Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 80 81 82 83 84 ... 94
(Read 214102 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #1215 - 03.12.2009 at 14:27:31

Svetnim ljudem je všeč na svetu in tako mora biti tudi nauk o Bogu videti posvetno, da se bodo ljudje nanj odzvali.

Resnica bo ljudem te zemlje zmeraj dana le zakrito; odkrito bi jo ljudje prav tako slabo prenesli, kakor z odprtimi očmi svetlobo opoldanskega sonca. Ljudje se moramo naučiti misliti, potem iskati in sami najti. In če ni človek sam našel notranje svetlobe življenja, mu ne pomaga tisoč učiteljev. In potem je že vseeno, ali ima svetlobo za temo ali pa temo za svetlobo.

Zato mora človek dobiti sunek za iskanje resnice, nikoli pa nenadoma vse resnice; če bi mu naenkrat postala povsem jasna, je noben človek ne bi prenesel, ne da bi izgubil svoje zemeljsko življenje. Zato se mora popolna resnica razodevati počasi in duhvnemu stanju ljudi primerno. Enako je z dajanjem duhovne svetlobe, kjer je duhovna revščina velika.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1216 - 03.12.2009 at 15:21:01

Quote:
Boštyxz wrote on 03.12.2009 at 13:03:08:
Tudi jaz sem delal v Prekmurju več kot 4 mesece , in sem videl dovolj .

Da se ti ne bo še zazdelo da si edini ki kaj ve , oziroma edini ki nič ne ve.  Wink

Lp + #

In kaj si videl? Revščino in prazne gostilne?
Umazane in razcapane prebivalce, ki si odžirajo od ust, da lahko plačajo tebe?
Zanimivo od tebe, da greš ponujat svoje storitve za plačilo med takoimenovane reveže.

Lp,Igor

Ko si me že ravno spomnil, ti moram nujno povedat', da mi je precej ostalo v spominu ko so me precej revni otroci kar pred gostilno prosili za takratne Tolarje .

So pa ti reveži tam v takratni firmi tam gor morali vzeti posojilo 1 Milijon takratnih Nemških Mark, da so lahko plačali celoten projekt na katerega so tudi mene poslali delat , ko sem delal še v prejšnji firmi .

A ti je zdaj kaj bolj jasno kdo je kdo + kje je kaj ?

A še vedno ne ?

Lp + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1217 - 03.12.2009 at 16:41:23

Boštyxz wrote on 03.12.2009 at 15:21:01:
Ko si me že ravno spomnil, ti moram nujno povedat', da mi je precej ostalo v spominu ko so me precej revni otroci kar pred gostilno prosili za takratne Tolarje .

So pa ti reveži tam v takratni firmi tam gor morali vzeti posojilo 1 Milijon takratnih Nemških Mark, da so lahko plačali celoten projekt na katerega so tudi mene poslali delat , ko sem delal še v prejšnji firmi .

A še vedno ne ?

Lp + #

Kaj ti ni jasno?

Ne sedaj govorit, da si šel ti, ki se imaš za praktikanta za hlapca, igrat v Prekmurje nekega gospoda?

Takih imajo pa res veliko, nikjer jih ne primankuje, tudi v zahodnem delu ne.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #1218 - 03.12.2009 at 16:55:30

Božja modrost človeka sprva le z vsakovrstnimi pojavi v materialnem svetu in potem celo z nekaterimi sanjami in z majhnimi notranjimi sunki skuša pripraviti do tega, da začne razmišljati o vseh pojavih in zaznavah, - vendar ne vsakega človeka, ampak le tistega, ki ga je skrivaj za to določil Bog. Drugi šele takega prebujenega človeka slišijo in potem tudi sami opazujejo in razmišljajo o tem.

Ko bodo posebno prebujeni ljudje veliko razmišljali o tem, šele tedaj bo dopuščeno, da sami ugotovijo, da mora obstajati Bog, ki je vse ustvaril ter vse ureja in vodi. Tako se po naravni poti razvija spoznanje enega vsemogočnega, vsedobrega in vsemodrega Božjega bitja.

Šele tedaj, ko človeštvo enkrat bolj na splošno to spozna, bodo dopuščena večja razodetja in natančnejše določbe, iz katerih bodo ljudje začenjali že jasnejše in z večjim zaupanjem spoznavati Božje Bitje, vendar pa bodo imeli pri tem še velik, povsem svoboden manevrski prostor, da vse razodeto sprejmejo kot resnico in po njej ravnajo, ali pa tega ne sprejmejo in ne ravnajo po tem.

