Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 131 132 133 134 135 ... 764
(Read 1511125 times)
Etrex
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #1980 - 17.06.2008 at 00:19:48

Grin ze ze, nedvomno dvomis. Ampak v kaj tocno ze dvomis?

Mora biti utemeljen dvom Wink Lepo da dvomis, ampak povej kaj dvomis, ali dvomis vase?

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1981 - 17.06.2008 at 00:42:52

Etrex, brez licemerstva!!!

Dvomim predvsem v to, da je svet res takšen, kot se razkriva našim čutilom, našemu mišljenju in doumevanju. Dvomim predvsem v to, da je svet res takšen kot ga izkuša človeško bitje. Ti s tem seveda nimaš težav, ker ti je Alojz vedno na dosegu roke, da ti postreže z odgovorom, ki te v danem trenutku pač najbolj zanima. Ampak nikoli pa ne podvomiš v svoje vprašanje samo!!! In potem tudi ne podvomiš v Alojzeve odgovore.

Šele ko boš lahko podvomil v lastna vprašanja, boš vedel koliko je ura. Do takrat pa lahko noč.

Pa nehi se že obnašat kot Alojzeva PR služba! Kdo ti je dal mandat za to? Pogovarji se kot normalen človek z lastnimi vprašanji in sodeluj v debati kot le eden izmed udeležencev, ne pa Alojzev podaljšek, ki mora svojega gospodarja zagovarjati na vsakem koraku.
Back to top

IP Logged

ja in
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #1982 - 17.06.2008 at 07:56:43

...vedno je treba poslusati svoj notranji dvom, ampak jaz Alojzu zaupam in vedno je treba poslusati Alojza, ampak v svoj notranji dvom zaupat…

"vedno je odgovor za vse, popolnoma vse v vecni popolnosti, tega pa ni"
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1983 - 18.06.2008 at 12:55:52

Poet

Vidim,da si na liniji.Svet sploh ni takšen kot se razkriva našim čutilom in kot ga razume in dojema večina med nami. Mi ga napačno razumemo razlagamo in zato tudi napačno živimo,ker ne spoznamo  sebe v njemu  in zato tudi ne uresničujemo lastne življenjske vloge v njemu.Vse to pa ti razkriva ravno moje delo'poslanstvo' če hočeš skozi P.D.

Lp Alojz Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1984 - 19.06.2008 at 14:16:51

Gospod Alojz,

na tem mestu se vam iskreno opravičujem za vse žal besede, ki sem jih izrekel na vaš račun tekom najinega pogovora. Ni bilo prav od mene in se vam zato opravičujem.

Sam pri sebi opažam, da niham med ne-sprejemanjem, sprejemanjem, ne-sprejemanjem in ponovnem sprejemanju vašega nauka. Na vse moje dileme v preteklem tednu in pol ste pravtako odgovorili na pošteno drugačen način, kot sem sprva domneval, da boste.  

Dejstvo je, da mi moj obisk pri vas ni mogel dokončno razjasniti tistega kar sem si sam želel - da bi dokončno ali potrdil ali pač ovrgel vaš nauk v celoti. Zdaj sem še manj prepričan, kot sem bil takrat.

Ko sem sam govoril, da je svet iluzija, da sveta sploh ni, nisem kategorično menil, da je svet kot tak iluzija, temveč da je to kar mi sedaj izkušamo nekaj potvorjenega, izrojenega, iluzornega če hočete, to kar sedaj poznamo in zagovarjamo.

In tako sem sedaj spoznal, da mi pravzaprav nič ni več jasno. Ko sem že mislil, da mi bo do konca življenja in še naprej zadoščalo ležerno prebiranje del Ramana Maharshija in U.G. Krishnamurtija ste udarili vi in mi znova postavili svet popolnoma na glavo. Oziroma me predramili iz ležernega spanca, v katerega sem se sam odel in v njem dokaj uspešno shajal, misleč, da dosti več niti ne more obstajati.

In sprva mi niti malo ni bilo všeč, da me dramite iz mojega sna, saj sem do tedaj karkoli se je že zgodilo v svetu ali kako drugače lahko preprosto nevtraliziral z mislijo, saj je vse le privid, ki bo kmalu odmrl. In nič bistvenega se v mojem življenju ni zgodilo, saj sem imel že vse lepo naštudirano. In tedaj ste od nikoder udarili vi. Z vašim modelom vesolja in življenja.

