Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 69 70 71 72 73 ... 94
(Read 214422 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Globalno segrevanje , ha ?
Reply #1050 - 11.06.2009 at 21:24:45

Ja, to, da sem razložil, odkod globalno segrevanje pride v resnici  . Lp + # Kiss#
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1051 - 11.06.2009 at 23:59:56

Boštyxz wrote on 11.06.2009 at 21:24:45:
Ja, to, da sem razložil, odkod globalno segrevanje pride v resnici  . Lp + # Kiss#

No daj še enkrat. Priznam, da tudi meni tvoje tuhtanje ni povsem razumljivo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1052 - 12.06.2009 at 09:20:01

Bom, ampak te dni ne bom imel toliko časa , ...

lp
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1053 - 13.06.2009 at 15:23:01

kot ponavadi bošty, a ne? Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1054 - 13.06.2009 at 18:43:25

Petra. wrote on 13.06.2009 at 15:23:01:
kot ponavadi bošty, a ne? Wink

itak Tongue Embarrassed
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1055 - 13.06.2009 at 21:58:31

Kaj bluziš Bošti, itak da ne veš kaj bi napisal. Povej, da pojma nimaš, da se zanašaš na neke bebave občutke, ki si jih prebral kdo ve v katerem razodetju od kdo ve katerega mandeljca.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1056 - 14.06.2009 at 08:23:38

Quote:
Kaj bluziš Bošti, itak da ne veš kaj bi napisal. Povej, da pojma nimaš, da se zanašaš na neke bebave občutke, ki si jih prebral kdo ve v katerem razodetju od kdo ve katerega mandeljca.

Lp,Igor

Igor, ne delaj se pametnega. Tudi ti nisi vedel kaj bi napisal, ko sem jaz ali kdo drug kaj konkretnega pričakoval od tebe.
Sicer pa imaš tudi ti občutke, kot vsak drug.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1057 - 14.06.2009 at 12:11:59

Robi wrote on 14.06.2009 at 08:23:38:
Quote:

Lp,Igor

Igor, ne delaj se pametnega. Tudi ti nisi vedel kaj bi napisal, ko sem jaz ali kdo drug kaj konkretnega pričakoval od tebe.
Sicer pa imaš tudi ti občutke, kot vsak drug.

Robi, sedaj bi preko drugega rad postal pameten. Greš se nekega razočaranega pametnjakoviča. Daj si v betico, da poti, po kateri tako hlastaš, ni. Zelo bebast bi bil, če bi ti jo hotel kazati, ti pa še bolj, če bi jo sprejel za svojo. Ti tega ne povedo tvoji občutki? Raje se greš pametovat na račun drugih in zganjat neko primerjavo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1058 - 14.06.2009 at 21:31:32

Nisem razočaran.
Tudi, če bi mi kdo pokazal neko pot, je ne bi avtomatično sprejel.
Glede takih zadev, sem velik dvomljivec, saj neke zadeve težko sprejmem kot neko resnico, kaj šele, da bi tistemu sledil.
Tudi P.D na primer nisem sprejel, kot neko resnico, pa čeprav bi naj to bila.
Vse to so zame le neke informacije, ki mi pomagajo spoznavati ta svet.
Glede moje poti, pa se odločim na podlagi spoznanj, tako svojih, kot drugih.

Pa še glede bebavih občutkov....sam bi se vprašal zakaj jim pravim bebavi, če bi jih tako definiral.
To bi pomenilo, da z mojim življenjem ne bi bil zadovoljen, če dojemam svet preko bebavih občutkov.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1059 - 14.06.2009 at 21:44:56

Robi wrote on 14.06.2009 at 21:31:32:
Nisem razočaran.
Tudi, če bi mi kdo pokazal neko pot, je ne bi avtomatično sprejel.
Glede takih zadev, sem velik dvomljivec, saj neke zadeve težko sprejmem kot neko resnico, kaj šele, da bi tistemu sledil.
Tudi P.D na primer nisem sprejel, kot neko resnico, pa čeprav bi naj to bila.
Vse to so zame le neke informacije, ki mi pomagajo spoznavati ta svet.
Glede moje poti, pa se odločim na podlagi spoznanj, tako svojih, kot drugih.

Pa še glede bebavih občutkov....sam bi se vprašal zakaj jim pravim bebavi, če bi jih tako definiral.
To bi pomenilo, da z mojim življenjem ne bi bil zadovoljen, če dojemam svet preko bebavih občutkov.

Kolikor sem sam spoznal P.D. je formula in razlaga povsem realna, torej resnična. Zadeva,  se želi pokazati v praksi in kot sem že zdavnaj napisal je problem v nični točki, torej gravitaciji.

No, ravno to ti jaz govorim, ne odločaj se za pot ne na podlagi spoznanj, ne na podlagi bebastih občutkov. Poti ni je proces.
Povej mi ali veš kaj je zadovoljstvo je to misel?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1060 - 14.06.2009 at 21:56:29

Zame je P.D. ena takšna splošna formula, ki jo bo težko dokazaati.
Ne vem kako dokazati, da je vesolje večno ?
Pa glede živih bitij na Siriusu....

