Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 133 134 135 136 137 ... 764
(Read 1510882 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2010 - 27.06.2008 at 12:27:35

Bardo

To je to-prelahko in preradi kršimo pravice vsakega *življenja.Kar se tiče pija bom napisal oz. že imam napisano. Problem je prenos iz kasete na ta moj novi računalnik ,ki pozna samo ključ.Trenutno imam tudi košnjo trave,tako,da imam kar obilico dela.Upam na pomoč Etrexa,da mi bo on  zadevo prenesel na ta topic.

Lp Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #2011 - 27.06.2008 at 12:32:37

Vsako živo bitje ima pravico živeti .. dokler, dokler  mu življenja kdo ne vzame in iz njega naredi zrezek  Wink

Alojz, ti si kar vzemi čas, saj nihče nikogar ne preganja.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2012 - 27.06.2008 at 14:23:09

Bardo_Thodol wrote on 27.06.2008 at 12:32:37:
Vsako živo bitje ima pravico živeti .. dokler, dokler  mu življenja kdo ne vzame in iz njega naredi zrezek  Wink

Alojz, ti si kar vzemi čas, saj nihče nikogar ne preganja.

Zrezki sploh niso problematični,če poznaš Nomos Logos in 5 stopenj zavesti,ki morajo nujno upoštevati zemeljski cikel,cikel osončaja znotraj galaksije in tudi sam cikel galaksije,ki upošteva nezavedno vesoljno,ali osnovno vesoljno zavest ter samo spoznano stvarnikovo zavest. Potem veš,da obstaja cikel,ki ti dopušča tudi vegetarjansko ali presno prehranjevanje.Problem nastane,ko nastopi na Zemlji galaktična zima,ki ima za posledico 7000 letno ledeno dobo. Kaj jemo takrat??????? Če nismo dobri gospodarji *življenja (vseh živalskih vrst-favne)v času,ki nam to omogoča takrat smo zopet bosi,padli in lačni neandertalci,Bardo!!!!  

Vse ob svojem času! Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2013 - 27.06.2008 at 15:11:52

Odprti programi društva Gokul !!

Človek ne more verjeti koliko samo spoznanih ima ta Gokul na kupu. Sami Indijci,ki se jim o Stvarniku življensko samo realiziranem v Šri Krišni žal niti sanja ne.To sta dobro spregledala  Nahate in Dayran.
Vsaka laž dobi sodbo v resnici in vsaka resnica je danes na Zemlji lažno obsojena. Tu smo danes mi!  Častimo laž in zaničujemo resnico lastnega  bivanja.Če pa med nami ni laži jo pa enostavno uvozimo,samo,da služimo denarce. Judežev denar je težka zadeva.To naj imajo tisti,ki prodajajo lažno duhovnost za denar večno-sedaj na vesti in na umu.!!!! Cool

Lp Alojz  Cry  

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2014 - 27.06.2008 at 16:32:32

Alojz in Sandib wrote on 27.06.2008 at 14:23:09:
Vsako živo bitje ima pravico živeti .. dokler, dokler  mu življenja kdo ne vzame in iz njega naredi zrezek

... ko nastopi na Zemlji galaktična zima,ki ima za posledico 7000 letno ledeno dobo. Kaj jemo takrat???????

takrat?

se pogovarjata o 'takrat' ali o danes?

Alojz in Sandib wrote on 27.06.2008 at 15:11:52:
Tu smo danes mi!  Častimo laž in zaničujemo resnico lastnega  bivanja.Če pa med nami ni laži jo pa enostavno uvozimo,samo,da služimo denarce.

nameravam da se oveš kaj iz tebe 'brizga' ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #2015 - 27.06.2008 at 17:45:25

Gape, tisti pogovor o takrat je bil misljen za ledeno dobo (nedvomno pa tudi dandanes lahko prides v polozaj, ko ti bo samo meso omogocuilo prezivetje).

Ni fora samo takrat in da je zdaj to mimo, dejstvo je da trenutno lahko zivis brez mesa, ampak to je samo neka doba na zemlji,  ki se konca kot popolnoma vse in zacne druga- cikel.

