Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 10
(Read 44504 times)
tai
3

I am grateful to be ME

Re: potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazb
Reply #15 - 13.04.2007 at 22:58:30

js sm se spomnla, kako me je nekak vedno mal bockal v duši, ker nikol nekak nisem razumela logike tega sveta. vedno mi je bil bližje duhovni, vesoljni svet. potem pa sem dobila nasvet od nekoga, ki mi j rekel, da ne smem pozabit, da sem rojena na ta svet. če bi mi bilo namenjeno, da bi plavala po vesolju, bi se rodila kot nekaj drugega. tako pa sem človek in naš svet je prostor, na katerem si lahko kreiram življenje.

svet ni nekaj "nižjega" od kozmosa, boga, vesolja. bog ni velik. bog samo je. v nas, v vseh. če je svet zmaterializiran, je to že njegov namen. po mojem mnenju ni nekega boljšega sveta (po smrti). česar nimamo tukaj in ne bomo dosegli v tem našem "bednem" svetu, ne bomo imel niti drugje.
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #16 - 14.04.2007 at 00:53:15

Quote:

ta materialni svet je resnicen, a zacasen. je ustvarjen in unicen. poleg tega obstaja se duhovni svet, ki ni nikoli unicen. ta materialni svet je v bistvu zapor, za duse, ki so nenaklonjene Bogu. tu se zmotno poistovecamo z materijo in zato trpimo. ko se predamo Bogu, smo lahko reseni iluzije, da smo materija. Bog je vecna in vrhovna oseba. mi smo tud vecne osebe, a smo vecno podrejeni Bogu, ki je edini uzivalec in lastnik vsega in vsakogar. ce se z zlorabo svoje relativne svobodne volje obrnemo stran od Boga, nas zavede Njegova iluzorna energija in za to je bil ustvarjen tudi ta materialni svet. v tem materialnem svetu se po svoji vsemogocni volji vcasih pojavi sam Bog, vcasih pa se tu pojavijo Njegovi osebni spremljevalci, da nas zavedene duse poskusajo prepricat naj se prostovoljno obrnemo k Bogu in tko dosezemo popolnost svojga obstoja, tj. vecno ljubezen do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Boga.

Meni je pa ravno tole (oziroma vloga Boga in nas v tej razlagi stvarstva) dokaz, da je Bog in kakršnakoli logika ali namen stvarstva čista iluzija. Kje tu vidite kako logiko, zakaj bi Bog to delal, sploh če pogledaš na ta svet skozi Darfur, Srebrenico, posiljenko, spolno zlorabljenega, iskalca pravice na naših sodiščih, nekoga, ki bi rad dostojanstveno odšel iz tega sveta, pa mu zdravniki ne dovolijo ........
Prekruto, preveč brez vsakega smisla je to, da bi bil za tem nekdo, ki je sposoben ustvariti to stvarstvo. No ja, če je to res njegovo delo, potem je lahko samo cinik in sadist, kar je tudi razlaga, zakaj ne ukrepa. Torej Bog je lahko samo sadist in cinik, kar mi pa ni verjetno.
Tako mi govori razum, občutij v zvezi s tem pa nimam.

Kar se pa tiče moralne in duhovne izobrazbe je pa seveda jasno, da nam manjka, samo najmanj nam manjka kakih pravljic v stilu spoštuj očeta in mater, doma te pa fot'r nabija na k.. Sori zaradi besed, ampak te besede najkrajše povejo to, kar sem hotel povedati.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #17 - 14.04.2007 at 06:46:07

vida wrote on 12.04.2007 at 11:14:30:
ali pa da morda nehamo delat ... je sploh treba delat ? ... za vso to materialno kramo ... saj potem ne vemo kam z njo  Huh

za materialno kramo ti je potrebno delat le tolk, da lahko, kokr se le da, mirno ohranjas svoje materialno telo, ki ga uporabljas za sluzenje Boga. vec kokr tok ali manj kokr tolk in ali za kakrsenkoli drug namen povzroca trpljenje.  
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #18 - 14.04.2007 at 06:51:26

Oldio wrote on 14.04.2007 at 00:53:15:
Quote:

ta materialni svet je resnicen, a zacasen. je ustvarjen in unicen. poleg tega obstaja se duhovni svet, ki ni nikoli unicen. ta materialni svet je v bistvu zapor, za duse, ki so nenaklonjene Bogu. tu se zmotno poistovecamo z materijo in zato trpimo. ko se predamo Bogu, smo lahko reseni iluzije, da smo materija. Bog je vecna in vrhovna oseba. mi smo tud vecne osebe, a smo vecno podrejeni Bogu, ki je edini uzivalec in lastnik vsega in vsakogar. ce se z zlorabo svoje relativne svobodne volje obrnemo stran od Boga, nas zavede Njegova iluzorna energija in za to je bil ustvarjen tudi ta materialni svet. v tem materialnem svetu se po svoji vsemogocni volji vcasih pojavi sam Bog, vcasih pa se tu pojavijo Njegovi osebni spremljevalci, da nas zavedene duse poskusajo prepricat naj se prostovoljno obrnemo k Bogu in tko dosezemo popolnost svojga obstoja, tj. vecno ljubezen do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Boga.

