Quote: Torej to pomeni, da tudi sedaj, ko dosežemo samospoznanje, lahko spet pademo nazaj v pozabo, zaradi odločitve služenja lastnim sebičnim ego potrebam.
Od kje pa se pojavi ta želja

, ker meni ni logično, da bi si že samospoznana oseba v takoimenovanem " raju " želela nazaj v pozabo, temo, nevednost in posledično s tem trpljenje. Lep pozdrav
Etrex wrote on 30.06.2008 at 11:47:53:E Gape zdaj pa si prisel do tiste tocke zakaj? To sem se tudi jaz vprasal zakaj? Prisel sem do tega, da v vesolju v stvarstvu ni popolnosti. Resnica je drugacna, raj ni popoln.
Torej kolikokrat smo ze iz samospoznanja presli v ne-samospoznanje in obratno je neskoncno, jo ni strevilke z katero bi lahko to zapisal, vecnosti se ne da zapisati.
Vidita, to je pa tisto najbolj zanimivo. Etrex, morda ti manjka malo tiste nepopustljive na nož iskrenosti, da bi na tem mestu zapisal, kar dejansko misliš. Ker ob mojem obisku si izrazil, da ti še ni čisto jasno, zakaj bi se samospoznani Elohim odločil samopozabiti. Takrat tudi še meni ni bilo.
Etrex, praviš da Raj ni popoln. Jaz pa pravim, da Raj je popoln, da je vesolje popolno, in da je Tema tudi popolna. Kršenje etičnega kodeksa je popolno, izvirni greh je popoln, Satan je popoln, vse je popolno, tudi tvoje/naše "nepopolno" vedenje o Stvarstu je popolno.
Zakaj bi se samospoznani razsvetljeni Elohim odločil samopozabiti? Ker je to povsem kul!!!!!!!! Mene že zdaj malo prijemlje, da bi se znova samopozabil, ha ha ha! Čist res! Ker ...
Včeraj sem bil v živalskem vrtu s svojo "Evo". Veste kaj se tam zgodi? Človek (naj uporabim Alojzeve besede: sejalec življenja in skrbnik vesoljnega življenja) je PRIČA mnogo Stvarnikovim izrazom vesoljnega življenja, ki pa se sami po sebi prav nič kaj dosti ne zavedajo!!!! Samo živijo tam, iz dneva v dan, morski lev plava gor in dol, slon se drgne, žirafa pozira, tigri ležijo, kozorogi poskakujejo gor in dol. In kdo skrbi za vse te živalske vrste??? Alojz pravi, da je človek-Bog samospoznani Elohim vse te vrste ob novem vesoljnem ciklu prinesel na Zemljo in poselil planet z njimi. In začuda je Poet to videl in spoznal sam pri sebi ter popolnoma negiral nekega Boga, ki sploh nima dostopa do svojega lastnega vesolja/življenja. In ko sem gledal vse tiste živalske vrste (nezavedne, etc.) s svojo "Evo", sem dokončno začutil tisto o vprašanju = Zakaj se razsvetljenec/samospoznani odloči samopozabiti. In kaj je potlej Satan, in kaj naj bi bil Bog oddvojen od lastnega vesolja, in kaj je zavest, Tema, Svetloba!!!! In zakaj so vse te živali samo tam z eksistiranjem in nič drugega in je potem tam še človek, ki jim je Priča!!!!
Mejduš, ne me basat kako je vse fino!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čudi me samo to, da Alojz, ki naj bi tudi vse to vedel/videl, ne sprevidi, da se s svojimi besedami nesprejemanja njegovega/mojega uvida/nauka samo malo hecam!!!! Alojz, Sfinga, pa saj vidite vse to, kar jaz vidim, hi hi, in veste, da se tu na tem mestu jaz/vi in vi/jaz samo igrava z izrazi Teme/Svetlobe in tudi Svetlobe/Teme!!!! Hi hi hi!
In kako je lev gledal nekam v prostor s tisto svojo mogočno grivo! In je levinja ležala pod kolutom! In je morski lev navidez brezciljno plaval gor in dol po bazenu! In je sova uharica kot na baterije premikala svojo glavo in se srepo zazrla v prostor pred sabo! Joj, joj, joj!!!!!!!!!!! Vse te vrste življenja ... in mi kot večne Priče ter Pričevalci le-tega!!! Ki lahko pozabijo vse to vesoljno Pričevanje Veliki Vesoljni Pojavnosti ... in se znova spomnijo ... in znova pozabijo ... in so znova Čiste Priče ... in so znova Čista Tema ... in Čista Priča!!!!!!!!!!!!!
Lp, Poet