Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 75 76 77 78 79 ... 764
(Read 1495996 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #1140 - 06.03.2008 at 08:48:50

Titud

Če bi vsi tako dojeli moja hotenja in moje poslanstvo, kot si ga ti bi bilo meni z rožicami postlano na Zemlji.  Veliko ljudi sem učil in jih preverjal, kaj so sploh dojeli od mojega učenja. Moram ti priznati, da jih je malo, ki bi dojeli  zadevo in njeno bistvo, kot si ga uspel ti. Ne želim se ti prilizovati, ker to ni v moji naravi. Sem pa resnično vesel, da takšni kot si ti še živijo med nami - vsa čast ti.  Opažam, da nisi ošaben in samovšečen, kot nekateri na tem forumu. Vem tudi, da zaupaš v ljudi in verjameš v življenje in ti je življenje tudi sveto. Mnogim med nami  (kvazi vedežem), ni nič sveto. Sveti niso niti sami sebi. Ne verjamejo sami sebi! Kako naj potem verjamejo sočloveku? Želijo se razbliniti v nič, a ne vedo, da je nič pojem vesoljnega neobstoja. Oni zanikajo lastno bit in kličejo in častijo lastni nič, ki ga večno-sedaj ni in ga ni bilo in ga ne bo. Stvarnika žalijo, ki večno-sedaj biva v njih in z njimi.

Kako naj potem takšne skrunilce lastne in vesoljne biti kaj naučim?
A to nalogo služenja življenju imam!  

Kopron
Ti sanjaš sanje čistega sanjača. Dojemi že enkrat, da Jakob Lorber ni svetopisemski Jakob, ki je sanjal nebeške lestve.

Izvorno ime sfinge je Alojz in ti se lahko sedaj pokakaš in zadev ne boš spremenil. Spisal ti bom njeno ime v hiroglifih.

Ime sfinge združuje :razum,moč, akumulacijo kvantno zlitje z realizacijo, kjer je  EM sil sočasno posledica in vzrok, ki združuje in vzdržuje samozadostne samodejavne večno-sedanjo vesoljno konstanto Mase, Energije, prostora, časa, življenja. Kopron ti osnovnih pojmov materija, snov, masa, energija ne poznaš.
Ne gre, da bi ti pridigal kaj je bilo prej.

Ime sfinge v hieroglifih :
na dnu je drsnik za ogled celotne slike...

...

Vsem tistim, ki si želite zadeve dojeti, bom sedaj obrazložil zadevo na čisto navadnem jajcu. Velikonočno jajce izhaja iz te razlage. Zopet se lahko vsi samovšečni na tla vržete, pa je še vedno vse kar govorim res.

V prvem primeru gre za jajce, ki izhaja iz kurje reprodukcijske verige. Tiste fore kaj je bilo prej pozabite. Jajce je večno-sedaj plod reprodukcijske verige dvojne trojne zrcalne vezi  kurje DNK. Jajce je večno sedaj plod interakcije INmept* kokoši in RImept* petelina. Z reprodukcijsko verigo si kure zagotavljajo isto, kot mi večno-sedanji obstoj.

Xmept (kure) = INmept* Kokoš Točka zlitja EM sila obeh RImept* petelin=Xmept (kure)

Drugi primer je oplojeno jajce, ki je samozadostno. Sestavljeno je iz rumenjaka, beljaka, kjer se nahaja majhno semenčece in iz zunanje lupine. Vse kar se dogaja znotraj jajca se dogaja znotraj gravitacije, ki jo predstavlja lupina. Rumenjak in beljak se kvantno zlijeta in začne se cikel medsebojnega prehajanja (rast plodu). Ko plod dozori in se piščanec rodi podre gravitacijsko polje jajca in izpostavi lastno. Če bi bilo jajce samozadostno, samoohranitveno in samodelujoče, bi se vse večno-sedaj dogajalo znotraj jajca samega. Neživa narava deluje po tem sistemu. Živa pa po prvo opisanem. Dvojna trojna zrcalna vez DNK= *življenje. Enojna trojna vez DNK je neživa narava!!!
Je dovolj osnovnošolsko razloženo za tiste preveč pametne? Če ni dovolj jasno, glej skico!

