Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 71 72 73 74 75 ... 94
(Read 214345 times)
Etrex
5

Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #1080 - 17.06.2009 at 18:22:25

Boštyxz wrote on 17.06.2009 at 12:39:59:
Etrex wrote : Ampak to ni energija, ker energija je nasprotje temu, saj je akumulirana vrednost, ki pa ne obstaja brez te realizirane vrednosti.

Kaj pa je frekvenca-nihanje drugega kot življenje-energija ?

In, kako veš, da je energija le "akumulirana" vrednost ? Meni se zdi bolj "Svobodna" vrednost , kot pa "akumulirana" ( zaporsko ujeta ).

Lp + #

Zato ker vem da je zenska akumulirana vrednost in zato ker vem da je voda akumulirana vrednost vem da je tudi energija akumulirana vrednost...

Kar se pa tice realizirane vrednosti, ferkvenca v materiji, to ni energija! To je nasprotje energiji, je trdna snov, ce gledamo navznoter jo sestavljajo vrtincenje delcev, v katerih se ponavlja zgodba vrtincenja delcev in ti delci so In ter Ri vrednosti zato ima kamen lastno EM polje kapiras?

Ni brez akumuliranega realiziranega in obratno, ravno tako zemlja ima akumulirano vrednost vodo in realizirano kopno.
Ampak voda ima znotraj svoje In(akumulirane) ter Ri (realizirane delce). Kapira?

Vse je v medsebojnem izmenicnem delovenju, nic ni samostojno vse je soodvisno in samodelujoce zaradi izvornih dveh vrednosti In- Ri

Tudi misel je akumulirana in realizirana, ki se navzven izraza kot poenotena vrednost- misel.

Se enkrat poglej tole:

Xmept*= INmept* AO/OA (EM) RImept*= Xmept*

Xmept* je vedno navzven nespremenljiva konstanta, v stvarstvu se tako ne more nic novega zgoditi, dogajanje je v casu (znotraj cikla, izmenicno delovanje In-Ri) , cas pa spet ne vpliva navzven na nespremenljivo konstanto, je samo vecno zdaj- to je resnica, ne neki so bo nevem kaksna energija nekoc spremenila in spet bo vse duhovno kot mislis ti Bosy. Tega ni poglej v formulo! Lahko pripeljes vse lorbercke in kvazi duhovne nakladace sveta, stvar je tdrna kot skala, od vedno taksna in vecno- zdaj taksna.

Sam kaj ker se nobenemu ne da poglobiti, ker misliste da gre za neko formulo, a v resnici so tu noter korenine vsega stvarstva in tocno tiso kar danes manjka da se resimo in odkrijemo to skrivnost ki jo iscemo ze 14000 let, je zapisana tocno v tej vesoljni "formuli".

L.p. Wink
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1081 - 17.06.2009 at 18:39:57

Etrex wrote on 17.06.2009 at 18:04:28:
Robi wrote on 17.06.2009 at 16:19:49:
Quote:
Ampak na tem forumu se je pa pokazala predvsem njegova pikrost, kar zna bit- piker... Ampak vedno in samo v dobrobit osebe do katere je, ker s tem zeli da dolocena oseba nekaj spozna, ceprav skozi navidezno negativnost in navidezno zlo osebnost Alojza.

To govorim, ker hocem izraziti da cloveka spostujem, ne pa da od njega nekaj pricakujem, kot lahko hitro komu pade kaj taksnega na pamet.

Ni mi jasno, kako človeka spoštuješ, če pa želiš, da spozna tvojo resnico ?
In to celo s pikrimi izpadi....

Kaj zdaj ti blodis?

Spostujem ga ker mu je vse jasno in se trudi da to znanje prenese na druge. Niso izpadi, piker je ker ti hoce ubiti v glavo zakaj se gre, da bi zastekal, preberi svoje poste pa bos videl da se more cloveku malo dvignbiti pritisk, ker ti mora odgovarjat na nekaksna "testna" vprasanja.

