Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 137 138 139 140 141 ... 764
(Read 1505808 times)
plesnamesecu
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2070 - 30.06.2008 at 10:21:50

Quote:

Človeška zavest torej ne more imeti svobodne volje, saj ji primanjkuje inteligence, ki se rojeva v popolni svobodi, kjer je energija neomejena.

V medsebojnih odnosih to razmišljanje ni uporabno. Z nekega filozofskega stališča lahko rečeš, da je problem človeka neznanje in nerazumevanje. Vendar človek s svojo zavestjo ima možnost izbire med različnimi odločitvami. V tem smislu človek ima svobodno voljo in v tem smislu je zmožen oblikovati nek etični univerzum.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #2071 - 30.06.2008 at 10:32:37

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 10:18:50:
Plesna mesecu

Točno tako-samo skozi EM frekvence štirih letnih časov naše galaksije se ustrezno menja tudi etični civilizacijski kodeks. Vse ok. !! Midva z Etrexom sva ti odgovorila in tudi tvoje razmišljanje je to isto!

Lp Alojz Wink Cool

V bistvu mi nista, ampak tudi prav, če sta se tako odločila.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2072 - 30.06.2008 at 10:34:45

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 10:12:14:
Gape

Včeraj sem ti že hotel napisati,da jaz nisem Lojze ampak Alojz. Razlika je zelo pomembna.

Vidiš, spet se ne morem strinjati. Kako naj bo ime pomembno? Kako naj bo neka "zvočna vibracija", ki jo nalepimo na telo, pomembna? Alojz, saj v "prejšnjem življenju" tak niste bili Alojz najbrž, lahko da ste bili kak Francelj, Umba Bumba, Frank Johnson, ali pa Štefi Stein. Ne vem kako, da se toliko zaradi imena hudujete. Ali ni to tisto new age sran.., ki ga vi in jaz toliko kritizirama? In pa tisto z datumom rojstva, in horoskop in kaj sem po kitajskem horoskopu in vibracija imena - kaj ni to new age sranje, zakaj se s tem sploh ubadate?

Glejte, meni so papaji inu maminke dali presvitlo ime "Matija". In tak so rekli, da "Matija led razbija, če ga pa ni, ga pa naredi". No, in jaz sam sem se, čisto res, dolgo obremenjeval zastran imena, sem namreč želel, da se me kliče Matic, ne Matija, ker naj bi to bilo bolj "kul". Te pa sem spoznal, da je v imenu bore malo, pa sem spet postal Matija, pa če mi kakšen reče Matej, Matevž ali pač Miklavž se nič ne vznemirjam, ker ... je to res moje pravo ime?

In zatorej sem na totem forumi raje kar lepo "Poet", ki veliko bolje opiše "mojo osebo." Ker namreč s tem izražam svojo poetično dušo, ne pa neko "zvočno vibracijo", ki so jo pripopali na toto trenutno telesce. Tisto poetično lastnost v meni samem, ki se zlije s našim vesoljem in potem znova pride na površje, da pove o izkušnji, ki jo je duša imela. In da, tudi sam sem že dolgo nazaj zapisal, da smo mi tu sedaj "Priče" oz. "Pričevalci" Velike Vesoljne Pojavnosti.

In potlej ... Alojz analizira in opisuje vesolje in ravno to simbolizira njegovo ime - ko je rekel Alojz od A do Z raztolmači vesolje, medtem ko Poet dela nekaj drugega. Medtem ko Alojz analizira vesolje, Poet postane vesolje in s svojo pesniško dušo prenikne v samo vesoljno pojavnost, nato pa v osebi Matije pride spet na površje in zapiše kar je videl in občutil.

He he, pa mislim, da sem se sedaj prav lepo kulturno izrazil in zraven še marsikaj povedal. Pa naj Alojz razume, če more, hi hi. Ker on že morda, da razume vesolje in mnogo stvari, že mogoče, samo ne vem, če lahko povsem razume poezijo nekoga, ki pri sebi začuti in v viziji vidi stvari, katere on opisuje in analizira.