Kdor sprejema razodetje kot resnično im po njem ravna, pride potem kmalu do čedalje jasnejšega spoznanja in resničnega, samostojnega, svobodnega življenja. Kdor pa ga ne sprejme, ampak se drži le svojega razuma in svojih izkušenj in ravna po njih, s tem ne greši, vendar pa zaostane in bo imel veliko dlje opraviti, dokler ne bo dospel do čistega spoznanja Boga in popolnosti svojega, resničnega življenja.

Kdor pa sprejme vso resnico razodetja in jo s svojim razumom jasno spozna, toda po lastni volji ravna proti njej, greši, in si s tem uničuje svoje življenje tudi onstran, in to za nas pogosto nedoumljivo dolgo časovno obdobje. Takšen človek namreč izgubi vso notranjo luč, ker ni voljno sledil niti svojemu absolutnemu razumu niti dobro razumljenemu razodetju.

Nekako takšen je postopni razvoj duha iz duhovne revščine na višje duhovne stopnje do popolnosti. Pred popolnostjo, kljub spoznanju, pa je padec nazaj še možen in je veliko hujši kot padec pred spoznanjem, zato pa je potrebno venomer večati moč ljubezni, da lahko ohranjamo pot in stopnjo duhovnosti.

No pa lep pozdrav.

Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1219 - 03.12.2009 at 17:18:59

Quote:
Boštyxz wrote on 03.12.2009 at 11:50:18:
Govoril sem .
(In M.L. tudi )

Ti pa razumel (verjetno) si, ampak si pa nikakor nočeš priznati, da je to res, heh.

In četudi smo vsi slišali po radiu o revščini Vzhodnjega dela Slo , predvsem Pomurja si ti očitno zatiskaš ušesa, ne samo oči.

# "Oči so imeli, pa niso videli, ušesa so imeli, pa niso slišali , ... " #

No, bo pa kdo drug namesto tebe. Jih je še dovolj.

Ajd', lp, čaw .

Bošti, radio je pa nek svetilnik resnice, ne. V Prekmurju sem celo živel dve leti. Živel in delal. Ne samo spremljal novice nekih stol-novinarjev in papagajev.
S pravim odnosom, razmišljanjem pa tudi spoznaš pomen besed. Ne jih samo prepisovat od nekoga, ki prav tako ne pozna njihov resnični pomen.

Lp,Igor

Jaz pa celo več kot 30 let. Smiley
Bom povedal le na kratko...saj je tudi revščina, vendar tam čas teče malo drugače, kot pa recimo v Ljubljani.
Ljudje so tam zadoovljni z manj in niso tako obsedeni z razno tehniko, za katero bi zapravljali denar.
Je pa gostoljubnost kot neka navada..če prideš na obisk te postrežejo s pijačo in hrano.
Seveda pa pri tako imenovanih "novodobnih" ljudeh več ni te navade.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1220 - 04.12.2009 at 00:20:36

Quote:

A še vedno ne ?

Lp + #

Kaj ti ni jasno?

Ne sedaj govorit, da si šel ti, ki se imaš za praktikanta za hlapca, igrat v Prekmurje nekega gospoda?

Lp,Igor

Sigurno bo to gospoda je špilal,  po možnosti je še kaj pridigati hotel.  Grin

Bošty če  si gospoda špilal, te niso sprejeli, gledaš samo materialistično, koliko imajo pod palcem ne pa koliko imajo zemlje in pridelkov in vse to vedno delijo s tabo, če si le dovolj skromen, da to razumeš in sprejmeš.

Nisem še srečala negostoljubnega Prekmurca.
Back to top
« Last Edit: 04.12.2009 at 02:46:30 by nahate.d »  

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1221 - 04.12.2009 at 00:36:57

M.L. wrote on 03.12.2009 at 16:55:30:
Božja modrost človeka sprva le z vsakovrstnimi pojavi v materialnem svetu in potem celo z nekaterimi sanjami in z majhnimi notranjimi sunki skuša pripraviti do tega, da začne razmišljati o vseh pojavih in zaznavah, - vendar ne vsakega človeka, ampak le tistega, ki ga je skrivaj za to določil Bog. Drugi šele takega prebujenega človeka slišijo in potem tudi sami opazujejo in razmišljajo o tem.

Ko bodo posebno prebujeni ljudje veliko razmišljali o tem, šele tedaj bo dopuščeno, da sami ugotovijo, da mora obstajati Bog, ki je vse ustvaril ter vse ureja in vodi. Tako se po naravni poti razvija spoznanje enega vsemogočnega, vsedobrega in vsemodrega Božjega bitja.

Šele tedaj, ko človeštvo enkrat bolj na splošno to spozna, bodo dopuščena večja razodetja in natančnejše določbe, iz katerih bodo ljudje začenjali že jasnejše in z večjim zaupanjem spoznavati Božje Bitje, vendar pa bodo imeli pri tem še velik, povsem svoboden manevrski prostor, da vse razodeto sprejmejo kot resnico in po njej ravnajo, ali pa tega ne sprejmejo in ne ravnajo po tem.

