Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 139 140 141 142 143 ... 764
(Read 1504580 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2100 - 01.07.2008 at 12:42:10

Poet !

Prava stvar, to !! Bojim se,da sva midva edina 'butalca in še mogoče s kakšnim 'podutalcem'ki si bomo upali pisati 'Butalsko kroniko'.
Kar se tiče onega butalca Ganše,tu ne vidim nobene perspektive za Uršiko zalo ,ki jo drugače pojmujemo tudi EU- SLO. Pride en irski goslar in obere EU njivo potem pa zbeži. Dober tale goslar! Me prav zanima,kaj bo počel tribarvni Sandokan naslednjih pol leta. Slišim,da bi Uršiko radi Zares  oRopali butalski žeparji ki so že rdeče Žaklje nekoč nosili po tromostovju. Pa Črni kljukec butalski presvetli mož,bi rad postal zastavo noša v tej butalski deželi. Ne vem slišim,da bi rad ta prestvetli mož,da bi vsi gradovi,travniki in njive v Butaliji postale črne. Zgleda,da bomo morali vsi prispevati za Šrotarce,ker drugače se
Krjavljem,ki tovorijo pivo slaba piše.Kontraband jih čaka na Ravber komandi v Kuči kod Janka iz Viča. Ne vem,kaj bi dal,da bi odkril pravi kontra tej bandi butalski. Maš ti dragi prijatelj kak Lek,ker mojga so mi ob velikem 'Ropu' ukradl cigajnari butalski. Tolk za zdej prjatu,se bojim,da mi kak Kontrabander ne pride na vrata.  

Lp Alojz Embarrassed Undecided Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2101 - 01.07.2008 at 13:15:38

Evo vidiš, si mi že dal ene par idej. Lek lahko postane občinska lekarna, Pivovarna Laško kakšna vse-butalska vinska klet, Mercator pa naj bo "Tepanjska pekarna" pri sosedih Tepanjcih koder je svoje dni Cefizelj tople štručke kradel.

In imamo vse: temno črne butalske klere bo vodil Franc Klobasar, kateremu so spodnjice večkrat pretesne, pa še kaj bi še našlo, vaški modrec Janez Drvoljub bo kritiziral butalske gladiatorske igre z žogo, rekoč da butalski žogobrc je za vaščane z nizko stopnjo zavesti, te pa mamo tu še butalske duhovneže, ki so iz Indije prinesli svega in svašta, ter sedaj pred tepanjsko pekarno šlogajo sto na uro.

Velike živine zakamufliramo v vaške posebneže inu gospodu pa smo na hi konjičku!!!

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2102 - 01.07.2008 at 14:00:17

Poet

Vaški posebneži, ja to.To bo frka in sranja pri teh gospodih. Me je pokojni predsedniški Janez poslov na butalski inštitut,preverjat moje butalske teorije in moje pametovanje. Pa pridem tja na tist naš butalski inštitut in jaz Butalec ugotovim,da so oni žogobrcarji čist kul fantje nasproti teh dr,mdr,.Tuki,da prideš,takoj WC iščeš. Tam pa sranja,da te glava zaboli.

Ma tist žogobrcarji sam tuljo,ampak ti, ti postrežejo najmanj s tonsko torto pameti. In potem neveš več,kaj bi pojedu,da nouš pol od tolk pameti sam še WC po Ljublan isku. Pa sm jim pa kar reku;fantje vam gre bolj na otročje,kaj če bi vi kar semi pojedl tolo vašo neužitno turto. In vse se je tako kr hit končal.

Paul sm pa dubi klic ud unga druzga Ganšeta, kr pokojni Janez ni hotu njahat.A veš to ud unga k rad k unmu šefu Bušmanov hud,ku ga un Rupa od rupe tja uleče. No zdej pa tistga Ganšeta še kr čakam,sam se bojim,da nom prej u jamo padu, ko njega dočaku. Zdaj sm se pa odloču,da bom kr na svojo frekvenco prklopu, pa kr bo,pa bo.

Tako prjatu najbolš,da vsak na svoje strune igra tako kot midva.  

Lp Alojz Kiss Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2103 - 01.07.2008 at 15:03:13

Poet

Vidim da tukaj ne bo kruha. Prmal ljudi vej,da so večno-sedaj pa kr neki tuhtajo pa tuhtajo,pa tiste indijske poštarje duhovnosti po Sloveniji ulačjo. Un Indijci pa kr mislijo,da morš sam tko govorit podoben, kukar un Vuk prav obrnjeno' govori,kao što piše'Gita. A oni Gite še brat ne znajo. To ti je hec. Potem pa ti ki si kupijo prgišče duhovnosti modrujejo po Butalah. Jaz pa neki vem,da se ne da z denarjem nč kej pomembnega za *življenje  kupt. To morš vedit, da je vse u tvoji biti in tam morš kr sam odkrit. To je še nrboljš recept,da boš vesel kot kak Kekec večno-zdej po svet lomastu. Potem pa ne boš več ko ena farizejska in licemrska polulana in pokakana kura po svet hodu.
Tolk Poet vidim.da ni v Butalah več Butalcev,pa tko sem se veselil da jih bom več kot le za uzorec sreču ravno v Butalah.