Preko testnih vprašanj spoznavam resnico.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1082 - 17.06.2009 at 19:03:58

Robi wrote on 17.06.2009 at 18:39:57:
Preko testnih vprašanj spoznavam resnico.

Vem se strinjam in lepo da sprasujes, vendar ves o cem govorim, tista vprasanja ki so drugacne narave, samo nekaj preizkusas ljudi al imam samo jaz taksen obcutek... Saj ves kaj ti vsi pravijo s tistim o zlati ribici in da premisli preden vprasas? Sam pomisli.

L.p.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1083 - 17.06.2009 at 22:55:12

Robi wrote on 17.06.2009 at 16:09:15:
Quote:
Govoriš o dodajalnem sistemu, ki pa ni ustvarjanje. Ustvarjanje je novo, poraja se z inteligenco, ki ne primerja in ne gradi odnose med različnimi misli.

Potem pa mi še povej, kaj je zate novo ?
Kaj je po tvoje človek ustvaril in ne le dodal ?

Nov je vsak trenutek. Ko ga primerjaš s starim preteklim trenutkom in ga imenuješ, postane nadgradnja, dodatek starega.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #1084 - 18.06.2009 at 07:56:31

Kaj zdaj ti blodis?

Spostujem ga ker mu je vse jasno in se trudi da to znanje prenese na druge. Niso izpadi, piker je ker ti hoce ubiti v glavo zakaj se gre, da bi zastekal, preberi svoje poste pa bos videl da se more cloveku malo dvignbiti pritisk, ker ti mora odgovarjat na nekaksna "testna" vprasanja.

zanimivo, men se pa dviguje ob tvojih.

vsakomur svoje...
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1085 - 18.06.2009 at 09:05:47

m wrote on 18.06.2009 at 07:56:31:
Kaj zdaj ti blodis?

vsakomur svoje...

Podpis  Roll Eyes.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1086 - 18.06.2009 at 09:08:06

Etrex wrote on 17.06.2009 at 18:22:25:
Boštyxz wrote on 17.06.2009 at 12:39:59:
Etrex wrote : Ampak to ni energija, ker energija je nasprotje temu, saj je akumulirana vrednost, ki pa ne obstaja brez te realizirane vrednosti.

Kaj pa je frekvenca-nihanje drugega kot življenje-energija ?

In, kako veš, da je energija le "akumulirana" vrednost ? Meni se zdi bolj "Svobodna" vrednost , kot pa "akumulirana" ( zaporsko ujeta ).

Lp + #

Zato ker vem da je zenska akumulirana vrednost in zato ker vem da je voda akumulirana vrednost vem da je tudi energija akumulirana vrednost...

Kar se pa tice realizirane vrednosti, ferkvenca v materiji, to ni energija! To je nasprotje energiji, je trdna snov, ce gledamo navznoter jo sestavljajo vrtincenje delcev, v katerih se ponavlja zgodba vrtincenja delcev in ti delci so In ter Ri vrednosti zato ima kamen lastno EM polje kapiras?

Ni brez akumuliranega realiziranega in obratno, ravno tako zemlja ima akumulirano vrednost vodo in realizirano kopno.
Ampak voda ima znotraj svoje In(akumulirane) ter Ri (realizirane delce). Kapira?

Vse je v medsebojnem izmenicnem delovenju, nic ni samostojno vse je soodvisno in samodelujoce zaradi izvornih dveh vrednosti In- Ri

Tudi misel je akumulirana in realizirana, ki se navzven izraza kot poenotena vrednost- misel.

Se enkrat poglej tole:

Xmept*= INmept* AO/OA (EM) RImept*= Xmept*

Xmept* je vedno navzven nespremenljiva konstanta, v stvarstvu se tako ne more nic novega zgoditi, dogajanje je v casu (znotraj cikla, izmenicno delovanje In-Ri) , cas pa spet ne vpliva navzven na nespremenljivo konstanto, je samo vecno zdaj- to je resnica, ne neki so bo nevem kaksna energija nekoc spremenila in spet bo vse duhovno kot mislis ti Bosy. Tega ni poglej v formulo! Lahko pripeljes vse lorbercke in kvazi duhovne nakladace sveta, stvar je tdrna kot skala, od vedno taksna in vecno- zdaj taksna.

