Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 138 139 140 141 142 ... 764
(Read 1505705 times)
Poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2085 - 30.06.2008 at 12:10:44

Quote:
Torej to pomeni, da tudi sedaj, ko dosežemo samospoznanje, lahko spet pademo nazaj v pozabo, zaradi odločitve služenja lastnim sebičnim  ego potrebam.

Od kje pa se pojavi ta želja    Questioning, ker meni ni logično, da bi si že samospoznana oseba v takoimenovanem " raju "  želela nazaj v pozabo, temo, nevednost in posledično s tem trpljenje. Lep pozdrav   Smiley

Etrex wrote on 30.06.2008 at 11:47:53:
E Gape zdaj pa si prisel do tiste tocke zakaj? To sem se tudi jaz vprasal zakaj? Prisel sem do tega, da v vesolju v stvarstvu ni popolnosti. Resnica je drugacna, raj ni popoln.

Torej kolikokrat smo ze iz samospoznanja presli v ne-samospoznanje in obratno je neskoncno, jo ni strevilke z katero bi lahko to zapisal, vecnosti se ne da zapisati.

Vidita, to je pa tisto najbolj zanimivo. Etrex, morda ti manjka malo tiste nepopustljive na nož iskrenosti, da bi na tem mestu zapisal, kar dejansko misliš. Ker ob mojem obisku si izrazil, da ti še ni čisto jasno, zakaj bi se samospoznani Elohim odločil samopozabiti. Takrat tudi še meni ni bilo.

Etrex, praviš da Raj ni popoln. Jaz pa pravim, da Raj je popoln, da je vesolje popolno, in da je Tema tudi popolna. Kršenje etičnega kodeksa je popolno, izvirni greh je popoln, Satan je popoln, vse je popolno, tudi tvoje/naše "nepopolno" vedenje o Stvarstu je popolno.

Zakaj bi se samospoznani razsvetljeni Elohim odločil samopozabiti? Ker je to povsem kul!!!!!!!! Mene že zdaj malo prijemlje, da bi se znova samopozabil, ha ha ha! Čist res! Ker ...

Včeraj sem bil v živalskem vrtu s svojo "Evo". Veste kaj se tam zgodi? Človek (naj uporabim Alojzeve besede: sejalec življenja in skrbnik vesoljnega življenja) je PRIČA mnogo Stvarnikovim izrazom vesoljnega življenja, ki pa se sami po sebi prav nič kaj dosti ne zavedajo!!!! Samo živijo tam, iz dneva v dan, morski lev plava gor in dol, slon se drgne, žirafa pozira, tigri ležijo, kozorogi poskakujejo gor in dol. In kdo skrbi za vse te živalske vrste??? Alojz pravi, da je človek-Bog samospoznani Elohim vse te vrste ob novem vesoljnem ciklu prinesel na Zemljo in poselil planet z njimi. In začuda je Poet to videl in spoznal sam pri sebi ter popolnoma negiral nekega Boga, ki sploh nima dostopa do svojega lastnega vesolja/življenja. In ko sem gledal vse tiste živalske vrste (nezavedne, etc.) s svojo "Evo", sem dokončno začutil tisto o vprašanju = Zakaj se razsvetljenec/samospoznani odloči samopozabiti. In kaj je potlej Satan, in kaj naj bi bil Bog oddvojen od lastnega vesolja, in kaj je zavest, Tema, Svetloba!!!! In zakaj so vse te živali samo tam z eksistiranjem in nič drugega in je potem tam še človek, ki jim je Priča!!!!

Mejduš, ne me basat kako je vse fino!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Čudi me samo to, da Alojz, ki naj bi tudi vse to vedel/videl, ne sprevidi, da se s svojimi besedami nesprejemanja njegovega/mojega uvida/nauka samo malo hecam!!!! Alojz, Sfinga, pa saj vidite vse to, kar jaz vidim, hi hi, in veste, da se tu na tem mestu jaz/vi in vi/jaz samo igrava z izrazi Teme/Svetlobe in tudi Svetlobe/Teme!!!! Hi hi hi!

