Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 725 726 727 728 729 ... 764
(Read 1500118 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10890 - 10.02.2012 at 12:49:22

ML

KO sem prebral tvoje razlage sem mislil,da sedim pri kakšnem verouku RKC familije!! DAj človek ti še vdno verjameš v te pravljice ilo-rebro in te bedarije. Sram me je,tole tvoje nakladanje brati,ker me kot človeka dobesedno žali!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #10891 - 10.02.2012 at 12:50:42

Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Brez svobodne volje ni zavesti, če lahko to sploh dojameš.

Pa lep pozdrav.

Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10892 - 10.02.2012 at 12:53:16

M.L. wrote on 10.02.2012 at 12:50:42:
Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Pa lep pozdrav.

Brez rebra ni Eve.Zakaj BOg ni naredil EVe iz njegovega ušesa?? Daj ML malo oladi!!
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #10893 - 10.02.2012 at 12:59:32

Alojz in Sandib wrote on 10.02.2012 at 12:49:22:
ML

KO sem prebral tvoje razlage sem mislil,da sedim pri kakšnem verouku RKC familije!! DAj človek ti še vdno verjameš v te pravljice ilo-rebro in te bedarije. Sram me je,tole tvoje nakladanje brati,ker me kot človeka dobesedno žali!!

Kolikor jaz vem takšnih razlag pri verouku, razen če si jih ti imel, ni deležen nihče, ker to kar sem jaz povedal zdaj, se nobenemu župniku še sanja ne, še manj pa tebi. Mislim pa da si zelo neodgovoren in nespoštljiv do drugih, saj že vnaprej nekaj sprašuješ in napeljuješ z figo v žepu.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #10894 - 10.02.2012 at 13:02:08

Alojz in Sandib wrote on 10.02.2012 at 12:53:16:
Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Pa lep pozdrav.

Brez rebra ni Eve.Zakaj BOg ni naredil EVe iz njegovega ušesa?? Daj ML malo oladi!!

Saj sem napisal zakaj. Če boš desetkrat prebral kaj sem napisal, se ti mogoče kaj posveti.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10895 - 10.02.2012 at 13:05:05

Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Pa lep pozdrav.

Pišeš navadne neumnosti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10896 - 10.02.2012 at 13:40:50

ML

Pa si res prepričan v to kar bluziš? Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10897 - 10.02.2012 at 22:40:44

UGotovil sem zakaj imam P:D toliko bralcev! Članke kopirajo na veliko. Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #10898 - 11.02.2012 at 23:27:55

M.L. wrote on 10.02.2012 at 13:02:08:
Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Pa lep pozdrav.

Saj sem napisal zakaj. Če boš desetkrat prebral kaj sem napisal, se ti mogoče kaj posveti.

Pa lep pozdrav.

Glej desetkrat ne rabis brat, vsi trdijo da se prevec v nekaj zabluzil a ti si se vedno trdno preprican, pa ceprav z nobenimi trdnimi dokazi, te zamenjas z nekimi bednimi enovrsticnicami ki vsebujejo ljubezen ki je spet predimenzijonirana brez realne podlage in enega dokaza.

Mislis da ce si rahlo spremenil RKC nakladanje, da si zdaj kaj drugacen.
Ce bi bil pravi bi prekodiral vse izvorne svete zapuscine, izvorne pomeni da niso zblujene, kot tvoj gospod ki sodi v 14. stoletje.

Tako bi zraven dal se realno razlago, ki je ZDAJ tukaj, ne v neki popolni duhovni dimenziji in ljubezni, ki jo bos delezen nekoc, nekoc ze, znabit da se bos dosti nacakal...  Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10899 - 12.02.2012 at 09:41:31

Alojz in Sandib wrote on 10.02.2012 at 02:32:30:
Bošty

Ti verjameš,da je Bog človeka (Adama)ustvaril iz ile ,Evo pa iz njegovega rebra??Razloži mi tole,če se da?

Zelo enostavno .

To je potrebno razumeri na simbolično-duhoven način.

Torej : njegovo telo je sestavil iz materije te zemlje ( katero sestavlja tudi ilovica, kot čistejša + bolj oblikovalna oblika materije-zemlje) , prav tako pa je tudi njegovo dušo, katero je vstavil v to telo , energiziral-vzel iz materije te zemlje . Je pa potem ta njegova duša prevzela mesto-vlogo prvega padlega duha .

Adamovo rebro iz katerega je bila ustvarjena eva, pa je potrebno razumeti na še tolikobolj duhoven način : del Adamove duše ( rebro je simbolično) , je bil porabljen za ustvaritev Evine duše kot del samoljublja v Adamovi duši. To pa pomeni, da postane človeška duša popolnejša šele ko se združi z dušo žene .

