Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 94
(Read 214121 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #180 - 08.02.2008 at 14:31:23

no, pol bi te pa rada videla kako boš cel teden, ko bo 35C, stal na soncu vsak dan od 6h do 20h.  Smiley boš pol povedal zakaj se skrivat pred soncem.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #181 - 08.02.2008 at 15:10:15

Boštyxz wrote on 08.02.2008 at 09:30:17:
Z mrazom, pa pride samo led , + tako mraz tudi v srce , kjer zamrzne tudi Ljubezen, in potem premine tudi dejavna toplota iz te-iste Ljubezni.

Tale je pa mal za lase prvlečena. Kot da je Ljubezen in toplina srca pogojena z zunanjo temperaturo!? To nima popolnoma nobene veze. Ljubezen in toplina srce se mi zdi, da se pogosto bolj močno razvija ravno v težjih zunanjih okoliščinah...

In kukr vem, so npr. Inuiti premogel kr velik ljubezni in topline v svojih srcih, kljub večnemu ledu in snegu. Dokler seveda niso do njih prišli "civilizirani" zahodnjaki in jim uničil njihovo harmonijo z lajfom in jih posledično degradiral v alkoholike (kot tud vsa druga prvobitna ljudstva).
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #182 - 09.02.2008 at 09:21:49

Sicer pa, ... zakaj bi se skrivali pred Soncem ? Shocked? Shocked?
Sonce je namreč zdravilno  Cheesy.
Jaz sam izdelujem doma zdravila z pomočjo Sončne svetlobe, po navodilih Boga  Exclaim Cool.
Da je škodljivo, nas strašijo samo omejeni znanstveniki Tongue.

To ja, sonce je nartabul stvarca v vesolji! Škodljivo je le za vragce in hudičke, ki se skrivajo po temnih inu mračnih votlinah, in jih jema strah biti sončne energije! Nič škodljivo, a veste koliko energije da sonce? Tako uplifting spiritual energy? Jejhata, sej je ta energija zastonj, pa toliko jo je!  Smiley Wink

Z mrazom, pa pride samo led , + tako mraz tudi v srce , kjer zamrzne tudi Ljubezen, in potem premine tudi dejavna toplota iz te-iste Ljubezni.
In, potem je logična posledica-rezultat ; mrzla mrtva smrt  Shocked Cry.

Zatorej, ... cel sončen dan, z Ljubeznijo-Bogom obsijan, vam želim še naprej, ... juhej ( nekaj v zvezi z juho ? Wink Grin ) ...

Boštyxz +#

Da, da, zima samo še okrepi strah pred preživetjem, vedno lahko zmrzneš, vedno čutiš hladen piš "smrti" za vogalom. V soncu pa se nimaš kaj bati, imaš OGROMNO energije in tudi če te v tistem trenutku pobere, boš odpeketal s planetka dobre volje! Juhej!  Grin Smiley Wink Na krilcih ljubezni boš poletel preko toplih dolin v še toplejše kraje, zatorej toplotek premaga mrazek any day!

lp, poet

Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #183 - 09.02.2008 at 09:25:22

Dayaran wrote on 08.02.2008 at 15:10:15:

Tale je pa mal za lase prvlečena. Kot da je Ljubezen in toplina srca pogojena z zunanjo temperaturo!? To nima popolnoma nobene veze. Ljubezen in toplina srce se mi zdi, da se pogosto bolj močno razvija ravno v težjih zunanjih okoliščinah...

In kukr vem, so npr. Inuiti premogel kr velik ljubezni in topline v svojih srcih, kljub večnemu ledu in snegu. Dokler seveda niso do njih prišli "civilizirani" zahodnjaki in jim uničil njihovo harmonijo z lajfom in jih posledično degradiral v alkoholike (kot tud vsa druga prvobitna ljudstva).

Ja samo poglej, Dayaran, če so oni imeli toliko ljubezni prej, bi jo lahko imeli tudi do svojih zavojevalcev (govorim o absolutni ljubezni) tako kot recimo Jezus (a do te zgodbe same imam obilico pomislekov, ne me napak razumeti), ki je lahko 100% sprejel svoje križarje.

