Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 
(Read 44495 times)
Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Re: potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazb
Reply #120 - 28.06.2007 at 08:04:41

Madan Gopal Das wrote on 27.06.2007 at 09:52:00:
Vsi prisrčno vabljeni na prvi javni program društva GOKUL,
v Grosuplje,
Družbeni dom, Taborska c. 3,
ob 17. uri,
s posebnim gostom iz Madžarske, častnim članom društva GOKUL, Šrila Bhakti Kamal Tirtha Maharadžem.

www2.shrani.si/files/27669767.jpg

- duhovna/sveta glasba
- predavanje z naslovom "V iskanju zadovoljstva"
- Bogu darovana vegetarijanska poslastica

Vstop prost!

(reportaža njegovega prejšnega obiska v prostorih društva Gokul tukaj

aja, program bo v soboto 30.6.07 ob 17 uri Smiley
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #121 - 28.06.2007 at 08:08:23

tai wrote on 27.06.2007 at 19:28:43:
hm, sj lih zato me moti ta predstava, da smo služabniki boga, ker mi niso blizu ostale predstave povezane s tem. npr. da smo bogu nekaj dolžni, da mu moramo to "dokazovat" z molitvijo, da se moramo ponižat, zato, da smo očiščeni, še posebej to npr. da čimbolj smo kao ponižani, sužnje ipd. tembolj smo "bližje bogu" ipd.

zame je bog, nekaj kar je (če je).
in to je to.
bog enostavno je. in mu ne rabš nč dat za to. lahko ga sprejmeš, zame predvsem z namenom, da imaš v življenju nekoga, k je tam zate na razpolago kadarkoli, zato, da ti daje tisto neko upanje, da ti pomaga najdt ljubezen v sebi ipd.
ampak to ni daj - dam. v nobenem smislu. se pravi, če ti bog pomaga, boš pa šel v cerkev in zmolil tri očenaše. ne, edino, kar mu lahko daš je to, da najdeš sebe v sebi (ne v njem), da si sam skreiraš življenje po možnosti čimbolj v smeri sreče in ljubezni. kar ni nujno, da ima bog kaj zraven. če pa ma, je pa dost to, da v življenju še naprej poskrbiš za svoj duhovni jaz, in mislm, da bo bog bolj hvaležen za to, kokr pa če mu vsak dan poješ slavospeve.

za svoj duhovni in tudi materialni jaz najbolje poskrbiš tko, da ljubiš Boga.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #122 - 28.06.2007 at 15:13:39

Madan Gopal Das wrote on 27.06.2007 at 13:58:11:
Boštyxz wrote on 27.06.2007 at 13:33:54:
Vendar bi vseeno rad izvedel od MGD , ali Nahate, ali koga drugega, kaj govorijo Vedski Spisi o Ljubezni, da je  Roll Eyes. Thanks .
+ Lep , Sončen pozdravčaw  Cool
by Kopron Team +Boštyx

po moje najboljš, da prideš v soboto na program in izveš iz prve roke.

na kratko pa Ljubezen pomen delovati v Božje zadovoljstvo, iz zavedanja svojega večnega ljubezenskega osnosa z Njim.

Torej, potemtakem praviš, da bi bilo potlej;  - " Ljubezen je neko delovanje " ?, ali kako ?
+ Lep pozdrav , čaw  Cool
by Boštyx + Kopron team
Back to top

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #123 - 28.06.2007 at 16:11:12

bi reku da je težko opisat že če jo doživljaš na neki subtilni ravni, kaj šele če jo je kdo izkusu v izvirniku^^ ne bi se trudu v to smer kaj preveč kopron:-) raje probaj it tja kamr so ti indijci oz. na ta program pa bodi tm z njimi pa vidi če ti ustreza:-)
Back to top

IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #124 - 28.06.2007 at 19:41:07

Madan Gopal Das wrote on 28.06.2007 at 08:08:23:
tai wrote on 27.06.2007 at 19:28:43:
hm, sj lih zato me moti ta predstava, da smo služabniki boga, ker mi niso blizu ostale predstave povezane s tem. npr. da smo bogu nekaj dolžni, da mu moramo to "dokazovat" z molitvijo, da se moramo ponižat, zato, da smo očiščeni, še posebej to npr. da čimbolj smo kao ponižani, sužnje ipd. tembolj smo "bližje bogu" ipd.