Ce poznas pet stopenj zavesti oziroma stvarnikovih samoizrazov, ti je jasno vse okrog tega z mesom... Skratka vse ima svoj namen, stvarnik je sam sebi namen na vseh stopnjah samopojavnostih.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2016 - 27.06.2008 at 21:30:57

gape wrote on 27.06.2008 at 16:32:32:
Alojz in Sandib wrote on 27.06.2008 at 14:23:09:
Vsako živo bitje ima pravico živeti .. dokler, dokler  mu življenja kdo ne vzame in iz njega naredi zrezek

... ko nastopi na Zemlji galaktična zima,ki ima za posledico 7000 letno ledeno dobo. Kaj jemo takrat???????

takrat?

se pogovarjata o 'takrat' ali o danes?

Alojz in Sandib wrote on 27.06.2008 at 15:11:52:
Tu smo danes mi!  Častimo laž in zaničujemo resnico lastnega  bivanja.Če pa med nami ni laži jo pa enostavno uvozimo,samo,da služimo denarce.

nameravam da se oveš kaj iz tebe 'brizga' ...

Gape trenutno iz mene nič drugega ne brizga kot zgolj resnica. Vsaka duhovnost,ki se lahko kupi zame ni duhovnost in je daleč od vsakega spoznanja.Celo več upam si trditi,da imajo tisti,ki to počnejo zaprt dostop do EM frekvenc,ki odpirajo vrata našemu spoznanju absolutne vesoljne resnice. Se sedaj štekama?

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #2017 - 28.06.2008 at 09:22:28

Hm...koliko agresije in posiljevanja s strani vegetrijancev...naj vsak je tisto, kar mu paše...ali mogoče za vsejedce ne velja pravilo svobodne volje? Vse kaže tako...enostavno...sistem ima manjši strošek pridelave hrane, če ukini meso, vsi pa itak sledijo...kdo bo pa krampe držal cel dan v rokah? Kdo bo gozdove urejal? Mogoče gozdar-posušen in bled vegeterijanec (govorim na splošno)?
Kaj pa naj eskimi jedo? Aja papriko in paradižnik, nasajen v igluju...
Sploh pa...koliko res pomaga presna hrana...mogoče je pa vse v glavi Wink

P.S.
Tudi je vse v glavi!

Lep pozdrav,
Sašo
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2018 - 28.06.2008 at 10:41:05

Sašo!  Angry

Kako se boš ti odpovedal miselnim vzorcem, če se še enemu usranemu zrezku ne moreš??!!

Poleg tega tudi ne vem, zakaj Etrex in Sandi kadita, zakaj Alojz kadi, in to opravičuje z besedami "nikotin stimulira možgane". Morda jih res, pljuča pa vse ostalo pa "de-stimulira".

In kako naj se človek odpove raznim miselnim vzorcem, če se še cigaretom in zrezkom ne more??!! Saj je miselni vzorec ravno to: "kaditi je treba" oz. "jesti meso je treba". To je miselni vzorec, zakaj ga tako trdovratno zagovarjate?

Pa ne mi sedaj kontrirati z "ne kaditi" je tudi miselni vzorec, in pa "ne jesti mesa" je miselni vzorec. Preprosto te stvari NISO potrebne, tako cigarete kot uživanje mesa NI potrebno in je še celo škodljivo, zakaj zaboga to tako poudarjate???!!!

Tukaj Poet potegne črto in basta, jasno?!  Angry  Dojemite to in basta, da ne slišim več besede. Vegetarijanstvo je en krat ena, salamensko samoumevno, zato se mi ne da tega znova poudarjati. Potlej jejte tiste zrezke in kadite v tišini, če vam to paše.

O tem ne mislim več debatirati, to ni več predmet diskusije. Gremo na druge teme.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2019 - 28.06.2008 at 10:58:47

Torej ... jaz predlagam, da se sedaj na tej temi pogovarjamo o najbolj bistveni stvari = to je negaciji naših miselnih vzorcev. Ne vem, če so razni sašoti in drugi fičfiriči že to spoznali, da je ravno to bistveno.

Torej ... Alojz bo od sedaj naprej najbolj govoril o nevtralizaciji naših vzorcev ... saj se zaveda (mislim in upam, da se) da je to tisto bistveno. In zakaj točno se bomo pogovarjali o tem?

