Alojz in Sandib
|
AZTEKI
Ker se moram zelo kontrolirati,da se uprem svojim čustvom,sem se odločil,da se malo sprostim od tegala nabijanja in grem malo k Aztekom.Azteki so mi nekako s Hopiji najbolj pri srcu.Bili so strastni in hkrati bogaboječi. Častili so več božanstev glavni jim je bil Bog enosti in bližine Tloge Nahuagua. On jim je poosebljal večno-sedanjo samodelujočo samozadostno vseobsežno vesoljno enost iz katere je vse, zato nam najbližji,ki smo njegova živa podoba tako kot vse.. Azteki so z našega gledišča krvoločni narod Podobno napačno razumemo tudi zgodovino ASircev. Po nahuaškem kozmogonjiskem mitu svet ni obstajal le enkrat ampak večkrat v različnih ciklih Sonca. To je trditev,ki me je od vseh verskih tradicijah najbolj presenetila.Nikjer drugje nisem zasledil tako direktne trditve,ki me je kot poznavalca 15 milijardnih ciklov našega osončja od zlitja do samozlitja neverjetno navdušila in utrdila v mojih dosedanjih spoznanjih.Še več,ko sem se še bolj poglobil v Aztežko teološko versko tradicijo sem odkril njihovo SFingo,ki je popolnoma enakovredna staro egipčanski oz je v mnogo čem celo popolnojša. Glede Azteške sfinge sem prvi Zemljan,ki jo je odkril in jo zna v popolnosti obrazložiti. Preroško oz.vedsko je posvečena Belemu Bogu Kuetzalcoatlu!!! Sončni disk beli kamen koledar Tunalpualli v bistvu sporoča o prihodu Kutzalcoatla in Xilonen boginje obilja,tudi koruze. Iz tega vzroka je kralj Montezuma podlegel prerokbi o vrnitvi belih bogov,ki prihajajo na jelenih(konjih) k Aztekom.Pokazalo se je,da je to njihov krvnik Hernan Cortez,ko so belci pobili 10 milijonov Indijancev v 10 letih.Cortez se je spečal z Indijanko Malinche,ki mu je izdajala Indijance in njihove namere. Preden gremo naprej naj se vrnem na pet ciklov Sonca v bistvu gre tu za razlago posamičnega 26-28000 letnega civilitzacijskega vala. Zemlja vsakih 26-28000 let spremeni obličje pred nastopom vsakokratne 7000 letne ledene dobe.RAzlagalci Azteške tradicije niso razumeli tega pojava(prvič štirih galaktičnih letnih časov)drugič niso razumeli pojma petega pojava Sonca v gibanju.V bistvu se ob vsakokratnem gravitacijskem nihaju Zemlje- pojavijo še trije sopojavi veter,ogenj,voda,ko Sonce na nebu zgleda iz Zemlje kot Sonce v gibanju.Takrat nastane nova ledena doba zaradi parno prašnega oblaka ,ki Soncu onemogoča preboj na Zemljino površino.Sonce v gibanju. ZAnimivo je ,da so imeli Azteki v vsaki hiši ognjišče iz treh kamnov,kjer je večno gorel ogenj.Zadeva spominja na Trimurti (Brahma- Višnu- Šiva) in Agnije. Azteki so imeli popolnoma adekvatno TRimurti-sveto trojico v trojstvu Coatlicue-Huitzilopochtlija-Mixcoatla- Prva je bila mati zemlje,ognja,rodovitnosti in južnih zvezd,Mixzoatl je bil oče slikan kot oblačna kača- njun sin je Huizilopochzli. Huitzilopochtlija so predstavljali raziskovalci azteške tradiceje kot boga vojne v resnici je on nosilec svetega duha EM sile. Na nižjem zemeljskem nivoju kraljujet bog smrti Mictlantecuhti,ki ima okoli vratu ogrlico iz človeških očes in njegova žena Mictecacihuati.Bogova dvočjka že omenjeni Kuetzalkati in Ksolotl sta ukradla kosti mrtvih prejšnje generacije mrtvih bogov..Ker sta Kuetzalkati in Ksolot izgubila kosti so nastale različne rase smrtnikov. Tu je razlaga verjetno pomankljiva,ker ne izpričuje upanja o ponovnem Kuetzalctijevem prihodu,ki bo odrešil smrtnike.Kdor je pozorno bral je ugotovil še eno posebnost prvič so omenjene rase-ljudi.Nebeško poreklo. TLALOC-sedaj pridemo k najpomembnejšemu,ki opravičuje Azteško žrtvovanje in ga do sedaj še nihče ni pravilno razumel.Azteki se po krivem smatrajo za kruto ljudstvo,če vemo,da so bili njihovi sužnji soudeleženi v družbi in je njihovim otrocom takoj pripadel status popolnoma svobdonih sodržavljanov.Pri žrtvovanju gre za mistični obred krvi ne pa za brutalno klanje.Upam si trditi,da je bilo žrtvovanje prej prostovoljno kot zahtevano. Po mjem je bila osebna čast žrtvovati svoje srce Tlalocu.Zakaj? Nihče ne razume narave TLaloca on je ponovno rojen iz svoje krvi,ker so ga ostali bogovi uspeli življenjsko reanimirati ponovno je vstal v življenje iz svoje krvi- srca s pomočjo Bogov... Žrtvovanje krvi in lastnega srca je obljuba BOgov posamezniku,da bo imel preko osebnega žrtvovanja pravico ponovno vstati v svoje novo življenje.Ker zmešani in hudobni zavojevalci niso poznali Azteške hrambe posušene krvi in posušenih kosti (kot genski materijal,ki omogoča življenjsko reanimacijo)žrtvovanih so verjetno vse zažgali in uničili.V Peruju so poznali sistem posušenih mumij,kar je isto v Egiptu faraonske mumije-Azteki so bili bolj demokratični od bilo katerega naroda saj so vsakomur omogočili to hrambo v najboljših letih,ko so prekuzorzke celice krvi v najboljši kondiciji.To pomeni,da so Indijanci globoko verjeliv možnost ponovitve, življenjskega cikla-vstajenja od mrtvih. Tlaloc je bil mož boginje cvetja Xochiguetzal ki je sestra nosilca svetega duha Huitzilopochtlja.Xochigutzal ugrabi Tlaloku bog Tezcatlipoca-gospodar letnih časov.Razumljivo! Nato se Tlalock poroči z Boginjo žada Chalchiuhtlicue,ki Tlalocku rodi sina Tecciztecatla-Boga meseca. Zadeva popolnoma sovpada z Asirskim božanstvom EA in se mi Azteška zdi popolnoma enakovredna Asirski teološki zapuščini in Egipčanski. Azteki so poznali 13 znak Aj-a kačenosca v simbolu orla Nopala s kačo v kljunu-Nopalov simbol združuje minljivi svet z neminljivim svetom Aztekov in človeštva..Toliko o tem za danes.
|