Kdor sprejema razodetje kot resnično im po njem ravna, pride potem kmalu do čedalje jasnejšega spoznanja in resničnega, samostojnega, svobodnega življenja. Kdor pa ga ne sprejme, ampak se drži le svojega razuma in svojih izkušenj in ravna po njih, s tem ne greši, vendar pa zaostane in bo imel veliko dlje opraviti, dokler ne bo dospel do čistega spoznanja Boga in popolnosti svojega, resničnega življenja.

Kdor pa sprejme vso resnico razodetja in jo s svojim razumom jasno spozna, toda po lastni volji ravna proti njej, greši, in si s tem uničuje svoje življenje tudi onstran, in to za nas pogosto nedoumljivo dolgo časovno obdobje. Takšen človek namreč izgubi vso notranjo luč, ker ni voljno sledil niti svojemu absolutnemu razumu niti dobro razumljenemu razodetju.

Nekako takšen je postopni razvoj duha iz duhovne revščine na višje duhovne stopnje do popolnosti. Pred popolnostjo, kljub spoznanju, pa je padec nazaj še možen in je veliko hujši kot padec pred spoznanjem, zato pa je potrebno venomer večati moč ljubezni, da lahko ohranjamo pot in stopnjo duhovnosti.

No pa lep pozdrav.

Prežvečena verska papagajščina  Tongue
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1222 - 04.12.2009 at 00:49:49

M.L. wrote on 03.12.2009 at 14:27:31:
Svetnim ljudem je všeč na svetu in tako mora biti tudi nauk o Bogu videti posvetno, da se bodo ljudje nanj odzvali.

Resnica bo ljudem te zemlje zmeraj dana le zakrito; odkrito bi jo ljudje prav tako slabo prenesli, kakor z odprtimi očmi svetlobo opoldanskega sonca. Ljudje se moramo naučiti misliti, potem iskati in sami najti. In če ni človek sam našel notranje svetlobe življenja, mu ne pomaga tisoč učiteljev. In potem je že vseeno, ali ima svetlobo za temo ali pa temo za svetlobo.

Zato mora človek dobiti sunek za iskanje resnice, nikoli pa nenadoma vse resnice; če bi mu naenkrat postala povsem jasna, je noben človek ne bi prenesel, ne da bi izgubil svoje zemeljsko življenje. Zato se mora popolna resnica razodevati počasi in duhvnemu stanju ljudi primerno. Enako je z dajanjem duhovne svetlobe, kjer je duhovna revščina velika.

Pa lep pozdrav.

Ti pa res veš za vse ljudi kaj bi prenesli,  to je tako kot v časih duhovščine, ko ljudje niso znali brati in so jim duhovniki posredovali informacije.  
Včasih je to šlo veš, danes pa ljudje znajo brati.
Lahko pa greš pridigat kakim domorodcem, samo prej preveri, da res ne znajo brati in kaj jedo, če ne za tabo lahko ostane samo še sveto pismo.  Grin Grin Grin

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1223 - 04.12.2009 at 10:50:31

Quote:

A še vedno ne ?

Lp + #

Kaj ti ni jasno?

Lp,Igor

Ja, sem bil hlapčevski praktikant tam gor, ja. In tudi usmiljeni brat . Simple as that.

Lp + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1224 - 04.12.2009 at 11:19:09

Ne seri Bošti.
V prekmurje so te poslali po zaslužek. Ko te je nekaj otrok vprašalo za sladoled, ti je pa zrastla perla in si se začel vesti, kot nekdo ki ve in zna. Ponujal si pač svoje storitve za denar s katerim si si potem uresničil svoje želje.
Saj to ni nič slabega, vendar tvoj odnos do ljudi ni zdrav. Vedeš se preveč ošabno in zato te ljudje niso sprejeli in si tudi sam dobil nek vtis o manjvrednosti ljudi, ki živijo tam.
Si se pač obnačal komunsko. Delal si drugje, dobiček pa nosil domov v svoj zavičaj. Za ta tvoj način življenja so te pa še plačali s kreditom in za povratnico so dobili, da so reveži, ki si trgajo od ust, ko so futrali tebe.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1225 - 04.12.2009 at 16:46:47

Quote:
Ne seri Bošti.
V prekmurje so te poslali po zaslužek. Ko te je nekaj otrok vprašalo za sladoled, ti je pa zrastla perla in si se začel vesti, kot nekdo ki ve in zna. Ponujal si pač svoje storitve za denar s katerim si si potem uresničil svoje želje.
Saj to ni nič slabega, vendar tvoj odnos do ljudi ni zdrav. Vedeš se preveč ošabno in zato te ljudje niso sprejeli in si tudi sam dobil nek vtis o manjvrednosti ljudi, ki živijo tam.
Si se pač obnačal komunsko. Delal si drugje, dobiček pa nosil domov v svoj zavičaj. Za ta tvoj način življenja so te pa še plačali s kreditom in za povratnico so dobili, da so reveži, ki si trgajo od ust, ko so futrali tebe.

