Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2726 times)
Eva
5
p

Kranj
Matej Sedmak
05.09.2007 at 20:38:20

jaz sem se pa odločila, da je njegova vizija najbližja moji
Smiley prvič u lajfu, da že tolk vnaprej dejansko ne samo, da se mi prbl sanja in mam en filing, koga bi, ampak kr odločila sm se, da bo to ... tanjaboljši prbližek ljubezni v ktero verjamem

iz maila prilagam s predgovorom, ki mi je tud dal zagona oz. inspiracije, da sem brala naprej. Smiley (zlo sm vesela, kr "iznenada")

Dober dan prijatelj/ca.

Pišem ti, ker ne zmorem. Moral sem ti poslati naprej tole sporočilo, spodaj. Čeprav moja skromnost tega ne dopušča. Ampak tokrat me sili preveč.

Svet je namreč majhen. In ni naključje, da sem spoznal človeka, ki v njem govori, iz svoje osebne perspektive. Zato mu pač verjamem, vse kar pravi, tako kot si verjamem sebi.

Pomagam pač Mateju (prvi svetovni mirštopar - peacehiker), ker vem, da je dober po srcu in ker zdaj stoji na tistem prekletem odru, kjer ga lahko rani vsak od nas. To je oder resnice, skozi oči "neobstoječe" javnosti. Javnost sama po sebi je konstrukt uma, ki ga ima vsak zase, v svoji glavi, za božjo voljo. Ampak je dobro, da je tako, kot je. Matej namreč poskuša nekaj, kar noben od nas ne bi.

Sploh pa, odkar je moja božanska ženska noseča, vem, da smo vsi na svetu zaradi ljubezni.

Lažje se je namreč vsak dan pokakati, kot vsak dan resnično živeti.

Matej je resnična priložnost, da naš majhen svet res začne stat na mladih.

Preberi prosim njegovo sporočilo in mu prosim, prosim, prosim pomagaj, za sebe, za svojo družino in vse otroke v Sloveniji.

Hvala ti! Hvala ti! Hvala ti!

---------- Forwarded message ----------
From: Matej Sedmak <peacehiker@gmail.com>
Date: Sep 5, 2007 2:27 PM
Subject: Zakaj bi TEBE zanimala moja kandidatura?
To: ...

Zanima me, kaj se plete po glavah ljudi, ki so slisali zame, da grem v kandidaturo za predsednika. Na kaj ljudje pomislijo, ko slisijo, da 23-letni fant, Peacehiker, kandidira za predsednika? Na kaj pomislite vi, tisti, ki ste me poznali ze od prej? Se vam zdi, da sem zasel? Sem se spremenil? Me ne cutite vec?

Se nikoli v zivljenju nisem bil tako sam, tolikokrat zavrnjen in tako brutalno kritiziran. Na dnevni bazi. Vcasih dobim vtis, da so mi cisto vsi ljudje na svetu obrnili hrbet. Pa tudi mnogo tistih, ki se niso obrnili stran, nocejo imeti nobene zveze s to kampanijo. Komaj dobim se kak email in telefonski klic, ljudje se do mene obnasajo... drugace. Vsake toliko slisim: "skoda te je za to funkcijo" pa "kaj se pa gres?" in nato se ljudje spet potuhnejo v svoj svet in se pretvarjajo, da nimajo z mano opraviti nicesar.

Podpisov imam manj kot sto. Podpisov nimam niti se od najblizjih ljudi. Tudi ljudje, ki so mi vedno stali ob strani, jim popusca entuziazem, ko vidijo ozracje okrog.

Morda vcasih delujem malce prevec samozavesten. Druga stran mene pa je dejstvo, da sem tudi zelo obcutljiv in pretanjeno cutim hlad in razdaljo. Zelo mocno cutim, kadar so ljudje nad mano razocarani, ce so pricakovali nekaj drugega. Zelo mocno cutim, kadar mi umaknejo svojo podporo.

Tako se pocuti moj cloveski del. Tisti del mene, ki bi se raje iz vsega skupaj umaknil, se zaposlil v mednarodnem podjetju, se umaknil iz oci javnosti in svoje znanje in vizije ohranil zase. To je tisti del mene, ki tudi mene sprasuje: "Kaj se pa gres? Kaj imas pa ti od tega?"

To je tisti del TEBE, ki tudi tebe ustavlja pri tem, da bi delal tisto, kar globoko v sebi cutis, da je prav.

To pismo ni pisano z namenom, da bi koga preprical v to, naj me podpre v moji kandidaturi. Niti ni pisano z namenom, da bi se komu zasmilil. Zakaj le? Sam sem se v to spustil in vedel sem, da soocenje s tako veliko igro ne bo lahko. Zavedam se naslednjega: tisti, ki sem vam bil vsec preden ste brali to pismo, vam bom vsec se naprej in tisti, ki vam nisem bil vsec prej, vam ne bom vsec se naprej.