...

LP Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #1141 - 06.03.2008 at 09:39:02

Zanimiva interpretacija, ki se pa vendarle opira na tisto staro dilemo, kaj je bilo prej ali kura ali jajce?

V tej interpretaciji je skrita ena drobna, a pomenljiva netočnost, da je vsak naslednji cikel enak predhodnemu.

Večno se ponavljajoči cikli ne obstajajo!
V vsakem ciklu je nekaj nekoliko drugače, kot je bilo v predhodnem in kot bo v naslednjem ciklu!

Cikel ... kura-jajce-kura-jajce-kura-jajce ... je "optična" prevara.

Osnovni zakon vesolja je, da se vse spreminja!

Čeprav se spreminja z majhnimi koraki, ki jih pogosto zaradi kratkosti našega življenja ne opazimo, pa vendar v naslednjem ciklu ni več nič enako, kot je bilo v predhodnem.

Jajce (in kura) nista nekaj večno nespremenljivega, ampak se v tej ciklični verigi nenehno spreminjata.
tako davno nekoč v tej verigi kure sploh še ni bilo.
Če bi čas zavrteli dovolj daleč nazaj, bi naleteli tudi na tale niz:
... jajce-dinozaver-jajce-dinozaver ...  (ne vem točno katera vrsta dinozavrov je bila prednica sodobne kure)

Če gremo še bolj v preteklost, tudi jajca ne bi več našli, ampak le nekakšne molekule, ki se poskušajo nespolno razmnoževati.

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1142 - 06.03.2008 at 10:19:35

To ni netočnost Bardo_Thodol!

Bi rekel, da je točno, ker v večno ponavljajočem ciklu je spremenljivost...

...se pravi, ko cikel prehaja v nov cikel, se vmes spreminja...seveda v nov cikel itn.

...to si lahko razlagam s fizikalno razlago Entropije in Sintropije...

...je pa na vsakem nivoju ali področju mogoče najti razlago tega prehajanja cikla, kar pomeni, da to dejansko je osnova delovanja vsega...
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1143 - 06.03.2008 at 10:28:17

Al. wrote:

Tudi jaz se to sprašujem - isto kakor ti sebe .
Tudi jaz imam to isto nalogo ( kakor ti ) .

Al. wrote:
Kopron
Ti sanjaš sanje čistega sanjača. Dojemi že enkrat, da Jakob Lorber ni svetopisemski Jakob, ki je sanjal nebeške lestve.

To vem že od samega začetka, da J.L. ni isti  Cheesy.
Zakaj misliš, da tega nisem vedel  Cheesy?

Al wrote:
Izvorno ime sfinge je Alojz in ti se lahko sedaj pokakaš in zadev ne boš spremenil. Spisal ti bom njeno ime v hiroglifih.

Brat, poglej, glede tega si se spet zmotil Roll Eyes.
Namreč, izvorno ime "Sfinge", kakor smo jo mi ( poznejši ljudje) poimenovali izhaja iz imena "Shivinz" ( Shivintz). To pa je bil Staroegiptovski poglavar , ki je bil nadvse uspešen . Imel pa je ogrooomnega psa, velikega skoraj kakor manjše govedo . In ta pes mu je pomagal braniti se pred raznimi sovražniki , napadalci , levi in tudi ostalimi zvermi . Vsi so se ga bali in imeli strahospoštovanje do tega zvestega psa od poglavarja Shivintza . In, ker je bil ta Shivintz nadvse dober + uspešen ( uvedel je mnoooge dobre reforme + zelo koristno znanje), so mu ljudje postavili kip v obliki ležečega psa, z glavo človeka, ker je bil ta pes tudi precej inteligenten . Poznal je namreč dobro vse skrivne namige svojega gospodarja .
In, to je izvor + skrivnost "Sfinge" , katero smo mi - poznejši ljudje tako poimenovali po Shivintzu Roll Eyes.

