Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3681 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Zanimiva dejstva z vprašanjem
22.10.2006 at 10:39:27

Quote:
Za Ljubljano znaša neto urni zaslužek 4,5 dolarja, najvišji pa je v Zürichu,
kjer znaša 19,5 dolarja, v Ženevi je 18,2, v Oslu pa 17,4 dolarja, kar
pomeni, da so prebivalci Züricha v povprecju na uro vec kot 4,3-krat bolje
placani kot Ljubljancani. Vendar to so Švicarji in Skandinavci, si recemo,
ce bi se primerjali z drugimi Evropejci, pa bi bilo drugace.

Žal ni tako. Povprecni neto urni zaslužek zaposlenega v Berlinu znaša 12,9
dolarja, na Dunaju 12,8, v Madridu 10,1, Atenah 7,6 ter Lizboni 6,1 dolarja.
Naša neto placa zaostaja torej tudi za placo zaposlenega v grškem glavnem
mestu za debelih 68 odstotkov. Da bi torej neto placa povprecnega
Ljubljancana v desetih letih dosegla atensko, potrebujemo rast plac, ki za
vec kot pet odstotnih tock na leto presega rast place v Atenah.

Mogoce je vzrok za nizke place manj delovnih ur ter vec dopusta, kot trdijo
delodajalci v Sloveniji? Žal ne. V Sloveniji naredimo 1.756 delovnih ur na
leto, v Berlinu pa le 1.611, na Dunaju 1.649, v Lizboni
1.708 ter Madridu 1.724.

V cem je torej problem?

ARS wrote on 21.10.2006 at 00:30:51:
Neznančevo emajlovsko nadaljevanje gornjega "naštevanja":
Quote:
KOMENTAR ( MALO CINIZMA VČASIH NE ŠKODI  : )
MOGOČE PA JE PROBLEM V ZNANJU IN SPOSOBNOSTIH  MENEDŽERJEV IN ČLANOV NADZORNIH SVETOV....
NAJRAJE  BI NAS KAR  ZAMENJALI S KITAJCI...
LEJ GA HUDIČA MOGOČE PA RES, KJE PA PIŠE DA BI MORALI BITI MENEDŽERJI LE SLOVENCI ????
KOLIKO JE UNIVERZITETNO IZOBRAŽENIH KITAJČKOV, KI BI RADE VOLJE ZAMENJALI
NAŠE MENEDŽERJE ZA KAKŠNIH 200 JURJEV NA MESEC, DOKLER NE BI SANIRALI FIRME
BI KAR SPALI V PISARNAH, DELALI BREZ DRAGIH SLUŽBENIH AVTOMOBILOV, BREZ
DOPUSTA, BREZ GOLFA, TENISA, BREZ SAVN, BREZ NAJBOLJŠIH UR, MOBITELOV IN DRUGIH "MALENKOSTI".
V ZNANJU  SLOV.  JEZIKA NI PROBLEM - NAUČIJO SE GA PREJ KOT NAŠI J.BRATJE ....
KO BI MU RAČUNOVODKINJA POVEDALA, DA JE SLABO POSLOVAL, SI NE BI NA RAČUN
PODJETJA NAROČIL NAJDRAŽJEGA ODVETNIKA, TEMVEČ PRIŠEL PRED DELAVCE IN NAREDIL HARA-KIRI.....

MOGOČE PA JE PROBLEM V MALICI !!!!!!!!

Vekakor se nekako kar moram strinjati s tem ciničnim komentarjem, da vladajoča ekipca zaž išče popolnoma napačna zdravila za naš problem, ki je kako se dvigniti na evropski nivo, ne pa kako postati "uspešni kot kitajci".

