gape wrote on 03.11.2006 at 11:01:08:mogoče pa sploh ne rabiš več zastave ...
v vsakem primeru počaki da bojo praznik mimo (da pade povpraševanje - zatorej tud cene) in jo pol nabav, če jo še vedno hočeš met ...
Veš, gape, na tisto zastavo sem pred dvema letoma bolj po naključju naletela kot pa da bi jo sploh iskala, in moram priznati, da sem jo z užitkom obešala, ravno tako zagnano pa se obnaša tudi moj sin. Mislim, da je lepo, če damo vsakemu prazniku priokus resničnega praznovanja (ne samo lenuharjenja), zato mi je všeč, da vsako leto poskrbim tudi npr. za adventni venček, da za božič diši v stanovanju po moji orehovi potici, kuhanem vinu in cimetu, da za pusta ocvrem krofe, da spomladi barvam pirhe... ti prazniki se mi ne zdijo odraz vere, temveč neke tradicije, okolja, iz katerega izhajam.... delam tisto, kar je moji duši všeč, me pomirja in razveseljuje....
Če pogledam z enega zornega kota, potem je dejstvo, da zastava ni nujno potrebna.... a če začneva tako gledat na vse, potem hitro ugotoviva, kenede, gape, da v bistvu v življenju (skorajda?) NIČ ne rabimo....

) Zelo veliko predmetov, pojmov, običajev, .... nam predvsem otežuje življenje, in ne obratno. Modrost človekova je tista, ki najde mejo med tistim, kar mu življenje otežuje, in med tistim, kar mu življenje osmišlja, olepšuje, in ga, seveda, tudi prizemljuje.
čudovito umirjen večer želim
a.