Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6704 times)
Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Re: Kralj in Avatar Božje Ljubezni ponovno v Slove
Reply #15 - 06.08.2007 at 10:22:24

Quote:
Svobodnjak wrote on 03.08.2007 at 10:45:23:
Hm kakšen bog!

Je odličen izgovor,da verjameš v vse laži tega sveta.

Vprašaj se raje,zakaj je dejstvo o obstoju boga  toliko razširjeno med ljudmi!

Moje načelo življenja:
V življenju je potrebno veliko nadzora nad samim seboj,se zavedat svojih reakcij in poizkusiti bit čimveč tukaj in sedaj.(veliko krat smo z mislimi v tem kaj moram jutri narediti ali kaj se mi je včeraj zgodilo).

Sicer pa vem,da se ljudje ne spreminjajo za to mi je sploh odvratno govorit o nekakšni etiki življenja.

To da pa ljudje iščejo "boga "pri "gurujih"pa je odličen izgovor za beg pred seboj,vrata za tolažbo,za poraz v življenju...
Družbeni aparat to fantastično izkorišča v svojo prid.Ni ti treba bit znanstvenik da se posvetiš družbenemo gibanju ter da ugotoviš kakšna so ta gibanja.

VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI.

Kakor kdo...  100 ljudi 100 čudi...

In ja, človek se spreminja, vsak dan......                                    Nisi kamen.
Še kamen se....

Sončen pozdav  Cool

CoolALI SE NAPAKE PONAVLJAJO?
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #16 - 06.08.2007 at 10:34:42

....in to vprašanje ima veze s čim?

ne vem kaj bi rad ne vem kaj sprašuješ
Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #17 - 06.08.2007 at 11:07:11

Quote:
....in to vprašanje ima veze s čim?

ne vem kaj bi rad ne vem kaj sprašuješ

CoolNAPAKE SE PONAVLJAJO,ZATO KER SE LJUDJE NE SPREMINJMO!
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #18 - 06.08.2007 at 11:13:46

...aja, sej res, od rojstva dalje smo isti in noben dogodek, oseba, izkušnja, ne vpliva na nas, nas ne spremeni, kakor se tudi sami nikoli in v ničemer ne spremenimo.
Točno, to bo.
Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #19 - 06.08.2007 at 11:25:31

Quote:
...aja, sej res, od rojstva dalje smo isti in noben dogodek, oseba, izkušnja, ne vpliva na nas, nas ne spremeni, kakor se tudi sami nikoli in v ničemer ne spremenimo.
Točno, to bo.

Rad opazujem sebe in ljudi, s katerimi se srečujem. Ko sem nekoč razmišljal o človeških težavah, me je kot strela z jasnega zadelo spo¬zna¬nje, kako redki so ljudje, ki imajo celovito sliko o življe¬nju .

Ljudje prihajamo in odhajamo materija se spreminaj,a nekaj pa le ostane istega!

Poglej v jedro družbe?
Back to top

IP Logged

Zaggy
3

Riba, ki se je izgubila
v morju, je še vedno
doma.

Reply #20 - 09.08.2007 at 15:15:19

Svobodnjak wrote on 03.08.2007 at 10:45:23:
...
Sicer pa vem,da se ljudje ne spreminjajo za to mi je sploh odvratno govorit o nekakšni etiki življenja.
...

VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI.

Je kr zanimivo vprašanje ali se ljudje spreminjamo ali ne. Po moje se spreminja naš odnos (kot pravi Madan G.D. ) . Odnos do vseh in vsega, v smislu "Vedno ko spoznaš nekaj novega nisi več takšen kot si bil. Torej spet nisem več takšen kot sem bil." Pa tudi "ko  spremeniš sebe spremeniš svet" .
Še en citat sem našel o "VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI" , iz Bhagavad-Gita 3.42 : " Čuti za delovanje so nad mrtvo materijo, um je nad čuti, inteligenca je nad umom, duša pa je celo nad inteligenco. "
LP
Back to top

IP Logged

Zaggy
3

Riba, ki se je izgubila
v morju, je še vedno
doma.

Reply #21 - 18.08.2007 at 09:44:49

Svobodnjak wrote on 06.08.2007 at 11:25:31:
...
...

