Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 ... 94
(Read 214442 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #285 - 22.07.2008 at 23:21:35

Quote:
Kaj smem in ne smem ni tvoja stvar in ne določaj kaj ljudje smejo. Pravkar si začel s sodbo ti.

Moj sestavek je bil opozarjanje na nevednost.

Lp, Igor

Oprosti, pravzaprav nisem mislil, da ne smeš, ampak sem mislili, da ne sodi druge po sebi, če lahko to razumeš.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #286 - 22.07.2008 at 23:29:20

M.L. wrote on 22.07.2008 at 23:21:35:
Quote:
Kaj smem in ne smem ni tvoja stvar in ne določaj kaj ljudje smejo. Pravkar si začel s sodbo ti.

Lp, Igor

Oprosti, pravzaprav nisem mislil, da ne smeš, ampak sem mislili, da ne sodi druge po sebi, če lahko to razumeš.

Sprejmem opravičilo.

Ne sodim nič, nevednosti in zmedenosti ni mogoče soditi. So lahko le opozorila in mnenja, da človek popolnoma ne zabluzi.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #287 - 22.07.2008 at 23:38:13

Quote:
M.L. wrote on 22.07.2008 at 23:21:35:
Quote:

Lp, Igor

Sprejmem opravičilo.

Ne sodim nič, nevednosti in zmedenosti ni mogoče soditi. So lahko le opozorila in mnenja, da človek popolnoma ne zabluzi.

Lp, Igor

Dragi brat, kako lahko rečeš , da ne sodiš ničesar, ko pa ocenjuješ svoj plafon in ga plasiraš drugim.
Vedno ima nekdo več izkušenj in znanja od nas, ki mislimo da smo končni.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #288 - 22.07.2008 at 23:56:30

Sem brat samo sestri in nikomur drugemu. Imam še nekaj bratrancev in sestrični.

Glede ocenjevanja mojega plafona pa ga lahko tudi ti, da ne bom samo jaz kot praviš. Npr. pelji se z avtom čez ankaransko križišče ali pa z vlakom po novi madžarki ali si pa pojdi zdravit srce v Radence, povsod je sodeloval moj plafon, da je tako kot je.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #289 - 23.07.2008 at 00:07:47

Quote:

Glede ocenjevanja mojega plafona pa ga lahko tudi ti, da ne bom samo jaz kot praviš. Npr. pelji se z avtom čez ankaransko križišče ali pa z vlakom po novi madžarki ali si pa pojdi zdravit srce v Radence, povsod je sodeloval moj plafon, da je tako kot je.

Lp, Igor

Zopet se ti moram opravičiti, glede mojih nerodnih besed, kajti mislil sem, da vidiš več kot gledaš. Verjetno še boš moral zgraditi ali načrtovati še kaj več kot praviš, da boš lahko spoznal minljivost le tega. Pa ne me narobe razumet, ne podcenjujem tvojih materijalnih dosežkov, prav nasprotno zelo spoštujem doseženo in dobro izpeljano delo.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #290 - 23.07.2008 at 00:22:53

M.L. wrote on 23.07.2008 at 00:07:47:
Quote:

Lp, Igor

Zopet se ti moram opravičiti, glede mojih nerodnih besed, kajti mislil sem, da vidiš več kot gledaš. Verjetno še boš moral zgraditi ali načrtovati še kaj več kot praviš, da boš lahko spoznal minljivost le tega. Pa ne me narobe razumet, ne podcenjujem tvojih materijalnih dosežkov, prav nasprotno zelo spoštujem doseženo in dobro izpeljano delo.

Poglej, tudi pri tebi sem točno vedel, kaj boš napisal. Sprašuješ po mojem znanju in izkušnjah in sem ti podal odgovor, ki temelji na mojem znanju in izkušnjah. Ampak ti greš potem v neko drugo sfero, ki je ne razumeš, zato še vprašati ne znaš. Znanje in izkušnje prihajajo iz spomina, spomin pa je zbirka podatkov, ki je nepopolna. Znanje ali izkušnje so nepopolne. Ko boš razumel, kaj je izkušnja,  kaj znanje in kaj je vedenje podaj takšno vprašanje. Prej pa moraš spoznati pomen določenih besed, da se sploh lahko pogovarjaš.