Lp Alojz Cry
Back to top

IP Logged

ja in
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #2104 - 01.07.2008 at 15:31:05

sladoleda se cez sipo lizat ne da. Treba je locit meso in zelje iz segedina pol pa Butalci sami pridejo - simpl ko pasulj
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2105 - 01.07.2008 at 17:01:23

Ja in

Vidiš ravno to je štos vesoljnih Butal. Vsi bi rad lizal oz.že ližejo sladoled življenja skoz šipo. Vidim,da si lep primer  za Butale! Saj razumeš kaj mislim. Grin

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2106 - 02.07.2008 at 11:22:04

...

Malo si preglejte za lazje razumevanje.

L.p. Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2107 - 02.07.2008 at 11:24:44

...

Kdo nam je do sedaj kaj povedal?
Tu se učite o zavesti!

L.p. Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2108 - 02.07.2008 at 11:30:28

Vsem

Dejstvo je da mi vsi čutimo svojo zavest ujeto v fizično telo.Problem ni v telesu problem je v EM frekvenci,ki nam trenutno še ne dopušča samospoznanja,ki nam bi omogočalo svoje fizično telo umestiti v večno-sedanjo dimenzijo. Ko bi bili samospoznani, bi vedeli, da smo večno-sedaj individualni samomanifestirani in samospoznani stvarnikov
življenjski samoizraz. Potem te telesne (materialne) omejitve ne bi več občutili, ker bi s svojo samo spoznano zavestjo nadzirali svojo kompletno bit-pojavnost. Upam,da sem podal dovolj jasno in razumljivo razlago, ki zahteva od vsakogar med nami razmislek.

L.p. Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2109 - 02.07.2008 at 12:10:08

Človek

Človek Zemljan je z izgubo samospoznanja izgubil tudi občutek za dimenzijo večno-sedaj. Zemljani danes ravno zaradi te izgube zmotno vežemo svojo bit zgolj na rojstvo in smrt,ki zgolj opredeljujeta naš posamični cikel-naše biti,ki je večno -sedaj stvarnikova individualna življenjska samopojavna večno-sedaj ista mept* vrednost-konstanta.
Stvarnik je vse je večno-sedaj samozadostna,samohranitvena in samodelujoča vesoljno vseobsežna mept* pojavnost iz tega vzroka je vsaka X mept* enaka stvarniku samemu saj je njegov lasten večno-sedanji samoizraz. Ker pa naši možgani in naša celotna bit deluje na EM frekvencah naše galaksije (Tao te King-IZ-IZ ,Velika mati-pra mati ecc,)ko ta EM valovi rotira izmenično S/J skozi 4 letne čase se naša zavest in bit prilagaja EM frekvencam galaksije. Po tem sistemu EM frekvenc deluje živi vsa favna EM osončja 4x30 123 zemeljskih let in vsa flora,ki deluje na EM frekvence našega planeta 4x3 mesece izmenično S/J je 1 zemeljsko leto. Predstavljajte si drevo. Pozimi počiva,spomladi vzbrsti,poleti cveti,jeseni rodi in sočasno obratno na Južni pol Zemlje. Iz tega vzroka ni vseeno kje se geografsko nahaja nek planet. Na Južnem ali na Severnem polu. T.I. raj se nahaja na galaktičnem ekvatorialnem pasu +-23 stopinj severne in južne širine,tako kot na Zemlji. Če sedaj niste dojeli sistema potem res ne vem kdaj!! Smiley Cool

Lp Alojz Wink
Back to top
« Last Edit: 02.07.2008 at 15:03:17 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2110 - 02.07.2008 at 17:02:08

Vsem

Mam občutek,da se kar strinjate z mano.Ali se motim? Ni in ni glasa, a malo vohunim in vidim,da berete samo ni komentarjev. Moj firbc je pa tko naravna stvar, a ne.
Mislim, da počasi dojemate.Mogoče se pa motim? Roll Eyes Cheesy Huh Shocked Cool

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2111 - 02.07.2008 at 22:53:00

Etrex

Si opazil,da ni več tistih  tapametnih.Mogoče so pa ošpice dobil od vseh teh najinih skic. Preveč barv verjeten. Preveč si jim naložu zdaj pa pojest ne morejo. Pa non stop so dajal občutek,da vse vedo. Zdaj pa vidim,da jih je kr nekam odneslo. Poet je verjeten še edini,k ma tulk smisla,da je igro vklopu. Drug se mi zdi,da so pa kr zmrzl ko na kakšnem severnem tečaji.Ja kr strah me je če bom moral take skrivače odreševat.
Kaj mislš ti Etrex?

