Quote:Sočutje je nad mislijo torej brez vpletanja čustev. Je poistovetenje z dejanskim stanjem, je resnica. In to resnico takrat zaznavaš tudi ti.
Resnica je zame več vredna kot trenutno čustvo usmiljenosti.
Vendar je to nad mislijo, zato je zate mrtvo in ne moreš razumeti. Sedaj se lahko vprašaš ali je človek brez misli mrtev? Dokler resnično ne poznaš konstitucije človeka ne blebetaj naokrog, ker s tem poneumljaš in škodiš ljudem.
Lp, Igor
Mislim Igy, da si ga spet "pihnil"

Če do nekoga čutiš sočutje, je avtomatsko zraven čustvo čutenja sočutja

.
In, sočutje še NI nujno poistovetenje z dejanskim stanjem , heh

Poglej ; če k meni pride nek žalosten človek, z problemom, in razlaga, ter toži + tarna, kako nesrečen da je zaradi tega problema , to še ni nujno realni pogled na ta problem .
Namreč ; 1.) lahko da se pretvarja
2.) lahko je vzrok čiiisto drugje, zato je tudio pogled/slika na ta problem nerealna = neresnična
Vendar ta omenjeni tožeči v meni vseeno lahko zbudi čustvo sočutja 8 čeprav me je prevaral ).
Iz tega sočutja, katerega jaz podoživim kot njegovo bolečino/trpljenje , pa se v meni kot rešitev tega problema , zaradi ljubezni do sočloveka porodi usmiljenje , kot prva tolažba za tožečega

.
Šele iz tega usmiljenja, se nato odide iskati rešitev, in tožečega ne zavrnem, ampak mu pomagam pri rešitvi njegovega problema

.
No, usmiljenje imamo recimo tudi pri živalih , kot tudi pri ljudeh

.
Pri živalih , recimo = to, da jih ne pobijam samo zato, da bi si napolnil trebuh, ampak jih iz usmiljenja ne prizadenem na katerikoli način .
No, tudi pri ljudeh se recimo pri revnejših vedno da najti kaj za pomagati , spet - najprej iz sočutja, nato pa logično iz usmiljenja

No, pa da ne bom predolgo razlagal, ... še to ;
Človek brez misli, živi tako kot polip na morskem dnu, in pogoltne vse kar dobi , ker nič ne razmišlja kaj je prav in kaj narobe, ker mu je vse vseeno

Živi tja v 3 dni, in je toliko kot mrtev .
Isto pa je z nemislečim - nedejavnim - neživljenjskim človekom.
V takem človeku je smrt tako zakoreninjena, da lahko mirno rečemo, da je mrtev.
Nasprotno pa je v dejavnem + veselem , sočutnem , usmiljenem + Ljubeznivem človeku doma samo Življenje, in je tako precej bolj živ, torej ŽIV

.
No, torej mrtvi razumniki, ... kaj bo sedaj ?
Življenje ali smrt

Pa dober + živ večer, še naprej , ... juheeeeejjjjjjj, ...
By Boštyxz + #

#