Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1119 times)
plesnamesecu
Ex Member

Tableta za pozabo travme
05.07.2007 at 08:25:38

Tako pa bo izgledal človek prihodnosti:

http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20070704_3101207.php

Znanstveniki z univerze Harvard in McGill zaključujejo postopek razvoja zdravila, ki bo pomagal pri zbrisu slabih spominov.
Gre za tableto, ki bo sprožila izgubo spomina, razvoj zdravila pa je že v fazi testiranja. Tako bo imel posameznik, ki bo želel izbrisati slab spomin ali travmo, selektiven spomin. Raziskovalci upajo, da bo tableta pomagala predvsem žrtvam posilstva in ostalih travm.
Zdravilo so že preizkusili na ženskah, ki so jih spolno zlorabili. Nekaj jih je jemalo tablete za amnezijo, medtem ko so preostale dobivale placebo. Med zdravljenjem so prostovoljke opisovale travmatične dogodke, ki so se zgodili pred desetimi dnevi.
Po enem tednu je tableta pokazala svojo moč. Zlorabljene ženske, ki so dobivale ''čudežno'' tableto, so med opisovanjem svoje izkušnje namreč doživljale znatno manj stresa.

Ali ni spomin temeljni del identitete človeka? Ali ni sposobnost predelati dogodek in ga uvrstiti v mozaik lastne življenjske zgodbe ključna za integriteto osebnosti?

Back to top
« Last Edit: 05.07.2007 at 09:30:31 by plesnamesecu »  

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Re: Tableta za pozabo travme
Reply #1 - 08.07.2007 at 09:59:24

Se strinjam. Zame je moje življenje nekaj, kar je sestavljeno iz lepih in manj lepih stvari, včasih celo zelo grdih. Pa vendar so me vse te stvari oblikovale v osebnost, kakršna sem sedaj. Človek se mora iz tistih manj lepih stvari nekaj naučit in potem it dalje, bogatejši za eno izkušnjo. S tem pridobi marsikaj. Od zmožnosti vživljanja v druge do pripravljenosti pomagat, do tega, da znaš sploh cenit lepe stvari...
Zame ni življenja brez trpljenja.
Mene osebno bi s to tabletko oropali celovitosti.
Dopuščam morda samo možnost, da bi se ta tabletka uporabila pri ljudeh, ki se s svojo travmo aktivno soočajo že leta in leta pa vseeno ne zmorejo/znajo niti zmanjšati (odpraviti je takšne stvari itak težko) posledic svoje travmatične izkušnje.
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Re: Tableta za pozabo travme
Reply #2 - 08.07.2007 at 12:07:36

podpis bi rekel kopron
Back to top

IP Logged