Tako da bi jim po mojem koristilo, če bi se preselili v tople kraje, vikend pa obdržali na Antarktiki.
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #184 - 09.02.2008 at 19:19:25

Poet wrote on 09.02.2008 at 09:21:49:
Da, da, zima samo še okrepi strah pred preživetjem, vedno lahko zmrzneš, vedno čutiš hladen piš "smrti" za vogalom. V soncu pa se nimaš kaj bati, imaš OGROMNO energije in tudi če te v tistem trenutku pobere, boš odpeketal s planetka dobre volje! Juhej!  Grin Smiley Wink Na krilcih ljubezni boš poletel preko toplih dolin v še toplejše kraje, zatorej toplotek premaga mrazek any day!

lp, poet

Poet, zdele bi ti blo treba pa oreng ušesa navit. Kako si sploh (glede na svoje siceršnje trditve) upaš tole napisat? Da je zima in mraz kej slabša od sonca in toplote? A hočeš rečt da zima in mraz sta kej slabši del vesolja? To le tvoj UM TAKO DOJEMA! (da ti predočim mal tvoje lastne filozofije)
In tist, ki mu zima "še okrepi strah pred preživetjem, vedno lahko zmrzneš, vedno čutiš hladen piš "smrti" za vogalom" - še tud od daleč povohal ni občutka kozmične zavesti ali enosti zlitja z vsem, brez uma, brez strahov. Tko.  Angry
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #185 - 09.02.2008 at 19:23:31

Poet wrote on 09.02.2008 at 09:25:22:
Dayaran wrote on 08.02.2008 at 15:10:15:

Ja samo poglej, Dayaran, če so oni imeli toliko ljubezni prej, bi jo lahko imeli tudi do svojih zavojevalcev (govorim o absolutni ljubezni) tako kot recimo Jezus (a do te zgodbe same imam obilico pomislekov, ne me napak razumeti), ki je lahko 100% sprejel svoje križarje.

Tako da bi jim po mojem koristilo, če bi se preselili v tople kraje, vikend pa obdržali na Antarktiki.

Kdo pa je reku, da oni niso mel (in še vedno) nimajo ljubezni do svojih zavojevalcev. V bistvu kukr vem, jo kr majo. Tko da lohk rečemo, da so kr blizu Jezusu, verjetno bolj kot pokristjanjevalci, ki so prišli "v Njegovem imenu" k njim drek mešat.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #186 - 09.02.2008 at 19:50:46

Dayaran wrote on 09.02.2008 at 19:19:25:
Poet wrote on 09.02.2008 at 09:21:49:

lp, poet

Poet, zdele bi ti blo treba pa oreng ušesa navit. Kako si sploh (glede na svoje siceršnje trditve) upaš tole napisat? Da je zima in mraz kej slabša od sonca in toplote? A hočeš rečt da zima in mraz sta kej slabši del vesolja? To le tvoj UM TAKO DOJEMA! (da ti predočim mal tvoje lastne filozofije)
In tist, ki mu zima "še okrepi strah pred preživetjem, vedno lahko zmrzneš, vedno čutiš hladen piš "smrti" za vogalom" - še tud od daleč povohal ni občutka kozmične zavesti ali enosti zlitja z vsem, brez uma, brez strahov. Tko.  Angry

Hi hi, Dayaran, dobro si tole opazil. Čisto resnično. Jaz zase lahko umrem ali v mrazu ali pa v toploti, samo večina ljudi noče misliti oz. se soočiti z lastno minljivostjo, in to želijo vse življenje pozabiti. Zato jih mraz na to spomne, ampak v bistvu je pa dobro če jih mraz spomne na smrt sam oni tega nočejo in potem počnejo še hujš stvari - recimo umor je taka najhujša stvar kjer hočes lasten strah pred smrtjo kot smrt prenesti na nekoga drugega. Potem pa je vseeno boljše za vse ljudi, da je toplo in sploh tak in tak.

Ah ja, sicer si me pa dobro "začopatil".  Grin Smiley Wink Lips Sealed

Drugače pa glede tistih ljudstev, ki si jih omenil: rekel si, da so jih zavojevalci degradirali v alkoholike - to sem mislil se ne bi zgodilo, če bi imeli toliko tiste ljubezni. Samo to. Sicer je pa to res huda preizkušnja in res je veliko ljudi ne zmore.
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #187 - 09.02.2008 at 20:23:09

Poet wrote on 09.02.2008 at 19:50:46:
Dayaran wrote on 09.02.2008 at 19:19:25:

Hi hi, Dayaran, dobro si tole opazil. Čisto resnično. Jaz zase lahko umrem ali v mrazu ali pa v toploti, samo večina ljudi noče misliti oz. se soočiti z lastno minljivostjo, in to želijo vse življenje pozabiti. Zato jih mraz na to spomne, ampak v bistvu je pa dobro če jih mraz spomne na smrt sam oni tega nočejo in potem počnejo še hujš stvari - recimo umor je taka najhujša stvar kjer hočes lasten strah pred smrtjo kot smrt prenesti na nekoga drugega. Potem pa je vseeno boljše za vse ljudi, da je toplo in sploh tak in tak.