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2073 - 30.06.2008 at 10:41:59

Quote:
V medsebojnih odnosih to razmišljanje ni uporabno. Z nekega filozofskega stališča lahko rečeš, da je problem človeka neznanje in nerazumevanje. Vendar človek s svojo zavestjo ima možnost izbire med različnimi odločitvami. V tem smislu človek ima svobodno voljo in v tem smislu je zmožen oblikovati nek etični univerzum.  

Odnos imaš povsod do vsega ne le do soljudi. Tvoje prepričanje je v odnosu. Ti odnosi te pogojujejo. Možnost izbire še ni svobodna volja. Smiselno oblikovanje etičnega univerzuma je zopet pogojeno s smislom in je le filozofsko govoričenje. Svoboda nima odnosa in te ne pogojuje s smislom.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2074 - 30.06.2008 at 10:47:26

Alojz govorim o psihološkem času, ki ga ustvarja naša zavest.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2075 - 30.06.2008 at 10:51:16

Ker, Alojz, jaz sem že decembra 2005 začel pisati poezijo o Adamu in Evi in predvsem o občutku izgona iz Raja in o hrepenenju po ponovni združitvi njiju obeh v izvornem stanju. Kar na vsem lepem med vrvenjem mnogih drugih pesmi, sta se mi pred oči pripeljala onadva, in sem naslednji dan lahko pisal samo še o tem, vsa moja poezija od takrat naprej je bila samo o tem.

In nato sem neki dan dobil vizijo, kako smo padli v "temo". Stali/sedeli naj bi nekje (mislim da nekje v gorah), medtem ko so se na daljnem obzorju sence daljšale.
Bilo nas ni strah, toda vedeli smo,
da ko nas bodo sence naposled le dosegle,
bo na tem mestu zavladala
kraljevina strahu in teme.

Plus še veliko drugih, začuda sploh ne toliko nasprotujočih mnogim Alojzevim trditvam, kar je naravnost presenetljivo.

Lp, Poet, ki spiše pesem medtem ko Alojz oživi Sfingo.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #2076 - 30.06.2008 at 11:02:18

Quote:

Odnos imaš povsod do vsega ne le do soljudi. Tvoje prepričanje je v odnosu. Ti odnosi te pogojujejo. Možnost izbire še ni svobodna volja. Smiselno oblikovanje etičnega univerzuma je zopet pogojeno s smislom in je le filozofsko govoričenje. Svoboda nima odnosa in te ne pogojuje s smislom.

Etični univerzum, ki je del človeške kulture in proizvod človekove zavesti, ni filozofsko govoričenje. Je dejstvo našega obstoja in delovanja. In brez človekovega vzpostavljanja odnosa do tega, kar ga obdaja, o svobodi sploh ne moremo govoriti. Človek je odnosno bitje. Brez tega ne obstaja.  
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2077 - 30.06.2008 at 11:11:53

Etrex wrote on 29.06.2008 at 20:58:26:
Prostovoljno, gotovo. Saj smo bili samospoznani (ves tocno kaj pocnes), tako smo zavedno naredili izvirni greh in pristali tukaj na zemlji, kaj ti ni jasno?

hehe
le kaj mi ni jasno ... jasno več ali manj use
ampak take besede dajete na kup da ... pač besede imajo svoj pomen
če se omejim samo na tole zadnje
se pravi zakaj, če smo zadevo naredili zavedno, in to ne kr eno zadevo, ampak izvirni greh, zakaj je to greh? zakaj uporabljate slabšalno besedo za to - greh nekako ni nč dobrga - izvirni pa - predpostavljam - še manj
in nekdo nekje je šu delat neki direkt narobe da je pršu nekam kjer je težko ... si se kdaj vprašu zakaj?
in še ta samospoznanost na zaćetku tvojega izvajanja.
koja je to butasta samospoznanost, če pa si se zavestno odloču in naredu izvirni greh, da si pršu kle, da boš kle kaj?
se tisoče let pozablju ...
da boš pol spet samospoznan ...
kaj vem no

men je nekoliko smešn ... drugo težko rečem ...
ampak ... čakam da vidm kako bo to ko bom za večno meu telo - tega zadnjega predpostavljam

stric mi je blj logičen - telo bom spremenil u svetlobno telo - in zato ga bom lahko s sabo nosu ... dokler bom kle ... drugje on itaq nima fore ...
kle pa je zapor

Včeraj sem ti že hotel napisati,da jaz nisem Lojze ampak Alojz. Razlika je zelo pomembna.

ja ... se bom potrudu AlojZ
Wink
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #2078 - 30.06.2008 at 11:35:17

Quote:
Naravni reprodukcijski cikel človeka razumeš kot posledico njegovega neetičnega delovanja?