RAZLOG: vsi ti naši miselni vzorci so ego/kozmična tema/kršitev etičnega kodeksa. Po mojem mišljenju, je v trenutku, ko se je samospoznani Elohim odločil samo-pozabiti, prišlo do naslednjega pojava: celotna vseprisotna energija vsega okoli takega bitja se je zreducirala na nekakšno jajčno lupino, ki po mojem je tista aura, in se sedaj prilega telesni silhueti. No, in ta ego/kozmična tema je ravno ta miselni/temni ovoj okoli Elohima, ki mu vse-prisotno energijo drži zreducirano na najnižjo točko. In vsi naši miselni vzorci so ravno to - ta miselni ovoj, zaradi katerega ne čutimo vseprisotne energije okoli nas. In to bomo od sedaj naprej razgrajevali, da se razumemo.

Ker ... g. Alojz, najbrž veste, da ako bi se ta miselni ovoj povsem odstranil, bi vsak med nami bil popolnoma samo-spoznan in povsem na nivoju človeka-Boga oz. Boga-človeka, najvišje kozmične pojavnosti. In tako tudi vem ... da v kolikor bi se to zgodilo, bi se v trenutku spomnil celotnega znanja vsega vesolja in vse preteklosti. Z drugimi besedami, g. Alojz, vse to kar vi sedaj govorite o vesolju in zakonih bi lahko videl v trenutku z enim samim uvidom, se strinjava? Oz., bi se vsega v trenutku spomnil. Kar pomeni naslednje: mislim, da je nepotrebno sedaj z umom znova spoznavati vse te zakone vesolja, ker jih um lahko znova pozabi in to samo podaljšuje čas našega nesamospoznanja. Se mi zdi, da je ključnega pomena, nevtralizirati vse naše miselne vzorce, da bi se tako lahko sami spomnili vsega, kar smo se nekoč odločili pozabiti, se strinjava?

Torej govorite predvsem o tem, zaboga, kaj ne vidite, da je to bistveno? Saj v bistvu se je nekaj tega že dogajalo, recimo miselni vzorec je recimo ideja o nekem drugem svetu, zaradi česar želimo zbežati pred tem. To je že ena taka trdovratna zadeva, a naj bo vse več takih pogovorov, od katerih bi sleherni forumaš lahko dnevno odnesel veliko in napravil svoje življenje mnogo bolj poglobljeno. Zakaj tega še ni bilo???!!!

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2020 - 28.06.2008 at 11:05:27

Poet

Ne postavljaj se z ničemer,kar si ti sam. Če si vegetarijanec,kadilec,mesojedec to je tvoja svobodna volja. Ta pa nas dela soodgovorne nasproti  lastnega in vsakega življenja. Torej nas naša zavest pelje tja kamor sami želimo,ne pa tja kamor želi Poet ali kdorkoli drug nasproti drugega.To je bistvo vesoljnega sistema svobodna volja.Če jaz vem,da mi določena zadeva škoduje in jo kljub temu počnem pomeni,da se zavestno odločam za vse posledice svojega početja. Ne rabim policaja,da mi odreja kako in kaj naj jem in živim.Jaz nikoli nikomur ne diktiram,kaj sme in kaj ne sme.Mi vsi in vsak med nami smo samorealizirani individualno unikatni življenjski samo izraz Stvarnika samega.Ko to spoznaš spoznaš,da je tvoja svobodna volja v bistvu Stvarnikova življenjska svobodna volja. Od kje torej naša pravica komur koli predpisovati in omejevati njegovo svobodno voljo. Če gledaš s tega stališča postanejo zadeve jasne. Vsak bo ustrezno svojim dejanjem večno-sedaj živel naprej. Preobrazbe se morajo dogajati znotraj nas in  ne zunaj nas.Mi pa s prstom kažemo na druge, a sebe ne vidimo!!!!! Roll Eyes
Diktiramo drugim kaj smejo in česar ne smejo a ne vemo,da naš rod tisti,ki večno sedaj skrbi kot dober gospodar za ohranitev in ciklične prenose celotnega vesoljnega samorealiziranega Stvarnikovega *življenja,ki je hkrati naše *življenje. Etični kodeks *življenja je edino merilo našega življenja,če ga ne izpolnjujem bom pač tako živel,če pa ga bom pa zopet ustrezno temu živel. Vi vsi jemljete *življenje kot tragiko in ne kod naše večno-sedanje univerzalno dejstvo našega bivanja.