Zadovoljstvo....menim, da ni le misel, ampak je pogoj tudi prijeten občutek, ki ga mora odražati telo.
Recimo, da dobim plačo...to občutim kot zadovoljstvo, ker sem z mislimi povzročil kemično reakcijo oz. izločanje hormonov, kar sem potem občutil kot zadovoljstvo.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1061 - 14.06.2009 at 22:03:00

Robi wrote on 14.06.2009 at 21:56:29:
Zame je P.D. ena takšna splošna formula, ki jo bo težko dokazaati.
Ne vem kako dokazati, da je vesolje večno ?
Pa glede živih bitij na Siriusu....

Zadovoljstvo....menim, da ni le misel, ampak je pogoj tudi prijeten občutek, ki ga mora odražati telo.
Recimo, da dobim plačo...to občutim kot zadovoljstvo, ker sem z mislimi povzročil kemično reakcijo oz. izločanje hormonov, kar sem potem občutil kot zadovoljstvo.

Torej je miselnega izvora.
Pustimo sedaj ugodje.
No, pa znaš razložiti kaj je misel? To je nekaj povsem običajnega, ampak težko zna kdo odgovoriti.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1062 - 14.06.2009 at 23:20:03

Tema, kaj ne Robi. Lahko je misel opazovati, se je zavedati. Spoznati in povedati kaj to je, je pa nekaj drugega.
Veliko je govora o tem, da se moraš spoznati. Vendar pa dokler ne poznaš osnove s katero naj bi se spoznal, je to nemogoče. Ne moreš se spoznati, če ne veš kaj to je s čemer naj bi se spoznal.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1063 - 15.06.2009 at 03:18:05

Prej nisem mogel....
Spoznavam se tako, da opazujem svoje misli.
Misel je pač nek umski proces, ki nastane na podlagi spominskih informacij. Kako misliti, smo ravno tako naučeni, z mislimi si razlagamo lastno doživljanje in dojemanje sveta preko čutil.

Zdi se mi bolj pomembno vedeti zakaj imamo takšne misli, kakršne pač imamo, kot pa kaj sama misel je.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1064 - 15.06.2009 at 09:28:50

Quote:
Boštyxz wrote on 11.06.2009 at 21:24:45:

No daj še enkrat. Priznam, da tudi meni tvoje tuhtanje ni povsem razumljivo.

Lp,Igor

Nooo, dajmo , še enkrat + počasi + od začetka , da ponovim, kar se nekaterim ne da brati oziroma ne zmorejo priti do prve strani :

Izvorna oblika Vsega je Energija, v "duhovni obliki" .

In energija se razvije v inteligentnega duha (evolucija energije) .

In, "strjena" oblika energije lahko postane materija .

Zato Energija ( Duh ) začne proizvajati materijo, da ne izgubi del svoje "odpadle" ( odpadne ?) energije .

Torej , materija je del Duha , in v svojem bistvu duh-energija .

In , tako je v začetku ( kakor na koncu) bil normalnonaravni proces, da je morala biti materija pokorna duhu , ker je duh(energija) pač še vedno več vredna kot materija in je zatorej nad materijo : kdor prvi pride , prvi melje - energija(duh) je obstajala pred materijo . (Vreme je sledilo + bilo pokorno Človeku)

In, zatorej je z lahkoto bil "raj" na Zemlji, ko so duhovi/duše prvotnih ljudi te Zemlje ( Adam + Eva + ... ) upravljali z vremenom + temperaturami .

Nooo, ker pa se je materija ( + duše ) začela preveč pokvarjati ( "pokvarljiva roba"  Wink ), je prišlo do tega, da je energija naših duš morala postati pokorna materiji naših teles .

In, tako se tudi vreme z temperaturami ni več moglo ravnati po Ljudski Volji, ampak le še po ljudski "hudobiji" ki je posledica pokvarljivosti. Cry

No, vmes je kruto situacijo reševal Veliki Duh , da ni bilo prehudo/pretrdo.

Tako smo dobili prva Globalna ohlajanja , pred ne več kot nekaj tisoč let ( 6000 )

Noo, in, sedaj, na pragu Nove Dobe , ki pač še ni prišla, se Človeštvo prebuja, in zato počasi oblast materije spet prehaja pod oblast/roko Človeštva . ( z tem tudi oblast nad temperaturami , katero regulirajo duhovi zraka pod nadzorom duhov Angelov )

Tako dobimo prva manjša Globalna ogrevanja ozračja, ki so predpriprava na Drugi + Veliki prihod Stvarnika-Velikega Duha nazaj na ta ubogi planetek katerega smo poimenovali Zemlja .

In, za konec lahko ponazorimo to Globalno Ogrevanje z Ogrevanjem srca Človeštva ( duhovnega srca Človeštva ).

Namreč, med večinoma pokvarjenim Človeškim rodom, se zadnje čase ( poslednje čase pred Novo Dobo ) inkarnirajo "svetlejše" duše, ki vzpostavljajo Prvotni Red ki je bil predviden za Človeka .

Pa lep pozdrav do tedaj, čaw ... Cool...

by Boštjan + goood spirits + God's brothers + # Kiss#

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 69 70 71 72 73 ... 94