Toliko o "Sfingi"  Cool
Je pa še veliiiko za povedati okrog Shivinza, katerega so ljudje skoraj po božje častili. Odtod tudi njihov trud za postavitev ogromnega kipa Huh.
Ali morda veš tudi za izvor imena "Faraon" ?  Roll Eyes

Al. wrote:
Ime sfinge združuje :razum,moč, akumulacijo kvantno zlitje z realizacijo, kjer je  EM sil sočasno posledica in vzrok, ki združuje in vzdržuje samozadostne samodejavne večno-sedanjo vesoljno konstanto Mase, Energije, prostora, časa, življenja. Kopron ti osnovnih pojmov materija, snov, masa, energija ne poznaš.
Ne gre, da bi ti pridigal kaj je bilo prej.

Zakaj se ti tako zdi ?
No, tudi meni se zdi, da tudi tebi še ni čisto jasno okrog materije .

Lahko pa mi vseeno razložiš tvoj pogled - kaj je bilo ( po tvoje ) prej :
Materija ali Energija .

Hvala za pojasnila  Cool Roll Eyes.

Pa lep + dober dan , še naprej  Cool

Boštjan + #
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1144 - 06.03.2008 at 10:32:50

...pa še nekaj...

...cikličnost je neskončna v vsakem ciklu so zmeraj prisotni še drugi cikli...

...to si predstavljam, kot Dopplerjev efekt le, da gre tu za drug princip valovanja, kot je zračno ali podobno (lahko pa bi izpostavil tudi takšno valovanje, ker je itak vse povezano materijalno-energetsko)...

...če je točka sedaj-kvantnega zlitja, središče, so potem cikli le valovanje, ki se oddaljuje od točke zlitja spet neskončno do točke sedaj...kar privede do tega, da ugotovimo da je v vsakem ciklu (pa naj bo navidezno še tako oddaljen od točke sedaj), vedno prisotna ta ista točka sedaj (se pravi sočasno izmenično prehajanje cikla v cikel, vedno v tem trenutku...

...vedno znova pridem do ugotovitve, ki jo razlaga Alojz z zgornjo enačbo...

...točko sedaj pa itak opevajo vse religije, še film je narejen iz tega koncepta-naslov je: Peaceful Warrior...

Lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #1145 - 06.03.2008 at 10:48:34

Cikličnost je le "abstraktna idealizacija".
V realnosti ni ciklov, vsaj ne v idealiziranem ponavljajočem smislu.
Obstaja samo nenehno spreminjanje.

O "točki sedaj" sem pa še najlepše razlage našel v že večkrat omenjeni knjigi "Eckhart Tolle: Zdaj"

Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1146 - 06.03.2008 at 10:48:57

Quote:
Materija ali Energija .

Boštjan + #

Kaj nisi videl 1000 postov, in zadnjega Alojzovega...če boš prebral še enkrat, počasi in kompletno in se zamislil, boš videl kaj ti hoče povedat...

...če ne pa preberi še večkrat Wink
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1147 - 06.03.2008 at 10:52:58

Bardo_Thodol wrote on 06.03.2008 at 10:48:34:
Cikličnost je le "abstraktna idealizacija".
V realnosti ni ciklov, vsaj ne v idealiziranem ponavljajočem smislu.
Obstaja samo nenehno spreminjanje.

O "točki sedaj" sem pa še najlepše razlage našel v že večkrat omenjeni knjigi "Eckhart Tolle: Zdaj"

Ja knjigo sem prebral in se strinjam s teboj...

...rekel bi samo, da v nenehnem spreminjanju še vedno obstaja idealizacija (če uporabim tvoj izraz), pa četudi je to abstraktna, kot jo pojmuješ ti...

...ker tudi abstraktnost je povezanost v to spreminjajočo cikličnost...

