Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 94
(Read 214095 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #135 - 21.04.2007 at 09:30:41

Zaggy wrote on 20.04.2007 at 17:16:55:
Lies are disappering...  Ni ravno prevod, prej priredba. Truth is coming,  kot praviš.
Se strinjam. Proces globalnega segrevanja hladnih src...
LP  Smiley

Yesss, to  bratee, to delaj  Cheesy Cool Cheesy - eden redkih, ki takoj dojame  Cool Wink Roll Eyes
Res, dobro si povedal  Exclaim  Lahko bi še rekel ; " globalno segrevanje srca človeštva "
Ker, do sedaj je pri nas, na Zemlji duh človeštva sledil materiji  Cry. In, tako se nam je narava smejala v obraz ob naši nemoči  Embarrassed pred naravnimi nesrečami in drugimi vremenskimi " prigodami"  Shocked.
Vendar, ker to ni bil prvotni namen Boga z človeštvom, je logična posledica, da se enkrat, na neki točki mora začeti preobrat, sprememba , spreminjanje - na boljše  Cool Roll Eyes Wink.
Ker, nameni Boga so visoki, ne samo višji .
Zato je že SKRAJNI čas, za spremembe , katere smo zanemarili  Cry .
Torej, res, žal zaostajamo že za celim vesoljem  Cry Exclaim.
Skoraj čiisto vsi so nas prehiteli, na vseh planetih .
Zatorej, ...  Roll Eyes  Angry Cool...  
+ Lp, by Boštjanko
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #136 - 11.05.2007 at 06:22:26

No, in, da še pojasnimo prave - škodljive posledice naših onesnaževanj ;
Torej, z plini + ostalimi delci " ( tudi z  veselicami+ ostalimi glasnimi prireditvami z rajanji,  Exclaim , koncerti ) razdražimo, razvnamemo" proste duhove zraka , ki sestavljajo našo atmosfero  Tongue. To so prosti duhovi in duhovi za urejanje Zemljinega površja + vključno z našim ozračjem  Cool .
Posledica so razna " pobesnenja " teh sicer mirnih duhov, ki pa se "razkurijo" kot žareče železo, na katerega vlijemo vodo  Shocked .
Tako torej kmalu dobimo razna neurja- z točo, potem orkane, naprej hudournike, nalive, nevihte, razne meteže, hud veter, nestabilno ozračje ( prehitro izmenjavanje vremenskih pogojev ), poplave, suše, in še bi lahko našteval - v - nedogled  Cry Exclaim Embarrassed Lips Sealed
Torej lep, neonesnažen , sončen dan, vam želim še naprej, ...  Roll Eyes ...
by Bošty
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #137 - 11.05.2007 at 09:44:02

Boštyxz wrote on 11.05.2007 at 06:22:26:
No, in, da še pojasnimo prave - škodljive posledice naših onesnaževanj ;
Torej, z plini + ostalimi delci " ( tudi z  veselicami+ ostalimi glasnimi prireditvami z rajanji,  Exclaim , koncerti ) razdražimo, razvnamemo" proste duhove zraka , ki sestavljajo našo atmosfero  Tongue. To so prosti duhovi in duhovi za urejanje Zemljinega površja + vključno z našim ozračjem  Cool .
Posledica so razna " pobesnenja " teh sicer mirnih duhov, ki pa se "razkurijo" kot žareče železo, na katerega vlijemo vodo  Shocked .
Tako torej kmalu dobimo razna neurja- z točo, potem orkane, naprej hudournike, nalive, nevihte, razne meteže, hud veter, nestabilno ozračje ( prehitro izmenjavanje vremenskih pogojev ), poplave, suše, in še bi lahko našteval - v - nedogled  Cry Exclaim Embarrassed Lips Sealed
Torej lep, neonesnažen , sončen dan, vam želim še naprej, ...  Roll Eyes ...
by Bošty

menda je bila pred kratkim Slo od EU opozorjena zaradi prevelike svetlobne onesnaženosti.
Bi bilo pa lepo, če bi se tega sami zavedali in to uredili, ne da nas opominjajo iz Bruslja.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #138 - 11.05.2007 at 11:20:42

se pravi, da mi tu na zemlji vplivamo tudi na globalno segrevanje na marsu in pač na celotnem našem sončnem sistemu??? ali ima mogoče kaj sonce s tem bolj veze? :hm,
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Moonhowl
2
**

I Love YaBB 2!

