Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 76 77 78 79 80 ... 764
(Read 1496626 times)
Bardo_Thodol
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #1155 - 06.03.2008 at 13:34:42

titud wrote on 06.03.2008 at 12:31:35:
Pa še nekaj. V bistvu je pri vseh teh ciklih in vzorcih tako: če imaš potrebo po njihovem obstoju, jih iščeš in  jih  boš zanesljivo tudi našel/odkril.  Če jih ne potrebuješ,  jih niti ne iščeš in ti niti dokaz o njegovem objektivnem obstoju/neobstoju  nič ne pomeni...  

Saj tako tudi je vzorci, da jih v realnosti dejansko ni in da je njihova prisotnost odvisna predvsem od naših potreb.

Mi povsod iščemo nekakšne vzorce in jih tudi najdemo, če že ne v realnosti, pa v naših idealiziranih predstavah realnosti.

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1156 - 06.03.2008 at 13:38:54

Boštyxz wrote on 06.03.2008 at 13:03:59:
sašo wrote on 06.03.2008 at 10:48:57:
Quote:
Lahko pa mi vseeno razložiš tvoj pogled - kaj je bilo ( po tvoje ) prej :
Materija ali Energija .

Hvala za pojasnila  Cool Roll Eyes.

Pa lep + dober dan , še naprej  Cool

Boštjan + #

Kaj nisi videl 1000 postov, in zadnjega Alojzovega...če boš prebral še enkrat, počasi in kompletno in se zamislil, boš videl kaj ti hoče povedat...

...če ne pa preberi še večkrat Wink

No, ja. Lojze pravi, da je materija nekako "večna"  Roll Eyes.
To ne more držati, ker je praoblika materije - kot sestava materije -  pač Energija .
In, kakor je bila materija nekoč sestavljena iz energije , tako bo nekoč spret "razstavljena" v prvotno-izvorno obliko  Cool.
In, to je tisti stavek : KAKOR V ZAČETKU TAKO NA KONCU .
Torej : na Začetku= Energija + na Koncu = Energija  Cool. Ta Energija pa je z drugimi besedami DUH .

Toliko o tem na kratko  Lips Sealed.

Lep pozdrav by Boštjan + #  Cool

Po tvoje boš ti pač enkrat samo duhec, če te prav razumem...al si morda že?
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1157 - 06.03.2008 at 13:40:17

Bardo_Thodol wrote on 06.03.2008 at 13:34:42:
titud wrote on 06.03.2008 at 12:31:35:
Pa še nekaj. V bistvu je pri vseh teh ciklih in vzorcih tako: če imaš potrebo po njihovem obstoju, jih iščeš in  jih  boš zanesljivo tudi našel/odkril.  Če jih ne potrebuješ,  jih niti ne iščeš in ti niti dokaz o njegovem objektivnem obstoju/neobstoju  nič ne pomeni...  

Saj tako tudi je vzorci, da jih v realnosti dejansko ni in da je njihova prisotnost odvisna predvsem od naših potreb.

Mi povsod iščemo nekakšne vzorce in jih tudi najdemo, če že ne v realnosti, pa v naših idealiziranih predstavah realnosti.

...potem se strinjamo vsi, kdor išče ta najde...
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #1158 - 06.03.2008 at 13:52:08

sašo wrote on 06.03.2008 at 13:40:17:

Nekaj zagotovo najde, vprašanje je le, kaj je našel in kako si tisto interpretira  Cool

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1159 - 06.03.2008 at 15:33:34

Bardo_Thodol wrote on 06.03.2008 at 13:52:08:
sašo wrote on 06.03.2008 at 13:40:17:

Nekaj zagotovo najde, vprašanje je le, kaj je našel in kako si tisto interpretira  Cool

Kakorkoli že, na koncu je vse zaobseženo znotraja t.i. 'general intelecta', tistega skrajnega pribežališča, sestavljenega iz 'občih mest', iz logičnih in jezikovnih oblik najsplošnejše veljave, ki predstavljajo okostje vsakršnega govora in kar omogoča vsako posebno izrekanje. Te kategorije se, kakor vsako stvarno okostje, nikoli ne pokažejo kot take. So tkanje 'živega duha', vendar tkanje, ki se ne kaže. Kaj pa je tisto, kar se v naših pogovrih prikazuje? To so načini, kako nekaj povemo -metafore, dovtipi, nagovori itd.- ki so primerni samo za ta ali oni izsek družebenega življenja.  'Posebna mesta' so načini, kako nekaj povemo/mislimo, ki se kažejo za primerne na sedežu stranke, v cerkvi, v univerzitetni predavalnici ali med nogometnimi navijači. Taka posebna mesta, ki oblikujejo skupno življenje, pa so različna in med sabo pogosto nespravljiva. Določen izraz deluje tu, vendar ne deluje tam, določen tip argumentacije je primeren, da prepričamo te sogovornike, vendar ne onih...

