Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 94
(Read 213808 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #45 - 23.11.2006 at 09:55:11

Pravzaprav smo zdaj še vedno v ledeni dobi, ki je bila na višku pred približno 10.000 leti in se počasi, a vztrajno umika toplejšemu obdobju. Po izmerjenih podatkih se redni ciklusi ledenih dob ponavljajo na vsakih 40.000 let torej bomo šele čez kakšnih 10.000 let nekje vmes med dvema takima zamrznitvama, do takrat se bo pa bolj ali manj (delno tudi z našo pomočjo) ozračje vztrajno ogrevalo.

Poleg teh 40.000 letnih ciklusov obstajajo tudi daljši ciklusi in kadar se več takih ciklusov poklopi je še posebej mrzlo. Eno najbolj mrzlih obdobij v zgodovini Zemlje je bilo pred približno 800 milijoni leti, ko je bila cela Zemlja ovita v leden oklep. Takrat življenja na kopnem še ni bilo, v morjih pa je prevladovalo življenje na mikroskopskem nivoju. Šele po tem zelo mrzlem obdobju, pred približno 500 milijoni leti je prišlo do takoimenovane "kambrijske eksplozije" življenja, v katerem so se razvile skoraj vse življenske oblike, kar jih danes poznamo, zelo velik del jih je pa medtem že tudi izumrlo.

Veliko o ledenih dobah in njihovih ciklih piše tudi v wikipediji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age

Pa še slikca, kako je zgledala naša Zemlja po tisti veliki zamrznitvi in pred kambrijsko eksplozijo življenja pred 650 milijoni let:
Veliki (in takrat edini) kontinent imenovan Rodinia se je ravno začel razstavljati ...

...

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #46 - 23.11.2006 at 10:03:02

Very good, Gape  Wink. Btw, sicer ne vem, na kateri točki smo zdaj, vem pa, da se približujemo ledeni dobi  Roll Eyes. No, torej, to ni zadosten podatek , sorry  Sad. Ejga, Bardo, a pol misliš, da smo tukaj, na tejle " Kugli " nastali le kot slepa igra sil narave , al kako  Roll Eyes ? Lp, B  Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #47 - 23.11.2006 at 10:15:57

Ne vem ali je življenje na tej naši Zemlji nastalo "le kot posledica slepih sil", nedvomno pa gre za sile narave, ki so očitno dovolj raznolike in zanimive, da so lahko oblikovale tudi življenje, da je takšno, kot pač je.

Dejstvo je, da smo "otroci zvezd", saj pred 5 milijardami let še ni bilo ne našega sonca ne zemlje ne ostalih planetov našega osončja.
Ves ta material iz katerega smo sestavljeni je nastal iz "pepela" izgorelih zvezd, ki so svetile in eksplodirale davno pred tem (pred več kot petimi milijardami let).

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #48 - 23.11.2006 at 16:15:42

Ti bom kar takoj razložil, zakaj + od kod, smo nekateri ljudje " otroci zvezd " .  Roll EyesPoglej : Na naši Zemlji pač obstaja dvoje vrste ljudi : "od zgoraj" + " od spodaj "  Shocked. No, ti, prvi , so duše, inkarnirane iz te Zemlje, + posredno iz te materije  Exclaim. No, potem pa smo smo tu še druge vrste duš, ki pa smo inkarnirani iz drugod po vesolju, iz drugih planetov in iz drugih Sonc  Exclaim. Torej, šele svetle duše, iz svetlejših planetov, Sonc , torej Zvezd , se imenujemo "otroci zvezd "  Exclaim. Da se nas prepoznati po večih simptomih  Grin. Od tod, je prišel ta rek, vidim pa, da ti tudi ostale stvari o evoluciji niso čisto jasne , ker pozabljaš na najvažnejši faktor Najvišje Sile, ki pač hoče, da jo spoznamo  Lips Sealed Smiley ... Lep, jasen večer, še naprej ...  Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #49 - 23.11.2006 at 17:31:22

Svetle duše iz svetlejših planetov  Roll Eyes

Boštyxz wrote on 23.11.2006 at 16:15:42:
Da se nas prepoznati po večih simptomih  

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #50 - 23.11.2006 at 23:35:18