Nikogar ne zanimam jaz, to vem. Nikoli nisem JAZ KOT TAK nikogar zanimal. Potegnil sem vas zraven, kadar ste v mojih besedah in delovanju videli nekaj kar ste sami želeli. Nic ni narobe s tem. Ljudje pac tako delujemo. Opazujemo svet in se sprasujemo: "Kaj je tukaj zame?"

Kaj je torej v moji kandidaturi zate?

Predstvavljaj si, da Matej Sedmak zbere 5 tisoč podpisov in postane uradni kandidat za predsednika republike.

... prvic v zgodovini demokraticnega sveta bo drzava dala moznost MLADIM, da se nas glas slisi v politiki.
... pritegnili bomo zanimanje sveta in imel bom moznost pred kamerami svetovnih televizij govoriti o nasi drzavi, kjer se lahko ljudem izpolnijo sanje, drzavi, ki je topla, kjer vsakomur podarimo nasmeh in morda celo objem.
... kot kandidatu bodo na mojo stran stopila drustva za zascito zivali, za ekolosko Slovenijo, razlicna drustva z alternativnimi predlogi za to, kako doseci vizijo Slovenije, ki sem jo objavil.
... imel bom moznost o svojih idejah govoriti sirsi Sloveniji in marsikoga lahko zbudim iz dolgega sna, marsikdo se bo zacel zanimati za volitve, marsikdo bo v meni videl SEBE.

Ne zanimajo me umazane igre, ne zanimajo me lazi in pretvarjanje, ne zanima me boj za moc in denar. Za sabo nimam nobene preteklosti, ki bi jo moral skrivati in nobenih osebnih interesov.

Zacel sem igro iz katere zdaj ni umika. Sel bom do konca. Vendar tokrat NE SAM. Tega projekta ne morem in nocem peljati sam. Zelim si tesnega sodelovanja s somisljeniki. Potrebujem tvojo podporo.

Prosim, ce podpiras mojo kandidaturo, oddaj zame svoj podpis.

Prosim, ce ne podpiras moje kandidature in ne podpiras tudi drugih kandidatov, oddaj zame svoj podpis in mi daj moznost, da v slovenski prostor prinesem nekaj svezega. Ob tem mi lahko tudi iskreno poves, da moje kandidature ne podpiras.

Oddaja podpisa NE POMENI obvezo, da bos zame volil na volitvah! Pocakaj, da me slisis v soocenju z drugimi kandidati. Takrat se lahko odlocis.

Prosim, ce se ti zdi ideja dobra, povabi se svoje prijatelje in domace, da zame oddajo svoj podpis.

Prosim, poslji to pismo naprej.

Potrebujem sto ljudi, ki bi si zadali za cilj, da do 26.septembra postanejo z nami del ekipe in nabere vsak po 50 podpisov. Na vseh koncih Slovenije. Podprl vas bom z vsemi svojimi razpolozljivimi mocmi. 26. septembra bomo skupaj nesli podpise na republisko volilno komisijo in priredili SVETOVNO ZABAVO!

Prosim, odgovori mi in mi napisi, ce si pripravljen biti del EKIPE za 5000 podpisov in mi v email napisi se svojo telefonsko stevilko.

Pridruzi se ekipi, tudi ce nimas veliko casa. Morda bo dovolj to, da prijateljem posredujes pismo in napises, da lahko izpolnjene liste pustijo pri tebi, ti jih pa nato posljes meni. Morda je dovolj, da gres za dve uri na teden stati pred upravno enoto in vprasas mimoidoce, ce se jim zdi moja vizija dovolj simpaticna, da bi zame oddali svoj podpis.

Pridruzitev nasi ekipi pomeni, da bomo skupaj, v vsakem primeru delali za dobro Slovenije, ne glede na to, ce bom izvoljen ali ne. Tudi ce ne bom izvoljen, niti ne bom zbral dovolj podpisov bomo gradili vizijo Slovenije 2012, ki je objavljena na spletni strani.

Vesel bom vsakega odgovora. Vesel sem in globoko hvalezen za vsak prispel podpis in ne morem opisati z besedami koliko mi pomeni vasa podpora.

