Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 106 107 108 109 110 ... 764
(Read 1505847 times)
Poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #1605 - 28.05.2008 at 11:18:52

Ok, imajo Aurobindovo Integralno jogo v naši lokalni pa še eni malo manj lokalni knjižnici, tako da si jo danes dobim. He he, dolgo že nisem bil v knjižnici, sem že pozabil, da se da knjigo tudi zastonj prebrati. Thanx, Dayaran!  Smiley Cool Smiley
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #1606 - 28.05.2008 at 11:19:29

Quote:
Dayaran wrote on 28.05.2008 at 11:04:02:
Poet wrote on 28.05.2008 at 10:54:19:
Dayaran wrote on 28.05.2008 at 10:46:58:
Poet wrote on 28.05.2008 at 10:25:31:
Samo duša ni še vse!!! Kozmična zavest pa je vse!!! Enotnost EM sile/Kozmične zavesti je šele stanje Enosti, ne pa duše, duša je brezveze, je nadosebnost ali nekaj takega, transmigrira, ima spominski kod najbrž, ampak ne pozna enosti, zato je treba duši ne namenjat preveč pozornosti sploh.

Duša bojda že po defaultu, po svoji naravi, pozna Enost. Ker je del Enosti in to je njena zavest. Sicer pa lahko realiziraš oboje - dušo in kozmično zavest. Pa še transcendento (nadkozmično) zavest povrhu. Pol ti bo verjeten jasno vse  Wink

Hmm, ne vem, če res. Ker opažam da najhujši premetenci se vedno najbolj nalepijo na koncept duše in potem gonijo samo to. Zaradi tega meni že od nekaj nekaj "smrdi" pri vsej tej stvari z dušo, nekaj ne štima. Kle mora biti nekaj hudo narobe, neka stran pot, neka prevara. Ne vem, meni pri vsej stvari nekaj močno smrdi, pa ne znam točno povedat kaj. Nekaj ni prav.

Veš kje je problem? V tem, da ti premetenci duše še povohal niso. Po moje. Res ti predlagam, da si prebereš kej od Šri Aurobinda (še zlasti Integralno jogo), da se sploh ti koncepti razčistijo - kaj je duša, kaj je kozmična zavest, kaj je transcendentna zavest, kaj je nirvana itd.

Ja res je Dayaran, ljudje veliko govorijo o Duši, Bogu a malo vedo o sebi in kdo sploh so  Questioning  Večina se jih še vedno istoveti s telesom in vse gleda s telesnega vidika.

Ja. Šri Aurobindo npr. zelo poudarja nekaj, kar imenuje "željiva duša". In večina ljudi - tudi "duhovnežev" - je v stiku s tem in zmotno mislijo, da je to prava duša. Je pa v resnici le nek zelo ponotranjen del ega. Prava duša pa je seveda neki čist drugega, NI ego, niti del ega, čuti enost z vsem, z Bogom, z drugimi bitji itd.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1607 - 28.05.2008 at 11:22:37

Ej, Sandib in Al. - a to pomeni Satan et al. - z drugimi besedami: Satan in podaniki?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1608 - 28.05.2008 at 11:34:37

Dayran Poet  Danes bosta brala kaj sploh vesoljna zavest,ki je  enoten a hkrati hiearhičen pojav glede na  individualnomept* pojavnost stvarnikovo samomanifestacijo. Ta stvarnikova življenjska individualna (ti kot oseba) samomanifestacija  v tebe, ti šele daje garantira samo zavedanje. Atomi izražajo nezavedno stvarnikovo samomanifestacijo,Rastline npr.izpričujejo pogojno samo manifestirano stvarnikovo zavest, živali delno življenjsko zavest,človek samo zavedno življenjsko samo manifestirano stvarnikovo zavest in samospoznani enotno vseobsegajočo stvarnikovo MEPT*vesoljno  zavest.
Vsi tisti,ki vraga omenjate v človeku in po nedolžnem obsojate, boste vraga tudi spoznali v sebi.
Rebeka Dremelj poje, Vrag naj vzame! S takšnim naslovom je želela božjo lovoriko, dobila pa je vražji prst.Vse je eno in nič naključno in ko je doba vstajenja se znotraj enosti oba principa bijeta še bolj intenzivno med  seboj(dokaz ta topic) Fantje vi kar sanjajte,a ste daleč daleč od dobrih  sanj,ki jih sanja vesoljni večno-sedaj sam.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1609 - 28.05.2008 at 11:44:32

Alojz in Sandib wrote on 28.05.2008 at 11:34:37:
Vsi tisti,ki vraga omenjate v človeku in po nedolžnem obsojate, boste vraga tudi spoznali v sebi.  

