Alojz in Sandib wrote on 02.07.2008 at 17:02:08:Po mojem, da se dojemanje sedaj vedno bolj odvija. Sam sem ves čas menil, da bi nemara morali celotno svojo razlago začeti ravno s tem, kar ste tu napisali. Tu se odkrije žmoht P.D.-ja in potem ne bi bilo toliko nestrinjanja.
Dejstvo je: vsi tisti vzhodni "guruji" četudi se kakšen izmed njih včasih še celo potrudi in reče, saj ni nič mističnega v bistvu, pa vseeno vsi tisti premetenci ta svoj nauk še vseeno v eno mističnost zavijajo, v neko superiornost, še vseeno nekaj posebnega, pa ni nič posebnega v bistvu, ker tako kot je, tako točno je. In to kar je, je skrajno logično, harmonično, lepo teče in vse to. Vem, ker je vzhod tudi mene zavedel, in potem se ves čas trudiš "vstopiti" v neko stanje, kot da nič drugega sploh ne bi obstajalo, in si ves čas nervozen, ko bereš o ne vem kakšnih stanjih tistih indijskih premetencev. In potem hiljada ljudi i sto besnih čudi tolovari v Indijo in se vlači po ašramih, pa nimajo nič od tega, le še več teme si nabašejo v betico kilavo. Jej, jej, jej!
Tako da jaz bi razlago P.D. v bodoče začenjal z zavestjo, kaj je problem=ujetost zavesti v materialno telo, razlog, potem kaj so vzorci, EM frekvenca, Stvarnik kot vse obsežna vesoljna konstanta (tega se je bistveno zavedati), ralizirano-akumulirano (da iskalec spozna, da ta svet kot je, je v bistvu pravi, in da s tem ko rečemo, da je svet iluzija, v bistvu nezavedno sporočamo, da je naša trenutna percepcija sveta, ki je zavest ujeta v telo, ni tista prava) ... in bi šele na koncu razložili agregat, reanimacijo, kaj je funkcija človeka, etc.
Heja bumbarasa!!!! Pa sem se ravno sedaj spomnil, kaj je mišljeno s tem, da je svet iluzija!!!!! Seveda!!! Saj je čisto možno, da razsvetljeni mojstri ne mislijo dejansko, da je svet kot tak iluzija, temveč da je naša percepcija sveta = svet kot ga mi dojemamo, iluzija!! In da seveda! Ta iluzija je ujetost zavesti v materialno telo! To je ves problem, samo to zavest moramo dvigniti ven in samospoznanje pride povsem naravno, spontano, ker drugega sploh ne obstaja! In to ni čisto nič mističnega, čisto nič posebnega, je točno to kar je, in kar je je točno to!
Torej še enkrat: naša trenutna percepcija sveta je iluzija (ne pa svet sam po sebi!!!). Temu botruje dejstvo, da sedaj čutimo zavest ujeto v materialno telo in v bistvu ne čutimo nič drugega kot le telesne dražljaje, medtem ko bi lahko čutili čisto zavest, ki je izredno, izredno sladka in vseobsežna. Vse to pa je del prostovoljne zapustitve Raja, pri čemer Stvarnikov samoizraz za nekaj časa na Zemlji izkuša stanje nevedanje, teme, nesamospoznanja, oz. Stvarnikovo lastno iluzijo/temo. To je to. Kaj je še drugega?
Hi hi! Vidimo toliko ene materije okoli sebe, in prav dobro vemo, da je materija ne zaveda same sebe, da se stol in kamen ne zavedata same sebe. In poleg tega nam stol in kamen ne povzročata težav, nas niti malo ne ogrožata. Celoten strah in bolečina pride od tega, da je naša zavest zvezana s tem materialnim telesom, in ta zavest sedaj izkuša "bolečino" tega telesa, namesto, da bi to telo nosila kot obleka. Hja, ko sem jaz v obleki, ali čutim bolečino, ko nekdo s škarjami razpara obleko??? Seveda ne!!! In ko bi jaz kot čista zavest nosil to materialno telo in z njim ne bi bil več povezan, tedaj tudi sam ne bi več čutil bolečine, ki bi jo nekdo lahko prizadejal telesu/dobro ustrojeni suknji. Hi hi, taka je ta stvar. Pa kaj smo mislili, da je sploh lahko še kako drugače?
Lp, Poet