Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 10
(Read 44486 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazb
Reply #45 - 24.04.2007 at 09:09:09

Quote:
Krishna je izvorni Bog. da bi razvil brezpogojno ljubezen do Njega in s tem tudi do vseh zivih bitij v odnosu do Njega mormo izgovarjat Njegovo ime z iskreno predanostjo v druzbi Njegovih najdrazjih.

Huh a razvit brezpogojno ljubezen do Njega ? ampak kako  ... a ni On že Ljubezen ?  Smiley

Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #46 - 24.04.2007 at 11:02:54

vida wrote on 24.04.2007 at 09:09:09:
Quote:
Krishna je izvorni Bog. da bi razvil brezpogojno ljubezen do Njega in s tem tudi do vseh zivih bitij v odnosu do Njega mormo izgovarjat Njegovo ime z iskreno predanostjo v druzbi Njegovih najdrazjih.

Huh a razvit brezpogojno ljubezen do Njega ? ampak kako  ... a ni On že Ljubezen ?  Smiley

a mi lahko prosim bolj pojasnite kaj tocno ste hoteli vprasati in kaksna je vasa definicija Ljubezni, da bi vas lazje razumel. Hvala.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #47 - 24.04.2007 at 11:25:44

Quote:
vida wrote on 24.04.2007 at 09:09:09:
Quote:

a mi lahko prosim bolj pojasnite kaj tocno ste hoteli vprasati in kaksna je vasa definicija Ljubezni, da bi vas lazje razumel. Hvala.

ne vem, če je Bog Ljubezen … zakaj bi se učili ljubiti Ljubezen ? ali ne bi rajši kar Živeli Ljubezen ?

Moja definicija Ljubezni ? se mi zdi da je Ljubezen stanje duha … ali pa morda stanje zavesti, ki se nam razkriva iz odnosov do ljudi in do vsega kar je …

Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #48 - 24.04.2007 at 11:36:22

popravljam stavek ... oz. ali se ne bi rajši učili kako živeti v Ljubezni.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #49 - 24.04.2007 at 19:08:21

vida :

Bog, Krishna, je oseba. ko delujes v Njegovo zadovoljstvo je to ljubezen do Boga.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #50 - 25.04.2007 at 06:47:46

Quote:
vida :

Bog, Krishna, je oseba. ko delujes v Njegovo zadovoljstvo je to ljubezen do Boga.

... blizu  Cool.
+ lep, sončen dan, še napreej,
by Boštjanko
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #51 - 25.04.2007 at 10:11:17

Boštyxz wrote on 25.04.2007 at 06:47:46:
Quote:
vida :

... blizu  Cool.
+ lep, sončen dan, še napreej,
by Boštjanko

kaj mi pa se manjka?
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #52 - 25.04.2007 at 21:18:05

Krishna = Kristus , po naše, vendar še tudi še ne dovolj ..., ker ima pač tro-ime  Cool.  
Vendar pa to ni več za tukajšnjo objavo , ker so ti dragulji preveč sveti, da bi jih metali ...  Lips Sealed, ker jih je škoda za vsak dan Wink.
Gremo  naprej , ... Cool
+ Lep, jasen večer , še napreej ,  Cool...
by Bošti  Wink
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #53 - 26.04.2007 at 08:14:13

Quote:
vida :

Ne vem, se mi zdi da se nisva dobro razumela, ker moj namen ni bil zanikat obstoja Boga. Moj namen je bil samo podelit lastno izkušnjo iskanja Boga in vzpostavljanja odnosa z Njim.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #54 - 26.04.2007 at 09:46:02

Boštyxz wrote on 25.04.2007 at 21:18:05:
Krishna = Kristus , po naše, vendar še tudi še ne dovolj ..., ker ima pač tro-ime  Cool.  
Vendar pa to ni več za tukajšnjo objavo , ker so ti dragulji preveč sveti, da bi jih metali ...  Lips Sealed, ker jih je škoda za vsak dan Wink.
Gremo  naprej , ... Cool
by Bošti  Wink

Krishna ni Kristus. Krishna je Bog, Oce, Gospodar, Kristus pa je Bozji sin, Krishnov predani sluga.

Kristus ni nic manjvreden kot Krishna, a vseeno ni Krishna. ce nekdo pravi, da ima rad Boga oz. da spostuje Boga, nima pa rad Njegovega sluge, oz. kateregakoli zivega bitja, tud ce je nenaklonjeno Bogu, nima zares rad Boga, ki ima ustrezno rad vse.

po milosti Boga lahko pridemo v stik s Kristusom in po milosti Kristusa lahko pridemo k Bogu.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #55 - 26.04.2007 at 09:47:22

vida wrote on 26.04.2007 at 08:14:13:
Quote:
vida :

Ne vem, se mi zdi da se nisva dobro razumela, ker moj namen ni bil zanikat obstoja Boga. Moj namen je bil samo podelit lastno izkušnjo iskanja Boga in vzpostavljanja odnosa z Njim.

sam razlozil sem kaj sem mislu s tem "ljubezen do Boga."
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #56 - 26.04.2007 at 23:11:36

Quote:
Gremo  naprej , ... Cool
by Bošti  Wink

Krishna ni Kristus. Krishna je Bog, Oce, Gospodar, Kristus pa je Bozji sin, Krishnov predani sluga.

Kristus ni nic manjvreden kot Krishna, a vseeno ni Krishna. ce nekdo pravi, da ima rad Boga oz. da spostuje Boga, nima pa rad Njegovega sluge, oz. kateregakoli zivega bitja, tud ce je nenaklonjeno Bogu, nima zares rad Boga, ki ima ustrezno rad vse.

po milosti Boga lahko pridemo v stik s Kristusom in po milosti Kristusa lahko pridemo k Bogu.

Yes, o.k., but sorry, yust a little wrong , ... Wink
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #57 - 27.04.2007 at 07:42:47

Boštyxz wrote on 26.04.2007 at 23:11:36:
Quote:
Gremo  naprej , ... Cool
by Bošti  Wink

Yes, o.k., but sorry, yust a little wrong , ... Wink

kaj pa je wrong?
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #58 - 27.04.2007 at 12:41:16

Narobe je glede Kristusa  Exclaim. Ker, On je bil to včasih (še prej, v starih obdobjih večnosti ) , - to, kar misliš Sad . Vendar, pa sedaj, po Križanju so se vloge "Malo" zamenjale ... Cheesy Exclaim Cool  Wink Exclaim Smiley
Le, da je človeštvo potrebovalo skoraj 2000 let, da je to dojelo  Cry.
+, pa lep, sončen dan, ... še naprej , ... skozi Večnost ...  Cool...
by Bošti  Cheesy
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #59 - 27.04.2007 at 16:36:49

Boštyxz wrote on 27.04.2007 at 12:41:16:
Narobe je glede Kristusa  Exclaim. Ker, On je bil to včasih (še prej, v starih obdobjih večnosti ) , - to, kar misliš Sad . Vendar, pa sedaj, po Križanju so se vloge "Malo" zamenjale ... Cheesy Exclaim Cool  Wink Exclaim Smiley
Le, da je človeštvo potrebovalo skoraj 2000 let, da je to dojelo  Cry.
+, pa lep, sončen dan, ... še naprej , ... skozi Večnost ...  Cool...
by Bošti  Cheesy

a lohk mal bolj natancno razlozis kaj si mislu s tem?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 10