Z Etrexom nista odgovorila na moje vprašanje.

Plesnamesecu

Na tvoje vprasanje je bilo odgovorjeno.

Eticni kodeks, ni neki proizvod clovestva ali nekaj taksnega, ni noben sistem.

Od vedno je isti je kot vesoljno dejstvo, kot vzrok posledica delovanja, ravno zato kler smo istega izvora in smo eno. Ce nekaj naredimo naredimo tako sebi. Jaz vidim to kot cisto enostaven zakon.
Ne delaj drugega kar sam ne zelis je verjetno glavno vodilo eticnega kodeksa.

In zakaj ima veze naravna reprodukcija z neeticnim delovanjem?

Z prekrskom eticnega kodeksa se odvezemo sluziti zivljenu, kar je nedvomno prvinska in sploh edina prava naloga cloveka.
Iz sirse vesoljne druzbe gremo... v nasemu primeru na zemljo.
Tu pa izgubimo vse vesoljno znanje, kar je tudi reanimacija in tako nam ostane samo naravna reprodukcija kot posledica nasega neumnega neeticnega delovanja, razumljivo?

Ze iz zemlje kaj dela clovestvo, vec skode kot koristi, kaj bi bilo da bi imeli neomejen dostop po vesolju? Vse je samo sebi namen.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #2079 - 30.06.2008 at 11:46:17

Alojz in Sandib wrote on 28.06.2008 at 20:32:17:
Quote:
Alojz in Sandib wrote on 28.06.2008 at 14:50:43:
Poet
Če pa ta človek neetično zavrže samospoznanje,s tem sebe kot individualni stvarnikov življenjski
''''zemeljski''' izraz pahne v naravni reprodukcijski cikel,

Naravni reprodukcijski cikel človeka razumeš kot posledico njegovega neetičnega delovanja?

Lahko zaradi neetičnega početja (izgon iz raja) kar je isto tako izraz naše svobodne volje po kateri ne želimo več služiti vesoljnemu *življenju in se odločimo zgolj služiti lastnim (ego..) potrebam na Zemlji. Oba primera sta izraz naše svobodne volje in odločitva v času bivanja v raju ( našem širšem civilizacijskem galaktičnem občestvu) Elohim. Večno-sedaj  imamo svobodno voljo tudi na Zemlji. In ko pride čas vrnitve našega samospoznanja (elohim) se zopet odločamo za ,ali proti čisto individualno in brez kakršne koli prisile,večno-sedaj.Ravno svobodna volja nas delasoodgovorne kot samozavedne in samo spoznane individualne življenjske stvarnikove samomanifestacije,da lahko večno-sedaj vsak med nami in z nami odloča sam o sebi kje in kako bo služil stvarnikovemu življenju Odločitev je zgolj sebi ali celotni vesoljni stvarnikovi življenjski samomanifestaciji,kar je sočasno vsak med nami. Vsaka naša odločitev je' legitimna' in zato nihče nikogar nima pravice soditi za njegove tovrstne odločitve. Nihče nas ne vodi,mi vodimo sami sebe in sami sebi smo zlo in milost. Vse do sedaj je večina med nami padala na kolena,ko se je omenjal Bog on je večno-sedaj vse tudi mi. Vsaka naša odločitev je legitimno in resnično njegova odločitev.

Ste se sedaj,kaj bolj zbudili?  Sad Upam,da sem pomagal!!! Wink

Lp Alojz   Cool

Torej to pomeni, da tudi sedaj, ko dosežemo samospoznanje, lahko spet pademo nazaj v pozabo, zaradi odločitve služenja lastnim sebičnim  ego potrebam.

