Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 752 753 754 755 756 ... 764
(Read 1492377 times)
x_igor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #11295 - 15.04.2012 at 13:38:32

V mislih sem imel srečo.
Torej, si našel in kje je sedaj potem problem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #11296 - 15.04.2012 at 13:45:26

Quote:
V mislih sem imel srečo.
Torej, si našel in kje je sedaj potem problem.
Lp,Igor

mogoče v tem da se teb zdi da mene zanima kaj si ti mel v mislih ko si tipku - s tem da si zapisu pač očitno neko polovico njih
al kako?
verjetno je glih to problem ... ker prehitro stisneš gumbič Post
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #11297 - 15.04.2012 at 13:51:26

Tut ti nisi napisal kaj iščeš.
Pač sem sklepal, da tako kot vsi, nekaj kar te osreči.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #11298 - 15.04.2012 at 14:00:30

Quote:
Tut ti nisi napisal kaj iščeš.
Pač sem sklepal, da tako kot vsi, nekaj kar te osreči.

Lp,Igor

kot ponavadi si slabo sklepal
isku sm neki kar sm naredu (napisu) neki ur nazaj, mogoče kašn dan nazaj
ko sm najdu me je osrečlo, to pa ...
neglede na to
mi še vedno ni jasno zakaj se ti je zdelo tko pomembno un haiku prbasat spodi, če pa si vidu in prebral da nisem pri volji
in boš precej porabu da boš nazaj u voljo pršu ...
jest razumem da bi ti rad da kdo kej spozna
tuki smo pak zato da šeramo
sebe (da si drugi s temi izkušnjami (lahko) pomagajo smo rekl takrat)
osnovni namen se je izrodil do ogromne mere, pa nič zato, tak je svet ... v to smer hodi že dolga leta
in na smer pač opozarjamo - da po našem mnenju ni glih pametna
poleg šeranja sebe
način kako so zainteresirane sile dosegle svoj namen, je jasen vsakomur ki se poglobi, al pa se (po)trudi sebe pošerat
kdor ne dovoli da flejmi požgejo ego, pač ne zdrži ... flejmov pa je preveč - vsepreveč ... in vsepremalo podpore ...

pot pa je izbrana

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #11299 - 15.04.2012 at 14:10:19

Sem kar dobro sklepal.
Vsak iskalec išče zato, da naj bi ga iskano osrečilo.
Učitelj uči, ker naj bi ga učenje osrečilo, prav tako se za to uči učenec.

Jaz sem ti že davno povedal, da meni neka pot ne pomeni veliko. Pot kot pot. Naj bo btakšna ali drugačna.

Hodim po njej iz radovednosti, ne zanimanja. Zato sem tudi kritičen, ker je radovednost. Zanimanje ti pa hočjo vcept in potem pride kar pride.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11300 - 15.04.2012 at 16:53:13

Tule so stvari totalno nedorečene .Človek je izvorno religiozno bitje,če komu to še ni jasen naj se poduči o razliki vera.religioznost-ne religija. Največji folozofi imenujejo našo pot ISKANJE IZGUBLJENE BITI,kjer intencija naše zavesti teži k temu.To bit uspemo spoznati v točno določenem času (mi iskali,se frajerje delali ,ali bi totalno apatični nepomembno)znotraj posamičnega civilizacijskega vala(na vrhu)ko naša zavest vesoljno samumevno zopet najde našo pravo -Izgubljeno bit.To že znanost ve,ne vem kaj se tolk naprezate? Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #11301 - 15.04.2012 at 18:03:43

Tako je. Iskalec išče srečo in religiozno bitje ni iskalec ampak radoveden. Vera ali religija te dela radovednega z zanimanjem za nek cilj. Sama radovednost nima cilja, zato je zavest takšnega človeka prosta, religiozna in ni omejena z izbiro, ciljem, potrebo in osnove vseh poti-strahu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11302 - 15.04.2012 at 18:05:58

Quote:
Tako je. Iskalec išče srečo in religiozno bitje ni iskalec ampak radoveden. Vera ali religija te dela radovednega z zanimanjem za nek cilj. Sama radovednost nima cilja, zato je zavest takšnega človeka prosta, religiozna ni omejena z izbiro, ciljem, potrebo in osnove vseh poti-strahu.