Še en citat o tej tematiki sem odkril: Bhagavad Gita, kakršna je 15.16 " Živa bitja so dveh vrst: spremenljiva in nespremenljiva. V materjalnem svetu so vsa spremenljiva, tista, ki prebivajo v duhovnem svetu, pa so nespremenljiva."

p.s. Cilj proučevanja tematike je osvetliti temo in pregnati neznanje.  Smiley
LP
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #22 - 20.08.2007 at 08:25:23

Zaggy wrote on 09.08.2007 at 15:15:19:
Je kr zanimivo vprašanje ali se ljudje spreminjamo ali ne. Po moje se spreminja naš odnos (kot pravi Madan G.D. ) . Odnos do vseh in vsega, v smislu "Vedno ko spoznaš nekaj novega nisi več takšen kot si bil. Torej spet nisem več takšen kot sem bil." Pa tudi "ko  spremeniš sebe spremeniš svet" .
Še en citat sem našel o "VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI" , iz Bhagavad-Gita 3.42 : " Čuti za delovanje so nad mrtvo materijo, um je nad čuti, inteligenca je nad umom, duša pa je celo nad inteligenco. "
LP

iz enga vidika se nikol ne spreminjamo, ker smo vedno ena in ista oseba. nikoli nismo ali bomo nekdo drug. iz druzga vidika, sta pa dve stvari, ki se spreminjata. eno je naše materialno telo in um, dokler ju imamo in naš pogled na vse kar obstaja.

dokler se zmotno poistovečamo s svojim materialnim telesom in umom, mamo valda občutek, da se mi spreminjamo, ko se spreminjata telo in um.

ko spoznaš sebe, vidiš, da si nespremenjen, vedno isti, ne glede na materialne grobe ali subtilne spremembe. a to, da opaziš, da nisi materija, je posledica spremembe sebe, v smislu spremembe pogleda na to kdo si zares.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #23 - 20.08.2007 at 08:29:46

Zaggy wrote on 18.08.2007 at 09:44:49:
Svobodnjak wrote on 06.08.2007 at 11:25:31:
...
...

Še en citat o tej tematiki sem odkril: Bhagavad Gita, kakršna je 15.16 " Živa bitja so dveh vrst: spremenljiva in nespremenljiva. V materjalnem svetu so vsa spremenljiva, tista, ki prebivajo v duhovnem svetu, pa so nespremenljiva."

p.s. Cilj proučevanja tematike je osvetliti temo in pregnati neznanje.  Smiley
LP

živo bitje je večno, ni vedno se spreminjajoča groba (telo) in subtilna (um) materija. vzrok zmotnega poistovečanja sebe z materijo je posledica naše odločitve, da smo nenaklonjeni Bogu, Šri Krišni. ko se odločmo bit naklonjeni Šri Krišni, smo osvobojeni neznanja, da smo materija in spoznamo sebe v večnem odnosu do Šri Krišne.

v tem materialnem svetu prebivamo več ali manj duše, ki smo pozabl na to kdo smo zares. zato se nam zdi, da se spreminjamo, ko se nam spreminja materialno telo in um. to ni lih prijetno stanje. to opaziš, če si vsaj za trenutek kdaj izkusil bivanje pravega sebe. ko spoznaš samega sebe, si kvalificiran za vstop v duhovni svet, kjer nimaš materialnega telesa, maš pa duhovno, ki je nerazlično od tebe in ki je primerno za večno ljubezen do Šri Krišne in do vseh živih bitij v odnosu do Njega.  
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #24 - 01.09.2007 at 17:05:13

Moonhowl wrote on 27.07.2007 at 16:45:17:
meni pa še vedno izgleda umirjeno-smešno;P k da se bo začel zdaj zdaj smejat. tista bleščeča taljanska ura na njegovi roki je pa rotfl čist iz druge dimenzije na takem človeku:-) očitno je res razsvetljen k ga takšni izpadi ne motjo:-)

no, in kaj je povedal kej, bote kej komentirali tisti k ste ga vidli al se še zmer smejite?;P

..........Grin Grin Grin šele zdaj sem se dobro začel, ob pravi, Italijanski firmi, ...  Grin ... žal si tukaj težko pomagam,   Cheesy:-X  Wink...
... res ste me razveselili,  Cheesy Cheesy Cheesy ...
+ lep, vesel dan, vsem skupaj  Cool...  Roll Eyes še napreeej ...  Cheesy ...
by Boštyx + Spiritual Team, Si
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2