In kako je lev gledal nekam v prostor s tisto svojo mogočno grivo! In je levinja ležala pod kolutom! In je morski lev navidez brezciljno plaval gor in dol po bazenu! In je sova uharica kot na baterije premikala svojo glavo in se srepo zazrla v prostor pred sabo! Joj, joj, joj!!!!!!!!!!! Vse te vrste življenja ... in mi kot večne Priče ter Pričevalci le-tega!!!  Ki lahko pozabijo vse to vesoljno Pričevanje Veliki Vesoljni Pojavnosti ... in se znova spomnijo ... in znova pozabijo ... in so znova Čiste Priče ... in so znova Čista Tema ... in Čista Priča!!!!!!!!!!!!!  

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2086 - 30.06.2008 at 12:22:46

Nahate

Če ti lahko jaz odgovorim. Vede govorijo o nebeški(rajski) vojni kraljev.
Borba zla in milosti je večno-sedanja borba tudi v raju. Raj pomeni naše širše galaktično občestvo. Sedaj ko smo pred samo spoznanjem se bomo lahko prostovoljno odločili za vrnitev v raj ali za nadaljevanje *življenja na Zemlji v smrtnosti in naravni reprodukciji kjer služimo zgolj samemu sebi. Če se odločimo za raj pomeni,da se prostovoljno zavežemo kot Elohimi-kralji vesoljnega *življenja in hkrati njegovi služabniki služiti po etičnemu kodeksu. Ker pa smo v tem stanju dobesedno (vsemogočni) se lahko (tako kot Mikencem) nekomu utrne misel,da bo ustvaril bitje,ki je pol človek pol bik Minotavra. To pa je kršitev etičnega kodeksa,ker se je na ta način človek dvignil nad naravo in sočasno tudi stvarnik sam nad lastno življenjsko bit. Na ta način je sam Stvarnik kar človek je, zanikal lastno samo spoznano bit,ker je želel ustvariti telo,ki nima večno-sedanje lastne EM frekvence v vesoljni pojavnosti. Na ta način se bi izgubilo naravno večno-sedaj isto EM  izmenično valovanje rotacija ,kar bi sočasno izničilo obstoječe vesoljno večno-sedaj iste EM frekvence. Če sedaj ne razumete potem ne vem kdaj boste?

LP Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2087 - 30.06.2008 at 12:29:49

Poet

Zdaj malo grabim seno iz sence malo pišem na ta topic in se mam čist kul,kot praviš ti.
Fant maš potencial in to kar ok. Zapomnil si si moje besede 'igra' ampak ne tragika, veselo igra življena , Ja bravo ni kaj!!!

Lp Alojz Smiley Cool
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2088 - 30.06.2008 at 12:39:47

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:29:49:
Poet

Zdaj malo grabim seno iz sence malo pišem na ta topic in se mam čist kul,kot praviš ti.
Fant maš potencial in to kar ok. Zapomnil si si moje besede 'igra' ampak ne tragika, veselo igra življena , Ja bravo ni kaj!!!

Lp Alojz Smiley Cool

Alojz

Tisto kar se je zdelo kot nesprejemanje vašega uvida so bili le ostanki mojega lastnega ega, ki se je tem spoznanjem upiral. In tudi ko se je to odvijalo, sem opazil, da sem sam bil le zraven, ko je nekdo drug pisal tisto nestrinjanje, jaz sem samo opazoval in dal ven pač vse kar je še bilo za dati ven.

Triglav je sveta gora pravite, sem bil že trikrat gor. Občutek je bil seveda fajn na vrhu, čeprav je meni neka druga gora ostala precej, precej bolj v spominu. Namreč gora Razor (2601 m) tudi v Julijcih. Pot vodi čez 1 km dolgo Kriško steno in vrh Razor je zame super doživetje, ker je pot gor tako nenavadna, ker je sam vrh in razgled naravnost fantastičen. To pišem zato, ker grem letos poleti znova na Razor, a bom tokrat gor ostal vsaj tri dni. Imel bom spalno vrečo in bom lepo prespal kar na vrhu in dobesedno užival v vesolju in tem fantastičnem samoizrazu vesoljne pojavnosti!!!! Trije dnevi samote v gorah naj odpihnejo še zadnje materialne ostanke ega!!!!!  