Ah ja, sicer si me pa dobro "začopatil".  Grin Smiley Wink Lips Sealed

Jah, mogu sem te mal. Mora nekdo mal poskrbet za konsistentnost izjav na tem forumu, sploh tistih, ki so zelo prepričane v svoj prav  Wink
Se pa seveda vzdržujem delanja reda na topicu P.D., ker bi mel absolutno preveč dela in bi lahko pol delu sam še to, sploh prometejcem bi lahko par zelo nasprotujočih si dejstev razkril vsak dan. Sam verjeten me itak ne bi upošteval in bi me obtožil žaljenja   Huh

Poet wrote on 09.02.2008 at 19:50:46:
Drugače pa glede tistih ljudstev, ki si jih omenil: rekel si, da so jih zavojevalci degradirali v alkoholike - to sem mislil se ne bi zgodilo, če bi imeli toliko tiste ljubezni. Samo to. Sicer je pa to res huda preizkušnja in res je veliko ljudi ne zmore.

Klinc, noben ni popoln. Maš lohk ljubezen, maš pa tud še človeško naravo. In ta je zelo sugestibilna za razne razvade. To so nardil tud indijancem, aboriđinom, maorom... Enostavno so jim uletel kot paraziti, jim porušil sistem lajfa (ki je bil kr harmoničen), uturil še ognjeno vodo in eto, to je to.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #188 - 09.02.2008 at 20:57:58

Dayaran wrote on 09.02.2008 at 20:23:09:
Jah, mogu sem te mal. Mora nekdo mal poskrbet za konsistentnost izjav na tem forumu, sploh tistih, ki so zelo prepričane v svoj prav  Wink
Se pa seveda vzdržujem delanja reda na topicu P.D., ker bi mel absolutno preveč dela in bi lahko pol delu sam še to, sploh prometejcem bi lahko par zelo nasprotujočih si dejstev razkril vsak dan. Sam verjeten me itak ne bi upošteval in bi me obtožil žaljenja   Huh

Ja, ja, Prometejci bi te obtožili vsega in svašta in ti za vrat poslali paradnega rjavonosnika - Etrexa in njegovega mesijo g. Alojza, potem bi se pa tudi tebi začelo mešati. To da želiš uravnotežiti debato je sploh super in meni je v bistvu super, ko me kdo pograja - takrat opazujem ego in motrim odzive. Če se zgane, sem jaz še vedno tepec. Če pa se ne, potem je pa to dobro. Sploh pa je dobro če se zgane, ker potem ga lahko takoj potolčeš z "kaj se pa razburjaš spet? Zakaj pa tebe ne bi smeli žaliti? Zakaj si pa ti tako pomemben?" in je to v bistvu najboljša terapija potem, ko jo enkrat dojameš, lahko pol skoz ego križaš.

Back to top
« Last Edit: 09.02.2008 at 22:02:23 by poet »  

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #189 - 10.02.2008 at 12:21:44

Petra. wrote on 08.02.2008 at 14:31:23:
no, pol bi te pa rada videla kako boš cel teden, ko bo 35C, stal na soncu vsak dan od 6h do 20h.  Smiley boš pol povedal zakaj se skrivat pred soncem.

Dober dan vsemskupaj Cheesy.
Poglej, draga sestrica; takole jaz delam :
Najprej se malo "izmikam" Soncu, dokler vsaj malo ne porjavim  Roll Eyes.
Ko pa porjavim, pa se spet ne grem namerno/načrtno nastavljat Soncu  Exclaim.
Ampak sem enako dejaven kot prej, ko sem bil malo bolj "zakrit"  Roll Eyes.
Torej, ne hodim se "cvreti" pod njega, ampak delam svoje delo, karkoli pač že imam pod svetlim nebom  Cool.
Toliko o tem , bolj okvirno  Cool .

Zato pa lep + jasen + sončen dan, še napreeeej , Bog deeej'  Cheesy
vsem , še posebeeej pa ljudjem, ki so dobre volje v Tvojem redu  Cool.