Lp Alojz Wink Roll Eyes Cool
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2112 - 03.07.2008 at 09:35:19

Alojz in Sandib wrote on 02.07.2008 at 17:02:08:
Vsem

Mam občutek,da se kar strinjate z mano.Ali se motim? Ni in ni glasa, a malo vohunim in vidim,da berete samo ni komentarjev. Moj firbc je pa tko naravna stvar, a ne.
Mislim, da počasi dojemate.Mogoče se pa motim? Roll Eyes Cheesy Huh Shocked Cool  

Po mojem, da se dojemanje sedaj vedno bolj odvija. Sam sem ves čas menil, da bi nemara morali celotno svojo razlago začeti ravno s tem, kar ste tu napisali. Tu se odkrije žmoht P.D.-ja in potem ne bi bilo toliko nestrinjanja.

Dejstvo je: vsi tisti vzhodni "guruji" četudi se kakšen izmed njih včasih še celo potrudi in reče, saj ni nič mističnega v bistvu, pa vseeno vsi tisti premetenci ta svoj nauk še vseeno v eno mističnost zavijajo, v neko superiornost, še vseeno nekaj posebnega, pa ni nič posebnega v bistvu, ker tako kot je, tako točno je. In to kar je, je skrajno logično, harmonično, lepo teče in vse to. Vem, ker je vzhod tudi mene zavedel, in potem se ves čas trudiš "vstopiti" v neko stanje, kot da nič drugega sploh ne bi obstajalo, in si ves čas nervozen, ko bereš o ne vem kakšnih stanjih tistih indijskih premetencev. In potem hiljada ljudi i sto besnih čudi tolovari v Indijo in se vlači po ašramih, pa nimajo nič od tega, le še več teme si nabašejo v betico kilavo. Jej, jej, jej!

Tako da jaz bi razlago P.D. v bodoče začenjal z zavestjo, kaj je problem=ujetost zavesti v materialno telo, razlog, potem kaj so vzorci, EM frekvenca, Stvarnik kot vse obsežna vesoljna konstanta (tega se je bistveno zavedati), ralizirano-akumulirano (da iskalec spozna, da ta svet kot je, je v bistvu pravi, in da s tem ko rečemo, da je svet iluzija, v bistvu nezavedno sporočamo, da je naša trenutna percepcija sveta, ki je zavest ujeta v telo, ni tista prava) ... in bi šele na koncu razložili agregat, reanimacijo, kaj je funkcija človeka, etc.

Heja bumbarasa!!!! Pa sem se ravno sedaj spomnil, kaj je mišljeno s tem, da je svet iluzija!!!!! Seveda!!! Saj je čisto možno, da razsvetljeni mojstri ne mislijo dejansko, da je svet kot tak iluzija, temveč da je naša percepcija sveta = svet kot ga mi dojemamo, iluzija!! In da seveda! Ta iluzija je ujetost zavesti v materialno telo! To je ves problem, samo to zavest moramo dvigniti ven in samospoznanje pride povsem naravno, spontano, ker drugega sploh ne obstaja! In to ni čisto nič mističnega, čisto nič posebnega, je točno to kar je, in kar je je točno to!

Torej še enkrat: naša trenutna percepcija sveta je iluzija (ne pa svet sam po sebi!!!). Temu botruje dejstvo, da sedaj čutimo zavest ujeto v materialno telo in v bistvu ne čutimo nič drugega kot le telesne dražljaje, medtem ko bi lahko čutili čisto zavest, ki je izredno, izredno sladka in vseobsežna. Vse to pa je del prostovoljne zapustitve Raja, pri čemer Stvarnikov samoizraz za nekaj časa na Zemlji izkuša stanje nevedanje, teme, nesamospoznanja, oz. Stvarnikovo lastno iluzijo/temo. To je to. Kaj je še drugega?