Od kje pa se pojavi ta želja    Questioning, ker meni ni logično, da bi si že samospoznana oseba v takoimenovanem " raju "  želela nazaj v pozabo, temo, nevednost in posledično s tem trpljenje.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2080 - 30.06.2008 at 11:47:53

gape wrote on 30.06.2008 at 11:11:53:
Etrex wrote on 29.06.2008 at 20:58:26:
Prostovoljno, gotovo. Saj smo bili samospoznani (ves tocno kaj pocnes), tako smo zavedno naredili izvirni greh in pristali tukaj na zemlji, kaj ti ni jasno?

hehe
le kaj mi ni jasno ... jasno več ali manj use
ampak take besede dajete na kup da ... pač besede imajo svoj pomen
če se omejim samo na tole zadnje
se pravi zakaj, če smo zadevo naredili zavedno, in to ne kr eno zadevo, ampak izvirni greh, zakaj je to greh? zakaj uporabljate slabšalno besedo za to - greh nekako ni nč dobrga - izvirni pa - predpostavljam - še manj
in nekdo nekje je šu delat neki direkt narobe da je pršu nekam kjer je težko ... si se kdaj vprašu zakaj?
in še ta samospoznanost na zaćetku tvojega izvajanja.
koja je to butasta samospoznanost, če pa si se zavestno odloču in naredu izvirni greh, da si pršu kle, da boš kle kaj?
se tisoče let pozablju ...
da boš pol spet samospoznan ...
kaj vem no

men je nekoliko smešn ... drugo težko rečem ...
ampak ... čakam da vidm kako bo to ko bom za večno meu telo - tega zadnjega predpostavljam

stric mi je blj logičen - telo bom spremenil u svetlobno telo - in zato ga bom lahko s sabo nosu ... dokler bom kle ... drugje on itaq nima fore ...
kle pa je zapor

ja ... se bom potrudu AlojZ
Wink

E Gape zdaj pa si prisel do tiste tocke zakaj? To sem se tudi jaz vprasal zakaj? Prisel sem do tega, da v vesolju v stvarstvu ni popolnosti. Ni nekaga duhovnega kraja, kjer bi pa se koncno oddahnil in samo neskoncno uzival. Resnica je vedno malo kisla, zato so se duhovnezi izmislili to o popolni duhovnosti, kjer ni nic slabega.
Resnica je drugacna, raj ni popoln.
Odgovor ne more biti drugacen in to iz dejstva ker smo vecni.

Torej kolikokrat smo ze iz samospoznanja presli v ne-samospoznanje in obratno je neskoncno, jo ni strevilke z katero bi lahko to zapisal, vecnosti se ne da zapisati. Tako spoznas da je to edina moznost, ki je sploh mogoca, kaj imas kaksno idejo kako bi lahko bilo drugace?

Zakaj pa taksni izrazi, ne vem. V svetih spisih je vse to zakodirano iz tam izhaja tudi izvirni greh.

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2081 - 30.06.2008 at 11:49:48

Poet wrote on 30.06.2008 at 10:51:16:
Ker, Alojz, jaz sem že decembra 2005 začel pisati poezijo o Adamu in Evi in predvsem o občutku izgona iz Raja in o hrepenenju po ponovni združitvi njiju obeh v izvornem stanju. Kar na vsem lepem med vrvenjem mnogih drugih pesmi, sta se mi pred oči pripeljala onadva, in sem naslednji dan lahko pisal samo še o tem, vsa moja poezija od takrat naprej je bila samo o tem.

In nato sem neki dan dobil vizijo, kako smo padli v "temo". Stali/sedeli naj bi nekje (mislim da nekje v gorah), medtem ko so se na daljnem obzorju sence daljšale.
Bilo nas ni strah, toda vedeli smo,
da ko nas bodo sence naposled le dosegle,
bo na tem mestu zavladala
kraljevina strahu in teme.

Plus še veliko drugih, začuda sploh ne toliko nasprotujočih mnogim Alojzevim trditvam, kar je naravnost presenetljivo.

Lp, Poet, ki spiše pesem medtem ko Alojz oživi Sfingo.