Zakaj hudiča naj bi človek spoznal vraga v sebi? Vrag je kozmična tema, nevedenje o sebi! Kaj za boga sploh govorite!?  

Vse je eno in nič naključno in ko je doba vstajenja se znotraj enosti oba principa bijeta še bolj intenzivno med  seboj(dokaz ta topic).

Seveda! Samo da ste vi na strani hudiča! Vi še naprej v dobi vstajenja zagovarjate uživanje mesa, potem večno fizično življenje - vi ste na strani Teme.

Fantje vi kar sanjajte,a ste daleč daleč od dobrih  sanj,ki jih sanja vesoljni večno-sedaj sam.  

To si pa dobro povedal! Želim biti kar čimbolj stran od kakršnih koli sanj! Vi pa producirate le nove in nove sanje, fej in fuj.  Angry

Vi delate direktno za tele: ...   Ti so pa Satanove oprode, ki držijo človeštvo pod telepatsko mrežo, da ne bi mi spoznali, da smo Kozmična Zavest. Kaj? Si upate reči, da to ni res, g. Alojz?

Tale ...  vam pa prišepetava vse vaše "znanje", ki najprej človeštvo dodatno posili z idejo "kršenja etičnega kodeksa" kar nikoli ni bilo, potem reče da je Biblija in teke bukve neki napotki pa jih je v resnici napisal Hudič, potem bi pa še telo na veke vekov znova producirali!!! Vi ste podanik tegale  ... in samo sram vas je lahko!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1610 - 28.05.2008 at 13:11:52

Poet Dayran debatirata brez argumentov lastnih izkušenj in vedenja.
V svojem samo razvoju sta kot individualna življenjka samozavedna stvarnikova samo manifestacija prišla zgolj do papagajskega učenja drugih stvarnikovih življenjskih samo manifestacij,ki so dokazano 14000 let  zaradi stvarnikovega samocikla živeli v popolni temi in ego-izmu-To se brez slepomišenja vidi na vaju obeh, ki morata absorvirati lažno vzhodnjaško duhovnost in hkrati izpolnjujeta vso zahodnjaško zmaterializiranost. Sta zgolj produkta te dobe in nikoli vama ne bo na takšen nehuman in žaljiv odnos do soljudi omogočeno iztopiti iz tega kroga.Geografsko uravnoteženo področje je meja med vzhodom in zahodom-Slovenija. Preveč pomebnih stvari vama je ušlo iz vajine Življenjske zaznave,da bi bila lahko karkoli drugega kot sta.Pri zavesti poglej simbol petokrake zvezde in mogoče ti kaj pridiha iz zavesti. Vede omenjajo in opišejo lokacijo Slovenije,celo več. Pa kaj bi tebi govoril, ki si brez dvoma tisto za kar imaš druge po nedolžnem. Čudi me, sploh nisi neuk in ne bebast ,vem,da razumeš  zadeve. Mogoče se  na nek čuden način počutišosebno  prizadetega. Druge razlage ni!

Poet ne razčljenjuj samo beri moja sporočila.Pokaži,da si humanist in ne sadist.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1611 - 28.05.2008 at 13:56:19

Slovenija, Slovenija, Slovenija!!! Vzhodni modreci nimajo prav, nihče pred tabo ni nič odkril, Buda ni bil razsvetljen, ta ni bil razsvetljen, nihče ni bil razsvetljen pred tabo in tako naprej ... Zdajle grem brat tvojo spletno stran, ker je še nisem, me je odvrnila že na samem začetku, in ko se prebijem skozi tisto slabo slovenščino (ja, slabo!) in malo morje slovničnih napak in ločil (pa praviš, kakšen Slovenec da si!), in ego tripa in kracarij, POTEM, POTEM ... pridem nazaj na ta forum in raztrgam Prometejevo Darilo na prafaktorje!!!! Slišiš, Alojz!! Na Prafaktorje!!! Do takrat pa poštekaj naslednjo pesem!

13 Ways of Looking at a Blackbird
(Wallace Stevens, 20th-century American poet)

I
Among twenty snowy mountains,
The only moving thing
Was the eye of the blackbird.

II
I was of three minds,
Like a tree
In which there are three blackbirds.