Boštjan + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #190 - 04.03.2008 at 09:02:31

IIIIIiiiiiiiiiiiiinnn, evo me spet, juhuuu Cheesy Cool . Najnovejše novice iz področja Globalnega segrevanja srca človeštva so spet tuuu Roll Eyes.
Torej, iz Februarske karte odstopanja temperatur , se spet vidi, da smo bili lepo duhovno dejavni tudi pri nas, v Sloveniji  Cheesy.
Namreč, kaže + 3 Stopinje Celzija, nam v prid - za nas  Cool. ( 3 :0 za nas  Wink Grin )
Vendar ne smemo ostati samo na tej točki ( točki pozitivne ničle  Wink ) , ampak moramo biti še bolj dejavni - duhovno dejavni, da ne bo pomote  Exclaim Roll Eyes Exclaim.
( ne "industrijsko" dejavni, ker to ni prava pot ) Exclaim.
( industrija - da, vendar vse do neke meje  Cool)

In, kot smo videli, smo si "prislužili" kar nekaj lepih sončnih dni zadnje dni  Cool Roll Eyes.

Sicer pa smo danes (spet) pred "preizkušnjo", ker so napovedane ohladitve, in sneg že pošteno pada, zato je možnost, da se tudi pošteno "prime"  Shocked Sad .
Vendar, če uspemo zadržati/omiliti hladni val ( val neljubezni ) , lahko tudi zapadli sneg v zelooooo kratkem času "stopimo" . ( ali še bolje, da mu sploh preprečimo da se "prime" )  Cool.
Zatorej, dragi bratje + sestre, z Ljubeznijo naprej, juhej  Cheesy Kiss Exclaim In vse bo boljše kot prej  Cheesy Cool.
Toliko na kratko, se vidimo kmalu  Cool.
čawč'
Boštyxz + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #191 - 20.05.2008 at 08:11:00

da, ... stanje se malo umirja, vendar globalno ogrevanje ( srca človeštva ) stabilizirano napreduje  Wink ...

lahko si pogledate tudi sami, kako lepo ogrevamo našo bližnjo + daljno materijo ( prek duhov za urejanje vremena ) ;

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/1c...

pa dober + urejen dan, še naprej , juuuheeeeeeejjj

by Boštyxz + # Kiss#

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #192 - 20.05.2008 at 10:46:25

Ok takole

Poet bom raje tiho, ker si napisal tisti post ze nekaj casa nazaj in upam da stvari razumes drugace. Drugace jaz obtozil nisem nobenege pa s kje to pobiras?

Ampak ko je govora o doloceni temi povem mnenje, tako kot ga bom zdaj se enkrat kopronu.

Kopron nobena dusa in srca ne ogreva materije.

Na kratko tisti ki si hoce biti na jasnem kaj je globalno segrevanje, naj se prvo zazre v nocno nebo. Potem se naj vprasa kaksnega ogromnega elektromagnetnega mehanizma (stvarstva) ne poznamo, znanost je spoznala v temu kratkemu obstoju tisto (v prenesenem pomenu) sekundo delovanja mehanizma (letni casi zemlje), kaj pa minutu, uro,... leto tisocletje??? Za globalno segrevanje so krivi letni casi galaksije, ki so socasno krivci tudi za dvig nasega uma. Stopamo v galakticno poletje in to je vse kar je na tej temi. Imamo vecje mozgane, ampak vedno manj tiste prvinske zdrave pameti, kombinacija tega pa je trenutno najpomembnejsa. Tako da kopron dvomim da bi trenutno clovestvo sploh sebe s srci ogrevalo.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #193 - 24.05.2008 at 13:07:54

Hmm, no, ja, vidim, da razmišljaš preveč človeško. Zato pa tudi govoriš tako kot pišeš. Kar pa je še ena od naših zmot Cry.
Namreč, mi vsi se moramo odvaditi razmišlanja po človeško, in se navaditi razmišljanja po Božje Exclaim. To prava pot  Exclaim Cool.

In, da povzamem , ... vidim, da nisi dobro prebral , ali pa nisi dobro razumel, kdo kje koga ogreva  Grin Wink Cool.

Pa dober + dobro ogret dan, vsemskupaj, ... še naprej , juuuuuuuuuuheeeeejjj ,

from Boštyxz + #spirits + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #194 - 24.05.2008 at 15:20:56

Kopron, si pa patron!! Hi,hi,.ah,ha-ha,trla baba lan.

Exstresu pišeš:Hmm,no ja,vidim,da razmišljaš preveč po človeško.!!

Ti verjetno razmišljaš  (oprosti!) bolj po oslovsko,ali mogoče zgolj vegetativno-po rastlinsko! Ali se še kar sončiš na Veneri ali piješ z zblujenimi duhci kavo na Merkurju?

Ti veš o klimatskih spremembah toliko,kot to občutijo rastline in nam to svoje trpljenje sporočajo po tvojih duhcih ko jih ti ješ!

Lp hi,hi,hi.ij,klp,trsk pozdrav
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 94