Matej Sedmak
peacehiker@gmail.com
www.matejsedmak.si
Essie GSM 041 410 111

Trg padlih borcev 2a
Rakek, Slovenia 1381
Slovenia

-----------------
pa še en linkec, ko govori o viziji; 2. video
http://www.vest.si/2007/08/18/kandidat-za-objemanje/

p.s. upam, da ni prepovedan to, gape?(reklama, kampanja), no, če, pa zbriši

bless you all  Smiley
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Re: Matej Sedmak
Reply #1 - 06.09.2007 at 03:04:28

Eva wrote on 05.09.2007 at 20:38:20:
Matej Sedmak
peacehiker@gmail.com
www.matejsedmak.si
Essie GSM 041 410 111

Trg padlih borcev 2a
Rakek, Slovenia 1381
Slovenia

Trg padlih borcev  Grin

Vsekakor Clownhiker, pravi človek na pravem naslovu.

Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #2 - 06.09.2007 at 18:09:52

Bamby wrote on 06.09.2007 at 03:04:28:
Eva wrote on 05.09.2007 at 20:38:20:
Matej Sedmak
peacehiker@gmail.com
www.matejsedmak.si
Essie GSM 041 410 111

Trg padlih borcev 2a
Rakek, Slovenia 1381
Slovenia

Trg padlih borcev  Grin

Vsekakor Clownhiker, pravi človek na pravem naslovu.

Smiley bolj zate, da ti je zabavno, ja  Grin
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #3 - 25.09.2007 at 09:27:47

iz maila:

Dragi sočlovek,

tukaj Matej Sedmak, kandidat, ki bo čez 53 ur verjetno ostal bivši kandidat za predsednika.

In Slovenci bomo živeli tako, kot smo živeli prej. Slišali po televiziji tisto, kar smo slišali prej. Delali bomo tisto, kar smo delali prej.

Tekom dobrega meseca, ko smo slovenska javnost in jaz preživeli skupaj, smo precej odkrili drug o drugem. Večina mojih pojavljanj v javnosti se mi zdi, da je izzvenela kot "kaj se pa 23-letnik gre!".

Trenutno vidim, da gre prihodnost Slovenije v svojo preteklost. Nobene prihodnosti se ni bilo ustvarjene, kateri bi preteklost sluzila zgolj kot informacija kaj je prej bilo, prihodnost bi bila pa nova. V politiki je do sedaj bilo vedno isto - obljube in dober izgled: KRUHA IN IGER. VISJE PLACE. VISJI BDP, RESEVANJE PROBLEMOV, PREZIVETJE, OHRANJANJE DOBREGA IZGLEDA POLITIKA.

NIKOLI PA POLITIKA DRZAVLJANOV SE NI POTEGNILA ZRAVEN! Nikoli se ni bilo v slovenski politiki nicesar tako navdihujocega, da bi dvignilo pokonci cel narod. Razen leta 1991, ko smo proglasili svojo neodvisnost.

Jaz vem, da sem tega s svojimi idejami, svojim znanjem in ljubeznijo do svoje drzave sposoben. Sposoben sem narediti pozitivni kaos, iz katerega bo izslo nekaj povsem novega, navdihujocega in svezega.

Sposoben sem jasno in direktno reci NE manipulacijam, brezcutnemu kapitalizmu in razprodaji Slovenije ljudem, ki imajo z njo profitne interese. Sposoben sem, s svojimi visokimi standardi, pripeljati Slovenijo v sam vrh svetovnih ekoloskih in mirovnih gibanj. Sposoben sem povezati ljudi do te mere, da v Sloveniji absolutno prepovemo uporabo gensko spremenjenih organizmov, kot poglavar Slovenske vojske sem jo sposoben v roku 2 let razoroziti in predlagati, da denar preusmerimo v brezplacne vrtce, osnovne šole in visjo kvaliteto slovenskega izobrazevanja. Seveda ce bi se s tem drzavljani strinjali.

Sposoben sem z JASNO VIZIJO potegniti zraven PRAVE LJUDI, ce mi boste le dovolili, da se me slisi. Ne prek selektivnih javljanj, pac pa v direktnem soocenju z drugimi kandidati.

Dragi bralec tega pisma, jaz ne potrebujem biti na televiziji zato, da sem srecen ali zato, da zadostim potrebi po pozornosti. Moja prva misel, kadar razmišljam o sebi in svojem ugodju je: "Pojdi ven iz politike." Verjetno je to tudi misel večine mojih prijateljev. Zato sem dobil tako nizko podporo.

KOGA PA BOMO POTEMTAKEM SPUSTILI V POLITIKO? OBRAZE KI PREDSTAVLJAJO NAŠO PRETEKLOST?

Nekateri prijatelji so mi neprestano prigovarjali naj odstopim. Ker me imajo tako radi, da bi me radi pred tem zaščitili. Veliko je prijateljev, ki mi kategorično niso želeli dati podpisa, ker "me je škoda za politiko".