Meni je pa ravno tole (oziroma vloga Boga in nas v tej razlagi stvarstva) dokaz, da je Bog in kakršnakoli logika ali namen stvarstva čista iluzija. Kje tu vidite kako logiko, zakaj bi Bog to delal, sploh če pogledaš na ta svet skozi Darfur, Srebrenico, posiljenko, spolno zlorabljenega, iskalca pravice na naših sodiščih, nekoga, ki bi rad dostojanstveno odšel iz tega sveta, pa mu zdravniki ne dovolijo ........
Prekruto, preveč brez vsakega smisla je to, da bi bil za tem nekdo, ki je sposoben ustvariti to stvarstvo. No ja, če je to res njegovo delo, potem je lahko samo cinik in sadist, kar je tudi razlaga, zakaj ne ukrepa. Torej Bog je lahko samo sadist in cinik, kar mi pa ni verjetno.

Kar se pa tiče moralne in duhovne izobrazbe je pa seveda jasno, da nam manjka, samo najmanj nam manjka kakih pravljic v stilu spoštuj očeta in mater, doma te pa fot'r nabija na k.. Sori zaradi besed, ampak te besede najkrajše povejo to, kar sem hotel povedati.

hvala ti, ker si s prakticnimi primeri potrdil tisto kar sem napisal. Smiley

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #19 - 14.04.2007 at 09:06:17

Quote:
ali pa da morda nehamo delat ... je sploh treba delat ? ... za vso to materialno kramo ... saj potem ne vemo kam z njo  Huh

za materialno kramo ti je potrebno delat le tolk, da lahko, kokr se le da, mirno ohranjas svoje materialno telo, ki ga uporabljas za sluzenje Boga. vec kokr tok ali manj kokr tolk in ali za kakrsenkoli drug namen povzroca trpljenje.  

Podpis  Smiley Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #20 - 14.04.2007 at 09:19:24

Quote:

Oldi , nameni Njega so precej višji, kot jih mi sploh zmoremo dojeti . Sicer pa, če - kot praviš - pogledamo skozi druge oči ; trpečih, zlorabljenih , izgubljenih, potem se ti lahko pokaže samo ena misel ; torej ; " Na tem svetu NE išči pravice, ker je NI " ( zaenkrat )  Shocked Exclaim.
To izhaja iz tega, da si isto zlorabili + ubili - od Boga poslanega direktno , že 2000 let nazaj , torej, ...  Cry
Drugače pa On ukrepa SKRAJNO previdno + pomalem + počasi , da se preveč ne razkrije Njegov vpliv na nas  Exclaim. ( Ker, počasi se daleč pride  Wink )
Sicer pa se On tudi noče vmešavati v naše bedne " spletke " ( Srebrenica , Knin, Wietnam, itd, itd, itd , ...  Lips Sealed
Pa že itak nam precej pomaga + vpliva na nas, pa če mi to zaznamo, ali ne  Smiley
No, kakorkoli, že, vam želim taaakle lep + sončen dan , še naprej Cool, skozi večnost  Wink Cheesy
by Bošti  Cool
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #21 - 14.04.2007 at 21:00:33

Boštyxz wrote on 12.04.2007 at 11:36:14:
Dobr' razmišljaš, Vida , ...  Smiley Cool
vendar, zaznavam, da so to samo priprave , kot delovne navade za kasnejšo dejavnost v večnem duhovnem svetu  Cool.
Ker vemo ; " nedelo je Satanovo delo " , ... a ne ?  Wink
Torej se moramo ogniti vsaki lenobi na daleč .
In, tako se začne učenje za delovanje, življenje že  tukaj z navadnim, fizičnim delom, nadaljuje pa z duhovnim  Cool.
Šele onstran se pokažejo pravi učinki ,  Shocked...
Torej, le pogumno  Cool  Cheesy
Lp, by Bošti  Wink

se strinjam, pozdrav vida
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #22 - 14.04.2007 at 21:03:16

Quote:

hvala za odgovor, Madan_Gopal_Das ...  napisano bi kazalo upoštevat.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #23 - 15.04.2007 at 09:12:22

vida wrote on 14.04.2007 at 21:03:16:
Quote:

hvala za odgovor, Madan_Gopal_Das ...  napisano bi kazalo upoštevat.

se strinjam. se bom potrudu spravt to tud v svoj lajf. sam od ponavljanja in pametovanja ne bom mel kej dost.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #24 - 15.04.2007 at 10:59:07

Imaš prav, MGD  Roll Eyes, tudi meni + ostalim velja ta opomin  Exclaim. Ker, ; samo dejanja se štejejo,; teorija brez prakse pa ni vredna nič  Exclaim. Embarrassed
Čeprav, v začetku morajo biti tudi podana navodila + zakoni + pravili + teorija , vendar ; bistvena so dejanja  Cool.
Pa kaj bi spet/še pametoval, saj to že tako ali tako vsi vemo , ... Cool, treba je samo delat - udejanjat  Cool Lips Sealed, ...
No, pa lep, topel , sončen dan, še napreej ,... v večnost  Wink
by Bošti
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #25 - 15.04.2007 at 22:51:28

Oldi, se kar strinjam. Ne vem, če si opazil, da celotno vesolje pritiska na nekaj - kaj? Saj smo že slišali, da je osnovni problem naš ego, naš um, vse naše navezave, misli, želje, itd. a vseeno ...

