Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 10
(Read 44520 times)
poet
Ex Member

Re: potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazb
Reply #30 - 18.04.2007 at 19:10:02

vida wrote on 16.04.2007 at 09:13:17:
Poet wrote on 15.04.2007 at 22:51:28:
Oldi, se kar strinjam. Ne vem, če si opazil, da celotno vesolje pritiska na nekaj - kaj? Saj smo že slišali, da je osnovni problem naš ego, naš um, vse naše navezave, misli, želje, itd. a vseeno ...

Kaj misliš, da je Kača iz Rajskega vrta?

ne vem, meni se zdi da prav ta um o katerem govoriš Ti Poet ...

Ja, "naš" um. In veš kaj je nadaljna iluzija tega uma? To da pravi, "moj um je pokvarjen, moram ga izboljšati".
Mi smo direktno ta um, ta ego, in MI sami smo Kača iz Rajskega vrta - zato je ta kreacija tako polna trpljenja, ker trpimo mi sami - ki nismo nič drugega kot interpretacije resničnosti/ideje, "znanje" o 'dobrem' in 'slabem', o 'pravilnem' in 'napačnem' in zato trpimo, ker se ob trpljenju vse te ideje lomijo, trgajo, in pri tem čutimo, kot bi umirali sami, ko v nas umira kakšna izmed idej; dejansko tudi zares umiramo, ker umira delček našega uma, ki je Kača iz Rajskega vrta in ta ovira pravega Adama in pravo Emo.

Tako da zdaj sploh ne poznamo prave ZAvesti, Adama in Eve, ampak samo ta um, to Kačo, ki ob vsakem trpljenju umira bolj in bolj. In za eno življenje je več kot dovolj trpljenja, potem pa spet znova, dokler ne spoznamo da z umom ne bomo nikamor prišli.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #31 - 19.04.2007 at 08:38:27

Poet wrote on 18.04.2007 at 19:10:02:
vida wrote on 16.04.2007 at 09:13:17:
Poet wrote on 15.04.2007 at 22:51:28:
Oldi, se kar strinjam. Ne vem, če si opazil, da celotno vesolje pritiska na nekaj - kaj? Saj smo že slišali, da je osnovni problem naš ego, naš um, vse naše navezave, misli, želje, itd. a vseeno ...

Kaj misliš, da je Kača iz Rajskega vrta?

ne vem, meni se zdi da prav ta um o katerem govoriš Ti Poet ...

Ja, "naš" um. In veš kaj je nadaljna iluzija tega uma? To da pravi, "moj um je pokvarjen, moram ga izboljšati".
Mi smo direktno ta um, ta ego, in MI sami smo Kača iz Rajskega vrta - zato je ta kreacija tako polna trpljenja, ker trpimo mi sami - ki nismo nič drugega kot interpretacije resničnosti/ideje, "znanje" o 'dobrem' in 'slabem', o 'pravilnem' in 'napačnem' in zato trpimo, ker se ob trpljenju vse te ideje lomijo, trgajo, in pri tem čutimo, kot bi umirali sami, ko v nas umira kakšna izmed idej; dejansko tudi zares umiramo, ker umira delček našega uma, ki je Kača iz Rajskega vrta in ta ovira pravega Adama in pravo Emo.

Tako da zdaj sploh ne poznamo prave ZAvesti, Adama in Eve, ampak samo ta um, to Kačo, ki ob vsakem trpljenju umira bolj in bolj. In za eno življenje je več kot dovolj trpljenja, potem pa spet znova, dokler ne spoznamo da z umom ne bomo nikamor prišli.

poet  Smiley tako črno pa menda spet ni. Saj ravno v tem je bistvo, da premagamo ta um/nižji jaz ali ego ali ne vem kaj to je ... s tem namreč dosežemo drugačen odnos do vsega kar je in svet potem dojemamo v čisto drugačni luči.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #32 - 20.04.2007 at 21:07:22

Jah, ne vem. Človek sam najbolje ve kako in kaj (razen če ga um ne vara, he he).

