Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
(Read 29043 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Darvinizem - prevara
Reply #45 - 12.07.2007 at 11:14:05

gape wrote on 27.07.2002 at 08:56:18:
naprimer darvin in njegova razlaga kako se je človek razvil iz opice.
in njegov manjkajoči člen
ampak to je danes Resnica
tko je
neglede na to da po svetu potuje razstava ki dokazuje da ta Resnica ni Resnica, saj obstaja resnica, ki v to resnico nikakor ne paše in ta resnica so raznorazne izkopanine:
http://www.gape.org/gapes/prispevki/prikriti_izvor_cloveka.htm

razstave ne najdem, pa ni blema, je na forumu nekje link

gape wrote on 20.06.2002 at 15:12:32:
ampak ne vedo točno, tko k niti jest ne vem točno in tko kt noben ne ve točno.
in kle pride na sceno resnica.
kdo ve pravo resnico?
rečmo for argument sake 'bolj pravo resnico'.
tisti ki se me učili v šoli, ali jest?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #46 - 12.07.2007 at 14:13:01

Resnico je potrebno nenehno iskati, zato ne verjemi nikomur, ki trdi, da jo je našel.

Od pionirskih Darwinovih časov so odkrili še veliko novih dejstev. On je dal le dobro iztočnico za kasnejša raziskovanja in podrl nekaj takratnih tabujev, ki so izhajali predvsem iz zakoreninjenih verskih dogem, ki so glorificirale človeka kot nekaj posebnega.
V času, ko je živel Darwin, naprimer še niso poznali DNK in drugih celičnih mehanizmov, kot jih poznamo danes.

Danes je jasno, da se ljudje seveda nismo razvili iz opic.
Resnica je pravzaprav še bolj presenetljiva, z opicami imamo le skupnega prednika, ki pa je bil primitivnejši od današnjih opic. (predvidevam, da tudi od človeka  Cool )

Novejša izkopavanja so tudi pokazala, da razvoj človeka ni bil premočrten, kot so najprej predpostavljali, ampak je živelo veliko vzporednih vej človečnjakov, ki pa niso preživele. (neandertalci so le ena od mnogih in že bolj poznih vej, ki naj bi izumrla, čeprav tudi to ni dokončno znano, saj ni dokazov, da ni bil del neandertalske vrste celo asimiliran v vejo sodobnega človeka.

Če se vrnemo še globlje v preteklost, se izkaže, da imamo skupne prednike tudi z drugimi sesalci, tudi z našimi domačimi ljubljenčki mačkami in psi, pa tudi s podganami, čeprav to nekateri nič kaj radi ne slišijo.
Dlje kot gremo v preteklost, za več vrst se izkaže njihov skupni izvor.

Kar se izvora tiče, nismo ljudje v primerjavi z drugimi živimi bitji nič posebnega in poglavitna zasluga darwinizma je dejansko spoznanje, da smo vsa živa bitja na Zemlji pravzaprav ena sama velika in soodvisna družina s skupnimi koreninami.

Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #47 - 12.07.2007 at 14:55:32

Dobro napisano. Ja, res je, da je resnico treba nenehno iskati - nobena teorija, nobeno dognanje ni dokončno  Smiley.

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #48 - 12.07.2007 at 15:26:58

Prikriti izvor človeka meni ne dokazuje skoraj ničesar, preveč stvari je odprtih, preveč dvomov.

Za tiste kovinske krogle, je vse prej kot očitno, da so nujno človeškega izvora. Res ne razumem, zakaj bi bilo potrebno vsemu, kar je približno pravilne oblike, pripisovati človeški izvor. Nazadnje bo še kdo trdil, da je zemlja ali pa luna delo človeških rok, saj je vendar (skoraj) okrogla.

Podatki o gospe Steen-McIntyre so prikazani nadvse pristransko, recimo nikjer ne piše, da je bilo najdišče že od vsega začetka problematično, plasti pomešane, v sami ekipi pa so obstajala zelo različna mnenja o datiranju najdišča in odkritij. Mnenje g. Steen-McIntyre je bilo javno kritizirano s strani številnih njenih kolegov, vendar zato ni bila onemogočena in je nadaljevala s kariero na svojem področju. Gospa Virginia Steen-McIntyre je kot študentka sicer preskočila čin ali dva, kritizirala mnenje predpostavljenih, kar je na vseh področjih tvegano za kariero, vendar je to še ne naredi avtomatično za glasnico resnice. Več o tem.

Določeni drugi "dokazi" so zelo anekdotični, skupno pa jim je predvsem to, da se jih nikjer in nikakor ne da preveriti. Recimo vsem tistim okostnjakom in kostem bi danes lahko enostavno določili starost z uporabo več različnih metod. Potem bi vsekakor vzbudili več pozornosti, kot pa v obliki, v kakršni se širijo okrog sedaj.

