Poet
Ex Member
|
Ja, ampak Bošty (meni se zdiš prav fajn vesel možakar, ne me sedaj takoj drugače prepričat!) vprašanje, ki se tu pojavi je ravno to, kako vemo, da je vesolje sploh bilo ustvarjeno? Ker če to tezo sprejmemo, potem ga je že nekdo/neka sila ustvarila. Samo problem je še vedno, ali tista teza sploh drži.
Ker meni se vedno bolj dozdeva, da sploh ni potrebe, da bi bil Stvarnik ločen od svojega Stvarstva (ker kam naj bi se pa pravzaprav dal?) in zatorej sploh ni mogoče, da Stvarnik že ne bi bil svoja Stvaritev, torej Stvarstvo je Stvarnik in Stvarnik je Stvarstvo. Mi ljudje z idejo Boga samo poosebljamo to enotno vesoljno konstanto, ki je vse, a ga potem še napačno personificiramo in zaradi tega trpimo - a tudi to povsem načrtno. Tako da če vprašaš mene, če me lepo vprašaš, ti tudi jaz lepo odgovorim, da se meni zdi, da je Stvarnik Stvarstvo in da je Stvarstvo Stvarnik. In potem takoj vidiš, da ti je vse na dosegu roke in se prestaviš v eno povsem drugo dimenzijo, kjer več ne loviš tiste civilizacijske poosebitve Stvarnika onkraj svojega lastnega Stvarstva, ampak sprevidiš, da si Stvarnika ves čas že okušal, videl, vonjal, tipal, slišal, doživljal, pozabljal, se spominjal, izkušal, prenikal globlje, etc! Juheeeejjjj!!!
Lp, Herr Poet
|