Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6673 times)
Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Kralj in Avatar Božje Ljubezni ponovno v Sloveniji
13.07.2007 at 08:49:41

...

Šrila Bhaktivedanta Sadhu Maharadž,

kralj zvezne države Bihar v Indiji, ki je v svoji zrelosti opustil razkošno življenje kralja, se popolnoma posvetil ljubezni do Boga in človeštva ter tako dosegel izpolnitev vseh želja.

Prisrčno vabljeni v njegovo družbo, v torek 24.7.07 ob 18. uri v dvorano Družbeni dom, Taborska c. 3, Grosuplje

- Duhovna glasba
- Govor Maharadža na temo "Izpolnitev vseh želja"
- Vegetarijanski prigrizek

povezave :

kratek življenjepis

njegova spletna stran

iz spletne strani Urada predsednika RS, g. Janeza Drnovška

članek iz World Vaishnav Association

slikovna reportaža njegovega lanskoletnega programa v prostorih društva Gokul

Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Re: Kralj in Avatar Božje Ljubezni ponovno v Slove
Reply #1 - 13.07.2007 at 22:59:41

lol smešen je
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #2 - 14.07.2007 at 15:06:13

....meni deluje kingsko, umirjen,
mir....
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #3 - 14.07.2007 at 19:27:58

Quote:
....meni deluje kingsko, umirjen,
mir....

Tako je. Vsak služabnik Krišne je umirjen in zadovoljen v transcendentalnem služenju Boga z ljubeznijo, kar se odraža tudi navzven.

Vsa slava Šrila Prabhupadi in vsem čistim bhaktam Gospoda, pa naj prebivajo v tem ali onem univerzumu ali v duhovnem svetu.

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #4 - 24.07.2007 at 08:18:44

danes. (glej prvi post)
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

oposum
1
*

Well trained serial killer.

Grosuplje
Reply #5 - 27.07.2007 at 16:26:01

O ti sment, sele danes sem videl tole, drugace bi zihr sel saj sem tu blizu doma, pa se v Indiji sem bil pred kratkim...  Huh
Back to top

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #6 - 27.07.2007 at 16:45:17

meni pa še vedno izgleda umirjeno-smešno;P k da se bo začel zdaj zdaj smejat. tista bleščeča taljanska ura na njegovi roki je pa rotfl čist iz druge dimenzije na takem človeku:-) očitno je res razsvetljen k ga takšni izpadi ne motjo:-)

no, in kaj je povedal kej, bote kej komentirali tisti k ste ga vidli al se še zmer smejite?;P
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #7 - 29.07.2007 at 19:42:16

oposum wrote on 27.07.2007 at 16:26:01:
O ti sment, sele danes sem videl tole, drugace bi zihr sel saj sem tu blizu doma, pa se v Indiji sem bil pred kratkim...  Huh

Maharadž pride spet naslednje leto, marca.

Kaj pa si počel v Indiji kej?
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #8 - 02.08.2007 at 09:26:16

Moonhowl wrote on 27.07.2007 at 16:45:17:
meni pa še vedno izgleda umirjeno-smešno;P k da se bo začel zdaj zdaj smejat. tista bleščeča taljanska ura na njegovi roki je pa rotfl čist iz druge dimenzije na takem človeku:-) očitno je res razsvetljen k ga takšni izpadi ne motjo:-)

no, in kaj je povedal kej, bote kej komentirali tisti k ste ga vidli al se še zmer smejite?;P

povedu je, da te lahko zares izpolni le ljubezen, ne pa količina materialnih objektov. z materialnimi objekti ni drugače nič narobe, če jih znaš pravilno uporabljat.

povedu je tud, da obstaja omejena ljubezen in neomejena ljubezen. ljubezen je treba izvajat v akciji, tj. z delovanjem in jo postopoma povečevat oz. razvijat. neomejeno ljubezen dosežeš v odnosu z Bogom, Šri Krišno.  
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #9 - 02.08.2007 at 12:17:35

Ob takih obiskih raznih "gurujev"se sprašujem!

Ali so to pastirji,kateri iščejo svoje ovčice?

Zakaj pobirajo vstopnino,prostovoljne prispevke itd.,pot pritvezo,da se pokrijejo stroški?

Če so že tako razsvetljeni,da bi tako in tako morali imet spostavljen neodvisni finančni tok,in bi to poslanstvo lahko počeli izključno,kot darilo, judjem katere obišče?
Navsezadnje  se izkaže,da jim je to glavni celo v večini primerov edini vir sredstev.