Poet  vsak med nami ima lahko svojo pot spoznanja.Cilj te naše zemeljske poti je  naše samo spoznanje. Še enkrat in že desetkrat sem povedal vsa čast tvoji individualni življenjski poti. Jaz ji v ničemer ne želim,nočem in ne morem nasprotovati,ker te pravice nimam in jo tudi nihče drug nima.
Lp Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #2082 - 30.06.2008 at 12:04:46

Quote:
Torej to pomeni, da tudi sedaj, ko dosežemo samospoznanje, lahko spet pademo nazaj v pozabo, zaradi odločitve služenja lastnim sebičnim  ego potrebam.

Od kje pa se pojavi ta želja    Questioning, ker meni ni logično, da bi si že samospoznana oseba v takoimenovanem " raju "  želela nazaj v pozabo, temo, nevednost in posledično s tem trpljenje.

Lep pozdrav   Smiley

Nahate.d taksna je resnica in nam se veliko, veliko ni jasno, zakaj bi si sploh razbijali glavo s tem vprasanjem.

Zadnj moj post sem zapisal in bom se dodal, torej raj ni popolnost.

V raju si ti samospoznan recimo od prilike 100000000let, ti ves da se ti ne more prav nic zares slabega zgoditi, zdaj ni logicno, toda v samospoznanem stanju to ves. Ni receno da krsis eticni kodeks, kako naj vemo kaj je bil povod da smo se odlocili za ta korak?
Nahate.d ves da to vse kar delamo na zemlji je nas prostovoljni korak, v nasi biti vse to jasno a za ego nelogicno nesprejemljivo.

Ko preides iz nesamospoznanega stanja v samospoznano, je to gotovo nekaj. Brez slabega ni dobrega.

Stevilo ljudi na zemlji se veca iz tega razloga, veliko dus je verjetno prislo (na zemeljski nivo) zdaj proti koncu ravno zaradi velikega zakljucka. Cloveska zavest je na vrhuncu kot rastline v poletju.
Tako je vsi smo samoizraz stvarnika, tudi od rastlin nismo veliko oddaljeni. Nismo bolj vredni celo od mrtve materije kamna, zemlje.
Vse ima svojo funkcijo in raj ni popoln.

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2083 - 30.06.2008 at 12:07:49

Gape

Omejil se bom zgolj na tvojega strica,ki te bo spremenil v svetlobo. Ti in tvoj stric (oprosti mojim besedam) nimata blage veze kaj pomeni razsvetliti ali zatemniti.Razsvetljen služiš vesoljnemu življenju in sebi. KO se s svojo svobodno voljo odločiš,da ne boš več služil življenju ampak zgolj sebi (se avtomatično zatemniš in to prostovoljno,ker ne želiš več služiti vesoljnemu Stvarnikovemu (samoživljenju),kar si tudi ti sam. Njegova samorealizirana individualna življenjska samomanifestacija. Etični kodeks je zaveza normi služiti vesoljnemu Življenju. Preko razsvetljenih Elohim Stvarnik na individualni ravni služi samemu sebi to je vsaki svoji X mept* pojavnosti,ker on sam je vse obsežna večno ista vesoljna konstanta mept*. Borba teme in svetlobe je večno-sedanja borba nas samih nikoli začeta nikoli končana vesoljna ciklična izmenjava.
Razsvetlitev-Angelski sij -Elohim,Jezusov sij,polarni sij ecc. Ima za naša življenja neprecenljivo vrednost. Če je vse EM frekvenca pomeni razsvetlitev-tudi fotonsko gledanje telesa. Primer ti si bolan-s prežarčenjem tvojega telesa z EM valovi se pokaže bolno mesto,ki temno žari v tvojem fotonskem telesu.Razsvetlitev pomeni tudi način vesoljne medicinske diagtnostike . Naprej ti niti ne želim in ne  upam še podrobneje govoriti. To je zgolj v razmislek. Tema pomeni tudi bolno zavest nepripravljeno služiti vesoljnemu življenju. Kdo smo potem Zemljani? Če sedaj ne dojemaš ne boš mogoče nikoli,hotel!!!

LP Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #2084 - 30.06.2008 at 12:08:19

"Vse" je skupek slabega in dobrega...eno brez drugega ne gre...al kaj?

Torej, ne moremo preiti samo na dobro in tam ostati!
Ali kdo mogoče meni drugače?
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Pages: 1 ... 137 138 139 140 141 ... 764