III
The blackbird whirled in the autumn winds.
It was a small part of the pantomime.

IV
A man and a woman
Are one.
A man and a woman and a blackbird
Are one.

V
I do not know which to prefer,
The beauty of inflections
Or the beauty of innuendoes,
The blackbird whistling
Or just after.

VI
Icicles filled the long window
With barbaric glass.
The shadow of the blackbird
Crossed it, to and fro.
The mood
Traced in the shadow
An indecipherable cause.

VII
O thin men of Haddam,
Why do you imagine golden birds?
Do you not see how the blackbird
Walks around the feet
Of the women about you?

VIII
I know noble accents
And lucid, inescapable rhythms;
But I know, too,
That the blackbird is involved
In what I know.

IX
When the blackbird flew out of sight,
It marked the edge
Of one of many circles.

X
At the sight of blackbirds
Flying in a green light,
Even the bawds of euphony
Would cry out sharply.

XI
He rode over Connecticut
In a glass coach.
Once, a fear pierced him,
In that he mistook
The shadow of his equipage
For blackbirds.

XII
The river is moving.
The blackbird must be flying.

XIII
It was evening all afternoon.
It was snowing
And it was going to snow.
The blackbird sat
In the cedar-limbs.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1612 - 28.05.2008 at 14:35:29

Ni naključje, da mi je v skrbi za alojzovo  duš(e)vno zdravje prišla končno pod roko knjiga, ki sem jo prvič opazil sicer že konec  lanskega leta le kak teden pred prvo objavo p.d. na tem forumu (evo dokaz   http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1163243803/6#6)...

Skratka, j. campbell v knjigi miti, po katerih živimo v poglavju shizofrenija, potovanje navznoter lepo prikazuje "shizofreni umik, v katerenm psihotik spozna spozna vznesenost združenja z vesoljem, ko preseže osebne omejitve: 'oceanski občutek' - kot ga imenuje Feud. Tedaj vzniknjeo tudi očutki o novem vedenju. Popolnoma razume stvari, ki so bile prej skrivnostne. Prihaja do neizrekljivih spoznanj in dejasko lahko samo osupnemo, ko beremo o njih. Prebral sem desetine poročil in  reči moram,  da se pogosto osupljivo ujemajo z uvidi mistikov in s podobami hinduističnih, budičnih, egiptovskih ali klasičnih mitov... Skratka reči hočem, da shizofreni bolnik nehote doživlja blaženo oceansko globino, kakršno si ves čas prizadeva doseči jogi ali svetnik, le da onadva plavata v njej, on pa se utaplja".

Skupaj s campbellom moram  poudariti, da taka shizofrena izkškunja prav zaradi  tega sovpadanja z mitološko resničnostjo lahko umu  umogoči uvid "da potovanje ni nekaj, kar je treba ozdraviti, saj je samo po sebi  naraven način zdravljenja pretresljivegastanja stanja odtujitve, imenovane normalnost..."

Po campellu so notranja potovanja mitološkega junka, šamana, mistika in shizofrenika načeloma enaka: "vnitev ali remisijo doživijo kot preporod, rojstvo tako rekoč 'vdrugo rojenega'  ega, ki ni več omejen z obzorjem vskadanjega življenja. Zdaj ve, daje le odmev večjega sebstva, njegova prava naloga pa je nositi energije arhetipskega institktivnega sistema v plodno igro sodobnih prostorsko časovnih vsakdnjih okoliščin. Ne boji se več ne narave ne družbe, otroka narave - ki je v resnici tudi pošastna in ne more biti drugačna, sicer ne bi preživela. Njegov ego je ubran z vsem tem, usklajen, pomirjen in, kot pravijo tisti, ki so se vrnili s potovanja, življenje je po njem bogatejše, izrazitejše in bolj radostno. Kaže. da je celotna težava v tem, kako spet in spet preživeti brez brodoloma. Ne gre za to, da človeku ne bi smelo biti dovoljeno, da zblazni, marveč da bi bil bolje poučen o prizorišču, na katero bo stopil in o močeh, ki jih bo verjetno srečal, da bi poznal nekašne obrazec, po katerem bo te energije prepoznal, jih obladal in sprejel vase... V pustolovčini je vedno nevarnost 'inflacije', kot jo imenuje psiholoogija, ki prevzame psihotika. Identicicira se z vizonarskim objektom ali z njegovo pričo, z vizionarskim subjektom. Prav je da se ga zaveda, ne da bi se izgubil v njem, in razume, da smo v odnosu s prijatelji ali sovražniki lahko vsi odrešenjski liki, ne pa odrešeniki. Vsi smo lahko matere ali očetje, nikoli pa Mati, Oče. "