zame je bog, nekaj kar je (če je).
in to je to.
bog enostavno je. in mu ne rabš nč dat za to. lahko ga sprejmeš, zame predvsem z namenom, da imaš v življenju nekoga, k je tam zate na razpolago kadarkoli, zato, da ti daje tisto neko upanje, da ti pomaga najdt ljubezen v sebi ipd.
ampak to ni daj - dam. v nobenem smislu. se pravi, če ti bog pomaga, boš pa šel v cerkev in zmolil tri očenaše. ne, edino, kar mu lahko daš je to, da najdeš sebe v sebi (ne v njem), da si sam skreiraš življenje po možnosti čimbolj v smeri sreče in ljubezni. kar ni nujno, da ima bog kaj zraven. če pa ma, je pa dost to, da v življenju še naprej poskrbiš za svoj duhovni jaz, in mislm, da bo bog bolj hvaležen za to, kokr pa če mu vsak dan poješ slavospeve.

za svoj duhovni in tudi materialni jaz najbolje poskrbiš tko, da ljubiš Boga.

za svoj duhovni in tudi materialni jaz najbolj poskbiš tako, da ljubiš božanskost v sebi
kar je lahko povezano z bogom ali pa tudi ne
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #125 - 29.06.2007 at 08:02:59

tai wrote on 28.06.2007 at 19:41:07:
za svoj duhovni in tudi materialni jaz najbolj poskbiš tako, da ljubiš božanskost v sebi

ta božanskost v tebi, si ti. ti pa izhajaš iz Boga in si tako Njegov večni sluga. brez spoznanja svojega večnega odnosa z Bogom, ne morš v celoti spoznati samega sebe in tako tudi aktivnosti, ki te lahko dokončno in trajno osrečuje ne.

Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #126 - 29.06.2007 at 18:36:51

Madan Gopal Das wrote on 29.06.2007 at 08:02:59:
tai wrote on 28.06.2007 at 19:41:07:

ta božanskost v tebi, si ti. ti pa izhajaš iz Boga in si tako Njegov večni sluga. brez spoznanja svojega večnega odnosa z Bogom, ne morš v celoti spoznati samega sebe in tako tudi aktivnosti, ki te lahko dokončno in trajno osrečuje ne.

ok, v tem se pač ne strinjava. zato ker Bog je zelo relativna zadeva. nekateri verjamejo v druge sile, nekateri v naravo, poznam tipa, ki na isti način sprejema morje (da je morja taka sila kot drugi gledajo na boga).. uglavnem sto ljudi, sto čudi. kar sem pa ugotovila, da je vsem skupno, je pa vera. vera, k ti daje eno upanje, da se k nečemu zatečeš.
zato se mi zdijo pretirani, predvsem pa nadležni ljudje, ki prihajajo do mene in mi o Bogu govorijo v nekih presežkih. kokr sm že rekla, med ljudmi, ki jim jaz dajem največje priznanje glede duhovnega razvoja (ampak to ne taki "navadni ljudje", ampak ljudje, ki so zame res "na nivoju"), so nekateri taki, ki gledajo podobno kot ti in jim je res uspel. medtem ko drugi, recimo človek, ki bi ga js postavla na prvo mesto glede duhovnosti, tega sploh nimajo. puščajo pač več odprtih možnosti, ampak sami ne verjamejo v nobeno obliko boga. pa so duhovno, mentalno in fizično razviti, da dol padeš. tko da..
Back to top

IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #127 - 29.06.2007 at 18:51:28

aja, še to..
hecno se mi zdi, da jaz kot ateistka mislm, da lahko vsi ljudje, ne glede na vse (preteklost, izobrazbo in seveda vero) dosežemo maksimalen (duhovni) razvoj. eni skozi boga, eni skozi izkušnje, čudeže, običajne stvari, uglavnem bilo kaj.. nikol ne veš, kaj bo ravno tisto, k te bo dvignlo stopničko bližje sebi.. oz. kaj te bo oddaljilo od tega.
medtem ko se dogaja, da ravno tisti, ki verujejo v boga misljo, da je njihova pot pa edina prava..
ni mi logično, res. ker bi prej misnla, da smo ateisti tisti, ki kritiziramo vse vere skupi, pa se izkaže,  da je ravno obratno. ok, veruj v karkoli hočeš, ampak sprejemi, da vera ni edini način s katero lahko dosežeš samega sebe (in še marsikaj). če to narediš, potem vera izgubi svoj namen, ker ne dopuščaš drugim, da enako dosegajo na druge načine.
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #128 - 30.06.2007 at 00:31:31

"Ateizem je nujen protest proti pokvarjenosti Cerkva in ozkosti ver. Bog ga uporablja kot kamen, da z njim zmečka te zamazane hiše iz papirja."
Šri Aurobindo, "Slapovi Luči"
                                                      Wink
Back to top