Preoblikovanje v 'general intelect' poteka z razkrajanjem 'posebnih mest'  govora in argumentacije, v katerem neposredno vidnost pridobivajo 'obča mesta', se pravi generično logične-jezikovne oblike, ki napolnjujejo vse govore. Klan navijačev, verska skupnost, sedež stranke, delovno mesto: vsa ta mesta seveda obstajajo še naprej, vendar nobeno od njih ni določeno in določujoče, da bi ponujalo 'vetrovnico', se pravi kriterij orientacije, zanesljiv kompas, skupek posebnih navad, posebnih načnov kako nekaj izreči/misliti. Vsepovsod in ob vsaki priložnosti govorimo/mislimo ne enak način, na podlagi logično-jezikovnih konstruktov, ki so hkrati temeljni in vsesplošni. Etično-retorična topografija izgine.  V prvi plan pridejo 'obča mesta', ta suha načela 'življenja duha': razmerje med več in manj, opozicija nasprotij, razmerje vzajemnosti itd. Ta in samo ta ponujajo kriterij orientacije in s tem tudi neke vrste zaklon pred tokom sveta....

'Obča mesta', ki prenehajo biti neopazna in stopijo v prvi plan, so apotropjska sredsva sodobnega mnoštva. Na površje splavajo kot torba z neposredno uporabnim delovnim orodjem. A kaj drugega so 'obča mesta, če ne temeljno jedro 'življenja duha, epicenter v pravem pomenu jezikovne živali, ki je človeško bitje?

Lahko bi rekli, da 'življenje duha' postaja samo na sebi javno. Da bi se (zaradi hitrosti sprememb oz. nestabilnosti okolja ) znašli v najrazličnejših določenih okoliščinah, posegamo po zelo splošnih kategorijah, saj nam niso več na voljo 'posebni' sektorski etično-komunikacisjki kodeksi. Izguba domačnosti in prevlada 'občih mest', gresta vštric. V trenutku, ko samobitne skupnosti odpovedo in smo poslej izpostavljeni svetu kot celoti, postane konkreten kompas intelekt kot tak, čisti intelekt. Tudi v svojih najbolj pretanjenih funkcijah nastopa intelekt kot nekaj skupnega in pojavnega. 'Obča mesta' niso več neznano ozadje, ne zastira jih več mrgolenje 'posebnih mest'. So vsem skupno sredstvo, po katerem mnogi posegajo v vseh okoliščinah. 'Življenje duha' je eno, na keterem temelji način biti mnoštva...
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1160 - 06.03.2008 at 18:25:40

Omenil bi prvo o agregatu... Seveda da ideja ni uporabna ce je nekje v prihodnosti.
Torej namisljena predstava, nejasna teorija ki mogoce je, mogoce ni v praksi.

Ampak ce bolje pogledas stvar vidis da agregat ze je in to povsod, kaj je zemlja drugega kot agregat? Kaj galaksija, osoncje, celice cisto vse brez izjeme.

Namen pa je to "znanje" ki je okrog nas skonstruirano po nekih tocnih zakonih (danes je znanost zelo dalec od bistva) osvojiti in s tem pridobiti , se koncno prebuditi... Tocka ki jo podzavestno vsi iscemo.

Tocka na kateri smo bili, ampak ker ni tako kot nekateri trdijo (razsvetljenju-enosti), kajti vedno obstaja bitka med dvema silama.

Poglejte v prihodnost z danasnjo tehnologijo... Se vam ne zdi da ji nekaj manjka? Nekaj kar nas hoce nauciti samo stvarstvo, stvarnik?

Energija (recimo in predvsem elektricna) postaja vedno bolj pomembna dandanes in kasne bedne grunte vse znanost izumlja. Nekaksne varjante, ki naj bi bile 0,003% bolj eko. od prejsnjega sistema.

Tisti pravi vir energije bo mogoc le z pogledom podrobneje v stvarstvo, kako stvarstvo predeluje energijo, kako stvarstvo samo deluje brez gnanja.

Se lahko vprasate to? Kako se je zagnalo to kolesje realnosti, brez baterij in elektrarn ter kurjenja nekega drugega vira, da deluje tako kot nasi sistemi?

Deluje samo v sebi, samo s sabo torej samozadostno in to vecno ni konca ni zacetka, a se se ne iztrosi (to je tista samozadostnost o kateri vam gogori A.)... A res tu nobeden ne vidi konstrukcijo omenjenega agregata?