No, to sem podal tako; " v prispodobah "  Tongue, vendar resnično  Lips Sealed ... Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #51 - 25.11.2006 at 14:15:51

ravno danes sem spet slišal po radiu , mnenja nekih vremenskih tronteljnov Tongue, kot : pretoplo, premrzlo, pretoplo, pretoplo, bla bla, itd, bla, bla, bla, ... kot , da bi kaj vedeli  Roll Eyes. No, seveda, nekaj morajo govoriti, da upravičijo svoje plače, katere vlečejo  Tongue Roll Eyes. Pa tudi stare mame morajo vendar nekaj poslušati, da zapolnjujejo prazne glave  Cheesy . Lep, topel dan, še naprej Smiley, ... skozi vse leto ... do konca teh dni ... Wink
Back to top

IP Logged

Mikron
3

Free your mind and the
rest will follow

Reply #52 - 26.11.2006 at 04:11:56

sem gledu zdej ta inconvinientruth
mislim da ima Gore kar zadostne dokaze in podatke da nas postavi na realna tla
ubistvu je problem pokazu na način ki bi ga še najdebilnejši američan uspel razumeti

samo žal je še vedno vse preveč ljudi ki zamahnejo z roko in rečejo: "Hja, že mora bit tako." in niti ne poskušajo razumeti niti ne videti čeprav jim moliš dokaze pred nos

aja? a ker bo itak bog za vse poskrbel?  ...krasno

Back to top

A sem to jest napisu? Smiley

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #53 - 26.11.2006 at 09:05:57

Boštyxz wrote on 25.11.2006 at 14:15:51:
ravno danes sem spet slišal po radiu , mnenja nekih vremenskih tronteljnov Tongue, kot : pretoplo, premrzlo, pretoplo, pretoplo, bla bla, itd, bla, bla, bla, ... kot , da bi kaj vedeli  Roll Eyes. No, seveda, nekaj morajo govoriti, da upravičijo svoje plače, katere vlečejo  Tongue Roll Eyes. Pa tudi stare mame morajo vendar nekaj poslušati, da zapolnjujejo prazne glave  Cheesy . Lep, topel dan, še naprej Smiley, ... skozi vse leto ... do konca teh dni ... Wink

hehe Grin
tko jaz pravm..dons naj bo fajn toplo, ker grem plezat, pol pa nej bo cimprej -10C, da se bo led naredu, pa sneg, da bomo lahk spet plezal Smiley
evo!
bivsa vremenarka   Roll Eyes (mene tud niso nekak preprical teli vremenarji, pa sem jih modro predcasno zapustila)
ajs

ti pa vseen nehi vrocino klicat, jz hocm mraaaaaaaaazzzzzzzzzz Exclaim Smiley
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #54 - 26.11.2006 at 09:11:45

Mikron wrote on 26.11.2006 at 04:11:56:
sem gledu zdej ta inconvinientruth
mislim da ima Gore kar zadostne dokaze in podatke da nas postavi na realna tla
ubistvu je problem pokazu na način ki bi ga še najdebilnejši američan uspel razumeti

samo žal je še vedno vse preveč ljudi ki zamahnejo z roko in rečejo: "Hja, že mora bit tako." in niti ne poskušajo razumeti niti ne videti čeprav jim moliš dokaze pred nos

aja? a ker bo itak bog za vse poskrbel?  ...krasno

probleme se vedno da pokazat tko al pa drgac...jaz mislm, da ni panike..saj narava sama poskrbi zase...bo pac slo pol sveta v maloro..
vazn da jaz prezivim  Cool
hehe, no resno..vsi teli grafi pa to...neki sm vidla je dal gape gor..to je vse treba gledat na skali miljon let ne pa zadnjih 1000 let..
valda, se strinjam, da je treba ene par svetovnim politikom vrat zavit, ker se delajo da so najvecji carji in jim ni treba poskrbet za skupno dobro..ampak..sej jih bo prej al slej zemla sama pospravla Smiley
velikrat se tolk malipulira s tami podatki kaj in kdo onesnazuje..se vedno je tko, da ce obrnes dost dnarja, se lahko izognes pravilom, ki veljajo za vse ostale..
itak nam nebi blo treba vec met avtov na nafto itd itd

ajs
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #55 - 26.11.2006 at 19:45:16

sam tole globalno segrevanje res zna polepsat dan, danes je blo na zgornjem gorenjskem tko toplo, ma vroce, da je blo treba v kratkih majcah plezat, skala je bla totalno segreta, skratka v ruzak bi mogla dat soncne spegle, ne pa rokavice..in to skor zacetek decembra!
medtem ko seveda, je bla na primorskem menda megla, ce ze ne kaj hujsga  Shocked
zdej pa nej bo ze mraz  Exclaim
Roll Eyes
ajs is nice!
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #56 - 26.11.2006 at 20:46:38