In še nekaj, dokler boš spoštoval, boš zmeraj nekaj zahteval. Človek spoštuje samo tisto od česar si nekaj želi.

Jaz ne potrebujem spoštovanja.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #291 - 23.07.2008 at 00:30:13

Da boš bolje razumel tudi sestra me kliče Igor. Brat mi reče, kadar si kaj zaželi.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #292 - 23.07.2008 at 00:46:01

Quote:
M.L. wrote on 23.07.2008 at 00:07:47:
Quote:

Lp, Igor

Poglej, tudi pri tebi sem točno vedel, kaj boš napisal. Sprašuješ po mojem znanju in izkušnjah in sem ti podal odgovor, ki temelji na mojem znanju in izkušnjah. Ampak ti greš potem v neko drugo sfero, ki je ne razumeš, zato še vprašati ne znaš. Znanje in izkušnje prihajajo iz spomina, spomin pa je zbirka podatkov, ki je nepopolna. Znanje ali izkušnje so nepopolne. Ko boš razumel, kaj je izkušnja,  kaj znanje in kaj je vedenje podaj takšno vprašanje. Prej pa moraš spoznati pomen določenih besed, da se sploh lahko pogovarjaš.

In še nekaj, dokler boš spoštoval, boš zmeraj nekaj zahteval. Človek spoštuje samo tisto od česar si nekaj želi.

Jaz ne potrebujem spoštovanja.

Lp, Igor

Potem še pa ne veš kaj to pomeni spoštovati, in dokler tega ne boš spoznal tudi tvoja dela ne bodo oživljena. No še tole ti moram povedati, ker vidim, da ne veš; spoštovati pomeni dajati ne pa jemati, kot trdiš ti. In dokler boš videl jemanje v spoštovanju, tako dogo še boš velik slepec.

A, misliš, da je hlinjenje, klečiplazenje in prilizovanje drugemu  spoštovanje, ne, ne. Če imaš to za spoštovanje si pa res v veliki zmoti. Z takim načinom vedenja lahko le jemleš in nič ne daješ, daješ samo tisto kar rabiš še za večjo svojo korist.

Ne misli si, da ne poznam dobro teh stvari in kako se borite eden proti drugemu, z najpodlejšemi dejanji in besedami spodkopavate in napadate eden drugega. Ja, ni čudno, da veliko ljudi ne ve kaj je to spoštovanje.

Pa malo pomislimo na ljubezen do bližnjega in lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #293 - 23.07.2008 at 01:00:05

No, sedaj mi pa povej koga bolj spoštuješ direktorja ali snažilko. Pa še povej kako kličeš enega in kako drugega.

Spoštovanje se vidi prvo z besedami. Kako pristopiš k enemu in kako k drugemu. Kako jih poslušaš in kako odgovarjaš. Verjetno k snažilki nisi nikdar pristopil in ji pomagal, pri direktorju si pa verjetno nosil pohištvo.

Poznam takšne male hinavce, ki v samotolažbi spreobračajo dejstva.

Veljajo samo dejanja.

Lp, Igor

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #294 - 23.07.2008 at 01:39:45

Quote:
No, sedaj mi pa povej koga bolj spoštuješ direktorja ali snažilko. Pa še povej kako kličeš enega in kako drugega.

Spoštovanje se vidi prvo z besedami. Kako pristopiš k enemu in kako k drugemu. Kako jih poslušaš in kako odgovarjaš. Verjetno k snažilki nisi nikdar pristopil in ji pomagal, pri direktorju si pa verjetno nosil pohištvo.

Poznam takšne male hinavce, ki v samotolažbi spreobračajo dejstva.

Veljajo samo dejanja.

Lp, Igor

Zopet govoriš o sebi.
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #295 - 23.07.2008 at 04:46:15

Praksa:

Quote:
Če jo že prenašaš, jo vsaj malo poglej in boš spregledal

Quote:
Ne istoveti življenja z mislijo.