Campell ilustrira psihološko inflacijo z bustično povestjo o štirih iskalcih zaklada, o štirih brahmanih, ki se potem, ko izgubijo vse svoje bogastvo, odločijo odpovotovati in pridobiti novo bogastvo. Srečajo čarovnika z imenom groza radost, ki podari vskomur klobčič z navodili, naj gredo v podnožje himaleje in jim zagotovil, da tam, kamor bo padel klobčič, bo lastnik klobčiča našel svoj zaklad. Ko je prvemu  padel klobčič na tla, so ugotovili, da je prst okrog njega bakrena. Lahko bi si nabrali bakra kolikor bi si ga hoteli, a so trije odšli dalje. Drugemu so se na mestu, kjer mu je padel klobčič, tla posrebrila in vsi bi si lahko nabrli srebra kolikor bi si ga želeli, vendar sta dva odšla dalje. Tretjemu so se na mestu, kjer mu je padel klobčič, tla pozlatila, a četrti  je kljub temu nadaljeval pot. V indijskemu besedilu beremo naprej, da sreča moža, ki se mu je na glavi vrtelo kolo, telo pa mu mu je bilo oškropljeno od krvi. Ko ga je četrti brahmin  ogovoril, je kolo hipoma zapustilo glavo onega in se postavilo na glavo brahminu in mu pozročalo bolečino. Brahmin je nato izvedel, da je oni dobil kolo na glavo na enak način kot ga je zdaj sam in da se ga bod tudi sam lahko znebil le na način, da bo nekoč prišel mimo nosilec klobčiča, ki se ne zadoboljil niti z  bronom niti srebrom niti zlatom. Prejšnji nosilec naglavnega kolesa mu je še razložil, da bog zakladov vskogar, ki pride do sem, v strahu, da mu ne bi ukradli zklada, pošlje na glavo to kolo, ki prišleku vzame občutek za čas, ne čuti ne lakote ne žeje, ne potrebuje spanja, se ne stara in ne umrje in ničesar ne čuti razen bolečine, ki mu jo povzroča vrtenje kolesa....Campbell to staro povest jemlje kot svarilo pred nevarnostjo pretiranega pohlepa. Legenda ga spominja na trnjevo krono na glavi križanega kristusa in na številne druge like, pri čemer se meni zdi najbolj simptomatično da  ga spominaj tudi na prometeja, privezanega na kavkaško skalo in orla, ki trga njegova jetra...
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1613 - 28.05.2008 at 15:32:48

Hja, saj najbrž je šizofrenija stanje, ko um pride v stik z dejansko resnico vesolja, samo je ne more "prebaviti", ne more je pravilno doživeti in postane v bistvu breme za um, ki je še preveč neprečiščen in ne zmore vsega zaobjeti, in potem klecne pod težo spoznanja.

Poleg tega pa tudi misli, da je to "spoznanje" tisto pravo spoznanje, pa daleč od tega, da bi bilo.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1614 - 28.05.2008 at 15:57:14

Poet ti sploh nimaš notranjega kompasa,KI BI TI OMOGOČAL LOČEVATI MED 'LAŽNO DUHOVNOSTJO' IN CIVILIZACIJSKO TEOLOŠKO ZAPUŠČINO. To sta dva popolnoma različna pojma. Teološka zapuščina je nujna temeljna predpostavka in vodilna nit za vsako individualno in kolektivno hojo po vesoljnem mept* samo manifestiranem  labirintu.

Mimogrede, opiši mi, kako izgleda prafaktor mase energije? Da vem kako boš raztavljav P.D. Jaz vem,da ti nič ne zmoreš ne razstaviti ne sestaviti več. Sestavi svojo razdvojeno osebo.Enkrat tako drugič tako. Si mogoče brat od (lufta) zraka.Dajmo se nekaj dogovorit. Postavljajmo drug drugemu vprašanja in lepo konstruktivno odgovarjamo drug drugemu? Velja? Potem boste dokazali,da res nekaj veste in da ste verodostojni kritiki in ne zgolj služabniki lastnega ega!!!!
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1615 - 28.05.2008 at 16:44:07

Ajej  Titud pa jih res meces. Skrbi te za Alojzevo psihicno zdravje pravis? Jaz ti povem samo to, pojdi ga obiskat pa se mal pogovoriti, pa spoznaj najbolj zdravo psihicno stanje kar sploh lahko je, ker bolj zdravo ne more biti, ne more obstajati... spoznal bos le da se lahko bojis za katerokoli drugo, saj bolj zdravega razmisljanja ti ne bo noben povedal.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #1616 - 28.05.2008 at 17:10:34

Poet ma kaj si ti malo mutav? Nabijas mi da jaz nakladam da je zavest posledica, bla bla,..

