Oldio wrote on 14.04.2007 at 00:53:15:Quote:
ta materialni svet je resnicen, a zacasen. je ustvarjen in unicen. poleg tega obstaja se duhovni svet, ki ni nikoli unicen. ta materialni svet je v bistvu zapor, za duse, ki so nenaklonjene Bogu. tu se zmotno poistovecamo z materijo in zato trpimo. ko se predamo Bogu, smo lahko reseni iluzije, da smo materija. Bog je vecna in vrhovna oseba. mi smo tud vecne osebe, a smo vecno podrejeni Bogu, ki je edini uzivalec in lastnik vsega in vsakogar. ce se z zlorabo svoje relativne svobodne volje obrnemo stran od Boga, nas zavede Njegova iluzorna energija in za to je bil ustvarjen tudi ta materialni svet. v tem materialnem svetu se po svoji vsemogocni volji vcasih pojavi sam Bog, vcasih pa se tu pojavijo Njegovi osebni spremljevalci, da nas zavedene duse poskusajo prepricat naj se prostovoljno obrnemo k Bogu in tko dosezemo popolnost svojga obstoja, tj. vecno ljubezen do Boga in do vseh zivih bitij v odnosu do Boga.
Meni je pa ravno tole (oziroma vloga Boga in nas v tej razlagi stvarstva) dokaz, da je Bog in kakršnakoli logika ali namen stvarstva čista iluzija. Kje tu vidite kako logiko, zakaj bi Bog to delal, sploh če pogledaš na ta svet skozi Darfur, Srebrenico, posiljenko, spolno zlorabljenega, iskalca pravice na naših sodiščih, nekoga, ki bi rad dostojanstveno odšel iz tega sveta, pa mu zdravniki ne dovolijo ........
Prekruto, preveč brez vsakega smisla je to, da bi bil za tem nekdo, ki je sposoben ustvariti to stvarstvo. No ja, če je to res njegovo delo, potem je lahko samo cinik in sadist, kar je tudi razlaga, zakaj ne ukrepa. Torej Bog je lahko samo sadist in cinik, kar mi pa ni verjetno.
Tako mi govori razum, občutij v zvezi s tem pa nimam.
Kar se pa tiče moralne in duhovne izobrazbe je pa seveda jasno, da nam manjka, samo najmanj nam manjka kakih pravljic v stilu spoštuj očeta in mater, doma te pa fot'r nabija na k.. Sori zaradi besed, ampak te besede najkrajše povejo to, kar sem hotel povedati.
Oldi , nameni Njega so precej višji, kot jih mi sploh zmoremo dojeti . Sicer pa, če - kot praviš - pogledamo skozi druge oči ; trpečih, zlorabljenih , izgubljenih, potem se ti lahko pokaže samo ena misel ; torej ; " Na tem svetu NE išči pravice, ker je NI " ( zaenkrat )

.
To izhaja iz tega, da si isto zlorabili + ubili - od Boga poslanega direktno , že 2000 let nazaj , torej, ...

Drugače pa On ukrepa SKRAJNO previdno + pomalem + počasi , da se preveč ne razkrije Njegov vpliv na nas

. ( Ker, počasi se daleč pride

)
Sicer pa se On tudi noče vmešavati v naše bedne " spletke " ( Srebrenica , Knin, Wietnam, itd, itd, itd , ...
Pa že itak nam precej pomaga + vpliva na nas, pa če mi to zaznamo, ali ne

No, kakorkoli, že, vam želim taaakle lep + sončen dan , še naprej

, skozi večnost
by Bošti