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Zanimiva dejstva z vprašanjem
Reply #1 - 22.10.2006 at 11:02:31

itak
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #2 - 22.10.2006 at 12:01:32

Hudooo, ! Dost dost točn dobr opis naših glavnih problemov  Roll Eyes  Ejga , T, tole si pa res zadel v center !
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3 - 23.10.2006 at 12:34:10

Naši managerji potrbujejejo  drage službene avtomobile, extra dopuste, drage službene avtomobile, golf, tenis, savne , ure, mobitele in druge malenkosti kot nadomestilo za stres, ki ga jim povzoročajo konkurenčni kitajski delavci. Kot nadomestilo za stres ob izgubi svojih menagerskih položajev zaradi konkurence vzhodnjaških managerjev pa so si omislili bajeslovne odpravnine v obliki doživljenjskih rent in lastniških deležev na vzhodnih finčanih trgih, potrebo bo manegiranju pa bodo ljubiteljsko  zadovljevali z upravljanjem lokalnih fevdov (kot so pokazale včerjšnje volitve),  če jim  bomo  dninarji  seveda pokazali dovolj pokornosti/ponižnosti/vdanosti in ne bomo zardi  povečane tlake (naložene zaradi obrambe pred nevarnostjo  z vzhoda)  uprizorili kakšnega punta za staro pravdo.
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #4 - 23.10.2006 at 16:02:24

titud wrote on 23.10.2006 at 12:34:10:
Naši managerji potrbujejejo  drage službene avtomobile, extra dopuste, drage službene avtomobile, golf, tenis, savne , ure, mobitele in druge malenkosti kot nadomestilo za stres, ki ga jim povzoročajo konkurenčni kitajski delavci. Kot nadomestilo za stres ob izgubi svojih menagerskih položajev zaradi konkurence vzhodnjaških managerjev pa so si omislili bajeslovne odpravnine v obliki doživljenjskih rent in lastniških deležev na vzhodnih finčanih trgih, potrebo bo manegiranju pa bodo ljubiteljsko  zadovljevali z upravljanjem lokalnih fevdov (kot so pokazale včerjšnje volitve),  če jim  bomo  dninarji  seveda pokazali dovolj pokornosti/ponižnosti/vdanosti in ne bomo zardi  povečane tlake (naložene zaradi obrambe pred nevarnostjo  z vzhoda)  uprizorili kakšnega punta za staro pravdo.

Smiley

true, ampak mogoče malo preveč cinično ker ni vse tko črno-belo. iz lastnih izkušenj lahko povem, da stres ob vodenju še zdaleč ni zanemarljiv. prav tako niso zanemarljivi vsi miselni kilometri, ki jih manager opravi po 8-urnem delavniku (kar v samem bistvu pomeni konstanto reševanje problemov, ki jih prinese velika rast in 40 zaposlenih). meni je na ta račun šlo 6 let življenja. žal sem v teh letih pretežno pozabil nase, nisem si privoščil dovolj savn, masaž, ki jih omenjaš in vzdrževal primerne fizične kondicije. verjetno bi se dalo, ampak mi je nekak čist zmanjkalo časa za te zadeve, zmanjkalo časa zase (katastrofa). k sreči me je srečala pamet in sem zdaj temu naredil konec (res prodajam lastniški delež kot si izpostavil, odpravnine pa nisem dobil) in šele zdaj zares začenjam živeti. sem ugotovil, da je daleč najpomembnejša svoboda uma, torej, da lahko razmišljaš o čemer želiš, kadar želiš. posledice kompromisov s samim seboj, ki sem jih napravil na račun vodenja podjetja, bom pa še dalj časa odpravljal, tako mentalne kot fizične...
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #5 - 24.10.2006 at 10:52:00

ixtlan wrote on 23.10.2006 at 16:02:24:

Smiley

true, ampak mogoče malo preveč cinično ker ni vse tko črno-belo. iz lastnih izkušenj lahko povem, da stres ob vodenju še zdaleč ni zanemarljiv. prav tako niso zanemarljivi vsi miselni kilometri, ki jih manager opravi po 8-urnem delavniku (kar v samem bistvu pomeni konstanto reševanje problemov, ki jih prinese velika rast in 40 zaposlenih). meni je na ta račun šlo 6 let življenja. žal sem v teh letih pretežno pozabil nase, nisem si privoščil dovolj savn, masaž, ki jih omenjaš in vzdrževal primerne fizične kondicije. verjetno bi se dalo, ampak mi je nekak čist zmanjkalo časa za te zadeve, zmanjkalo časa zase (katastrofa). k sreči me je srečala pamet in sem zdaj temu naredil konec (res prodajam lastniški delež kot si izpostavil, odpravnine pa nisem dobil) in šele zdaj zares začenjam živeti. sem ugotovil, da je daleč najpomembnejša svoboda uma, torej, da lahko razmišljaš o čemer želiš, kadar želiš. posledice kompromisov s samim seboj, ki sem jih napravil na račun vodenja podjetja, bom pa še dalj časa odpravljal, tako mentalne kot fizične...