Sam kaj ker se nobenemu ne da poglobiti, ker misliste da gre za neko formulo, a v resnici so tu noter korenine vsega stvarstva in tocno tiso kar danes manjka da se resimo in odkrijemo to skrivnost ki jo iscemo ze 14000 let, je zapisana tocno v tej vesoljni "formuli".

L.p. Wink

Glej , tu ti več ne morem drugega reči, kot da to kar veš pač narobe veš .

Dodal bi pa še , da je zame (po tvojih besedah) Energija le "Svobodna vrednost" , in nič drugega .

Dober pozdrav + lep pozdrav, čaw ...

by Boštyxz + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1087 - 18.06.2009 at 09:09:42

Bojo, : tudi za Globalno Ogrevanje ozračja potrebujemo energijo  Cool. predvsem duhovno energijo  Wink Cool.

Lp + Dp + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1088 - 18.06.2009 at 09:33:40

Quote:
Robi wrote on 17.06.2009 at 16:09:15:
Quote:
Govoriš o dodajalnem sistemu, ki pa ni ustvarjanje. Ustvarjanje je novo, poraja se z inteligenco, ki ne primerja in ne gradi odnose med različnimi misli.

Potem pa mi še povej, kaj je zate novo ?
Kaj je po tvoje človek ustvaril in ne le dodal ?

Nov je vsak trenutek. Ko ga primerjaš s starim preteklim trenutkom in ga imenuješ, postane nadgradnja, dodatek starega.

Lp,Igor

Jaz si težko predstavljam, da je kaj čisto novo, brez neke nadgradnje.
Tudi inteligenca se gradi, se razvija....Če je kaj novo, brez nadgradnje, je potem nastalo iz nič ?
Iz česa se je zgradilo ?
Tudi vesolje po PD bi naj bilo večno, torej ni bilo nikoli novo.

Res me zanima, a je kaj takega v  realnem življenju, da je novo, brez nadgradnje ?
Tudi vsak trenutek, se zame gradi na starem, oz ga določa prejšnji trenutek. Ker so vse cikli..mogoče pa je že kdaj bil v prejšnjem ciklu takšen trenutek.... Smiley
Kako bi lahko razumeli nov trenutek ali pa globalno segrevanje, če ne bi bilo vse nadgradnja ?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1089 - 18.06.2009 at 10:11:34

Imaš realni čas in t.i. psihološki čas. Realni čas sloni na gibanju npr. od točke A do točke B. Psihološki čas je tvoj notranji čas. Tega nadgrajuje tvoja misel, ki skače iz preteklosti v prihodnost, zato zate ni nič novega. Misel vse primerja z znanim, že poznanim, zato sklepanje. Vendar pa to ni realnost je primerjava, misel ti nadgrajuje stara prepričanja, ki izvirajo iz izkušenj in znanja, ki je shranjeno v tvojem spominu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1090 - 18.06.2009 at 23:04:32

Quote:
Realni čas sloni na gibanju npr. od točke A do točke B.

ja
če ga hočeš definirat s pomočjo prostora, treba še brzino upoštevat

Tongue
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1091 - 18.06.2009 at 23:14:41

gape wrote on 18.06.2009 at 23:04:32:
Quote:
Realni čas sloni na gibanju npr. od točke A do točke B.

ja
če ga hočeš definirat s pomočjo prostora, treba še brzino upoštevat

Tongue

Je definirano z besedo gibanje. To je npr. pot zemle okrog sonca (revolucija), kar smo časovno opredelili kot eno leto.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1092 - 20.06.2009 at 16:45:44

Kaj zdaj ti blodis?

vsakomur svoje...

Dviguje?... Dobro da si zenska... Cool

Ok, M- Marjanca, povej konkretno zakaj se ti dviguje ob mojih postih?

