Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 10:12:14:Gape
Včeraj sem ti že hotel napisati,da jaz nisem Lojze ampak Alojz. Razlika je zelo pomembna.
Vidiš, spet se ne morem strinjati. Kako naj bo ime pomembno? Kako naj bo neka "zvočna vibracija", ki jo nalepimo na telo, pomembna? Alojz, saj v "prejšnjem življenju" tak niste bili Alojz najbrž, lahko da ste bili kak Francelj, Umba Bumba, Frank Johnson, ali pa Štefi Stein. Ne vem kako, da se toliko zaradi imena hudujete. Ali ni to tisto new age sran.., ki ga vi in jaz toliko kritizirama? In pa tisto z datumom rojstva, in horoskop in kaj sem po kitajskem horoskopu in vibracija imena - kaj ni to new age sranje, zakaj se s tem sploh ubadate?
Glejte, meni so papaji inu maminke dali presvitlo ime "Matija". In tak so rekli, da "Matija led razbija, če ga pa ni, ga pa naredi". No, in jaz sam sem se, čisto res, dolgo obremenjeval zastran imena, sem namreč želel, da se me kliče Matic, ne Matija, ker naj bi to bilo bolj "kul". Te pa sem spoznal, da je v imenu bore malo, pa sem spet postal Matija, pa če mi kakšen reče Matej, Matevž ali pač Miklavž se nič ne vznemirjam, ker ... je to res moje pravo ime?
In zatorej sem na totem forumi raje kar lepo "Poet", ki veliko bolje opiše "mojo osebo." Ker namreč s tem izražam svojo poetično dušo, ne pa neko "zvočno vibracijo", ki so jo pripopali na toto trenutno telesce. Tisto poetično lastnost v meni samem, ki se zlije s našim vesoljem in potem znova pride na površje, da pove o izkušnji, ki jo je duša imela. In da, tudi sam sem že dolgo nazaj zapisal, da smo mi tu sedaj "Priče" oz. "Pričevalci" Velike Vesoljne Pojavnosti.
In potlej ... Alojz analizira in opisuje vesolje in ravno to simbolizira njegovo ime - ko je rekel Alojz od A do Z raztolmači vesolje, medtem ko Poet dela nekaj drugega. Medtem ko Alojz analizira vesolje, Poet postane vesolje in s svojo pesniško dušo prenikne v samo vesoljno pojavnost, nato pa v osebi Matije pride spet na površje in zapiše kar je videl in občutil.
He he, pa mislim, da sem se sedaj prav lepo kulturno izrazil in zraven še marsikaj povedal. Pa naj Alojz razume, če more, hi hi. Ker on že morda, da razume vesolje in mnogo stvari, že mogoče, samo ne vem, če lahko povsem razume poezijo nekoga, ki pri sebi začuti in v viziji vidi stvari, katere on opisuje in analizira.
Lp, Poet