Če BOM USPEL-ZMOGEL podati smiselno razlago Titud ?

Zadeva nima blage veze ne z miti, ne z epi, edina vez je brezčasna teološka zapuščina.
Tu gre za individualno samobiten uvid(tretjega očesa) individualnega akumuliranega brezčasnega spomina.(duše)
POvedal bom nekaj,kar se bo zdelo neresnično.
Mi danes beremo teološko zapuščino ki je pisana na iracionalni in racionalni ravni .Tu vam racio velikokrat ne najde poti-smisla sporočenega.ZAKAJ?
Zato ker imamo mi kot civilizacija cikle rasti racia 14000 let in 14000 letne cikle pada racia,ki se izraža iracionalno. TEološka zapuščina se prilaga tem ciklom in se tekoče preobražajo tudi verske prakse,spisi,izročilo itd..
KAj mi beremo danes mi beremo mešanico racionalnega-iracionalnega enkrat racio (um) ne najde smiselnega odgovora,drugič, kjer je spis pisan racionalno se zmede naša (duša) iracionalnost.
V bistvuje naj enostavneje povedano naš racio in iracionalno morata uspešno združena hoditi po tem teološkem labirintu samo v medsebojni povezavi znotraj individuma-iskalca samega. ČE pristopiš s čistim racionalizmom zmanjka niti,če pristopiš s čisto iracionalnostjo zopet zmanjka niti.
Čisto iracionalni so verski fanatiki,čisto racionalna je znanost in danes že tudi naše celotno življenje.Uravnoteženosti ni.
Ta sposobnost medsebojnega sočasnega prehoda iracionalnega-racionalnega znotraj individuma je življenjski dar, ki omogoča tako formiranemu tretjemu očesu individuma,da vidi celovitost teološkega apaurušeja labirinta čim vanj stopi,ali zelo kmalu po vstopu.Odvisno od intenzitete koliko zadeva intrigira in uspe združiti oba pola individuma.
To je prednatalno in natalno izkustvo združeno v večno-sedanji vpogled individuma v bistvo tega teološkega labirintacivilizacijske zapuščine
Tu ne gre ne za filozofijo,ne za intelekt,ne za neumnost,gre enostavno za danost,ki se je ne da naučiti niti naknadno pridobiti.
Popotnik mora preko t.i. tretjega očesa izloščiti bistvo iz vsega znanega povedanega,na simbolni in stvarni ravni ---na vseh ravneh človeškega bivanja in delovanja.
NJegov dar -uvid mu omogoča izluščiti seme od plevela in izostriti sliko do prepoznavne in jo pretvoriti na nivo splošno razumljivega. Zaenkrat je zame osebno to še izziv,ki ga nekako še nisem sposoben v celosti realizirati zaradi njegove vseobsežnosti.
Kjerkoli se lotim naletim na temo nerazumevanja te kompleksnosti uvida,ker ga večina pač nima.Se pa zelo hitro opazno prebuja tudi v drugih. Verjetno nas bo kmalu še več!

SE da tole razumeti??
Bošty vse zabriše s svojim bluzenjem.