lastnega trebuha realiziral t.i. jajce sveta. Če bi bilo to res, potem danes mi ne bi rabili več fosilnih virov energije,apmak bi poznali neomejen ekološki vesoljni vir energije- ionizacijo samodejnega utirjenega magnetnega polja v določeni obliki  agregata. T.I. jajce sveta (Oblika) je središče tega agregata. Obdaritev je osnovno načelo samospoznanega samorealiziranega stvarnika v človeku,ki mora izpolniti poslanstvo do lastnih sobratov ,ki so v vseh pogledih enako njemu,ker je stvarnik večno-sedaj vseobsežna vesoljna samopojavnost mase-energije,prostora- t.časa*življenja.Koga do danes je Sai Baba brezpogojno obdaril razen svoj ašram in svoje sodelavce ,ko mu pol sveta nosi denar pod noge,da on lahko manipulira s soljudmi. Če mu ti verjameš je to tvoja stvar in nikogar drugega. Torej če si pri njemu odkril lastno samo spoznanje hvala njemu. Jaz mu pač ne zaupam in ne gojim do njega nobenega odnosa ne slabega ne dobrega. Kar se pa tiče čiste fizike pa verjamem,da je Sai Baba več ali manj bos!

Omen Sat tvoje oči tvoj svet -svobodna volja-nihče ti je ne sme nikoli in nikjer oduzeti,še najmanj pa jaz.

Lp Alojz Cool

no po oskarju kogoju imaš lahko take informacije.
poglej kozmos se iraža skozi vso manifestacijo tako skozi mene kot skozi tebe pa vendar imava drugacne misli.
jaz sem imel isto misel  do njega ko sem prvič slisu za njega sem rekel da je slepar.
ampak zivljenje me je prineslo v njegovo obličje da spoznam kdo sem.
vidu sem na lastne uci kako je materializiral zlate veržice pa me to sploh ni nič pomenilo ampak ko sem zacutil enost s kozmosom sem spoznal vso lepoto stvarstva.Takrat sem prvič u življenju začutil kdo Sem. um je popolnoma utihnil,ga ni bil bilo, je le zavedanje Sebe kot čiste zavesti.
Glede denarja pa ne nosijo njemu,ker ga ne rabi ampak je vse le igra kozmosa.
Življenje je igra,igraj jo-pošteno in iskreno.Saj to dober znas alojz zato ti je tudi dovoljena svobodna volja izražanja.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2122 - 03.07.2008 at 15:17:42

Omen Sat

Popolnoma nič novega mi nisi povedal,kar jaz že nisem povedal na tem topicu. To je resnica ! Če si ti vidu na lastne oči kako je Sai Baba realiziru
zlate verižice potem mi pa pošteno odgovori ? Zakaj je pa na svetu toliko bede,če lahko nek barabin od Sai Babe realizira zlate verižice!!!!?
Da se ni Sai Baba uču pr Davidu Koperfildu iluzijonističnih prevar??Omen Sat ocenu sem te za kr normalnega človeka s takšnimi klanfami,
pa nisem računal,da jih boš ven metal.  

Če bi jaz lahko zlate verižice sral, bi kar po Sloveniji hodu in ljudem govoru,da naj za mano z lopato pobirajo zlato,da bodo boljše živel!!!

Omen Sat zberi se, ne več srat z  zlatimi verižicami od Sai Babe! Undecided
Ti si pri Sai Babi lahko imel občutek lastne 'samo zavestne biti'Vprašanje,ki ostaja pa je: Se lahko zanesemo na lastne občutke,brez realne širše potrditve lastnega bivanja?

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2123 - 03.07.2008 at 15:45:12

Alojz in Sandib wrote on 03.07.2008 at 15:17:42:
Omen Sat

Popolnoma nič novega mi nisi povedal,kar jaz že nisem povedal na tem topicu. To je resnica ! Če si ti vidu na lastne oči kako je Sai Baba realiziru
zlate verižice potem mi pa pošteno odgovori ? Zakaj je pa na svetu toliko bede,če lahko nek barabin od Sai Babe realizira zlate verižice!!!!?
Da se ni Sai Baba uču pr Davidu Koperfildu iluzijonističnih prevar??Omen Sat ocenu sem te za kr normalnega človeka s takšnimi klanfami,
pa nisem računal,da jih boš ven metal.  

Če bi jaz lahko zlate verižice sral, bi kar po Sloveniji hodu in ljudem govoru,da naj za mano z lopato pobirajo zlato,da bodo boljše živel!!!

Omen Sat zberi se, ne več srat z  zlatimi verižicami od Sai Babe! Undecided
Ti si pri Sai Babi lahko imel občutek lastne 'samo zavestne biti'Vprašanje,ki ostaja pa je: Se lahko zanesemo na lastne občutke,brez realne širše potrditve lastnega bivanja?