No winter 4 ever !  Cool Cooooolll !!!  Cheesy Eternaaal summer is on the way , people  Roll Eyes!!! Thanks 2 Lord  Exclaim. No, danes sem bil na Vogarju, nad Bohinjem Smiley ( malo padalskega testiranja  Tongue) . Jaooo, kako lepo sončno + toplo je bilo  Shocked. Lahko bi rekel Božansko  Kiss. In kako lepo , jasno nebooo , res nebeško  Kiss. No, zdajle pa se naša Luna potika po obzorju  Cool... Nice alll   Smiley Cheesy. Have a nice life, Love , B by K ...
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #57 - 26.11.2006 at 21:14:06

Boštyxz wrote on 26.11.2006 at 20:46:38:
No winter 4 ever !  Cool Cooooolll !!!  Cheesy Eternaaal summer  ...

joj, kaj pa ce bi se ti preselil tja, kjer bi lahko imel eternal summer, nam, ki imamo zimo pa pustil ta mali uzitek  Roll Eyes na cudo je svet tako velik, da je takih krajev kar nekaj, se pravi lahko celo izbiras!
ajs is nice!
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #58 - 26.11.2006 at 21:43:10

Ej, Ajsi, kaj , če bi ti šla malo ohladit svojo gorečnost na Grenlandijo, pa še ogrela bi jo malo , tako , spotoma  Grin Cheesy Grin Mi reveži , ki imamo pa bolj malo oblek za oblečt , pa bi ostali tukaj, v močvirju, in ob svoji nemoči priznali , da sami ničesar ne zmoremo brez Njegove pomoči, zato čakamo na njegovo nujno dodatno pošiljko energije, da nas izboljša + ogreje  Smiley Wink Smiley. Kaj, a ni dobra ideja Grin ? Pa še ceneje bo vseskupaj za našo revno Slovensko večino Cool. Zate bomo pa že zbrali tisti drobiž za nepovratno shujševalno avio-kartico do Greeenland Cheesy. In , upam, da ti ne bo nikoli več vroče, do groba Shocked , ker, potem je večini itak precej mrzlo v mrtvi zemlji , a ne  Shocked?  No, malo grob humor, pa upam , da si ga razumela ...  Cheesy Lp, B by K, + Lep , topel večer , še naprej ...  Wink
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #59 - 26.11.2006 at 21:57:13

Boštyxz wrote on 26.11.2006 at 21:43:10:
Ej, Ajsi, kaj , če bi ti šla malo ohladit svojo gorečnost na Grenlandijo, pa še ogrela bi jo malo , tako , spotoma  Grin Cheesy Grin Mi reveži , ki imamo pa bolj malo oblek za oblečt , pa bi ostali tukaj, v močvirju, in ob svoji nemoči priznali , da sami ničesar ne zmoremo brez Njegove pomoči, zato čakamo na njegovo nujno dodatno pošiljko energije, da nas izboljša + ogreje  Smiley Wink Smiley. Kaj, a ni dobra ideja Grin ? Pa še ceneje bo vseskupaj za našo revno Slovensko večino Cool. Zate bomo pa že zbrali tisti drobiž za nepovratno shujševalno avio-kartico do Greeenland Cheesy. In , upam, da ti ne bo nikoli več vroče, do groba Shocked , ker, potem je večini itak precej mrzlo v mrtvi zemlji , a ne  Shocked?  No, malo grob humor, pa upam , da si ga razumela ...  Cheesy Lp, B by K, + Lep , topel večer , še naprej ...  Wink

hehe saj sem hotla za 3leta na antarktiko delat, pa me po cudnem spletu dogodkov, niso sprejel..ampak najbrz je bil bozji nacrt drugacen, se pravi tak, da ostanem tu. se prav, zdej se mors ti potrudt, ce ti kaj ni vsec.
sicer pa ...zakaj bi zarad enga tazga kot si ti spreminjali celotno klimo slovenije, a ni lazi, da se ti premaknes za par cm.. jaz se nic ne pritozujem nad vrocino poleti, ampak pozim pa naj bo mraz, tko kt more bit!
u zemlji niti ni tko mrzlo..kolk je ze? ene 8C konstantno...ko se clouk navad more bit cist prijetno,..mene bi bolj vlaga motla..pa de te skoz kaksn crv po mozganih zgecka  Wink
nevem ce sm razumela tvoj humor..predvsem ne vem, ce sploh karkol razumem  Huh

by the way .. a ti si padalc Shocked  a mas tandem  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
lp
ajs
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 94