Reply #139 - 11.05.2007 at 13:51:00

meni je pa bolj zanimivo predvsem to kako se vsi bojijo teh sprememb. k konc koncev si mislm da si bomo podgance že znale pomahat če bo treba, sej smo vajeni vsega boga.

v vsakem primeru pa, kot lepo napiše kričton kar v jurskem parku; a ste vi dejansko dost domišljavi pa si mislte da življenje ne more brez nas;-)?

jao zemlja brez ljudi, groza^^ kdo bo pa potlej na mišn od god? c c c !

bolj je vsacga grozno osebno strah da bo ogrožen njegov obstoj zarad lastnih neumnosti, kt pa da bi koga res brigalo za lajf in harmoni in stuffz, no, dokler se temeljito ne "spremeni" naš pogled na zemljo in življenje se tut naš način delovanja in odnos do okolja ne bo spremenu v veliki meri.

we wantz, and we will getz, even if it killz us, yes? potlej bomo pa vidli^^

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #140 - 12.05.2007 at 13:47:33

Quote:
se pravi, da mi tu na zemlji vplivamo tudi na globalno segrevanje na marsu in pač na celotnem našem sončnem sistemu??? ali ima mogoče kaj sonce s tem bolj veze? :hm,

Hej, Petra, kako si to mislila, in zakaj ( na kakšen način ) , da bi mi vplivali recimo na atmosfero na Marsu ? Shocked Questioning?
Ker, kolikor mi je znano, ...  Lips Sealed, ...
Eeeej, Moonhowl, tudi meni je izredno zanimivo, kako folk okoli mene išče neke panike  Cheesy Grin( globalnega segrevanja  Wink ), za preusmerjanje pozornosti od res pravih problemov, ki pa jih nosimo v sebi  Roll Eyes .
No, pa lep pozdrav, iz Slovenskih dobrav, čaw  Cool
By Bošti
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #141 - 13.05.2007 at 13:21:12

Moonhowl wrote on 11.05.2007 at 13:51:00:
meni je pa bolj zanimivo predvsem to kako se vsi bojijo teh sprememb. k konc koncev si mislm da si bomo podgance že znale pomahat če bo treba, sej smo vajeni vsega boga.

v vsakem primeru pa, kot lepo napiše kričton kar v jurskem parku; a ste vi dejansko dost domišljavi pa si mislte da življenje ne more brez nas;-)?

jao zemlja brez ljudi, groza^^ kdo bo pa potlej na mišn od god? c c c !

bolj je vsacga grozno osebno strah da bo ogrožen njegov obstoj zarad lastnih neumnosti, kt pa da bi koga res brigalo za lajf in harmoni in stuffz, no, dokler se temeljito ne "spremeni" naš pogled na zemljo in življenje se tut naš način delovanja in odnos do okolja ne bo spremenu v veliki meri.

we wantz, and we will getz, even if it killz us, yes? potlej bomo pa vidli^^

Itak se vsak najbolj boji zase in za svoj obstoj. To je jasno. Strah pred smrtjo je še vedno največji strah, ki ga imamo.
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #142 - 13.05.2007 at 15:39:58

To je res, Picola , podpis .
Vendar pa ti naši strahovi izhajajo večinoma iz naše duhovne lenobe .
Ker, ponavadi duše slutijo, da tukaj na tej Zemlji živijo na nekakšnem "dopustu", kjer ne delujejo dovolj v duhovno smer , ampak bolj v materijalno  Cry Angry Tongue. In tako lepo , počasi zapravijo(mo) svoje življenje, kot priložnost za dosego višjega cilja Cry  Sad Tongue Embarrassed Cry .
In, ko duša zasluti, ali pomisli na smrt, si ustvari nek namišljen strah, pred onostranstvom  Cry Sad Angry Embarrassed .
No, no, seveda je tu še vedno problem prehoda samega ( bolečina povezana z izgubo telesa  Cry ) , potem še izguba svojcev ( pa kaj pol, če pa jih bomo tam pridobili neskončno več  Cheesy Exclaim  Cheesy ), no, in ne nazadnje še negotovost, če nam bo sploh uspelo "zaživeti" v tej višji dimenziji bivanja v katero gremo po smrti .  Undecided  Cry Undecided
To so ponavadi povprečno-stalni strahovi nas ubogih duš, ki se mučimo na tem svetu  Cry Sad Cry.
Čeprav pa čedalje jasneje spoznavam, da so vse te panike čiiisto ODVEČ .  Cool
Ker Življenje sploh ni to, kar se nam zdi na prvi pogled  Cool.
Torej, nov, Sončen pogled, na vaša/naša življenja Roll Eyes ...
by Bošty + Spirits around ...  Lips Sealed,
čaw  Cool Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #143 - 13.05.2007 at 18:39:27

Boštyxz wrote on 12.05.2007 at 13:47:33:
Quote:

Hej, Petra, kako si to mislila, in zakaj ( na kakšen način ) , da bi mi vplivali recimo na atmosfero na Marsu ? Shocked Questioning?
Ker, kolikor mi je znano, ...  Lips Sealed, ...
Eeeej, Moonhowl, tudi meni je izredno zanimivo, kako folk okoli mene išče neke panike  Cheesy Grin( globalnega segrevanja  Wink ), za preusmerjanje pozornosti od res pravih problemov, ki pa jih nosimo v sebi  Roll Eyes .
No, pa lep pozdrav, iz Slovenskih dobrav, čaw  Cool
By Bošti

ja tko, ker se dogaja segrevanje Marsa in ostalih planetov v tem sončnem sistemu.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #144 - 14.05.2007 at 07:50:20