Umiri se Poet nihče te ne ogroža. Mogoče te bo razsvetlil ravno tisti za katerega misliš,da te ogroža. Razmisli saj znaš!!!!!! Cool

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2021 - 28.06.2008 at 11:12:56

Bardo

Naša zemeljska civilizacija je že 14000 let v tem civilizacijskem ciklu v fazi učenja, ki naj bi nas preobrazilo v stanje vesoljnega samo spoznanja in vedenja. Dejstvo je, da mi uporabljamo znanje, ki smo ga v tem procesu naše preobrazbe osvojili. Zaradi tega dejstva zmotno mislimo, da smo vsevedni. Šele s pravim samo spoznanjem bomo tudi spoznali svoje zmote. Mi mislimo in živimo napačno. Če ti jaz danes rečem, da pi-ja sploh ne rabiš, če poznaš  X polmer kroga mi ti ne moreš verjeti, kar jaz razumem, ker vem, da ti verjameš našemu trenutnemu civilizacijskemu znanju. Vidiš jaz ti materialno preverljivo dokazujem, da pi-ja sploh ne rabim če poznam, ali določim X polmer kroga. S svojim poznavanjem vesoljne geometrije lahko ustvarim univerzalno podobo, ki je hkrati poenoten lik X kroga-kvadrata in telo X kocke-krogle in sočasno obratno =vrednost št. 8, ki je hkrati enotna univerzalna vrednost univerzalnega*življenja. Mi ne vemo, da smo najprej lik INmept, ki  EM seva našo podobo RImept*. Sočasno ne vemo, da ima vsaka bio celica znotraj sebe lasten lik, ki ga ciklično preobrazi v lastno zrcalno podobo, česar vzrok je delitev te iste celice na dve enaki vrednosti in tako poteka celotni cikel našega življenja in tako tudi večno-sedaj v smislu univerzalnosti vesoljnega *življenja. Vesoljno vedenje ni nekaj parcialnega, tako kot so parcialna tudi naša vedenja v naravoslovju in družboslovju. Parcialno nasproti kompleksnemu vedenju. Katere rešitve so boljše parcialne, ali kompleksne? Vedno kompleksne, ker nič ne zavržejo, ampak vsak problem rešujejo znotraj enovite X kompleksnosti.  
Če vzamemo pi zgolj kot vrednost 3,14 dobimo št 8. Pi na 10 decimalk nikoli ne more dati točnega obsega kroga. Pi je zgolj približek za izračun obsega kroga torej je v bistvu in v resnici neuporaben, ker ni točen. Pi bi bil uporaben če bi poenotil krivuljo z ravnino, kar pa pi ne poenoti. Poenoti pa jo univerzalno telo kroga-kvadrata,kvadrata-kroga, kocke-krogle,krogle-kocke. To telo pa skriva v sebi žitni glif iz Windmill Hilla, ki  ga prikazuje tudi moj list. Riši  izračunavaj in boš spoznal, da nezmotljivo poenoti krivo in ravno črto v enotno univerzalno vrednost kroga-kvadrata, kocke-krogle in sočasno obratno AO EM kvadrata-kroga, kocke-krogle !!!!
Da boš vedel, ne želim biti pameten, ker sploh nisem pameten, ampak vem, da vem. In nisem kot Aristotel, ki je dejal; vem, da nič ne vem! Jaz resnično vem, da vem!!!!
Za mnoge je moja samozavest moteča, a ti se ne vprašajo ; ali je moja samozavest resnično opravičljiva? Vsi imate idealno priliko, da ovržete moje vedenje. Ovrzite ga
in če ga boste, se bom vsakomur med vami posebej opravičil. Jaz pa vam iz tega mesta brez razmišljanja enostavno povem: To se nikoli ne bo zgodilo !!!!!! Tisti, ki vas odrešuje se vam ne opravičuje, ampak vas po svojem življenjskem vesoljnem večno-sedaj živem poslanstvu brezpogojno odrešuje. In vam sočasno ohranja vašo svobodno voljo, ki bo izraz vaše osebne odločitve v trenutku, ko se vas bo ponovno vprašalo; kam in kje?