Razor: vrh v Julijcih, ki je meni najljubši, čeprav sem bil že po domala vseh Julijskih vrhovih! Potem, ko pridem spet v dolino pa se še enkrat oglasim pri vas, Alojz, Sfinga, in tokrat bo najino srečanje povsem drugačno.

Lp, horski Poet
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2089 - 30.06.2008 at 12:41:31

Poet wrote on 30.06.2008 at 12:10:44:
Etrex, morda ti manjka malo tiste nepopustljive na nož iskrenosti, da bi na tem mestu zapisal, kar dejansko misliš. Ker ob mojem obisku si izrazil, da ti še ni čisto jasno, zakaj bi se samospoznani Elohim odločil samopozabiti. Takrat tudi še meni ni bilo.

Etrex wrote on 30.06.2008 at 11:47:53:
E Gape zdaj pa si prisel do tiste tocke zakaj? To sem se tudi jaz vprasal zakaj? Prisel sem do tega, da v vesolju v stvarstvu ni popolnosti. Ni nekaga duhovnega kraja, kjer bi pa se koncno oddahnil in samo neskoncno uzival. Resnica je vedno malo kisla, zato so se duhovnezi izmislili to o popolni duhovnosti, kjer ni nic slabega.
L.p.

Poet sem lepo zapisal, to sem resno iskreno mislil in sem napisal, zdaj pa mi je cisto jasno (vidis kako se vse spreminja zdaj je meni in tebi jasno Smiley).

Seveda je vse popolno oziroma tocno tako kot mora bit.

Ampak kot popolnost sem jaz mislil , kot nekaj, neko stanje ki je vecno idealno, brez slabega (ceprav v resnici tudi slabega ni Wink).

Zdaj ko to vem, vem da to stanje ne obstaja, ker bi bilo to enotockovno stanje, kjer sploh ne bi obstajal, ne bi bilo nic.

No to si pa ze sam lepo povedal, vidim da ti je vse jasno. Vse se cepi samo zaradi zmotnega dojemanja ega, ves da je v resnici vse popolno ter dobro in slabo in tema in svetloba, dobro, satan, vse.

Tako da Poet ves kaj mislim z besedo nepopolni raj, saj sem ze nestetokrat zapisal.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #2090 - 30.06.2008 at 12:53:08

Poet wrote on 30.06.2008 at 12:10:44:
Človek (naj uporabim Alojzeve besede: sejalec življenja in skrbnik vesoljnega življenja) je PRIČA mnogo Stvarnikovim izrazom vesoljnega življenja, ki pa se sami po sebi prav nič kaj dosti ne zavedajo!!!! Samo živijo tam, iz dneva v dan.

In kdo skrbi za vse te živalske vrste???

In zakaj so vse te živali samo tam z eksistiranjem in nič drugega in je potem tam še človek, ki jim je Priča!!!!

Lp, Poet

Samo cakal sem, da bo nekdo toliko odprl oci in uvidel, kaj je clovek.

Tocno to sem cakal da bo nekdo spoznal, zakaj smo tu na zemlji z vsem ostalim sorodnim nezavednim zivljenjem.

Koncno nekdo! Smiley Pa to je funkcija cloveka, bravo.

L.p. Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2091 - 30.06.2008 at 12:56:37

Quote:
Quote:

Odnos imaš povsod do vsega ne le do soljudi. Tvoje prepričanje je v odnosu. Ti odnosi te pogojujejo. Možnost izbire še ni svobodna volja. Smiselno oblikovanje etičnega univerzuma je zopet pogojeno s smislom in je le filozofsko govoričenje. Svoboda nima odnosa in te ne pogojuje s smislom.

Etični univerzum, ki je del človeške kulture in proizvod človekove zavesti, ni filozofsko govoričenje. Je dejstvo našega obstoja in delovanja. In brez človekovega vzpostavljanja odnosa do tega, kar ga obdaja, o svobodi sploh ne moremo govoriti. Človek je odnosno bitje. Brez tega ne obstaja.  