A res ? ( kako pa to veš  Roll Eyes)
No, ampak, a misliš da to zaradi nas  Roll Eyes Sad?
No, konec koncev se trenutno edino pri nas dogajajo spremembe ( klimatske + ... ) ( ali pa tudi ne  Shocked Exclaim Wink) ...
No, pa lep , sončen pozdrav iz duhovnih nižav (nekoč višav ) , čaw ...
by Boštjan + Kopron team SI

... the Only Way is Up, ... Cool
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #145 - 14.05.2007 at 10:33:53

definitivno niso samo pri nas spremembe. brala sem več razprav in člankov na to temo in zato podpiram teorijo, da na te spremembe vpliva predvsem sonce.
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #146 - 14.05.2007 at 15:25:16

Quote:
definitivno niso samo pri nas spremembe. brala sem več razprav in člankov na to temo in zato podpiram teorijo, da na te spremembe vpliva predvsem sonce.

Smiley Upam, da zaradi tega prepričanja ne daš kaj manj na zmanjšanje onesnaževanja, ekologijo, ipd.
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #147 - 15.05.2007 at 00:26:17

picola wrote on 14.05.2007 at 15:25:16:
Quote:

Smiley Upam, da zaradi tega prepričanja ne daš kaj manj na zmanjšanje onesnaževanja, ekologijo, ipd.

ma to bi pa že mogla po mojem videt iz mojih postov  Wink
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #148 - 15.05.2007 at 02:43:59

Kot  se jasno domneva, je bilo  v času prihoda Vikigov na Islandijo v letih 830-1103 n.št. v tej otoški državi  neprimerno topleje kot dandanes. Zato ni nič čudnega, ko se posamezni domačin poznavajoč zgodovino tega otoka včasih tudi vpraša, zakaj država nosi ime  ICE LAND. Moralo bi namreč biti ravno obratno – bolj bi ji pristajala Grenlandija – GREEN LAND. Namreč, v omenjenem času naj bi bila država Islandija posejana z drevjem, od katerega pa dandanes na površju ni ostalo nič.
Največji islandski ledenik Vatnajokull, ki pomeni “Vodeni ledenik” v tistih časih ni imel takšne oblike kot danes. Preklan je bil namreč na pol, zato so ga poimenovali Klofajokull, kar pomeni “Preklani ledenik”. Obstaja tudi izročilo, ki govori o tem, da je celo obstajala jahalna pot med dolino Hrafnkell v Heradu do Orafasveita, ki je prečkala ta ledenik. Ne gre trditi, da je bila Islandija vedno takšna kot danes in zagotovo je  med drugim tudi ali pa prav na področju ledenikov doživljala velikanske spremembe. Vsekakor pa ravno njena zgodovina postavlja pod vprašaj danes uradno znane domnevne temperature v zgodovini človeštva.
Trditve nekaterih raziskovalcev in znanstvenikov glede globalnega segrevanja zemeljske atmosfere so pogosto verodostojne. So pa tudi nekateri posamezniki - Islandci, ki se pogosto sprašujejo, kako da ne obstaja noben zemljevid tega otoka izpred 1000 let. Obstajajo sicer stari zapisi, na podlagi katerih bi bilo mogoče vsaj v grobem izdelati zemljevid za takratni čas, teh pa kot rečeni še ni. Ti stari zapisi med drugim pripovedujejo tudi o tem, da je bilo v takratnem obdobju na Islandiji več zelenja in manj vulkanskega kamenja. V letu 1103 naj bi bilo doseljevanje otoka ustavljeno zaradi tektonskih premikov in aktivnosti največjega takrat delujočega vulkana.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #149 - 15.05.2007 at 07:26:45

Zanimivo, Andres  Cool.
Aja, no, pa da še povežem Picolinine "strahove"  Cheesy .
Torej, povem vam, da teh globalnih sprememb ni več možno zaustaviti  Smiley .
Še več -; bolj ko se bomo trudili proti onesnaževanju , bolj se bo ozračje segrevalo  Cool. ( posledica osveščanja ljudi )
Ker, vzroki so drugje,-; v osveščanju + izboljšanju, razsvetljenju , ogrevanju človeških src, ( srca celotnega človeštva ) je to segrevanje torej logična posledica  Cool.
No, pa pustimo jih, naj se še malo "brihtajo" , meni je prav cool, ko jih gledam v njihovi "domnevni - znanstveni" paniki . Grin
Sicer pa se bo že še pokazalo tudi kaj več ...  Lips Sealed Wink ( se že kaže v ... Lips Sealed)
Do takrat paaa ; lep dan, še naprej ,
by Bošti & others ( brothers )  Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 94