vida wrote on 16.04.2007 at 09:13:17: Poet wrote on 15.04.2007 at 22:51:28:Oldi, se kar strinjam. Ne vem, če si opazil, da celotno vesolje pritiska na nekaj - kaj? Saj smo že slišali, da je osnovni problem naš ego, naš um, vse naše navezave, misli, želje, itd. a vseeno ...
Kaj misliš, da je Kača iz Rajskega vrta?
ne vem, meni se zdi da prav ta um o katerem govoriš Ti Poet ...
Ja, "naš" um. In veš kaj je nadaljna iluzija tega uma? To da pravi, "moj um je pokvarjen, moram ga izboljšati".
Mi smo direktno ta um, ta ego, in MI sami smo Kača iz Rajskega vrta - zato je ta kreacija tako polna trpljenja, ker trpimo mi sami - ki nismo nič drugega kot interpretacije resničnosti/ideje, "znanje" o 'dobrem' in 'slabem', o 'pravilnem' in 'napačnem' in zato trpimo, ker se ob trpljenju vse te ideje lomijo, trgajo, in pri tem čutimo, kot bi umirali sami, ko v nas umira kakšna izmed idej; dejansko tudi zares umiramo, ker umira delček našega uma, ki je Kača iz Rajskega vrta in ta ovira pravega Adama in pravo Emo.
Tako da zdaj sploh ne poznamo prave ZAvesti, Adama in Eve, ampak samo ta um, to Kačo, ki ob vsakem trpljenju umira bolj in bolj. In za eno življenje je več kot dovolj trpljenja, potem pa spet znova, dokler ne spoznamo da z umom ne bomo nikamor prišli.