Zato pa govorim o človeški zavesti. Svoboda je onkraj človeške zavesti in šele s spoznanjem svoje človeške zavesti se ti odpira resnica.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #2092 - 30.06.2008 at 13:17:36

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:22:46:

Raj pomeni naše širše galaktično občestvo. Sedaj ko smo pred samo spoznanjem se bomo lahko prostovoljno odločili za vrnitev v raj ali za nadaljevanje *življenja na Zemlji v smrtnosti in naravni reprodukciji kjer služimo zgolj samemu sebi.  

Etrex wrote on 30.06.2008 at 11:35:17:
             [
Eticni kodeks, ni neki proizvod clovestva ali nekaj taksnega, ni noben sistem
Od vedno je isti je kot vesoljno dejstvo, kot vzrok posledica delovanja, ravno zato kler smo istega izvora in smo eno. glavno vodilo eticnega kodeksa.

In zakaj ima veze naravna reprodukcija z neeticnim delovanjem?

Z prekrskom eticnega kodeksa se odvezemo sluziti zivljenu, kar je nedvomno prvinska in sploh edina prava naloga cloveka.
Iz sirse vesoljne druzbe gremo... v nasemu primeru na zemljo.
Tu pa izgubimo vse vesoljno znanje, kar je tudi reanimacija in tako nam ostane samo naravna reprodukcija kot posledica nasega neumnega neeticnega delovanja,
razumljivo?

Ze iz zemlje kaj dela clovestvo, vec skode kot koristi, kaj bi bilo da bi imeli neomejen dostop po vesolju? Vse je samo sebi namen.

L.p.

Da sledi etični kodeks nekim univerzalnim kozmičnim principom, se strinjam. Če sem ga kje imenovala sistem, s tem ni zanikano to dejstvo. To je čisto moje osebno prepričanje, za katerega ne trdim, da je dokazljivo in da imam prav.

Raj in pekel sta pa izraz našega notranjega stanja, nekateri bi rekli - stanja duše.
Naša fizična lokacija s tem nima nobene zveze. Transformacije materije so del življenja, tako kot je reprodukcijski proces del življenja. Mi, kot del teh procesov, s tem tudi služimo življenju. Fizična smrtnost je del življenja.

Ne vem, odkod ideja, da naravna reprodukcija pomeni služenje zgolj samemu sebi. Naravna reprodukcija JE v službi življenja.

Ravno zavračanje, spreminjanje in nesprejemanje naravnih procesov, kot so staranje, umiranje in razmoževanje, pomeni kršitev univerzalnih kozmičnih zakonov. Človek, ki ne more sprejeti teh osnovnih življenjskih dejstev, v simbolnem in duševnem (ne v fizičnem) pomenu pade v smrt.

Ravno zato pa se strinjam z Etrexovim mnenjem, da smo naredili že dovolj škode na Zemlji in da bi bili zmožni v vesolju narediti še kaj hujšega.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #2093 - 30.06.2008 at 15:13:40

Človek ni edino bitje na Zemlji, ki se zaveda okolice in sebe.
Okolice se zaveda zelo veliko živalskih vrst. Praktično vse, saj bi brez te zmožnosti postale lahek plen in bi kmalu izumrle.

Da se zavedajo sebe, je dokazano najmanj za delfine in šimpanze.
Verjetno pa bi se našlo še nekaj vrst, ki premorejo večjo ali manjšo stopnjo samorefleksije.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2094 - 30.06.2008 at 15:39:27

Bardo

Točno!!! Šimpanzi-Delfini-sesalci itd.Se delno samozavedajo. Njihova bit deluje na nižji EM frekvenci (osončja) Človek je edini popolnoma samozavedno bitje (njegova bit deluje na EM frekvenci galaksije -naše velike matere -širše občestvo. Vi vsi pozabljte to Elektromagnetno valovanje -rotacijo zato ni vseeno na kateri geografski točki znatraj galaksije se v določenem času nahajaš. Sever-Jug 14000 let gor 14000 let dol. To večina med vami pozablja.