Seveda ne želim dobenga očrnit.

V primeru obsika pri gorujo bi človek pričakoval,da ga popolnoma osvobodi vseh odvisnosti(ne bom jih našteval),ter da tak človek spostavi stik z svojim notranjim vodstvom,ter sledi edino le temu vodstvo.In ne nekakšnim gurujem.

Hm verjetno je to zelo močan vpliv religiskih determinacij,da ljudje iščemo pomoč od zunaj in ne v sebi,da vsaka reakcija okolice na nas je samo naš notranji vpliv na okolici...
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #10 - 02.08.2007 at 14:59:59

Kruh stane, cestnine v Sloveniji pa so tud visoke.   Cool

Svobodnjak wrote on 02.08.2007 at 12:17:35:
V primeru obsika pri gorujo bi človek pričakoval,da ga popolnoma osvobodi vseh odvisnosti(ne bom jih našteval),ter da tak človek spostavi stik z svojim notranjim vodstvom,ter sledi edino le temu vodstvo.In ne nekakšnim gurujem.

Kit komplet..
Naredi sam.

lahko ti pokaze eno izmed poti..
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #11 - 02.08.2007 at 15:04:37

taprav Guru ti razodene tvoj večni odnos z Bogom in z zgledom in navodili pokaže, kako ga ljubeče služit.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #12 - 03.08.2007 at 10:45:23

Madan Gopal Das wrote on 02.08.2007 at 15:04:37:
taprav Guru ti razodene tvoj večni odnos z Bogom in z zgledom in navodili pokaže, kako ga ljubeče služit.

Hm kakšen bog!

Je odličen izgovor,da verjameš v vse laži tega sveta.

Vprašaj se raje,zakaj je dejstvo o obstoju boga  toliko razširjeno med ljudmi!

Moje načelo življenja:
V življenju je potrebno veliko nadzora nad samim seboj,se zavedat svojih reakcij in poizkusiti bit čimveč tukaj in sedaj.(veliko krat smo z mislimi v tem kaj moram jutri narediti ali kaj se mi je včeraj zgodilo).

Sicer pa vem,da se ljudje ne spreminjajo za to mi je sploh odvratno govorit o nekakšni etiki življenja.

To da pa ljudje iščejo "boga "pri "gurujih"pa je odličen izgovor za beg pred seboj,vrata za tolažbo,za poraz v življenju...
Družbeni aparat to fantastično izkorišča v svojo prid.Ni ti treba bit znanstvenik da se posvetiš družbenemo gibanju ter da ugotoviš kakšna so ta gibanja.

VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI.
Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #13 - 03.08.2007 at 10:46:46

Quote:
Kruh stane, cestnine v Sloveniji pa so tud visoke.   Cool

Svobodnjak wrote on 02.08.2007 at 12:17:35:

Kit komplet..
Naredi sam.

lahko ti pokaze eno izmed poti..

Če so že tako razsvetljeni,da bi tako in tako morali imet spostavljen neodvisni finančni tok,in bi to poslanstvo lahko počeli izključno,kot darilo, judjem katere obišče?
Navsezadnje  se izkaže,da jim je to glavni celo v večini primerov edini vir sredstev.

Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #14 - 03.08.2007 at 15:48:05

Svobodnjak wrote on 03.08.2007 at 10:45:23:
Hm kakšen bog!

Je odličen izgovor,da verjameš v vse laži tega sveta.

Vprašaj se raje,zakaj je dejstvo o obstoju boga  toliko razširjeno med ljudmi!

Moje načelo življenja:
V življenju je potrebno veliko nadzora nad samim seboj,se zavedat svojih reakcij in poizkusiti bit čimveč tukaj in sedaj.(veliko krat smo z mislimi v tem kaj moram jutri narediti ali kaj se mi je včeraj zgodilo).

Sicer pa vem,da se ljudje ne spreminjajo za to mi je sploh odvratno govorit o nekakšni etiki življenja.

To da pa ljudje iščejo "boga "pri "gurujih"pa je odličen izgovor za beg pred seboj,vrata za tolažbo,za poraz v življenju...
Družbeni aparat to fantastično izkorišča v svojo prid.Ni ti treba bit znanstvenik da se posvetiš družbenemo gibanju ter da ugotoviš kakšna so ta gibanja.

VLADAVINA UMA NAD ČUSTVI.

Kakor kdo...  100 ljudi 100 čudi...

In ja, človek se spreminja, vsak dan......                                    Nisi kamen.
Še kamen se....

Sončen pozdav  Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2