Dragi človek, JAZ ŽIVIM in GORIM za to, da se politika transformira! Živim in gorim zato, da GRE MOČ NAZAJ LJUDSTVU! Živim zato, da ljudje končno začnemo ŽIVETI ŽIVLJENJE in ne preživeti.

Ljudje, ki mi rečejo naj odstopim se pustijo preslepiti mojim pomanjkljivostim (občasna nedoslednost, neprofesionalnost, mladost) in iz tega sklepajo, da ne bi bil sposoben biti predsednik. Pa se motijo.

Tako dalec kot sem sel, ko sem prehodil in prestopal 80 000 kilometrov, da pridem okrog sveta... da izpolnim svoje sanje po svobodi. In bil za to pripravljen dati svoje življenje. Tako dalec kot sem šel, da z vami delim tudi tisto, kar nisem vedno želel, da slišite in berete o meni zato da bi bili lahko v polnosti del mojega življenja.

Tako dalec sem pripralvjen iti zdaj, da izpolnim SANJE ČLOVEŠTVA. Tako daleč sem pripravljen iti, da postanem voditelj naroda, ki si ga Slovenci zaslužimo.

Čez 53 ur se mi ta možnost izteče. Čez 53 ur se NAM ta možnost izteče.

Razen, če dobim TVOJ podpis.
Razen, če dobim podporo poslanca, ki si ga volil.
Razen, če dobim podporo znotraj ali zunajparlamentarne stranke, ki jo poznaš.

Stal bom v sredo od 18.30 pa do 20.30 na Prešernovem trgu in zbiral še zadnje vaše podpise in podporo.

Ob 20.30 bomo naredili skupni ZAKLJUČEK, kjer bom oznanil, če sem ZMAGOVALEC ali PORAŽENEC predvolilnega boja.

Kadarkoli sem pripravljen na kocko postaviti svoj ugled, svoj imidž in razkriti se ljudem v polnosti takšen kot sem... kadar je v igri narod, katerega želim popeljati v PRIHODNOST BREZ PRETEKLOSTI.

Čeprav si lahko predstavljam, kaj si ob mojih besedah mislijo ljudje, sem jih pripravljen neomajno, neizpodbitvno izražati. Spet in spet. Z vero in zaupanjem, da me oči, ki so pripravljene, vidijo.

Kandidiral bom tudi na volitvah 2012. Bojim se le, da ne bo takrat že prepozno, da lahko kolo uničevanja obrnemo nazaj.

Prosim, pošlji to pismo naprej! Prosim, pomagaj mi priti na te predsedniške volitve, da se sliši tvoj glas in dobimo se v sredo ob 18.30.

Matej Sedmak
www.matejsedmak.si
peacehiker@gmail.com
GSM 041 848 014

P.s. Si želiš, da zmagam? Natisni to pismo in ga kopiraj v poljubnem številu izvodov ter ga razdeli v svoji vasi. Napiši jim, kdaj boš TI na upravni enoti, kamor lahko pridejo oddati podpis. Prinesi mi 10, 20, 50 ali 100 podpisov. Še prej me lahko pokličeš in vprašaš koliko podpisov že imam.

P.s.s. Ob 20.30 se dobimo vsi skupaj na Prešercu in naredimo zaključek predsedniške kampanije. Pridite VSI, ki si želite pol urice preživeti v super družbi!

Matej Sedmak
Trg padlih borcev 2a
Rakek, Slovenia 1381
Slovenia

Back to top
« Last Edit: 25.09.2007 at 10:37:58 by Eva »  

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #4 - 25.09.2007 at 11:15:26

Če se že pripravlja EPP za predsedniške kandidate, naj bo (malo za šalo, malo za res):

Slovenija je dobila Supermana

Z znanjem in s pridobljenimi izkušnjami sem dosegel (1989), da so v slovensko Ustavo zapisali amandma, po katerem uvedba izrednega stanja v Sloveniji ni dopustna brez soglasja takratne Skupščine RS. Pri pisanju Ustave samostojne Slovenije (1991) sem pripravil osnutek poglavja o človekovih pravicah, ki ga je sprejel Svet za človekove pravice in je danes vključen v Ustavo RS
V New York (1992) sem odpotoval kot prvi veleposlanik Republike Slovenije pri Organizaciji združenih narodov, kjer je bila moja glavna naloga vzpostaviti navzočnost Slovenije v OZN in zagotoviti upoštevanje načela enakopravnosti pri obravnavi nasledstva nekdaj skupne države. Ob imenovanju me je časopis Mladina na naslovnici upodobil kot Supermana. Ta naslovnica je še danes shranjena v okvirju  Cheesy.

Več si lahko preberete na http://www.daniloturk.si/o-danilu-turku/

Zanimivost: piše o tem, kaj je že naredil in ne, kaj bo naredil.
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1