Poet- Merujev obraz je obrnjen na Jug -Nanos pod katerim živim je najužnejša gora Julijskih alp. Sočasno pa je pod njimPostojnska jama. Od tu komplementarnost Enost-gore-jame dvig pad in tako
večno-sedaj. Elektromagnetna vez Afriške tektonske plošče in Alp obstaja. Afriška tektonska plošča se podriva pod Alpe.Triglav sveta gora. Razor je lahko na individulni ravni gora spoznanja. Uživaj!!!

Lp Alojz Smiley Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2095 - 30.06.2008 at 15:59:16

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:22:46:

Raj pomeni naše širše galaktično občestvo. Sedaj ko smo pred samo spoznanjem se bomo lahko prostovoljno odločili za vrnitev v raj ali za nadaljevanje *življenja na Zemlji v smrtnosti in naravni reprodukciji kjer služimo zgolj samemu sebi.  

Etrex wrote on 30.06.2008 at 11:35:17:
             [
Eticni kodeks, ni neki proizvod clovestva ali nekaj taksnega, ni noben sistem
Od vedno je isti je kot vesoljno dejstvo, kot vzrok posledica delovanja, ravno zato kler smo istega izvora in smo eno. glavno vodilo eticnega kodeksa.

In zakaj ima veze naravna reprodukcija z neeticnim delovanjem?

Z prekrskom eticnega kodeksa se odvezemo sluziti zivljenu, kar je nedvomno prvinska in sploh edina prava naloga cloveka.
Iz sirse vesoljne druzbe gremo... v nasemu primeru na zemljo.
Tu pa izgubimo vse vesoljno znanje, kar je tudi reanimacija in tako nam ostane samo naravna reprodukcija kot posledica nasega neumnega neeticnega delovanja,
razumljivo?

Ze iz zemlje kaj dela clovestvo, vec skode kot koristi, kaj bi bilo da bi imeli neomejen dostop po vesolju? Vse je samo sebi namen.

L.p.

Da sledi etični kodeks nekim univerzalnim kozmičnim principom, se strinjam. Če sem ga kje imenovala sistem, s tem ni zanikano to dejstvo. To je čisto moje osebno prepričanje, za katerega ne trdim, da je dokazljivo in da imam prav.

Raj in pekel sta pa izraz našega notranjega stanja, nekateri bi rekli - stanja duše.
Naša fizična lokacija s tem nima nobene zveze. Transformacije materije so del življenja, tako kot je reprodukcijski proces del življenja. Mi, kot del teh procesov, s tem tudi služimo življenju. Fizična smrtnost je del življenja.

Ne vem, odkod ideja, da naravna reprodukcija pomeni služenje zgolj samemu sebi. Naravna reprodukcija JE v službi življenja.

Ravno zavračanje, spreminjanje in nesprejemanje naravnih procesov, kot so staranje, umiranje in razmoževanje, pomeni kršitev univerzalnih kozmičnih zakonov. Človek, ki ne more sprejeti teh osnovnih življenjskih dejstev, v simbolnem in duševnem (ne v fizičnem) pomenu pade v smrt.

Ravno zato pa se strinjam z Etrexovim mnenjem, da smo naredili že dovolj škode na Zemlji in da bi bili zmožni v vesolju narediti še kaj hujšega.

plesnamesecu -dobra ideja

Preberi moj odgovor Bardo-ju. Ni vseeno na kateri lokaciji se nahajaš znotraj galaksije v njenem določenem ciklu-letnem času S/jug. Etrex ti je lepo odgovoril Elohim živijo v stanju (fizičnega samo spoznanja),ki omogoča osebno Re-animacijo podvajanje lastne osebe. Naravni reprodukciji pa je neka planetarna civilizacija podvržena v stanju ko še ni samo spoznana oz. je temu samospoznanju odrekla in ga v naravni reprodukciji ponovno išče-spoznava svoje zmote.

Tudi ti si zelo blizu razumevanju !