Predvidevam, da zato ker poskusam prebuditi duhovno vecino forumasev. Ker vas zbujam iz lepih sanj in ko se zjutraj zbudis se moras (ce ze nisi) kar sprijazniti z realnostjo, prej ko se bolje je.
Nobeden ni popoln! Niti stvarnik ni, ker mi smo del njega! Ampak navzven to na celotno stvarstvo ne vpliva ker samo je, nekje bo enkrat gor na drugi strani dol, nekje bo enkrat trpljenje, drugje veselje. Navzven ali z viska je to vse na koncu poravnano- jin- jang.

Mimogrede radost nima nasprotja, lahko si zalosten a si radosten, radost je povezava s svojo pravo naravo mimo umskih konceptov- EGO vzorcev. Medtem ko pa veselje poplacas VEDNO z zalostjo, vedno univerzum sam poskrbi da se uravna razmerje, zato je navzven brezcasno stvarstvo- enost nespremenljiva konstanta- kot jin- jang ne dobro ne slabo ne gor ne dol, ne crno ne belo, nikoli samo belo in nikoli samo crno, samo ta simbol ti pove vso skrivnost o kateri tu govorim.

Kot ponavadi napisete bedne enovrsticnice, objasnite pa ne prou nic razen to da se vam dviguje, sorry ampak to je res bedno. Jaz povem cloveku, zakaj mi dvigne zivce, mu tocno opisem, ce o s tvari nimam pojma sem raje tiho. DA resnica ni sanjarjenje, zato je boleca, ker ni ne dobra ne slaba, je oboje.

Razlagam (predvsem) o koreninah vesolja o izmenicnem delovanju In ter Ri vrednosti = vzrok- posledica EM- sveti duh- nasa zavest, itd,... Govorim o troedinem.
Vse je eno pravi stara modrost, vendar zakaj ni dejansko tako? Ravno zato ker to enost sestavljata vrednosti akumulacije in realizacije, to je zelo globoka modrost, ki je mimogrede tudi meni razbila prelepo splosno new-age "duhovno" teorijo. Sam potreboval nekaj casa da sem sploh zacel studirat okrog tega in se vec da sem sprejel neizogibno resnico, zdaj mi je zadeva kot trdna skala!

Alojz mi je tudi meni na zacetku deloval ponavljajoce, ampak zdaj ga razumem, hoce ljudem pomagati pospesiti proces samospoznanja in posledicno izhod in razpat trenutnega kriticnega da ne recem za se skkozlat stanja! Stanja ki je odsev ljudi ki so bolj ali popolnoma na materijalni strani in tistih ki jih je ta predel realnosti razocaral in so se vsmerili v iskanju duhovnosti ki pa tudi ne pelje tja kjer je resnica.

RESNICO NAM DAJE VESOLJE, UNIVERZUM, STVARSTVO PRED OCI VSEPOVSOD, ZNAK ZA VESOLJE JE TEHTNICA, NIHANJE, INTERAKCIJA MED DVEMA POLOMA ZATO DA ZADEVE ENOSTAVNO LAUFAJO, ZATO DA VESOLJE JE, ZATO DA SE LAHJKO MI SAMOZAVEDAMO IN VSE POPOLNOMA VSE BREZ IZJEME KI MI JO NE MORE NOBEN POKAZAT, RAZEN V KAKSNIH NAKLADASKIH DUHOVNIH KNJIGAH, (ki ne v celoti ampak ponavadi v veliki vecini) V REALNOSTI IN PRAKSI DRZIJO TOLIKO, KOT INVALID BREZ OBEH ROK 50KG  UTEZ V ROKAH KI JIH NIMA.

Vesolje je samodelujoce, tezi k lovljenju ravnotezja vsepovsod in na vseh nivojih, to je pravilno, ker ce se porusi ravnotezje to ni ok in automaticno pride do iskanja, tezenja k temu ravnotezju ki mu recemo harmonija. Danes mi ljudje na zemlji smo to izgubili, zato ker nismo samodelujoci kot nezavedni del stvarstva ki sam lovi ravnotezje mi imamo SVOBODNO VOLJO! Izpodrivamo del realnosti ki nam ne sede za pac navidezno, tolazimo se s tem, a dokler oseba ni uravnotezena ne more biti CLOVEK v pravem pomenu besede.

