Zaggy wrote on 09.08.2007 at 15:15:19:Je kr zanimivo vprašanje ali se ljudje spreminjamo ali ne. Po moje se spreminja naš odnos (kot pravi Madan G.D. ) . Odnos do vseh in vsega, v smislu "Vedno ko spoznaš nekaj novega nisi več takšen kot si bil. Torej spet nisem več takšen kot sem bil." Pa tudi "ko spremeniš sebe spremeniš svet" .
Še en citat sem našel o "VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI" , iz Bhagavad-Gita 3.42 : " Čuti za delovanje so nad mrtvo materijo, um je nad čuti, inteligenca je nad umom, duša pa je celo nad inteligenco. "
LP
iz enga vidika se nikol ne spreminjamo, ker smo vedno ena in ista oseba. nikoli nismo ali bomo nekdo drug. iz druzga vidika, sta pa dve stvari, ki se spreminjata. eno je naše materialno telo in um, dokler ju imamo in naš pogled na vse kar obstaja.
dokler se zmotno poistovečamo s svojim materialnim telesom in umom, mamo valda občutek, da se mi spreminjamo, ko se spreminjata telo in um.
ko spoznaš sebe, vidiš, da si nespremenjen, vedno isti, ne glede na materialne grobe ali subtilne spremembe. a to, da opaziš, da nisi materija, je posledica spremembe sebe, v smislu spremembe pogleda na to kdo si zares.