Nevem in res ne razumem ljudi, ki zavracajo nekaj kar je narejeno po naravi in ne po zblojeni samounicevalni cloveski pameti.

Ti ljudje pricakujejo individualno egoisticno razsvetljenje in ne vidijo dejanske svetovne situacije, ker verjamejo v nekega kvazi boga in vse prepuscajo njemu.

Bila je omenjena knjiga ZDAJ- resnicno tvoj je samo ta trenutek. In je res tudi meni ena boljsih knjig nasploh. No tisti ki je prebral, ve da kvazi bog ki ti pomaga ko ti je hudo ne obstaja.

Obstaja le zakon tvoje svobodne volje (ki je samo v tocki zdaj) edinega pripomocka in edinega boga ki ti pomaga.

Ce voljo zdruzimo z zdaj, dobimo vse kaj drugega kot lezanje in cakanje na globalne spremembe na bolje.

V glavah ljudi velja da se lahko skreira vsemogoce... blodnje, zmote, lahko pa tudi nauki in genijalne ideje.

Sploh ni pomembno kaj mi dojemamo. Lahko dojemamo da je vse ciklicno ali pa da ni.

To stvarstva, vesolja (vse do atoma) ki poteka ciklicno v vecnemu zdaj neglede kako obrnes ne bo spremenilo niti za malenkost.
Ti zakoni so trdni in vecno isti kot taksni nespremenljivi.

EM valovanje, sveti duh... Lahko ga imenujes kakor hoces, kot je rekel ze Alojz, samo neusmiljeno deluje po svojemu zakonu... Kreira in tudi unicuje svetove oz. stvarstvo na vseh nivojih.

Ampak ker je bistvo ljubezen, je tudi EM valovanje del tega in to je P.D. do zdaj smo bili mi podrejeni temu zakonu, ampak lahko ga uporabimo za nekaj najboljsega kar si lahko zamislimo.

V tej fazi postane clovek-bog, saj uporablja bozansko orodje.
O izbiri za kaj uporabljati, pa ne bom, saj vsi poznamo zakon karme.

Tu velja zakon eticnega kodeksa, ki je univerzalen za celotno stvarstvo.

Zdaj pa vse to zavreci pa reci ah, saj to je samo materijalni nivo, ki je itak nepomemben...
To je temeljna zmota. Napacno je razmisljanje, da je materija samo vzrok nase nevednosti in da je v bistvu sploh ni ker je privid.

Vedno je in vedno bo duhovno oz. energijsko in materija. Ni enega nad drugim ter enega brez drugega, ker je vzrok obeh dveh realnost.

Kar se pa tice dualnosti in enosti z vsem pa... Enost je nic, ce nebi bilo nica , nebi bilo tudi nic ostalega je tako?

Ce si predstavljate sobo v kateri zdaj sedite, je vse okrog vas v nicu, praznemu prostoru in ce nebi bilo tega nica? Ali pa recimo risarsko platno je le podlaga za obstoj umetnije na njej, ampak sama posebi je le nosilec ali nekako prispodoba za stvarnika.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1161 - 06.03.2008 at 18:53:42

Ne vem, kaj želiš povedati.

Nič ne more obstajati. Če je nič je nič. Če je celota je celota, torej ni niča, vse je celota.

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1162 - 06.03.2008 at 22:04:23

Kaj nisem dovolj dobro pojasnil?

Nic dojemi kot prazen prostor, ce ne bi bilo te podlage ne bi obstajalo nic.

Pa to se nisem jaz izmislil, v eni knjigi sem bral to zanimivo lastnost nica. Nisem prebral o temu na P.D:

Omenjam pa zato, ker je ta nic v bistvu stvarnik, kot nekaksna podlaga vsemu.

Celota gotovo ne bi obstajala ce ne bi bilo nica.

V bistvu najvecji zagovornik tega je Poet: Odsotnost vsega (ega) je sele vse. Torej bog naj bi bil nic ki je hkrati vse, kot list papirja ki je podlaga risbi kot sem omenil.

Jaz cisto razumem to.

Ampak kot vedno sem opazil, da A. le nisem pravilno razumel in veckrat sem spoznal da govori o necemu kar jaz dojemam tako, pove on drugace predvsem totalno direktno, logicno.

Na koncu vidis da gre za isto.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1163 - 06.03.2008 at 22:19:27

Quote:

Nič ne more obstajati. Če je nič je nič. Če je celota je celota, torej ni niča, vse je celota.

Odgovor na to je:

Quote:
V glavah ljudi velja da se lahko skreira vsemogoce... blodnje, zmote, lahko pa tudi nauki in genijalne ideje.