Tale managerski  'burn out' sindrom sem tud sam dajal skoz in ga ne privoščim nikomur, kar pa me ne odvezuje od tega, da bi se tud na lastno početje ne oziral  s cinizmom.

Stres je posledica samoprecenjevanja. Naspidiran ego si noče priznat, da množice dejavnikov, od katerih je odvisen njegov obstoj, preprosto ni mogoče kontrolirat in to neglede na to, kolk eksitenc nadzira oz. jih naredi/drži odvisne od sebe. Tko da po moji izkušnji nikomur, ki si naprti kao skrb za druge, ne pripada za blažitev  tega stresa več kot pripada tistim, za za ketere kao skrbi. Če tega ni zmožen počet, ne da bi si naprtu stresa, pol naj tega preprosto ne počne, ne pa da si za to, da to počne, jemlje nadomestila in privilegije, ki jih tisti, za katere skrbi, nimajo. Če  si taka nadomestila  za skrb v npr. v  družini jemljejo starši na račun otrok,  jih lastni otroci če ne prej pa v času njihove iztrošenosti postavijo na hladno in kjer se to dejansko dogaja prihaja do medgenaracijske nesolidanosti, ki ogrozi celotno skupnost, v času globalizacije pa pač celotno družbo.
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #6 - 24.10.2006 at 12:39:03

titud wrote on 24.10.2006 at 10:52:00:
ixtlan wrote on 23.10.2006 at 16:02:24:

Smiley

Tale managerski  'burn out' sindrom sem tud sam dajal skoz in ga ne privoščim nikomur, kar pa me ne odvezuje od tega, da bi se tud na lastno početje ne oziral  s cinizmom.

Stres je posledica samoprecenjevanja. Naspidiran ego si noče priznat, da množice dejavnikov, od katerih je odvisen njegov obstoj, preprosto ni mogoče kontrolirat in to neglede na to, kolk eksitenc nadzira oz. jih naredi/drži odvisne od sebe. Tko da po moji izkušnji nikomur, ki si naprti kao skrb za druge, ne pripada za blažitev  tega stresa več kot pripada tistim, za za ketere kao skrbi. Če tega ni zmožen počet, ne da bi si naprtu stresa, pol naj tega preprosto ne počne, ne pa da si za to, da to počne, jemlje nadomestila in privilegije, ki jih tisti, za katere skrbi, nimajo. Če  si taka nadomestila  za skrb v npr. v  družini jemljejo starši na račun otrok,  jih lastni otroci če ne prej pa v času njihove iztrošenosti postavijo na hladno in kjer se to dejansko dogaja prihaja do medgenaracijske nesolidanosti, ki ogrozi celotno skupnost, v času globalizacije pa pač celotno družbo.  

Na dejavnike, od katerih je odvisen samo moj lasten obstoj, lahko zadovoljivo dobro vplivam, brez kakršnegakoli stresa.

V poslu pa prevzameš odgovornost (če pač jo oz. kolikor pač jo) za cel kolektiv in vsakega posameznika. Če izbereš prave ljudi, predvsem za ključne gradnike strukture podjetja, potem je ta odgovornost delno porazdeljena. Ker pa, kot si napisal, ne moreš zadovoljivo kontrolirat ene velike množice dejavnikov, tudi v tem primeru ne morejo biti izvzete situacije, ki te prisilijo v dodatne miselne po osem urnem delavniku.

Če želiš uspeti v biznisu in začenjaš iz nule (kot je bilo to v mojem primeru), se enostavno moraš svoje vizije lotiti s precejšnjo mero prefekcionizma in neučakanosti. Tu pa se potem ponavadi konča osebno življenje in začne stres.

Ne vem kaj se sploh obremenjuješ s plačilom. Če nekdo dobro vodi, naj bo dobro plačan, saj je od njega odvisen razvoj podjetja in s tem tudi bonitete vseh udeleženih. Jaz nisem bil dobro plačan, mi je bila pomembnejša vizija. Zdaj dobivam ponudbe s 6 do 8-krat višjo bruto postavko za svetovalno delo v naši branži. Najlepše je to, da je tako delo nestresno, saj si v poziciji svetovalca, za razliko od vodje, disociiran s problemi.