Kaj misliš, da je Kača iz Rajskega vrta?
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #26 - 16.04.2007 at 09:13:17

Poet wrote on 15.04.2007 at 22:51:28:

Oldi, se kar strinjam. Ne vem, če si opazil, da celotno vesolje pritiska na nekaj - kaj? Saj smo že slišali, da je osnovni problem naš ego, naš um, vse naše navezave, misli, želje, itd. a vseeno ...

Kaj misliš, da je Kača iz Rajskega vrta?

ne vem, meni se zdi da prav ta um o katerem govoriš Ti Poet ...
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #27 - 18.04.2007 at 06:18:59

za svoj trpljenje smo direktno krivi sami, Bog le daje rezultate nasih dejanj, ki pridejo vcasih direktno od Njega, vcasih pa prek raznih instrumentov (drugi ljudje, naravne katastrofe itd.), zato se ne splaca drugih krivit. v teoriji to vem, prakticno me pa vcasih kr ornk zanese, da druge krivim. pol ko se mal umirim in pogledam nazaj se zacnem kesat, iskreno. ce mamo kakrsenkoli negativni filing do kogarkoli bomo sam trpel in se se bl potapljal v trpljenje.

naravna in izpolnjujoca aktivnost nasega pravega, vecnega jaza je naklonjeno sluzenje Bogu, nasemu Izvoru. je pa res, da se lahko zarad svoje svobodne volje odlocmo delat tud kej druzga, a bomo mogl zarad tega trpet.

naklonjeno sluzit Boga lahko najlazje zacnemo tko, da ga z ljubeznijo poklicemo, tako kot iskren otrok poklice svojo mamo, ko spozna, da ga je posral. Bog nas bo definitivno resu, sam ni pametno pol spet iste napake jovo na novo ponavljat, ampak razvit cisto, brezpogojno ljubezen do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Njega.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #28 - 18.04.2007 at 18:46:13

Quote:
za svoj trpljenje smo direktno krivi sami, Bog le daje rezultate nasih dejanj, ki pridejo vcasih direktno od Njega, vcasih pa prek raznih instrumentov (drugi ljudje, naravne katastrofe itd.), zato se ne splaca drugih krivit. v teoriji to vem, prakticno me pa vcasih kr ornk zanese, da druge krivim. pol ko se mal umirim in pogledam nazaj se zacnem kesat, iskreno. ce mamo kakrsenkoli negativni filing do kogarkoli bomo sam trpel in se se bl potapljal v trpljenje.

naravna in izpolnjujoca aktivnost nasega pravega, vecnega jaza je naklonjeno sluzenje Bogu, nasemu Izvoru. je pa res, da se lahko zarad svoje svobodne volje odlocmo delat tud kej druzga, a bomo mogl zarad tega trpet.

naklonjeno sluzit Boga lahko najlazje zacnemo tko, da ga z ljubeznijo poklicemo, tako kot iskren otrok poklice svojo mamo, ko spozna, da ga je posral. Bog nas bo definitivno resu, sam ni pametno pol spet iste napake jovo na novo ponavljat, ampak razvit cisto, brezpogojno ljubezen do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Njega.

Podpis , MGD  Cool. No, dodal bi še, da res ni brihtno ponavljati starih napak, grehov, ker je tudi Božjega potrpljenja lahko nekoč konec , in takrat je lahko zeloo hudoo  Shocked. Cry  .
Zato, ... do tedaj, ; naredimo največ za Boga + naš bližnje + nas ,.. Roll Eyes
Pa Lp, by Bošti , čaw
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #29 - 18.04.2007 at 19:08:01

Boštyxz wrote on 18.04.2007 at 18:46:13:
No, dodal bi še, da res ni brihtno ponavljati starih napak, grehov, ker je tudi Božjega potrpljenja lahko nekoč konec , in takrat je lahko zeloo hudoo

se ne strinjam s tem. Bozjega potrpljenja nikol ni konec, saj je Neomejen, Vsemogocen, Vsemilosten. On se nikol na silo ne vmesava v naso svobodno voljo, ceprav se kot Vsemogocni vedno lahko. a ce bi se, bi s tem unicu moznost ljubezenskega odnosa z Njim in ostalimi v odnosu do Njega. bolj ko ga serjemo, bolj se On milostno pojavlja in nas poskusa prepricat, da se mu prostovoljno predamo, za nase dobro in ob tem nikol ne izgubi potrpljenja.  
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 10