Lp,Igor

Tudi to lahko potrdim,ker je strah pred neznanim vgrajen že v našo bit in jo družbena splošna neumnost samo še poglablja.Tudi s tem se strinjam. Wink
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #11303 - 15.04.2012 at 18:10:29

Kar jaz pravim je, da strah pred neznanim ni vgrajen v našo bit, ampak se ga naučimo. In to je temelj našega napačnega življenja z učenjem in vzgojo skozi zgodovino. Mladost porabimo, da se naučimo bati, sredino življenja se bojimo in konec naj bi pričakali boga boječi. Al pa karme. Ista figa. In to je pot civilizacije. Trpljenje zaradi strahu pred smrtjo, ki je to neznano.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11304 - 15.04.2012 at 23:03:59

Quote:
Kar jaz pravim je, da strah pred neznanim ni vgrajen v našo bit, ampak se ga naučimo. In to je temelj našega napačnega življenja z učenjem in vzgojo skozi zgodovino. Mladost porabimo, da se naučimo bati, sredino življenja se bojimo in konec naj bi pričakali boga boječi. Al pa karme. Ista figa. In to je pot civilizacije. Trpljenje zaradi strahu pred smrtjo, ki je to neznano.

Lp,Igor

Igor se vidi,da nimaš otrok,da bi jih opazoval,kako previdno se znajo premikati in ogledovati kje so,kako znajo poiskati zaščito-nagonsko..Problem so manjše motorične sposobnosti,ko cepnejo kam.Bolečina jih uči.Ni ravno tako kot govoriš!
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #11305 - 16.04.2012 at 00:16:18

Ni potrebno imeti lastnega otroka, da nekatere stvari opaziš. Previdnost še ni strah, ker je radovednost pristna. Lepega se ne bo bal. In prav lepota ti vzbuja radovednost. Seveda je zelo pomembna varnost, kar je tudi lepota ob novemu. V staremu ni lepote, ki ti vzbudi radovednost, staro vzbuja strah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #11306 - 16.04.2012 at 10:56:00

Strah pred neznanim absolutno ni vgrajen v našo bit. Je popolnoma priučen.

Otrok se nauči zgolj biti previden, ve da ne sme položiti roke na vroč šporget, to je pa tudi vse. Otroka ni strah neznanega, ker sploh nima koncepta kaj je to neznano, t.i. "znano" mu pa tudi še ni zameglilo uma, da bi se lahko nanj opiral in iz njega izhajal.

Išče se pa izgubljenost sama. V smislu - človek ni izgubljeno bitje, izgubljen je samo um, ki generira svoj lasten občutek izgubljenosti in potem iz tega išče. Nikoli pa ne bo našel tega kar išče, samo minil bo občutek izgubljenosti, to je pa tudi vse. Ala vam vera!

Me sploh ne zanima kaj piše v raznih mitoloških spisih. Napisali jih niso neki "vsevedi" iz prejšnjega "sistema" ampak čisto navadni iskalci, ki so prek besed želeli najti "nekaj".
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #11307 - 16.04.2012 at 11:23:11

strah pred neznanim je basa
imho
vgrajen je v male možgane (reptilske) strah pred nepreživetjem
ali bolje - preživetje
to je vgrajeno
iz tega pol sledijo vsi strahovi
in to je tisti delček telesa nad katerim je najprej treba prevzet nadzor - upravljanje - ga ozavestit ... presešt ... si preživetje poštimat ... prvo štengo ... da lahko nanjo stopiš in od tm na naslednjo
in to je darilo prometeja človeštvu
ogenj ki bo požgal tist kar je on slabo naredu
Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #11308 - 16.04.2012 at 12:47:00

Ne vem kaj misliš potem v "vgrajeno"? Zame to pomeni, da je ta strah že tako ali tako del naše biti. S tem se pa ne strinjam. Vsak strah se je potrebno najprej "priučiti", ala to je neko telo, to neko telo sem jaz, mene je strah za preživetje tega telesa.

Ne vem, če je vgrajen po defaultu v bit, to se ne morem strinjat. Da se ga od zunaj vgradi, oz. od zunaj vpelje v not se tem, da določene ideje v rani mladosti nekritično sprejmemo - to pa že lažje sprejmem.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #11309 - 16.04.2012 at 15:44:42

vgrajen je v telo
ne v 'bit'
bit pač se poistoveti s telesom ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 752 753 754 755 756 ... 764