Kot vodja si pa s problemi, odgovornostjo in implementacijo vizije močno asociiran. Ravno tu je bistvena razlika (svetovanje / vodenje).

Da vodja dosega najboljše možne rezultate v smeri vizije podjetja, se mora znati nonstop gibati na meji svojih zmogljivosti in na meji stresa. Taki diamanti so redki. Ker je večje povpraševanje, je tudi višja cena. Normalno, vedno je bilo tako in vedno bo.
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #7 - 24.10.2006 at 19:10:59

[quote author=ixtlan link=1161506367/0#6 date=1161686343][quote author=titud link=1161506367/0#5 date=1161679920][quote author=ixtlan link=1161506367/0#4 date=1161612144]titud wrote on 23.10.2006 at 12:34:10:
Na dejavnike, od katerih je odvisen samo moj lasten obstoj, lahko zadovoljivo dobro vplivam, brez kakršnegakoli stresa.

V poslu pa prevzameš odgovornost (če pač jo oz. kolikor pač jo) za cel kolektiv in vsakega posameznika. Če izbereš prave ljudi, predvsem za ključne gradnike strukture podjetja, potem je ta odgovornost delno porazdeljena. Ker pa, kot si napisal, ne moreš zadovoljivo kontrolirat ene velike množice dejavnikov, tudi v tem primeru ne morejo biti izvzete situacije, ki te prisilijo v dodatne miselne po osem urnem delavniku.

Če se greš biznis, zavzameš odnos predvsem do lastnine, odnosi med sodelavci pa  so podrejeni interesom  kapitala: tvojega, tujega ali skupnega. Stresa ne povzroča tolk odgovornost do (so)delavca kot dogovornost do lastnika, ki mu moraš kot manager delat profit.  
Quote:
Če želiš uspeti v biznisu in začenjaš iz nule (kot je bilo to v mojem primeru), se enostavno moraš svoje vizije lotiti s precejšnjo mero prefekcionizma in neučakanosti. Tu pa se potem ponavadi konča osebno življenje in začne stres.

Stres povzroča odtujitev od samega sebe, odpstost povezanosti  z lastnim sebstvom in postvaritvijo/poblagovljenjem odnosa tako do samega sebe kot do drugih.

Quote:
Ne vem kaj se sploh obremenjuješ s plačilom. Če nekdo dobro vodi, naj bo dobro plačan, saj je od njega odvisen razvoj podjetja in s tem tudi bonitete vseh udeleženih. Jaz nisem bil dobro plačan, mi je bila pomembnejša vizija. Zdaj dobivam ponudbe s 6 do 8-krat višjo bruto postavko za svetovalno delo v naši branži. Najlepše je to, da je tako delo nestresno, saj si v poziciji svetovalca, za razliko od vodje, disociiran s problemi. Kot vodja si pa s problemi, odgovornostjo in implementacijo vizije močno asociiran. Ravno tu je bistvena razlika (svetovanje / vodenje).

Plačilo kot nagrada/stimulans za ustvarjanje presežne vrednosti/profita  me obremenjuje, ker je glavni vir stresa zato je poplnoma neučinkovita  kompenzacija za ta isti stres. Po moje ni bistveno, ali se s povečevanjem kapitala ukvarjaš kot lastnik, manager ali svetovalec enemu ali drugemu, v vsakem primeru daješ energijo nečemu, ki te odtujuje od samega sebe, neglede na to ali to počenš z žarom  ali pod prisilo, šlampasto ali perfekcionistično.        

Back to top

IP Logged

laomin
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #8 - 31.10.2006 at 17:42:05

To vse ja zato,ker na vidite tistih z vami ,ki so mizerno plaćani,ne vejo ne kolk časa še,pa jim ,iz izkušenj povem, na misel ne pride  ,da bi enemu menegerju,ki živi od futra lastnika,pomagal,da bo uspel. Povrhu imajo kup neizkoriščenih ur,dopusta itd.

Zato še dolgo ne bo pravega napredka. Čudna menegerska šola,ki ne uči ,da je  vsak delavec
člen k razvoju in napredku.  Še enkrat DOBRO plačani.

Na tone stresov bi odpravili!!!!
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1