IP Logged

nahate.d
Ex Member

Reply #129 - 30.06.2007 at 02:03:40

tai wrote on 29.06.2007 at 18:51:28:
aja, še to..
hecno se mi zdi, da jaz kot ateistka mislm, da lahko vsi ljudje, ne glede na vse (preteklost, izobrazbo in seveda vero) dosežemo maksimalen (duhovni) razvoj. eni skozi boga, eni skozi izkušnje, čudeže, običajne stvari, uglavnem bilo kaj.. nikol ne veš, kaj bo ravno tisto, k te bo dvignlo stopničko bližje sebi.. oz. kaj te bo oddaljilo od tega.
medtem ko se dogaja, da ravno tisti, ki verujejo v boga misljo, da je njihova pot pa edina prava..
ni mi logično, res. ker bi prej misnla, da smo ateisti tisti, ki kritiziramo vse vere skupi, pa se izkaže,  da je ravno obratno. ok, veruj v karkoli hočeš, ampak sprejemi, da vera ni edini način s katero lahko dosežeš samega sebe (in še marsikaj). če to narediš, potem vera izgubi svoj namen, ker ne dopuščaš drugim, da enako dosegajo na druge načine.

Vsak zase misli da je njegova pot prava.  Smiley Jaz za ateista ne morem reči da mi je njegova pot prava če mi ni. Lahko le sprejmem, da sledi kar sledi, lahko je zanj prava a zame sigurno ni. Tudi ateisti mislijo, da je vera v Boga neprava pot. Niso samo verniki v Boga tisti, ki mislijo da je njihova pot edina prava.
Back to top

IP Logged

nahate.d
Ex Member

Reply #130 - 30.06.2007 at 02:25:52

Dayaran wrote on 30.06.2007 at 00:31:31:
"Ateizem je nujen protest proti pokvarjenosti Cerkva in ozkosti ver. Bog ga uporablja kot kamen, da z njim zmečka te zamazane hiše iz papirja."
                                                      Wink

Zanimivo  Smiley ampak vseeno ni nujno, da si ateist, zato da pometeš s cerkvami. V Tomaževem evangeliju ( cerkev ga je seveda zavrnila) je citat ;
Jezus je rekel;
Jaz sem luč, ki je povsod.
Sem vse; iz mene izhaja vse in vse me dosega.
Razcepi kos lesa, tam sem.
Dvigni kamen in našel me boš.
Back to top

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #131 - 30.06.2007 at 05:58:12

oh šri aurobindo...*ava* ...tip skoraj mene dosega po globokoumnosti *wink*
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #132 - 30.06.2007 at 09:22:28

Moonhowl wrote on 28.06.2007 at 16:11:12:
bi reku da je težko opisat že če jo doživljaš na neki subtilni ravni, kaj šele če jo je kdo izkusu v izvirniku^^ ne bi se trudu v to smer kaj preveč kopron:-) raje probaj it tja kamr so ti indijci oz. na ta program pa bodi tm z njimi pa vidi če ti ustreza:-)

Jah, hmm, jaz sem se pač že precej potrudil v to smer, ... Cool...
in , ... se mi je kar zdelo, Roll Eyes Cheesy ... da se eni še niso  Cry...
No, pa lep pozdravčaw
by Boštyx + Kopron Spitirual Team from above
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #133 - 30.06.2007 at 11:55:29

Quote:
Dayaran wrote on 30.06.2007 at 00:31:31:
                                                      Wink

Zanimivo  Smiley ampak vseeno ni nujno, da si ateist, zato da pometeš s cerkvami. V Tomaževem evangeliju ( cerkev ga je seveda zavrnila) je citat ;
Jezus je rekel;
Jaz sem luč, ki je povsod.
Sem vse; iz mene izhaja vse in vse me dosega.
Razcepi kos lesa, tam sem.
Dvigni kamen in našel me boš.

Uf, ja poznam ta citat od Jezusa. Zmeri se me dotakne  Smiley

Razlika med ateistom in vernikom pa je opisana takole:

"Brezbožnež je Bog, ki se igra skrivalnice s samim seboj; toda mar je pobožnež kaj dosti drugačen? No, morebiti, saj je zagledal Božjo senco in zgrabil zanjo."
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #134 - 30.06.2007 at 12:23:59

Pa še mal spodbude za "vernike"  Wink

"Radost v Bogu je skrivna in čudovita; to je misterij in taka zamaknjenost, ob kateri se običajna pamet samo posmehljivo zmrduje, duša, ki jo je okusila, pa se ji nikdar ne more odreči, čeprav nam prinese še takšno svetno sramoto, muke in stisko."

"Bog je tako uredil življenje, da je svet mož duše, Krišna pa njen božanski ljubimec. Svetu dolgujemo to, da mu služimo, nanj smo privezani z zakonom, s prisiljujočim mnenjem ter s skupno izkušnjo užitka in bolečine, naše srčno čaščenje in naša svobodna in skrivna radost pa so za našega Ljubega."
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10