Quote:
Ne brani se dobrohotne pomoči. Ko boš enkrat ves ta balast, ki se je nabral izustil, boš lahko napredoval.

Quote:
Če ti je ljubša preračunljivost je potem zate bolje, da si usmiljen.

Quote:
Dokler resnično ne poznaš konstitucije človeka ne blebetaj naokrog, ker s tem poneumljaš in  škodiš ljudem.

Quote:
Ne vpletaj povsod to svojo plitko preračunljivost, ...

Quote:
.. Ko boš razumel, kaj je izkušnja,  kaj znanje in kaj je vedenje podaj takšno vprašanje.

...
...
...

Teorija:

Quote:
Kaj smem in ne smem ni tvoja stvar in ne določaj kaj ljudje smejo.

Lep primer za teorijo in prakso večno-sedanjega teoretika, ki pa ima kratek spomin, ker v praksi ne deluje skozi večno-sedaj ampak skozi svoj večno-sedaj zmotljivi um.

P.s.: V opozorilo, tistim, ki ne ne zmorejo niti minimalne pozornosti (koncentracije) na večno-sedaj, tema je Globalno segrevanje.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #296 - 23.07.2008 at 09:29:01

Bamby

Se vidi,da je tema globalno segrevanje. Glej,da se ne boš v svoji vnemi vnel in čist pregorel.
Analitični um je znak togosti lastnih misli! Logika je v bistvu zavora našemu miselnemu toku ,ki se ukvarja z obliko in ne z vsebino argumenta. Čiv-čiv !
Bamby v gozd med sestrice in bratce,tam te že pogrešajo!

Lp Alojz Shocked Shocked Tongue Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #297 - 23.07.2008 at 09:41:08

Bamby

Da bi lažje zadevo razumel ti jo bom prikazal.

1. Ti si papagaj!
2. Ti si ptič papagaj!

Zdaj pa uporabi načelo logike in se vprašaj o podani 1in2  obliki moje trditve.

Lp Alojz Grin Grin Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #298 - 23.07.2008 at 13:45:05

Alojz in Sandib wrote on 23.07.2008 at 09:41:08:
Bamby

Da bi lažje zadevo razumel ti jo bom prikazal.

1. Ti si papagaj!
2. Ti si ptič papagaj!

Zdaj pa uporabi načelo logike in se vprašaj o podani 1in2  obliki moje trditve.

Lp Alojz Grin Grin Cool

Tvoji trditvi 1. in 2. kažeta, da si v resnici ti papagaj in ne Bamby.

Tvoji trditvi 1. in 2. kažeta tudi na to, da si s temi dvemi trditvami v  protislovju s svojo trditvijo iz svojega prejšnjega posta, ki se glasi:

Alojz in Sandib wrote on 23.07.2008 at 09:29:01:
Bamby

Se vidi,da je tema globalno segrevanje. Glej,da se ne boš v svoji vnemi vnel in čist pregorel.
Analitični um je znak togosti lastnih misli! Logika je v bistvu zavora našemu miselnemu toku ,ki se ukvarja z obliko in ne z vsebino argumenta. Čiv-čiv !
Bamby v gozd med sestrice in bratce,tam te že pogrešajo!

Lp Alojz Shocked Shocked Tongue Cool

Bamby namreč resnično biva v gozdovih medtem ko papagaji ne, le ti bivajo v pragozdovih (ki se bistveno ločijo od gozdov).

Torej sledi: Alojz in Sandib je papagaj, ki stalno ponavlja (papagajči) svoja protislovja in neumnosti in nima pojma kje se nahaja, jaz pa sem Bamby.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #299 - 23.07.2008 at 17:33:45

Bambi, nauči se malo spoštljivosti po M.L.-u, pa se ne boš zapletal in mešal teorije in prakse. Družno bosta prakticirala pod taktirko Gospoda in preprečevala globalno segrevanje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 18 19 20 21 22 ... 94