...to je tista harmonija, ki jo je zmožen človek doseči-nekateri jo pojumujejo, kot ravnotežje, nekateri umirjenost, skladnost, ljubezen in še in še...
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #1148 - 06.03.2008 at 11:18:45

sašo wrote on 06.03.2008 at 10:52:58:
...to je tista harmonija, ki jo je zmožen človek doseči-nekateri jo pojumujejo, kot ravnotežje, nekateri umirjenost, skladnost, ljubezen in še in še...

Kakorkoli že to pojmuješ, za mene so tudi abstrakcije (koristna) orodja, ki nam lajšajo življenje. Vendar se je treba tudi zavedati, da so to "le" orodja in da jih ni zdravo enačiti z realnostjo, ki jo modelirajo.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1149 - 06.03.2008 at 11:56:54

Alojz in Sandib wrote on 06.03.2008 at 08:48:50:
Titud

Če bi vsi tako dojeli moja hotenja in moje poslanstvo, kot si ga ti bi bilo meni z rožicami postlano na Zemlji.  Veliko ljudi sem učil in jih preverjal, kaj so sploh dojeli od mojega učenja. Moram ti priznati, da jih je malo, ki bi dojeli  zadevo in njeno bistvo, kot si ga uspel ti. Ne želim se ti prilizovati, ker to ni v moji naravi. Sem pa resnično vesel, da takšni kot si ti še živijo med nami - vsa čast ti.  Opažam, da nisi ošaben in samovšečen, kot nekateri na tem forumu. Vem tudi, da zaupaš v ljudi in verjameš v življenje in ti je življenje tudi sveto. Mnogim med nami  (kvazi vedežem), ni nič sveto. Sveti niso niti sami sebi. Ne verjamejo sami sebi! Kako naj potem verjamejo sočloveku? Želijo se razbliniti v nič, a ne vedo, da je nič pojem vesoljnega neobstoja. Oni zanikajo lastno bit in kličejo in častijo lastni nič, ki ga večno-sedaj ni in ga ni bilo in ga ne bo. Stvarnika žalijo, ki večno-sedaj biva v njih in z njimi.

No, navdušenje nad mojim razumevanjem tvojega koncepta izhaja po moje predvsem iz tega, da sem ga vzel resno. Da nek koncept lahko vzamem resno ni nujno, da prisvojim kot  lastno izkušnjo, ampak da ga raziščem kot v sebi  zaključen fenomen. Postavim ga v oklepaje in pogledam, če bi in kako bi znotraj teh oklepajev lahko funkcioniral v praksi, pri tem pa mi ne predstavlja posebne ovire dejstvo, da sam nimam morda niti znanj niti izkušenj niti vere, s pomočjo česar bi si  koncept lahko prisvojil. Tak fenomenološki pristop terja določeno samoodpoved, hkrati pa me osvobodi ujetosti v lastne koncepte, zaradi česar me  vsaj posredno obogati in nič slabega ne vidim niti tem, da tak pristop utrdi vero vanj vsaj tistim, ki vanj verjamjejo. Seveda moram v takem fenomenu najt neko generalno etično sprejemljivost tako zame kot za vse udeležene, da me zadeva sploh toliko  vznemiri, da me lahko pritegne kot fenomen.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1150 - 06.03.2008 at 12:31:35

Bardo_Thodol wrote on 06.03.2008 at 11:18:45:
sašo wrote on 06.03.2008 at 10:52:58:

Kakorkoli že to pojmuješ, za mene so tudi abstrakcije (koristna) orodja, ki nam lajšajo življenje. Vendar se je treba tudi zavedati, da so to "le" orodja in da jih ni zdravo enačiti z realnostjo, ki jo modelirajo.