Hi hi! Vidimo toliko ene materije okoli sebe, in prav dobro vemo, da je materija ne zaveda same sebe, da se stol in kamen ne zavedata same sebe. In poleg tega nam stol in kamen ne povzročata težav, nas niti malo ne ogrožata. Celoten strah in bolečina pride od tega, da je naša zavest zvezana s tem materialnim telesom, in ta zavest sedaj izkuša "bolečino" tega telesa, namesto, da bi to telo nosila kot obleka. Hja, ko sem jaz v obleki, ali čutim bolečino, ko nekdo s škarjami razpara obleko??? Seveda ne!!! In ko bi jaz kot čista zavest nosil to materialno telo in z njim ne bi bil več povezan, tedaj tudi sam ne bi več čutil bolečine, ki bi jo nekdo lahko prizadejal telesu/dobro ustrojeni suknji. Hi hi, taka je ta stvar. Pa kaj smo mislili, da je sploh lahko še kako drugače?

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2113 - 03.07.2008 at 10:05:38

... ker, g. Alojz, Sfinga, vi ste najbolje razložili od vseh kar sem jih kdajkoli slišal, kaj je naš dejanski problem - zavest ujeta v materialno telo, kar odreja EM frekvenca, in kako in po čem se je to zgodilo, zakaj, in pa zakaj pa ne, in vse to okoli, da lahko človek dejansko nekaj razume.

Ker vsi tisti drugi rečejo takole: problem je "ideja, jaz sem telo" - recimo Ramana Maharshi. Tisti kreten UG Krishnamurti pa potem reče "ne obstaja nič drugega kot samo telo, telo je vse" in kaj ti vem kaj še vse, mutolog kilavi.

No, in tudi ko nekdo reče: problem je "ideja, jaz sem telo", ta to pove na tak način, da ko ti to sprejmeš, nase navlečeš le novo idejo! Zdaj ti v glavi odmeva prazna ideja, pa sploh ne veš kaj naj z njo počneš ali kaj je resnica tega stavka. Urghhh!!!  Angry Angry Angry Ali kakšen je pomen, nič od nič.

Naj grejo u ku... in tri pi... mamine!!! Kaj sploh neki učijo, če nimajo pojma, kako se do tega pride, sam neki druge avtoritete skoz citirajo, tradicijo ven vlečejo skoz, ker drugega nimajo. Pej no v rt! Mamicu jim spalim! In kaj naj se nek tolovajski butalec pol po Indiji vlači, zakuga že, prmejduš da ne! Naj grejo v maloro, prevaranti vsi! Kaj, jaz lahko tudi sedaj na sred Ljubljana ašram odprem in nekam milo zrem na obzorje, in kasiram za vzdrževanje ašrama, in prebiram bukvice, in dajem predavanja o ... "duhovnosti" in rožice duham, in sem ves blažen, in sem ves srečen, ko razlagam Vedaste Vede, in o meditaciji, in govoričim in govoričim in govoričim v tri krasne ljubljanske ašrame na sred Krotendorfa in mlake polne duhovnih žab!!!!  Angry Cheesy Wink Angry  Cry

Lp, Poet  Smiley
Back to top
« Last Edit: 03.07.2008 at 11:43:37 by poet »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2114 - 03.07.2008 at 11:29:23

Poet

Nič ti ne dobrikam,ker zadeve razumem in razlagam takšne kot so. Mogoče za nekatere ošabno.Če bi želel biti ošaben ohol in na piedistalu,bi verjetno resnico  našega bivanja zavil v mistiko. Ker pa želim,da vsak 'Butalec' razume sebe in ta svet sem se odločil za to obliko. Želim ti samo povedat,da je človek,ki je pripravljen spremenite svoje stališče do sebe in sveta okoli sebe na pravi poti samo spoznanja. Ti si to uspel in jaz sem (brez  kakršnega koli osebnega napihovanja) to že skoraj ves čas vedel.
Lahko ti rečem,da si uspel izpeljati veliko osebno preobrazbo. Uspel si mi tudi dati osebno priznanje,ki ga drugi v svoji ošabnosti ne zmorejo.
Sam vem,da vem in tudi vem kdo sem!! Drugi so po nepotrebnem zapravljali denarce,da bi si kupili vedenje,a tega se ne da kupiti,če nisi sam pripravljen iskati absolutno resnico samo spoznanja Stvarnika samega,ki je večno-sedaj vse in mi vsi smo on . Mi smo večno-sedaj njegovo samospoznano življenje in bit. Orodje življenja sebi in sočasno vsaki njegovi drugi življenjski pojavnosti.

Nič mistike. Tudi vesoljno teološko človeško izročilo ni nikakršna mistika,za tistega,ki jo zna prevesti v večno-sedanjo dimenzijo.Malo bom še počakal,da se še javi kakšen duhovni 'Krjavelj ki tovori lažno duhovnost po Zemlji-med njimi je tudi Sai Baba,potem se bom pa odločal za naprej.
Poet vem,da si dojel bistvo in to me resnično veseli!

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 139 140 141 142 143 ... 764