LP. Alojz

...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2022 - 28.06.2008 at 11:20:00

Poet

Vidiš sebe in tvoje agresivno egoistično govorjenje-mene ne prizadene,a si mogoče pomislil,da Sašota ali kateri koli drugega,ki ga naslavljaš s fičfiričem pa to prizadene. Etični kodeks -svetosti vsakega *življenja še posebno pa človeškega je naš vesoljni kodeks. Ti želiš celo dirigirati o čem bomo debatirali. Ne znaš predlagati,vprašati!!!!Ja vem vse odgovore toda moja svobodna volja je,ker sem tudi po svobodni volji to kar sem.Torej mi nihče ne more predpisovati mojih dejanj,oblike in načine mojega delovanja v  mojem večno-sedanjem življenju. To isto ne more nihče večno-sedaj  početi tebi Poet. Zopet razmisli!!!Mogoče je pa to prvi korak,da stopimo iz lastnega ego ovoja? Se strinjaš? Wink Cool

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2023 - 28.06.2008 at 11:22:18

Etrex wrote on 27.06.2008 at 17:45:25:
nedvomno pa tudi dandanes lahko prides v polozaj, ko ti bo samo meso omogocuilo prezivetje

no ja ... o tem mam pač svoje mnenje ... ki je znano
preživetje zagotavlja čist neki druzga kot pa hrana - duh

Quote:
dejstvo je da trenutno lahko zivis brez mesa

zame je to edino pomembno - tukaj in zdaj
ob koncu te dobe pa mam tkoitaq svojo namero za speljat - ki nima velik z življenjem v ledeni dobi

Quote:
Ce poznas pet stopenj zavesti

poznam jih usaj 7

ne ne štekava se še alojz ...

poet, si pogledu film, ki sm zanč dal link?
tud tm je govora o elohimih ... btw

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2024 - 28.06.2008 at 11:38:01

Alojz

Predlagal sem o čem bi se lahko pogovarjali, ker je to bistvenega pomena. Če vi tega ne vidite oz. se temu ne želite posvetiti, potem imate sami s sabo večji problem kot pa si ga priznavate.

In kaj, sašo bo užaljen? Pa kaj se hecate? Sploh veste kaj govorite? Ta "užaljenost" je ravno spet nek miselni vzorec, da mene pa že nihče ne bo žalil, in da je žaljenje slabo zame. Saj se žali samo človekov ego, a je to kaj slabega po vašem? Saj ravno, ko se človek počuti užaljenega bi v tistem trenutku to moral razrešiti pri sebi in nikoli več ga ne bi nič motilo, ne pa, da se tega izogibamo.

A tako potem? Se ne bomo pogovarjali o miselnih vzorcih? Ne bomo tega razreševali na tej temi? Boste še vedno raje kar naprej prilepljali svoje risbe in predstavljali vesoljne zakone? In boste svoje učence še vedno naprej ujčkali, in vsakogar ki se količkaj strinja z vami slavili kot ne vem kaj? Pa dajte no, Alojz, malo odrastite in se v dobro vseh nas posvetite bistveni temi - kako razpresti miselni ovoj okoli nas samih, kako nevtralizirati miselne vzorce. Ker če to ne vidite kot bistveno potem ne vem kaj naj si mislim.

Alojz, ne igrajte nekega dobrohotnega mesijo in raje ljudem takoj pri priči povejte koliko dela je še pred njimi, da ne bodo izgubljali časa po nepotrebnem. Raje takoj vsem in tudi svojim podanikom povejte, da tudi ko re-animacija uspe in v bistvu potem prihranimo tistih sedem let, še vedno ostane 60-70 let življenja in celoten čas naphan z miselnimi vzorci, kateri preprečujejo naše samo-spoznanje. Raje jim to povejte, da se bodo morali tudi po re-animaciji ukvarjati s tem, in razpredati s tem, in povejte jim, koliko dela bodo imeli s tem, kot pa da jih blagohotno trepljate po rami in govorite saj bo, saj bo.

He he, saj v bistvu res bo, samo dajmo se malo potruditi in nevtralizirajmo tisto kar je potrebno nevtralizirati. Alojz, dovolj je bilo heca = povejte končno ljudem in svojim sledilcem kakšen napor jih še čaka in naj se končno začnejo ukvarjati s tem!!! Razlog: zakaj pa ne? Če jim je dovolj obstoječega stanja naj najprej začnejo pri sebi. Sveta se ne da spremeniti, ker sveta kot takega v bistvu ni. Mi imamo samo naš pogled na svet, in samo tega moramo spremeniti. Svet ves čas ostaja isti, samo naš pogled se spreminja. In zakaj ne bi govorili o tem? Res vas ne razumem, Alojz. Dovolj je bilo heca, dajmo se pogovarjati (predlagam) o bistvenih rečem, velja?

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 133 134 135 136 137 ... 764