Sem zadnjič na enih video predvanjih v več delih na youtube (ne najdem zdaj...) gledal prikaz nekašnega vzorca/matrice, ki se ponavlja od molekalurne ravni preko celic do organizma na organski ravni kakor tudi na anorganski  tja od kristala do vesolja (in še zazaj in naprej), enako skratka na enostavnih pojavih kot na kompleksnih (npr. enako velja za sprememebe vremena  v manjših časovnih obdobjih kot na tisočletnih ciklusih). Tak vorec se spremeni v novega (njemu podobnega), ko doseže neko krtično stopnjo kompleksnosti, tako da se kot 'ideja' dejansko večno ponavlja oz. ostja večno ista. Koliko je to lahko tolažilno ne bi mogel rečt, mogoče je tolažilna predvidljivost, da se vsaka neobvladljiva  kompleksnost razreši v nov predvidljiv red. Na srečo je točka prehoda nepredvidljiva, napovedati pa jo je mogoče kvečjemu  po  po narašačajoči hitrosti sprememeb, pa še tu se pojavijo določeni mini ciklusi, tako da  zadeve ne 'dozorevajo' enakomerno/proporcionalno...

Pa še nekaj. V bistvu je pri vseh teh ciklih in vzorcih tako: če imaš potrebo po njihovem obstoju, jih iščeš in  jih  boš zanesljivo tudi našel/odkril.  Če jih ne potrebuješ,  jih niti ne iščeš in ti niti dokaz o njegovem objektivnem obstoju/neobstoju  nič ne pomeni...  
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1151 - 06.03.2008 at 12:46:21

Quote:
Tak vorec se spremeni v novega (njemu podobnega), ko doseže neko krtično stopnjo kompleksnosti, tako da se kot 'ideja' dejansko večno ponavlja oz. ostja večno ista. Koliko je to lahko tolažilno ne bi mogel rečt, mogoče je tolažilna predvidljivost, da se vsaka neobvladljiva  kompleksnost razreši v nov predvidljiv red. Na srečo je točka prehoda nepredvidljiva, napovedati pa jo je mogoče kvečjemu  po  po narašačajoči hitrosti sprememeb, pa še tu se pojavijo določeni mini ciklusi, tako da  zadeve ne 'dozorevajo' enakomerno/proporcionalno...

Pa še nekaj. V bistvu je pri vseh teh ciklih in vzorcih tako: če imaš potrebo po njihovem obstoju, jih iščeš in  jih  boš zanesljivo tudi našel/odkril.  Če jih ne potrebuješ,  jih niti ne iščeš in ti niti dokaz o njegovem objektivnem obstoju/neobstoju  nič ne pomeni...  

Se strinjam s Titudom...
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1152 - 06.03.2008 at 13:01:40

Sem se strinjal s Titudom...

...pa sem ugotovil, da iščeš, če nisi našel...

...jaz sem našel-vidim povezavo povsod v mojem znanju in zatorej več ne iščem teh povezav ampak jih vidim, kot celoto, ki jo z dodatnim znanjem samo dopolnjujem v še večjo celoto...
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1153 - 06.03.2008 at 13:03:59

sašo wrote on 06.03.2008 at 10:48:57:
Quote:
Materija ali Energija .

Boštjan + #

Kaj nisi videl 1000 postov, in zadnjega Alojzovega...če boš prebral še enkrat, počasi in kompletno in se zamislil, boš videl kaj ti hoče povedat...

...če ne pa preberi še večkrat Wink

No, ja. Lojze pravi, da je materija nekako "večna"  Roll Eyes.
To ne more držati, ker je praoblika materije - kot sestava materije -  pač Energija .
In, kakor je bila materija nekoč sestavljena iz energije , tako bo nekoč spret "razstavljena" v prvotno-izvorno obliko  Cool.
In, to je tisti stavek : KAKOR V ZAČETKU TAKO NA KONCU .
Torej : na Začetku= Energija + na Koncu = Energija  Cool. Ta Energija pa je z drugimi besedami DUH .

Toliko o tem na kratko  Lips Sealed.

Lep pozdrav by Boštjan + #  Cool
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #1154 - 06.03.2008 at 13:16:57

Še enkrat preberi topic P.D. od začetka...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 75 76 77 78 79 ... 764