Stvari morda sploh niso niti bele niti črne. Ta um je morda Kača iz Rajskega vrta (negativni pogled na realnost) ali pa recimo "Golobček" iz Rajskega vrta (pozitivni pogled). Če prav razumem ravno Kača in Golobček tvorita ta um - če bi recimo ostali ravno na pol poti med ljubeznijo in sovraštvom, dobrim in slabim, Bogom in hudičem, užitkom in bolečino, bi se morda vse lepo razjasnilo.

Ker drugače "Golobčka" motijo vse vojne in lakota na svetu, vse nasilje in vsa napetost, "Kača" pa se jezi ko vidi izraze ljubezni, prijateljstva, pomoči in dobre volje.

Torej lahko ugotovimo, da niti "negativneži" niti "pozitivneži" nimajo lahkega življenja v tej realnosti, ki je nam vsem skupna. Oboji trpijo, tako ali drugače. Eni bi radi imeli več vojn, več nasilja in podobno, drugi pa manj vsega tega in več ljubezni.

Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #33 - 20.04.2007 at 22:51:05

Kar se naslovne teme tiče je po moje ena sama začetna rešitev, pozabiti na vse religije in ideologije ter osredotočenje na človeka in njegov podstrešni ustroj ter posledično ugotoviti kaj je to kar nas osrečuje, bolje rečeno izboljšuje. Potem pa inerakcija razuma in odzivov nerazumskega dela možganov.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #34 - 21.04.2007 at 08:26:01

Oldio wrote on 20.04.2007 at 22:51:05:
Kar se naslovne teme tiče je po moje ena sama začetna rešitev, pozabiti na vse religije in ideologije ter osredotočenje na človeka in njegov podstrešni ustroj ter posledično ugotoviti kaj je to kar nas osrečuje, bolje rečeno izboljšuje. Potem pa inerakcija razuma in odzivov nerazumskega dela možganov.

Oldi, zares te bo osrecevalo le ko bos naklonjeno sluzil Boga.  
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #35 - 21.04.2007 at 09:41:26

Quote:
Oldio wrote on 20.04.2007 at 22:51:05:

Oldi, zares te bo osrecevalo le ko bos naklonjeno sluzil Boga.  

MGD, podpis  Cheesy Cool
Back to top

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #36 - 22.04.2007 at 00:08:21

Služil fikciji ??
Da bi me Bog naredil, da bi mu služil. A ni to mal bedno za enega stvarnika vesolja. Služiti ?? pa naj bo v še tako drugačnem pomenu kot ta beseda izvorno pomeni.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #37 - 22.04.2007 at 08:28:21

Oldio wrote on 22.04.2007 at 00:08:21:
Služil fikciji ??
Da bi me Bog naredil, da bi mu služil. A ni to mal bedno za enega stvarnika vesolja. Služiti ?? pa naj bo v še tako drugačnem pomenu kot ta beseda izvorno pomeni.

sej Bog ni fikcija. je zares privlacna oseba in ljubec kontakt z njim je zares prijeten.

ja, boljs bi blo rect ljubiti. Bog te je naredu zato, da bi te lahko ljubil in da bi ti lahko Njega. je pa res, da te v ljubezen z Njim noce kr prisilt, ker ne bi imela niti ti, niti On kej dost od tega.

to materialno vesolje je Bog ustvaril zate, iz svoje ljubezenske sibkosti, ko Ga nisi hotel vecno ljubiti.

npr. mama prav otroku naj ne je zemlje, ker bo zbolel. ce je otrok trmast in si vztrajno zeli jest zemljo, mu mama na konc to dopusti, ker bi popolna prisila/prepoved ciz omejila/unicla ljubezen. to je ljubezenska sibkost.

v tem materialnem vesolju iz prakticne izkusnje spoznas, da te pogojna, materialna ljubezen ne more popolnoma zadovoljit. ljubezen, ki te lahko dokoncno zadovolji je mozna le med tvojim vecnim pravim-jazem, Bogom in ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega.
Back to top
« Last Edit: 22.04.2007 at 10:10:36 by Madan_Gopal_Das »  

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #38 - 22.04.2007 at 21:34:25

Quote:
.. v tem materialnem vesolju iz prakticne izkusnje spoznas, da te pogojna, materialna ljubezen ne more popolnoma zadovoljit. ljubezen, ki te lahko dokoncno zadovolji je mozna le med tvojim vecnim pravim-jazem, Bogom in ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega.