Ce ni zenske (In- akumulacija) in Moskega (Ri- realizacija) ni cloveka!
To je stvarnost to niso blodnje! To je vedno in povsod v celotnem univerzumu prakticno preverljivo vecno-zdaj! Povej kako dobis energijo (In- vrednost) brez materije (Ri- vrednost)? V vakumu se brez interakcije z Ri vrednostjo energija ne bo ustvarila sama od sebe!

pravijo da iz nic ni nic in tako je bilo tako bo tudi ostalo.

Ko se kaj poucis o tem draga M, mi napisi se ankrat post kaj ne stima in ti dviguje pritisk.

Korenine stvarstva, podlagi vsega na kateri mi ne morejo pametovati z nekimi bednimi forami za v pravljice, stvari kot jih jas opisujem so taksne kot so ZDAJ in to je VECNO. Te zadeve sem dojel, jih razumem, zato lahko oporekam folku in lahko se mi tudi dvigne pritisk, ker zadeve poznam vsaj v osnovi, zato tudi vedno napisem zakaj, ce mi nekdo dvigne pritisk.

Predvidevam da si ena izmed duhovnih sanjacic, ki jim normalno prizemljeno in realno tematski posti ravno ne vplivajo blagodejno na njihovo kvaziduhovno zasanjanost.

No pa pricakujem da mi odgovoris kaj konkretnega, samo ko je to potrebno pa vsi zbezite, ker z nekim nerealnim bluzenjem, lahko pereste pamet samo drugim kvaziduhovnim sanjacem.

Lep pozdrav Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1093 - 20.06.2009 at 17:07:48

Ne vem kako ti pojmuješ radost Etrex, jaz jo povezujem z užitkom. Hlastanje po užitku pa povzroča spomin.
Zato pravim veselje, veselje do življenja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1094 - 20.06.2009 at 17:13:44

Boštyxz wrote on 18.06.2009 at 09:05:47:
Kaj zdaj ti blodis?

vsakomur svoje...

Podpis  Roll Eyes.

Na momente celo pomislim da ti lahko pomagam razumeti dolocene zadeve, se trudim se pisati dolge poste samo zate!

Alojz je sel ker je spoznal da tu ni kruha in ni pomoci, vecji del izguba casa. On bo zadevo realiziral in potem se bomo smejali taksnim bednim temam, kot je tale: duhovno segrevanje s pomocjo nase zavesti in ohlajanje zaradi zlih duhcev ki strasijo po atmosferi Grin Grin Grin Saj to cloveku ne more dvigniti zivcev, samo lahko pa se userjes od smeha, potem bi ti verjetno posledicno res dvignilo zivce.

Podpis si ti daj lepo na celo! Res si beden, ker samo to znas, kar je najbolj bedno: podpis, +1, in podobno sranje ki dokazuje tvojo vrlo stopnjo duhovnosti, saj samo se cakas da te pobere in odnese v duhovne visave kjer bos drkal kurac in kazal crappity smack off ostalim, ki niso taksni lizaci (egoisti) do nebeskega gospoda, kateri pa baje sprejema samo taksne ki mu mazilijo podplate in lezejo v duhovno rit.

Lep pozdrav celotnemu duhovnemu timu, ki s svojimi duhivnimi sposobnostmi, skrivnostnimi specijalnimi molitvami ze sami dvignejo temperaturo za 0,0023°C povprecno na leto. Res genijalno, ti bi lahko se knjigo napisal... Bi veidel potem kako bi se ogrelo ozracje, sonce ni od sale vsebuje toliksno energijo, da bi lahko v teoriji v momentu spremenilo zemljo v prafaktorje... Vsi duhivni vsi veseli  Grin

Lep pozdrav duhovna braca in poveljnik Bosty Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 71 72 73 74 75 ... 94