Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 
(Read 44485 times)
Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Re: potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazb
Reply #105 - 21.06.2007 at 14:32:50

Dayaran wrote on 21.06.2007 at 13:34:50:
Pogumen sem že, ker je Krišna v meni in On je vir vsega poguma. In pogumen sem že, ker sem se iz neskončne in večne blaženosti upal spustit sem dol v področje trpljenja. Po moje to velja za vsa tukajšnja bitja, za vse tukajšnje duše. Zato spoštovanje vsem!
In pogumni smo zato, ker smo si dovolil zavit se v obleko nevednosti in strahu. Ampak nekega dne se bomo spet dvignil ven v našo pravo, božansko, naravo.
Hari Aum Tat Sat.

kot sem reku, šele ko boš popolnoma predan Šri Krišni, ko boš spoznal, da si NJEGOV VEČNI SLUGA, boš izkoreninil strah iz sebe.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #106 - 24.06.2007 at 23:18:27

Ja, danes bi zaključil še tole misel :
VSI smo večni služabniki ( + dolžniki  Exclaim ) vseobsegajočega Boga . Razlika je le ta, da eni za to vemo, drugi pa tega še ne vejo . In tako lahko zaključimo, da je bistveno , ali si kot sluga - prostovoljni sluga, ali pa prisiljeni sluga .
Samo v prvem primeru neprisilne dejavnosti se lahko bolj približamo Najvišjemu Neizrekljivemu JJS in tako dosežemo največ kar lahko .
Pa lep večer, še naprej,  Cool
by  
Boštyx + Kopron's team, Si
Back to top

IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #107 - 25.06.2007 at 18:35:04

hm, običajno ne maram obešanja na besede - ampak, tole si zasluži spremembo.
(aja btw: ostalih postov nism brala)
men se že v splošnem sfaleno, da se kogarkoloi uči, da je SLUŽABNIK kogarkoli.
zato ker služabnik vedno jemljemo v smislu, da si v podrejenem položaju, kar sama povežem s ponižnostjo, uboganjem, s tem, da si nekaj dolžen nekomu.
nč čudnega, da potem ljudje povežejo boga s ponižnostjo, s trpljenjem - treba je trpet, zato, da si očiščen. treba je bit ponižen. treba je skor umret, zato da si potem dober človek.
pri ljudjeh ki jih najbolj spoštujem glede duhovnega razvoja, morm rečt, da ne vidm tega.
zato mi je to tko moteče.
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

nahate.d
Ex Member

Reply #108 - 25.06.2007 at 22:08:07

Tai te čisto razumem, nihče ne mara biti suženj ali podrejeni še posebno v tem svetu, a ne smeš gledati na tak način služenja Bogu. Služenje Bogu je nekaj posebnega in čisto drugega, je služenje iz ljubezni in več kot daješ več dobiš nazaj, ampak tukaj ne gre za daj- dam odnos, ki vlada v tem svetu, temveč za zadovoljstvo, ko nekoga služiš iz ljubezni, je tisti, ki služi v boljšem položaju, kot tisti ki je služen. Srečen je tisti ki lahko daje saj ima kaj za dati in nesrečen je tisti ki samo jemlje saj je v resnici prazen.  Smiley
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #109 - 26.06.2007 at 08:14:37

tai wrote on 25.06.2007 at 18:35:04:
men se že v splošnem sfaleno, da se kogarkoloi uči, da je SLUŽABNIK kogarkoli.
zato ker služabnik vedno jemljemo v smislu, da si v podrejenem položaju, kar sama povežem s ponižnostjo, uboganjem, s tem, da si nekaj dolžen nekomu.

ni treba, da te kdorkoli to uči, le opri oči, pa poglej ali nisi vedno sluga nekomu ali nisi. taka je tvoja večna narava, ki ji ne morš ubežat. kar nas Božji spremljevalci učijo je, naj raje naklonjeno služimo Boga, popolni objekt ljubezni, kot pa ne Smiley
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #110 - 26.06.2007 at 08:16:12

Quote:
Srečen je tisti ki lahko daje saj ima kaj za dati in nesrečen je tisti ki samo jemlje saj je v resnici prazen.  Smiley

Smiley

kaj pa je v resnici tvojega, da lahko daš?
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

nahate.d
Ex Member

Reply #111 - 26.06.2007 at 09:45:44

Dobro vprašanje Madan Gopal Das.  Smiley  Tvojega ni nič, lahko pa daš ljubezen. Krišna v Bhagavad-giti pravi;
Če mi kdo z ljubeznijo in vdanostjo daruje list, cvet, sadež ali vodo, sprejmem njegov dar.
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #112 - 26.06.2007 at 09:48:32

Quote:
Dobro vprašanje Madan Gopal Das.  Smiley  Tvojega ni nič, lahko pa daš ljubezen. Krišna v Bhagavad-giti pravi;
Če mi kdo z ljubeznijo in vdanostjo daruje list, cvet, sadež ali vodo, sprejmem njegov dar.  

ja, to ja. Smiley

Hare Krišna!

Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #113 - 27.06.2007 at 09:52:00

Vsi prisrčno vabljeni na prvi javni program društva GOKUL,
v Grosuplje,
Družbeni dom, Taborska c. 3,
ob 17. uri,
s posebnim gostom iz Madžarske, častnim članom društva GOKUL, Šrila Bhakti Kamal Tirtha Maharadžem.

...

- duhovna/sveta glasba
- predavanje z naslovom "V iskanju zadovoljstva"
- Bogu darovana vegetarijanska poslastica

Vstop prost!

(reportaža njegovega prejšnega obiska v prostorih društva Gokul tukaj
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #114 - 27.06.2007 at 12:26:25

Ja, Tai, res se sliši žalostno , vsaj meni se , da si večni nemočni leni hlapec, ki niti zase ne ve . Vendar pa imamo glavno prednost, namreč Ljubezen Boga do nas ( njegovih izdelkov - otrok )  Kiss . In ravno zato nas poučuje, vodi ( da vemo vsaj zase ) , hrabri, opogumlja, oživlja z anti-lenobo=dejavnost , nas osrečuje, tolaži, preživlja ( prek njegove vsesplošne, vseprisotne življenjsko-kozmične energije ) .
No, sicer pa me malo zanima, kaj razlaga BG, Vede o Ljubezni ? Če lahko kdo kaj več razloži, kaj to dejansko sploh je - Ljubezen  Roll Eyes ?
+ lep duhoven pozdrav, čaw  Cool
by Boštyx
Back to top

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #115 - 27.06.2007 at 13:30:30

kopron jaz sam srčno upam da ne boš ti tko globoko padel kt visoko letašSmiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #116 - 27.06.2007 at 13:33:54

Hmm, jaz pa ne samo, da tudi upam, ampak tudi molim za to  Cool , torej je uspeh precej bližji, kot bi bil sicer  Cheesy.
Vendar bi vseeno rad izvedel od MGD , ali Nahate, ali koga drugega, kaj govorijo Vedski Spisi o Ljubezni, da je  Roll Eyes. Thanks .
+ Lep , Sončen pozdravčaw  Cool
by Kopron Team +Boštyx
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
3

Nitai Gauranga
Grosuplje
Reply #117 - 27.06.2007 at 13:58:11

Boštyxz wrote on 27.06.2007 at 13:33:54:
Vendar bi vseeno rad izvedel od MGD , ali Nahate, ali koga drugega, kaj govorijo Vedski Spisi o Ljubezni, da je  Roll Eyes. Thanks .
+ Lep , Sončen pozdravčaw  Cool
by Kopron Team +Boštyx

po moje najboljš, da prideš v soboto na program in izveš iz prve roke.

na kratko pa Ljubezen pomen delovati v Božje zadovoljstvo, iz zavedanja svojega večnega ljubezenskega osnosa z Njim.
Back to top

Nitai Gauranga
WWW WWW  
IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #118 - 27.06.2007 at 19:28:43

hm, sj lih zato me moti ta predstava, da smo služabniki boga, ker mi niso blizu ostale predstave povezane s tem. npr. da smo bogu nekaj dolžni, da mu moramo to "dokazovat" z molitvijo, da se moramo ponižat, zato, da smo očiščeni, še posebej to npr. da čimbolj smo kao ponižani, sužnje ipd. tembolj smo "bližje bogu" ipd.

zame je bog, nekaj kar je (če je).
in to je to.
bog enostavno je. in mu ne rabš nč dat za to. lahko ga sprejmeš, zame predvsem z namenom, da imaš v življenju nekoga, k je tam zate na razpolago kadarkoli, zato, da ti daje tisto neko upanje, da ti pomaga najdt ljubezen v sebi ipd.
ampak to ni daj - dam. v nobenem smislu. se pravi, če ti bog pomaga, boš pa šel v cerkev in zmolil tri očenaše. ne, edino, kar mu lahko daš je to, da najdeš sebe v sebi (ne v njem), da si sam skreiraš življenje po možnosti čimbolj v smeri sreče in ljubezni. kar ni nujno, da ima bog kaj zraven. če pa ma, je pa dost to, da v življenju še naprej poskrbiš za svoj duhovni jaz, in mislm, da bo bog bolj hvaležen za to, kokr pa če mu vsak dan poješ slavospeve.
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

nahate.d
Ex Member

Reply #119 - 28.06.2007 at 00:30:08

Lep pozdrav Tai   Smiley Če imaš nekoga rad, želiš nekaj narediti zanj in to je tudi služenje. Če imaš rad svoje bližnje, kako to izraziš, če ne z dejanji in ko narediš kaj dobrega za njih se tudi ti dobro počutiš. Ali si kaj dolžen ljudem ki jih imaš rad, pa jih vseeno služiš.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10