V bistvu te sploh ne jemljem vec resno ker si res en motac. Rekel sem da je posledica in VZROK, poet VZROK!, nisem napisal brez veze ampak iz VZROKA in ce odvzames delcek necesa v starstvu kot ti to pocnes, trdis (kot: pustmo duso ker ni pomembna) dobis zmedo ki jo ustvarjas ze ves cas.

Dej preberi zdaj malo bolje:  EM ali sveti duh je posledica in VZROK socasnih vrednostnih prehodov med INmept* AO/OA RImept* Ne trgaj ne rezi in ne izspostavljaj kaj je bolj pomembno ker nimas pojma, ker pomembno je vse kar je v stvarstvu ENAKO vse je povezano v medsebojni interakciji. Nisi bolj pomemben od navadnega kamna, ker sta skupaj eno, kot vse ostalo in vsi isto- eno.

In ti bi razbil samo stvarnikovo realizirano konstrukcijo izrazeno v P.D.?  Pojdi se raje igrat nazaj v peskovnik, ko pa kaj dojames pa se oglasi. Pa se mogoce se kaj pomenimo, ker te ne jemljem vec resno kot ne Koprona.
Back to top
« Last Edit: 28.05.2008 at 23:11:14 by Etrex »  

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1617 - 28.05.2008 at 17:13:13

Titud

Vsaka tvoja analiza vsebuje dve medsebojno izključijoči tezi.Najprej te skrbi za zdravje shizofrenikov, potem pa kar naenkrat v mističnem vidiku postane sama shizofrenija zdravilo in pomagalo v ta uvid. Rezultat vsake tvoje debate je vedno nič.

Moj odgovor je bolj enostaven in tudi bolj smiseln in prepričljiv; dovolj močno in ustrezno opremljeno  plovilo lahko premaga vsak proti tok.

Hočem ti povedati,da mene pravljice iz knjig ne zanimajo.Kar se tiče pa psihičnega zdravja se morava pa srečati,da si pogledava v oči.
Eco sem analiziral zgolj iz dejstva,ker govori in piše z vidika treh simitskih verstev in o njihovi večplastni zlorabi  . Je sedaj jasno!

Lp. Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1618 - 28.05.2008 at 17:43:03

Poet in titud

Nisem vedel,da sta dr.klinične psihologije. Za vaju morata biti Freud in Jung res kot dva otroka v vajini stroki.

Te vajino početje lahko sedaj jaz ocenjujem (malo bolj kulturno od vaju) da se popolnoma poklapljata v lastne sodbe,ki veljajo za vaju oba.Mogoče to ni res? Shizofrenično in panično sta se postavila v namišljeno vlogo psihologa,kljub dejstvu,da o psihologiji nimata pojma.
Vidva bi rada kot bebca resničnega psihologa prepričala,da je on bebec ,vidva pa pametna. Ha, ha, po Kopronovo!
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1619 - 28.05.2008 at 21:50:52

Kaj, Lojz, a ni to lepo, da želi vsaj nekdo skrbeti zate ? In, pri tem bi Poet + Dayaran + Titud + Bošte + Sandi + Marjan +  Cool...  sebe zatajili ,...  potlačili sebe v nič, samo , da bi bil ti rešen Kiss. Čista požrtvovalna ljubezen Kiss. Ti pa je nočeš priznati  Tongue. Nočeš sprejeti nesebične pomoči, katero ti ponujamo , za ozdravljenje tvoje duše Huh. Mislim, jaz bi jo sprejel, če bi bil na tvojem mestu  Roll Eyes . In, še marsikdo, če bi bil na tvojem mestu  Cool .

Očitno jima ne zaupaš, in tudi meni ne  Tongue. Dobro, ...tudi mi tebi ne Tongue.

No, pa imej , še naprej, "lep" nezaupljiv večer, kot doslej , ... ( tudi mi ga imamo  Wink )

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 106 107 108 109 110 ... 764