Sicer se na starine ne spoznam zares, ampak meni zgleda tista vaza najdena v kamnolomu, glede na opis in  sploh glede na novo-angleški okus in zanimanje za starine, prej šala ali pa poskus dviga cene na trgu starin, ali pa celo oboje. Gospodu v elektrarni pa bi mimogrede lahko kdo nastavil kalup z litoželeznim piskrom.  Glede na uporabost zlata skozi tisočletja pa tudi ni jasno, zakaj bi morali biti zlatokopi v devetnajstem stoletju prvi zlatokopi na tistem področju (sploh ker ne gre za globoke rudnike, ampak skoraj površinske kope, oz kopanje v pesku in ne v živo skalo. Niti slučajno niso zato artefakti najdeni tam stari nujno toliko kot pa pesek.

bp
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #49 - 12.07.2007 at 23:48:13

Quote:
Dame, ki so z mano preživele noč, večinoma pravijo, da sem  Tongue

(nekatere pa so še malo bolj specifične)

bp

I tought so  Grin Tongue Cheesy Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #50 - 16.07.2007 at 10:11:46

Ja, se mi je kar zdelo  Cry. Vendar pa se jaz nikoli več ne bom spustil na tako nizek-živalski nivo , ker se mi je že v mladih letih to zdelo smešno neumno Shocked . Dandanes pa mi je ob globljih spoznanjih smisla življenja to še toliko bolj očitno  Cool.
Saj res, Bp, ... kaj je po tvoje potemtakem smisel življenja  Roll Eyes?
No, toliko zaenkrat , ...naslednjič naprej,  Cool...
2 B continued ,  Wink...
+ čudovit dan, ... še naprej ,  Cheesy Cool...
by Boštyx from Kopron team , Si
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #51 - 16.07.2007 at 11:19:17

Boštyxz wrote on 16.07.2007 at 10:11:46:

Tukaj si postavil tezo, da je darvinizem oz. evolucijska teorija prevara. Če bi rad debatiral o smislih življenja in podobnem, prosim odpri drugo temo, tukaj pa bi bil bolj vesel kakšnih dokazov za to tvojo trditev.

bp
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #52 - 16.07.2007 at 13:03:04

Imaš prav. Vendar moramo osvetliti tudi še druga okoliška področja, da boš spregledal, kar je navadnemu kmetu jasno, da si že v osnovi zgrešil, kot Darvin .
pozneje naprej,  Roll Eyes...+ lep dan, še naprej  Cool
Lp, by Boštyx + Kopron U.l.t.d.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #53 - 18.07.2007 at 09:20:53

Quote:

Tukaj si postavil tezo, da je darvinizem oz. evolucijska teorija prevara. Če bi rad debatiral o smislih življenja in podobnem, prosim odpri drugo temo, tukaj pa bi bil bolj vesel kakšnih dokazov za to tvojo trditev.

bp

se mi zdi da bi ravno debata o "smislu življenja" potrdila ali pa ovrgla omenjeno prevaro  Cool
Back to top

IP Logged

Loops
1
*

I love YaBB 1 Gold!

Reply #54 - 18.07.2007 at 09:33:25

vida wrote on 18.07.2007 at 09:20:53:
se mi zdi da bi ravno debata o "smislu življenja" potrdila ali pa ovrgla omenjeno prevaro  Cool

"Love is the only sane and satisfatory answer to the problem of human existance."
E. Fromm
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #55 - 18.07.2007 at 11:42:43

Quote:

bp

To, da picopek vidi smisel pice predvsem v količini €, ki jih bo pospravil v denarnico, plačnik pice pa v zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb, nima nobene veze s tem, kako pica nastane...

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #56 - 19.07.2007 at 08:35:17

t wrote on 18.07.2007 at 11:42:43:
Quote:

bp

To, da picopek vidi smisel pice predvsem v količini €, ki jih bo pospravil v denarnico, plačnik pice pa v zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb, nima nobene veze s tem, kako pica nastane...

uživajte!

z vidika "materialnega sveta" temu resnično ni za oporekat  Exclaim
Gledano malo širše, z vidika duhovnega, pa se mi zdi da ta smisel človeka več ne izpolnjuje.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #57 - 19.07.2007 at 08:45:49

vida wrote on 19.07.2007 at 08:35:17:
t wrote on 18.07.2007 at 11:42:43:
Quote:

bp

uživajte!

z vidika "materialnega sveta" temu resnično ni za oporekat  Exclaim
Gledano malo širše, z vidika duhovnega, pa se mi zdi da ta smisel človeka več ne izpolnjuje.

To je u bistvu popoln nesmisel: če se gremo delitev materialno / duhovno, ni "vidik duhovnega" nič širši od materialnega - saj je opredeljen kot omejen s svojim nasprotjem materjalnega vidika - razen v tem da je vse skupaj bolj nejasno.

Če si lačen žejen ali pa te boli zob, ga ni nobenega smisla, ki bi te izpolnjeval bolj od popolnoma konkretnih (beri materialnih) rešitev lakote, žeje ali bolečine. Seveda pa je s polno ritjo vedno lahko srati...  Grin

(vidim, da še vedno nisi dojela: smisel, ki ga nekdo daje nečemu nima nobene zveze s tem, kako to je - z načinom biti te stvari... smiselnost ure, kot merilca časa ali okraska na roki nima nobene zveze s tem, kako je ura narejena)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #58 - 19.07.2007 at 10:41:29

Z "materialnega" vidika je čisto vseeno ali picopek peče pice za € ali pa jih kar zastonj deli.
Pač premetavanje materiala sem ter tja in prava figa, kam kaj gre.

"Duhovni" vidik je tisti, zaradi katerega človek razmišlja in kalkulira tudi o možnostih, pa smislu in podobnem.

Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #59 - 19.07.2007 at 15:31:54

Madona, po vsem tem sem postala lačna. Grem na eno pico... Cheesy
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 7