Lp Alojz Smiley Cool

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2096 - 30.06.2008 at 16:15:57

sašo wrote on 30.06.2008 at 12:08:19:
"Vse" je skupek slabega in dobrega...eno brez drugega ne gre...al kaj?

Torej, ne moremo preiti samo na dobro in tam ostati!
Ali kdo mogoče meni drugače?

Sašo

Dobro razmišljane-zgleda,da sem danes zelo dobre volje. Ja resnica,kako pa bi vedeli kaj je dobro in kaj zlo,če to nebi bilo večno-sedaj prisotno med nami.

Malo jih je zaznalo tvojo misel!!! Roll Eyes Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2097 - 01.07.2008 at 11:37:28

Vsem

Mislim,da smo prišli do stopnje,ko se lahko pogovarjamo o širših civilizacijskih vprašanjih,izobraževanje,vzgoja,cerkev,oblast,medčloveški odnosi,kapital nepravičnost v delitvi materialnih dobrin,elitizem določenih skupin,energija,okolje ,parcialnost v znanosti, medicina, tehnologija, klimatske spremembe,kmetijstvo,varstvo živali -zaščita biotopa ecc. Ali počnemo kar počnemo, sploh kaj prav?

Ali se zavedamo,da živimo tako,da smo v bistvu s svojim zemeljskim bivanjem  in početjem sovražniki sami sebi?!!  
Rad bi zbudil tiste 'egoiste'med nami,ki mislijo,da imajo zgolj oni pravico do sreče in lepega življenja. Ker me početje teh egoističnih povzpetnikov in samooklicanih priviligirancev boli vas pozivam,da jih javno opluvamo brez zadržkov,tako kot oni zganjajo svojo tiranijo nad trpečimi,bolnimi,nemočnimi in izkoriščajo njihovo osebno stisko.
Na Poetov način veselo igre jih opljuvajmo,mogoče se zbudijo?

Lp Alojz Cry
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2098 - 01.07.2008 at 11:46:01

Alojz in Sandib wrote on 01.07.2008 at 11:37:28:
Vsem

Rad bi zbudil tiste 'egoiste'med nami,ki mislijo,da imajo zgolj oni pravico do sreče in lepega življenja. Ker me početje teh egoističnih povzpetnikov in samooklicanih priviligirancev boli vas pozivam,da jih javno opluvamo brez zadržkov,tako kot oni zganjajo svojo tiranijo nad trpečimi,bolnimi,nemočnimi in izkoriščajo njihovo osebno stisko.
Na Poetov način veselo igre jih opljuvajmo,mogoče se zbudijo?

Lp Alojz Cry

He he, jaz imam že dalj časa v načrtu, da napišem eno komedijo, ki bo brez dlake na jeziku smešila inu kritizirala svetovno pajačevstvo. In to je v svojih časih zelo dobro počel Fran Milčinski s svojimi Butalci.

Moram pa si izmisliti svoje karakterje in imena. Kakšni predlogi?

Lp, Poet  Smiley Cool Cheesy
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2099 - 01.07.2008 at 11:55:13

Evo sem se glih neki spomnu, za pokušino.

Oni dan je v Butalah zavladala prava veselica. Butalski župan Ganša, ki je ravno prejšnji mesec iz zibke ukradel neko zalo Urško in je njena butalska mati za njo silno jokala, je z vsem pompom ino mahedranjem sprejel nekega bušmana iz daljne Afrike. Pa nihče v Butalah pravzaprav ni dobro vedel, zakaj butalski župan, ki je še prejšnjo zimo nasledil Kozmijana Buto , toliko motovili z rokama inu nek sila prismuknjen jezik govori, kak se pomenjkuje s tem bušmanom. Pa je nekomu v množici prišla na misel, da je v Butalah zmanjkalo banan in je sam presvitli župan velel povabiti tega pritepenca iz Afrike, da jih le-ta prinese v občinsko blagajno. A kaj hitro so se Butalci spomnili, da svoj živi dan banan sploh še niso jeli, pa je potlej tudi ta teorija padla v vodo.

Lp, Poet  Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 138 139 140 141 142 ... 764