In besedno razumevanje P.D.-ja ne bo zadoščalo, opis vode H2O ne bo zadoščal hudo žejnemu, potrebno je nekaj več, potrebna je prava voda. Rekli ste: lasten dvom in delo na sebi. Odmisliti telo in biti le čista zavest oz. čista duša.  Tako naj bo.

Z lepimi pozdravi, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1985 - 19.06.2008 at 14:47:52

Poet

Ne mislim se ti zahvaljevati za tvoje razmišljanje. Meni je večno-sedaj vodilo vesoljna resnica same večno-sedaj žive vesoljne biti mept*.Mogoče si to uvidel. Jaz zgolj razglašam to resnico,kdor jo želi sprejeti (prostovoljno) ali zavreči je njegova osebna zadeva in pravica,ki nikoli ne sme biti moja last. Vsak naj večno-sedaj prostovoljno odloča o sebi.Moje *življenjsko poslanstvo ni pravica,je prostovoljno samomanifestirana in sprejeta dolžnost (odgovornost)stvarnika samega do vseh in vsega njegovega vesoljnega  *življenja,ker je vse večno-sedaj on sam.Vsekakor najino srečanje ni bilo zaman in to me veseli in navdaja z upanjem.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1986 - 19.06.2008 at 14:54:17

ja in wrote on 17.06.2008 at 07:56:43:
...vedno je treba poslusati svoj notranji dvom, ampak jaz Alojzu zaupam in vedno je treba poslusati Alojza, ampak v svoj notranji dvom zaupat…

"vedno je odgovor za vse, popolnoma vse v vecni popolnosti, tega pa ni"

Jain . Vprašaj se.kaj pa če živiš v večni popolnosti,a jo mogoče ne razumeš,dojemaš,občutiš? Bi šlo?

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1987 - 19.06.2008 at 23:27:16

Ja in. Kaj nimas kaj drugega povedati, kot spreminjanje tujih postov in s tem delati samo sebe norca?

Vedno je treba poslusati Alojza: kje si pa to nasel? To je tvoja kreacija, kot vse ostalo kar si napisal. Jaz zaupam Alojzu pa je nekaj cisto drugega.

L.p.
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1988 - 20.06.2008 at 14:59:07

Jaz pa dvomim, da vi sploh dvomite...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1989 - 23.06.2008 at 09:02:36

Nobeden ne dvomi, vsi ste prepričani v svoj lasten prav...dvom je brskanje po temi, da najdemo luč...in ko najdemo luč jo bomo spet, prej ali slej, ugasnili in zopet tipali, kot slepi...ampak tudi slepa kura zrno išče, ter najde...in zopet postane lačna in zopet išče dokler ne najde...kdor išče ta njde...kdor najde ta izgubi... Cheesy

Lep pozdrav,
Sašo

Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1990 - 23.06.2008 at 13:05:03

Alojz in Sandib wrote on 14.06.2008 at 21:02:37:
Poet narava (drevesa,živali,gore ,te pomirjajo,ali motijo?
Motijo te t.i. bebavi ljudje njihovo obnašanje,brezvezno govorenje,delovanje nepravilno odnosi,krivica!

Evo, vidiš, pa me niti to več ne moti, včasih me pa je, ja, hudo me je motilo. Sedaj pa pač vidim, da je tako kar v redu. Namreč edina stvar, ki jo sedaj izkušamo, in ki smo jo kdaj koli želeli izkušati tu na Zemlji, je kozmična tema - pozabiti vse kar smo kdajkoli vedeli o vesolju in na novo vse spoznavati. Sedaj izkušamo samo stanje "nevedenja", "pozabljenja", "ne-razsvetljenja" in tudi to je postalo naekrat povsem fino. Kar na vsem lepem več nimam tiste obsesivne želje, da se moram že danes razsvetliti, če ne ... bo joj, ker drugače ne bom mogel več shajati sam s seboj. Sedaj se te kozmične teme v bistvu kar pomalem veselim in me kar malo zabava, skorajšnje vrnitve v primarno stanje pa tudi. In sedaj na vsem lepem sploh ne vem več, kaj sem se toliko pritoževal čez Prometejevo Darilo Človeštvu. Sploh se ne morem več spomniti, kaj me je tako motilo.

