M.L. wrote on 08.07.2008 at 12:05:13:Slepci neumni, vi boste kazali Boštyju pot, ki tavate v popolni temi in imate temo za najsvetlejši dan. Vi še ne poznate Boštyjeve svetlobe, on pa pozna vašo temo. Kdo lahko potem komu kaže pot?? Ja, ja, slepota je huda reč, ampak tudi ta je ozdravljiva.
Pa lep pozdrav in čimprejšne spregledanje vam želim.
Hi hi, si pa zabaven, Mali Lump ti!

Še posebej tragično zabaven pa je vajin opis sveta, v katerem si ves čas na trnih, da te ne "začopati" hudobni stric Satanulj, ki bo s tabo počel svega in svačega, jeli?
Če je kdo slepec sem to samo jaz, a je prav? Ker poglej to mojo slepoto: jaz hodim po toti naši zemljici in prav fina se mi zdi. No, ampak moja duhovna slepota je še celo tako velika, da ti jaz tebi nič meni nič z neba sklatim nekega Bogeca Žogeca in rečem, da jaz sam sem del te vesoljne pojavnosti in jaz kot eden izmed mnogih na sredi te "mrtve" materije, ki se zavedam sveta okoli sebe, pač opazim, da sem jaz sam "živ" toliko in toliko materije okoli mene pa ne, in da mi nič ne more.
Hja, M.L., poglej to mojo duhovno slepoto: in potem jaz rečem, da kako da jaz sem živ, toliko ogromno materije okoli mene pa ni, a? In se imam prav fino v tem vesolju, četudi je zavest še vedno zvezana s to materijo/telesom, ampak se jaz v svoji lastni duhovni slepoti zavedam, da je tudi to iluzija in da bo tudi to minilo. Vidiš, taka je moja slepota, najbolj slepa od vseh, pa še Bogeca ti negiral tako na lepe oči pa sem pravcati pravi heretik, kajneda, Mali Lumpek ti?
Lp, Herr Poet