Sploh ni pomembno kaj mi dojemamo. Lahko dojemamo da je vse ciklicno ali pa da ni.

Ni pomembno kaj dojemamo, pa gre vse še zmeraj tako, kot gre...

...pomembno pa je, da dojemamo prav-po svoje, kot je rekel Bardo_Thodol, abstraktno idealiziramo cikličnost...

...kljub temu obstajajo sočasno tudi naključja, ki v interakciji z našo abstraktno idealizacijo cikličnosti, omogoča harmonično povezanost z naključji...

...do sedaj je bil in je, ta koncept delovanja na vseh vidikih, za človeka najbolj funkcionalen...

...sicer pa je to le moje, trenutno definirano videnje...
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1164 - 06.03.2008 at 22:21:31

Etrex wrote on 06.03.2008 at 22:04:23:

Na koncu vidis da gre za isto.

Se strinjam... Wink
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #1165 - 06.03.2008 at 22:25:23

RES JE KOPRON  ,ENERGIJA JE NEUNIČLJIVA ,JE AKOMULACIJA ,KI V TOČKI  ZLITJA PREHAJA V REALIZIRANO MATERIJO IN POTEM ZOPET V AKOMULACIJO IN SPET NAZAJ V REALIZACIJO IN TAKO V NESKONČNOST ZDAJ,VČERAJ,JUTRI IN TAKO VEKOMAJ...NIKOLI ZAČETA ,NIKOLI KONČANA ZGODBA.

TO SE CIKLIČNO PONAVLJA PA ČE VAM JE VŠEČ ALI NE,V BISTVU JE TAKO PREPROSTO ,DA MNOGI KAR VERJET NE MORETE.IN POTEM SE ZAPLETATE V NEKAŠNE BESEDNE IGRE.

ZAKAJ IMAMO SIMBOL ZA NESKONČNOST,ZAKAJ SIMBOL JIN-JANG KJER JE VČRNEM ŽE ZAČETEK BELEGA IN V BELEM ZAČETEK ČRNEGA ,VEČNO SEDAJ !!!!

KAR JE ŽE BILO ŠE BO IN KAR BO JE ŽE BILO.O SVETA PREPROŠČINA

PA LEP VEČER VSEM  ŽELIM   ŽELJKO Smiley
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1166 - 06.03.2008 at 22:31:54

...besedne igre so nujno potrebne, da posplošimo-razpršimo, za nas enostavno, za druge komplicirano razlago bistva...

...razpršeno bistvo moramo sami sestaviti vkup, da je za nas bolj razumljivo...

...kot vreča lego kock, ki so raztrešene po sobi, mi pa jih sestavimo v za nas najbolj ustrezno obliko...
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #1167 - 06.03.2008 at 23:02:29

JA SAJ RES,ZAKAJ BI BILO PA ENOSTAVNO ,ČE JE PA LAHKO ZAKOMPLICIRANO Wink Grin ČAU
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1168 - 06.03.2008 at 23:08:42

sašo wrote on 06.03.2008 at 13:38:54:
Boštyxz wrote on 06.03.2008 at 13:03:59:
sašo wrote on 06.03.2008 at 10:48:57:
Quote:
Lahko pa mi vseeno razložiš tvoj pogled - kaj je bilo ( po tvoje ) prej :
Materija ali Energija .

Hvala za pojasnila  Cool Roll Eyes.

Pa lep + dober dan , še naprej  Cool

Boštjan + #

Kaj nisi videl 1000 postov, in zadnjega Alojzovega...če boš prebral še enkrat, počasi in kompletno in se zamislil, boš videl kaj ti hoče povedat...

...če ne pa preberi še večkrat Wink

No, ja. Lojze pravi, da je materija nekako "večna"  Roll Eyes.
To ne more držati, ker je praoblika materije - kot sestava materije -  pač Energija .
In, kakor je bila materija nekoč sestavljena iz energije , tako bo nekoč spret "razstavljena" v prvotno-izvorno obliko  Cool.
In, to je tisti stavek : KAKOR V ZAČETKU TAKO NA KONCU .
Torej : na Začetku= Energija + na Koncu = Energija  Cool. Ta Energija pa je z drugimi besedami DUH .

Toliko o tem na kratko  Lips Sealed.

Lep pozdrav by Boštjan + #  Cool

Po tvoje boš ti pač enkrat samo duhec, če te prav razumem...al si morda že?

Sem skoraj že , pa še bolj bom ...  Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1169 - 06.03.2008 at 23:09:15

Quote:

Je taku + logičnu  Cool Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 76 77 78 79 80 ... 764