Tako da, Alojz, še enkrat iskrena hvala, tekom poletja se zagotovo še kaj vidiva. Uživajte v življenju, kot ste to počeli do sedaj! (To mi je sedaj končno jasno! Smiley)

Z lepimi pozdravi, Matija
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1991 - 23.06.2008 at 15:34:12

super si to pogruntu
Smiley
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1992 - 23.06.2008 at 23:48:26

Prav si ugotovil gape, preveč je v mislih.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1993 - 24.06.2008 at 15:33:20

Poet lepo povedano, to je najbolj zdravo in razumno razmisljanje, zakaj bi hotel nekam, za kar sploh ne ves ne kako ne kaj je, ce pa lahko zdaj zivis zivljenje Smiley

V temi si naredimo utvare (te niso nasa spoznanja, ampak prberemo, slisimo, splosno razmisljanje, ...) tako in tako stojijo stvari, na to se celo navezemo, se slepimo, a preden posije svetloba in spoznamo resnico, smo ravno zaradi navezanosti lahko razocarani nad resnico, seveda dokler ne spoznamo resnice same.

L.p.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1994 - 25.06.2008 at 13:33:57

V temi- Zitni krogi, na temu forumu, je nekaj slik zitmih krogov.

Jaz bi pa Alojza prosil za razlago kaj pomenijo, saj znanstvene razlage ne povedo nic konkretnega, razen stevilp pi,  ki je enako obsegu kroga in njegovim premerom... To me nekako spom inja na Alojzev patentiran kvadrat krog?

...

Re: žitni krogi
Reply #16 - Jun 20th, 2008, 7:48pm Quote Quote
Spet je sezona žitnih krogov.

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/resena-skrivnost-zitnih-krogov.html

Ker članki na spletnih straneh ne ostanejo večno, naj prekopiram tudi objavljeno besedilo, gre namreč za več kot le za lep vzorec:

Na prvi pogled nepovezan vzorec, ki se širi v smeri nasproti urinega kazalca, ne pove veliko. Prej bi rekli, da gre za moderno umetnost kot pa za "nagajanje" vesoljcev, kot nekateri verjamejo. Vendar pa upokojeni astrofizik iz Severne Karoline Michael Reed trdi, da gre za abstraktni prikaz števila pi, ki je osnova evklidske geometrije.

Eden od krogov, ki se praviloma pojavijo preko noči, se je spet pojavil na začetku junija v bližini Wroughtona, ki je od Londona oddaljen približno 130 kilometrov. Videl jih je tudi Reed, ki je po pozornejšem pregledu ugotovil, da oblika spominja na mrežo, ki deli krog na deset enakih delov. Potem je razmeroma hitro odkril pomen vzorca. ''Vzemite vzorec in potegnite črte od središča kroga do konca vsake krožnice. Vzemite najmanjši kot sektorja in ga označite s cifro ena, nato pa primerjajte preostalih deset delov z najmanjšim in za spremenljivko vzemite najmanjšo možno številko. Takrat pridete do 3,141592654,'' je učeno pojasnil.

Vsak, ki se je kdaj učil matematiko, ve, da gre za prvih deset cifer pi, iracionalnega ampak zelo pomembnega števila, ki je enako razmerju med obsegom kroga in njegovim premerom. Vesoljski navdušenci trdijo, da Reed potrjuje njihovo teorijo, da kroge oblikujejo nezemljani, večina znanstvenikov pa se seveda ne strinja. Menijo, da kroge lahko naredi vsak, ki ima vrv, desko, svetilko in nekaj ur časa.

...

Alojza bi prosil, ce pove podrobno kaj je, ce je sploh avtenticen. Razlage da pa lahko krog naredi vsak z desko, pa so malo neumne, saj resnicen zitni krog nima poteptanih stebelc, ampak le upogljene, to pa je velika razlika:Smiley se najboljsa danasnja tehnologija bi tu odpovedala, ne pa neko desko in spago

L.p.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 131 132 133 134 135 ... 764