Kaj pa edina prava brezpogojna ljubezen med dvema zrelima osebama.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #39 - 23.04.2007 at 06:53:14

Oldio wrote on 22.04.2007 at 21:34:25:
Quote:
.. v tem materialnem vesolju iz prakticne izkusnje spoznas, da te pogojna, materialna ljubezen ne more popolnoma zadovoljit. ljubezen, ki te lahko dokoncno zadovolji je mozna le med tvojim vecnim pravim-jazem, Bogom in ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega.

Kaj pa edina prava brezpogojna ljubezen med dvema zrelima osebama.

zares zrela oseba je oseba, ki je spoznala, da je vecni sluga Boga in razvila cisto, brezpogojno ljubezen do Boga. taka zrela oseba brezpogojno ljubi tudi vsa ostala ziva bitja, pa ce so ta zrela ali ne, ker ne glede na njihovo stanje, vsa izhajajo iz Boga, objekta njegove ljubezni. ce imas zares rad Oceta in Mamo, potem imas spontano rad tud njune otroke, ki jih imata Onedva rada. ce jih nimas, pa pravis, da imas rad Oceta in Mamo, je ta tvoja ljubezen pogojna/omejena.

jaz take brezpogojne ljubezni do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Njega se nisem dokoncno razvil, se pa trudim v tej smeri, pod vodstvom mojega duhovnega ucitelja, ki je to ze dosegel.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #40 - 23.04.2007 at 07:29:57

Quote:
Oldio wrote on 22.04.2007 at 00:08:21:
Služil fikciji ??

sej Bog ni fikcija. je zares privlacna oseba in ljubec kontakt z njim je zares prijeten.

ja, boljs bi blo rect ljubiti. Bog te je naredu zato, da bi te lahko ljubil in da bi ti lahko Njega. je pa res, da te v ljubezen z Njim noce kr prisilt, ker ne bi imela niti ti, niti On kej dost od tega.

to materialno vesolje je Bog ustvaril zate, iz svoje ljubezenske sibkosti, ko Ga nisi hotel vecno ljubiti.

npr. mama prav otroku naj ne je zemlje, ker bo zbolel. ce je otrok trmast in si vztrajno zeli jest zemljo, mu mama na konc to dopusti, ker bi popolna prisila/prepoved ciz omejila/unicla ljubezen. to je ljubezenska sibkost.

v tem materialnem vesolju iz prakticne izkusnje spoznas, da te pogojna, materialna ljubezen ne more popolnoma zadovoljit. ljubezen, ki te lahko dokoncno zadovolji je mozna le med tvojim vecnim pravim-jazem, Bogom in ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega.

Podpis, MGD ! Cheesy Exclaim Cool Toreej, Brateee, le tako naprej  Cool
Nadaljuj, prosim  Cool
+ tudi v drugem , spodnjem delu si dobro+lepo razložil  Cool Cheesy
+ Lep, sončen pozdrav, čaw
by Boštjan
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #41 - 23.04.2007 at 10:44:49

Krishna je izvorni Bog. da bi razvil brezpogojno ljubezen do Njega in s tem tudi do vseh zivih bitij v odnosu do Njega mormo izgovarjat Njegovo ime z iskreno predanostjo v druzbi Njegovih najdrazjih.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #42 - 23.04.2007 at 12:57:16

mmm, bratee, premal', ...
mal premal', ...  Cry
+ lepo sončen dan, še naprej, skozi večnost, ... Cool
by Boštjan , ...
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #43 - 23.04.2007 at 14:54:59

Boštyxz wrote on 23.04.2007 at 12:57:16:
mmm, bratee, premal', ...
mal premal', ...  Cry
+ lepo sončen dan, še naprej, skozi večnost, ... Cool
by Boštjan , ...

aja, sej res. hvala ker si me spomnu.  Smiley

potrebno je se jest le hrano, ki je bla z ljubeznijo ponujena Sri Krishni in Njegovim najdrazjim.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #44 - 24.04.2007 at 08:44:43

Še mal' premal' , Bratee, ...  Wink
Še mal , še kej manjka , ...  Wink
majčken premal, ... Wink
ker, Njegovi nameni so nedoumljivo visoki ,  Cool...
+ Lep duhovni pozdrav Cool, čaw
by Bošti , ...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 10