Lp,Igor

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Ampak, ti pa si , ... sem se kar nasmejal ob teh tvojih zaključkih , heh, hehe, he, hmm , heh, ....  Cheesy Roll Eyes... Grin Grin Grin

No, saj te razumem, zakaj tako napačno zaključuješ takele zmotne misli.  Cool Enostavno zato, ker si pač zmoten .

No, morda bi te malo pa vseeno lahko popravil v tvoji domnevni "vednosti" :

Noben otrok me takrat ni vprašal za noben sladoled, ampak me je neka majhna punčka prosila za takratnih 1000 Tolarjev, da bo lahko kupila kruh za domov, ker doma nimajo kaj jesti ob bolni mamici brez očeta .

In potem , isto popoldne , kake pol ure zatem me še ena druga punčka jokaje prosi skoraj enako , ...

Ošaben pa si ti z takelimi svojimi zmotnimi (bebastimi) zaključki , zato pa te ljudje z tegale foruma tudi težko prebavljajo .

Namreč, ljudje tam so me kmalu , zelo kmalu odlično sprejeli - dosti prej kot moje sodelavce , ki so tarnali iz strahu zaradi predhodnih izkušenj z njimi .

In tudi nimam nobenega vtisa o "manjvrednosti" mojih Pomurskih bratov , kot to  S P E T  zmotno domnevaš , heh , eh .

Eh, pa kaj bi ti še našteval še vse te nadaljne tvoje zmote (blodnje) , ... počasi te imam že tudi jaz dosti , ... tebi skoraj ni pomoči . Skoraj zaključujem, da tebi lahko edinole še Mojster Bog pomaga, jaz sem opravil svoje .

Pa dober + bolj razumevajoč večer (lajf) ti želim boštjan + # .
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1226 - 04.12.2009 at 19:04:58

Sami izgovori, Bošti.
Še na forumaše se sedaj naslanjaš.
V ljubljani klošarji tudi rečejo za kilo, kruha. Ampak, če kaj daš, resnično daš se potem ne hvališ s tem vsenaokrog. Sicer pa tebe so samo vprašali. Ti reveži.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1227 - 05.12.2009 at 13:55:38

Quote:
Sami izgovori, Bošti.
Še na forumaše se sedaj naslanjaš.
V ljubljani klošarji tudi rečejo za kilo, kruha. Ampak, če kaj daš, resnično daš se potem ne hvališ s tem vsenaokrog. Sicer pa tebe so samo vprašali. Ti reveži.

Lp,Igor

Joooj, kolk' si ti zblojen v svoji zmoti , ubožec.

Glej, obema punčkama sem dal denar, potem ko sta me zaprosili .

In tudi se  N i Č   N E  hvalim z tem, kot ti to S P E T  zmotno domnevaš , bebo .

Če pa se jaz naslanjam na forumaše, potem se pa ti naslanjaš na Pomurje . Enostavno logično .

Inpa povej še kaj bolj pametnega, od svojih zmotnih domnev . Hvala.

Lp do tedaj, čaw .

Bošte + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1228 - 05.12.2009 at 14:38:03

Dve punčke v štirih mesecih in ti jih razglasiš za reveže. Sprehodi se čez Lj., v dveh urah te bo prosilo za kg, kruha, več ljudi.
Sicer pa nisem nič domneval, ampak govoril o dejstvih. Malo so te špiknile in si šel v obrambo in nato napad.
Le dejstva pa vseeno ostanejo.

Napiši še kaj o tem, kaj je Lorber rekel o globalnem segrevanju.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1229 - 05.12.2009 at 17:46:14

2 punčke v 1 uri, pa vendar , če bi prišel drugi dan, bi našel isto situacijo .

Si pa zgleda pozabil, da je v Ljubljani veliko več ljudi kot pa tam gori, v okolici Beltincev, zato pa jih tudi več srečaš, še posebno pa jih veliko srečam po Ljubljani takih ki se jim ne da delati, zaradi lenobe .

Ampak kako obrambo, kak napad si ti to mislil ?????
(verjetno zopet kake tvoje zmotne domneve)

Lorberjev Jakob pa ni ničkaj dosti govoril, ampak le zapisal Čisto Božjo Besedo .
Kar pa je zapisal o Globalnem Segrevanju, pa se vse uresničuje natanko tako kot je bilo predvideno po Načrtu , že od Vekomaj .

lp + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 80 81 82 83 84 ... 94