Lp Alojz Cool

sem ti povedal vse je igra kozmosa.
ko jo bos spoznal bo vedel zakaj je toliko bede na zemlji.
smešno se mi zdi da ocenuješ ljudi na normalne ker dokler bos manifastacijo ocenjeval bos padu na izpitu tega se zavedaj.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2124 - 03.07.2008 at 16:47:17

Omen Sat

Katero manifestacijo? Če je pa vse večno-sedaj stvarnikova samomanifestacija, tudi mi!!!!!!!
Stvarnik ni nekaj nad ali pod nami, mi smo večno sedaj  on,ki je vse večno sedaj konstanta- samorealiziran,samozadosten samodelujoč vseobsežni veslojni mept* in perpetuo.

Zagotovo vem,da vem vse v zvezi z našim zemeljskim  in vesoljnim bivanjem. To pa še ne pomeni,da nasedam na zlate verižice,ki jih Sai Baba meče ven iz sebe, a kljub temu toliko bede na tem svetu..

Omen Sat do tu grem, naprej ne več!!!

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #2125 - 03.07.2008 at 19:04:16

Alojz in Sandib wrote on 03.07.2008 at 16:47:17:
Omen Sat

Katero manifestacijo? Če je pa vse večno-sedaj stvarnikova samomanifestacija, tudi mi!!!!!!!
Stvarnik ni nekaj nad ali pod nami, mi smo večno sedaj  on,ki je vse večno sedaj konstanta- samorealiziran,samozadosten samodelujoč vseobsežni veslojni mept* in perpetuo.

Zagotovo vem,da vem vse v zvezi z našim zemeljskim  in vesoljnim bivanjem. To pa še ne pomeni,da nasedam na zlate verižice,ki jih Sai Baba meče ven iz sebe, a kljub temu toliko bede na tem svetu..

Lp Alojz Wink Cool

Lojzek,več bo takšnih, kot si ti, več bo bede na tem svetu, ravno takšni ludje, ki so tvojega kova pripomorejo k materijalni in duhovni bedi nevednih in slepih ljudi. Kjer slepec slepca vodi, tam vedno oba končata v jarku.

Lep pozdrav in nikar si ne mislimo, da vse vemo.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2126 - 03.07.2008 at 19:22:36

Alojz in Sandib wrote on 03.07.2008 at 16:47:17:
Omen Sat

Lp Alojz Wink Cool

stvarnik ne ocenjuje manifestacijo,ampak jo samo kreira.
medtem ko si me ti ocenil kot normalnega cloveka,
jaz te nisem ocenjeval kaj si ceprav si mi rekel da si resnica. sem prezivel le trenutek s teboj ki je bila kreacija stvarnika da se srecava in nic drugega.
tvoja gora znanja meni ne pomeni nic, ker vem kdo sem.
tudi manifestacija verizic Sai babe mi ne pomeni nic
tako kot tebi ne.
nisem rekel da moras nasedati zlatim verižicam,to je zmožen vsak človek in se marsikaj drugega.
Če tako trdis da zagotovo ves vse bi ti to bilo čist jasno.
Mogu se bi srecat Sai Babo Iz oci v oci šele potem bi videl kaj je sploh Univerzalno znanje.  
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2127 - 03.07.2008 at 22:26:11

M.L. wrote on 03.07.2008 at 19:04:16:
Lojzek,več bo takšnih, kot si ti, več bo bede na tem svetu, ravno takšni ludje, ki so tvojega kova pripomorejo k materijalni in duhovni bedi nevednih in slepih ljudi. Kjer slepec slepca vodi, tam vedno oba končata v jarku.

M.L.

Bi bilo lepo da bi razlozil, zakaj bo vec bede ce bo vec taksnih kot Alojz?

Samo lepo te prosim, ne s svojimi malimi, hudicevimi duhovnimi pridigami (ravno taksni so naredili veliko zla v imenu boga!). Povej realno, kaj je tu slabega ce bodo vsi enakopravni in bo za vse vsega kot na zacetku?

Za taksnega kot si ti vem da to ni sprejemljivo, tudi ni sprejemljivo da bi vsi vedli resnico, ki je vse!

Taksni vragci bi radi se naprej drzali clovestvo v manipulaciji z velikim BOGom nadmocnemu cloveku in v isti sapi trdili: Nikar si ne mislite da vse veste! Bog je nad vami in on bo odrejal kaj boste.

To bi rad povedal aneda M.L.jcek!

Jaz pravim odlicno bo, ko bo resnica splosno znana in ko bodo taksni igralci kot si ti razkriti.

