tai
3

I am grateful to be ME
hm, sj lih zato me moti ta predstava, da smo služabniki boga, ker mi niso blizu ostale predstave povezane s tem. npr. da smo bogu nekaj dolžni, da mu moramo to "dokazovat" z molitvijo, da se moramo ponižat, zato, da smo očiščeni, še posebej to npr. da čimbolj smo kao ponižani, sužnje ipd. tembolj smo "bližje bogu" ipd.
zame je bog, nekaj kar je (če je). in to je to. bog enostavno je. in mu ne rabš nč dat za to. lahko ga sprejmeš, zame predvsem z namenom, da imaš v življenju nekoga, k je tam zate na razpolago kadarkoli, zato, da ti daje tisto neko upanje, da ti pomaga najdt ljubezen v sebi ipd. ampak to ni daj - dam. v nobenem smislu. se pravi, če ti bog pomaga, boš pa šel v cerkev in zmolil tri očenaše. ne, edino, kar mu lahko daš je to, da najdeš sebe v sebi (ne v njem), da si sam skreiraš življenje po možnosti čimbolj v smeri sreče in ljubezni. kar ni nujno, da ima bog kaj zraven. če pa ma, je pa dost to, da v življenju še naprej poskrbiš za svoj duhovni jaz, in mislm, da bo bog bolj hvaležen za to, kokr pa če mu vsak dan poješ slavospeve.
|