Kaj ti še kej ni jasno ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10900 - 12.02.2012 at 09:42:49

Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Tko tud' jehovci mislijo , ker svetega pisma ne razumejo pravilno .

Torej : Ni tako .

Lp + #
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10901 - 12.02.2012 at 09:55:56

Seveda ni saj Bog ne diha. Ni kisika tam.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #10902 - 12.02.2012 at 10:02:13

Boštyxz wrote on 12.02.2012 at 09:41:31:
Alojz in Sandib wrote on 10.02.2012 at 02:32:30:
Bošty

Ti verjameš,da je Bog človeka (Adama)ustvaril iz ile ,Evo pa iz njegovega rebra??Razloži mi tole,če se da?

Zelo enostavno .

To je potrebno razumeri na simbolično-duhoven način.

Torej : njegovo telo je sestavil iz materije te zemlje ( katero sestavlja tudi ilovica, kot čistejša + bolj oblikovalna oblika materije-zemlje) , prav tako pa je tudi njegovo dušo, katero je vstavil v to telo , energiziral-vzel iz materije te zemlje . Je pa potem ta njegova duša prevzela mesto-vlogo prvega padlega duha .

Adamovo rebro iz katerega je bila ustvarjena eva, pa je potrebno razumeti na še tolikobolj duhoven način : del Adamove duše ( rebro je simbolično) , je bil porabljen za ustvaritev Evine duše kot del samoljublja v Adamovi duši. To pa pomeni, da postane človeška duša popolnejša šele ko se združi z dušo žene .

Kaj ti še kej ni jasno ?

Lp + #

Ja, Bošty, lepo si tole povedal, kratko in jedernato, super, hvala ti.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #10903 - 12.02.2012 at 12:55:24

Quote:
Seveda ni saj Bog ne diha. Ni kisika tam.

Lp,Igor

Saj je bog vsemogočen...Če lahko ustvari zemljo, si lahko še kisik, da se ne bo zadušil.... Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #10904 - 12.02.2012 at 16:08:06

Etrex wrote on 11.02.2012 at 23:27:55:
M.L. wrote on 10.02.2012 at 13:02:08:
Quote:
Dih je zavest.

Lp,Igor

Pa lep pozdrav.

Pa lep pozdrav.

Glej desetkrat ne rabis brat, vsi trdijo da se prevec v nekaj zabluzil a ti si se vedno trdno preprican, pa ceprav z nobenimi trdnimi dokazi, te zamenjas z nekimi bednimi enovrsticnicami ki vsebujejo ljubezen ki je spet predimenzijonirana brez realne podlage in enega dokaza.

Mislis da ce si rahlo spremenil RKC nakladanje, da si zdaj kaj drugacen.
Ce bi bil pravi bi prekodiral vse izvorne svete zapuscine, izvorne pomeni da niso zblujene, kot tvoj gospod ki sodi v 14. stoletje.

Tako bi zraven dal se realno razlago, ki je ZDAJ tukaj, ne v neki popolni duhovni dimenziji in ljubezni, ki jo bos delezen nekoc, nekoc ze, znabit da se bos dosti nacakal...  Smiley

Glej, če človek nekaj ne dojame, mu je najlažje reči, to je bluzenje in zamahne z roko. Ne zna pa na vprašanje zakaj misli, da je to bluzenje, odgovoriti in realno argomentirati, za njega je pač to bluzenje in tudi niti noče pomisliti, da bi v tem morda pa le bilo kaj resnice. No, temu se na kratko reče; kratek domet možganskega razuma.

Kako si lahko prapričan, da to o čem jaz govorim, ni izvorna zapuščina, ampak komaj iz 14.stoletja. Če ti lahko povem, je to že bila izvorna tema v Mojzesovi Genezi, približno štiri tisoč let nazaj in še danes ostaja enaka. No, toliko o splošni razgledanosti.

Glej, trdnih materialnih dokazov ti jaz tukaj ne morem dati, saj je vse o čem jaz govorim duhovnega pomena in so vsi dokazi, ki jih jaz naštevam tudi duhovne narave, zato tega ni mogoče materialno dokazati, se pravi, da bi jih ti lahko telesno občutil in telesno videl, ampak občuti, razume in vidi jih lahko le človek, ki ima razvite duhovne čute.

Glej, toliko si še siromašen na Duhu, da sploh ne veš in ne moreš dojeti, da obstajajo v človeku tudi duhovna čutila, ki so pomembna za zaznavenje v duhovni brezčasni večnosti. Pa nikar si ne misli, da bi jaz od tebe in tebi podobnih pričakoval, da to morate predčasno razumeti in dojeti. Vse na tem svetu ima namreč svoj čas in tudi glede tega, kar sem pravkar povedal.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 725 726 727 728 729 ... 764