Ljudje ne nasedajte M.L. ju, ki vam hoce dopovedati, da nikdar si ne mislite da vse veste.

Vse lahko veste, saj ste lastna invidualna stvarnikova samokreacija- to je resnica.

L.p.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #2128 - 04.07.2008 at 00:16:15

Etrex wrote on 03.07.2008 at 22:26:11:
M.L. wrote on 03.07.2008 at 19:04:16:

M.L.

Bi bilo lepo da bi razlozil, zakaj bo vec bede ce bo vec taksnih kot Alojz?

Samo lepo te prosim, ne s svojimi malimi, hudicevimi duhovnimi pridigami (ravno taksni so naredili veliko zla v imenu boga!). Povej realno, kaj je tu slabega ce bodo vsi enakopravni in bo za vse vsega kot na zacetku?

Za taksnega kot si ti vem da to ni sprejemljivo, tudi ni sprejemljivo da bi vsi vedli resnico, ki je vse!

Taksni vragci bi radi se naprej drzali clovestvo v manipulaciji z velikim BOGom nadmocnemu cloveku in v isti sapi trdili: Nikar si ne mislite da vse veste! Bog je nad vami in on bo odrejal kaj boste.

To bi rad povedal aneda M.L.jcek!

Jaz pravim odlicno bo, ko bo resnica splosno znana in ko bodo taksni igralci kot si ti razkriti.

Ljudje ne nasedajte M.L. ju, ki vam hoce dopovedati, da nikdar si ne mislite da vse veste.

Vse lahko veste, saj ste lastna invidualna stvarnikova samokreacija- to je resnica.

L.p.

Etrex, ali si res neumen ali pa se samo delaš, kako lahko meni rečeš, da sem igralec, če se pa vi pri P.D.-ju greste  in omenjate vseskozi neko igro, potem je ja na dlani kdo je igrelec.

Človek ima svobodno voljo in v to svobodno voljo človeka Bog ne sme in ne more posegati, če bi Bog hotel posegati v človekovo voljo, bi mu ne bi dal svobodne volje, ampak bi že takoj na začetku bila Božja volja v človeku ne pa človeška.

Praviš, da nočem, da bi vsi vedeli resnico, katero resnico si mislil, mogoče vašo, prav za prav Lojzekovo, to materijalno skrpucalo, ki je za pridih resnice v njemu. To vašo resnico pa res nimam namena nikomur preprečevati, jaz samo vam pravim, da ste v zmoti in, da ne vidite prave resnice.

Vi P.D.-jevci prisegate in častite materijo, ki je mrtva in omejena z prostorom, po drugi strani pa hočete z tem čaščenjem doseči večno življenje. Vidiš, že takoj na začetku ne gre nič skupaj. Povej mi, kako bi lahko dosegel večno življenje v nečem, kar samo ni večno. Če imaš vsaj malo razuma, moraš to razumeti in mi pritrditi.

Še nekaj bi te spomnil; čaščenje materije in materijalnega sveta je čaščenje satana, a ti je o tem mogoče kaj znanega. No zdaj pa reči, da to ni res, kar sem zdaj rekel in povej, kako ti prisegaš na čisto edino pravega boga. Ja saj ti verjamem, samo povem ti, da si popolnoma zmeden, če tega ne sprevidiš.

No pa lep pozdrav in snemimo si preveze z oči.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2129 - 04.07.2008 at 00:31:53

Alojz in Sandib wrote on 02.07.2008 at 17:02:08:
Vsem

Mam občutek,da se kar strinjate z mano.Ali se motim? Ni in ni glasa, a malo vohunim in vidim,da berete samo ni komentarjev. Moj firbc je pa tko naravna stvar, a ne.
Mislim, da počasi dojemate.Mogoče se pa motim? Roll Eyes Cheesy Huh Shocked Cool

Lp Alojz Cool

Sem pogledal tvoje skice o galaktični zavesti, ki si jo izrazil s formulo večno-sedaj. To bo kar držalo. Pač živimo v tej galaksiji in naša zavest je temu primerna. Čas ulovimo v dimenzijo večno-sedaj in pravimo, da je posledica prehodov večno-sedaj. S tem odkritjem si lahko zadovoljen ali pa tudi ne. Če nisi, uvidiš, da čas ni posledica ali vzrok  in nima dimenzije, naša človeška zavest mu je dala dimenzijo in to je strah. Samo strah se oprijema neke določenosti, pa naj si bo to neskončnost ali pa sedanjost. In ta določenost nam deluje kot psihološka opora, nam daje neko navidezno sigurnost. In zopet smo v času, galaktičnem-človeškem naše psihe.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 140 141 142 143 144 ... 764